Spring naar bijdragen

sjako

Moderators Levensbeschouwing
  • Aantal bijdragen

    10.353
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Over sjako

  • Rang
    CrediOrca

Recente profielbezoeken

14.899 profielweergaven
  1. Ik heb toch aangetoond dat dit één zijn niet in wezen zit, maar in doel en karakter. Ook wij Christenen moeten één worden met God, maw hetzelfde doel nastreven, nl Gods naam heiligen door middel van Gods Koninkrijk dat alle gevolgen van wat satan heeft gedaan teniet doet. Dit is zo persoonlijk en in een zo moeilijke tijd en het heeft me zo geraakt dat ik dat liever niet deel op internet. Het gebeurde in een zo’n levendige droom dat ik er de volgende dag helemaal van ondersteboven was en ik kon hem in detail herinneren en het is allemaal uitgekomen.
  2. Nee, de Thora is net zo belangrijk voor christenen als voor de joden. Zonder de Thora kan je het NT niet eens begrijpen.
  3. Goeie vraag. Tot op zekere hoogte wel. Hij is in ieder geval geen mysterieuze drieëenheid die niet uit te leggen is. Ik ken Zijn naam, tot op zekere hoogte Zijn eigenschappen zoals liefde en rechtvaardigheid. Ik heb ook een twee weg communicatie. Heb gemerkt dat op een paar cruciale momenten in mijn leven Hij me op best wonderlijke manier geholpen heeft. Jezus heeft laten zien hoe God is omdat Hij een volmaakt evenbeeld is van God. Dus meelevend, rechtvaardig, maar ook boos als het moet. Je spreekt je zelf volgens mij dan toch tegen. Als Jezus en de Vader een en hetzelfde Persoon is
  4. Dus je kent God niet? Hoe kan je dan een band hebben?
  5. Dat vind ik dus ook. Er is best wel geknoeid met codexen. Dat is de kern niet volgens mij. Onze relatie met God is verstoord doordat door Adam de zonde de wereld heeft ingebracht. Door Jezus’ loskoopoffer kunnen we weer in goede verhouding komen met God. Doordat die relatie weer goed is kunnen we later weer eeuwig leven zoals eerst de bedoeling was. Daarmee heiligt Jehovah God Zijn naam. En dat is ook eigenlijk de kern. Geen een of andere dogma.
  6. Nee, maar dat is ook logisch want het is een Statenvertaling. Ik dacht dat het een NBG was. Ik heb wel een NBG maar dat zit zit in een vergelijkings bijbel met 6 verschillende vertalingen naast elkaar.
  7. Nee, zou onlogisch zijn. De Vader is de God van Christus, het staat er letterlijk. Een almachtige God kan geen God boven zich hebben. Jezus is de volmaakte afbeelding van God de Vader en had de heilige Geest van de Vader. Daarom de verwarring. Er is maar 1 almachtige God.
  8. Bedoel je het zo. Je moet dit geestelijk zien. Als jij een lamp in een donkere kamer zet dan wordt de hele kamer verlicht. Het donker is dan weg. Het verdraagt elkaar niet, en zo is het ook met God. Wij verdragen God niet fysiek. Daarom is er een Middelaar nodig die tussen God en de mens instaat. Jezus liet op een volmaakte wijze zien hoe God denkt en handelt en hoe de gevolgen van wat satan heeft gedaan ongedaan gaat maken.
  9. Nee, maar soms grijpt Hij in om Zijn volk te beschermen. En zoals je kan lezen gingen er nogal eens steden plat omdat Jehovah Israël te hulp schoot. Naar wie bad Jezus dan, en waarom zou Hij dan bidden als Hij hetzelfde als de Vader was? Onlogisch toch?
  10. Bedankt voor je verhelderende uitleg. Zal nog eens kijken, heb een hele oude. Van mijn moeder geweest.
  11. Ik zeg toch niet dat @Monagos dom is. Het is mijn mening. In mijn NBV51 bijbel staat volgens mij ook niet waarom sommige teksten zijn weggelaten. Dat hoeft wat mij betreft niet in een Bijbelvertaling te staan. De NWV is zo zorgvuldig dat ze dit dus wel doen. Er staat trouwens veel meer interessante dingen in, zoals filmpjes, foto’s, illustraties en kaarten. En dat voor een gratis Bijbel. Ik ontwijk niks. Je hebt verschillende soorten vertalingen. Zo heb je de Bijbel in Gewone taal. Die vertaald ook niet letterlijk. Dat ze hier voor visioen hebben gekozen snap ik wel. Het is namelijk de
  12. Maar dat zeg ik ook. In die zin zijn Ze wel een eenheid. In de appendix wordt er veel verteld waarom teksten weggelaten worden. In de appendix wordt er veel verteld waarom teksten weggelaten worden. Uit die standaardteksten blijkt dat sommige verzen van de christelijke Griekse Geschriften die voorkomen in oudere vertalingen zoals de Statenvertaling, in feite door latere kopiisten waren toegevoegd en nooit deel uitmaakten van de geïnspireerde Schrift. Maar omdat al in de 16de eeuw een versindeling was gemaakt die in Bijbelvertalingen algemeen werd aanvaard, zorgt het we
  13. Hoezo een zin? Jesaja 53 wordt niet voor niets het verboden hoofdstuk genoemd door het Judaisme. Ze zoeken een verklaring maar je kan Jezus er heel goed uithalen.
  14. Dat is de Joodse verklaring. Het gaat wel degelijk over Jezus. Volstrekte onzin. Al vanaf de moederprofetie wordt er al naar Jezus gewezen. Het pascha lam verwees al naar Jezus. De botten mochten bijv niet gebroken worden, dat bij Jezus ook niet gedaan werd. Er staan vele tientallen profetieën over Jezus in het OT. In Daniël staat zelfs wanneer Hij zou komen, sterven, dat het offeren zou stoppen etc In het klopt op het jaar precies.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid