Spring naar bijdragen

Alle activiteit

Deze tijdlijn wordt automatisch bijgewerkt     

 1. Afgelopen uur
 2. TTC

  Het vereren van de Heilige Maagd Maria

  Haast onwaarschijnlijk, we kunnen niet zeggen dat dwalen niet bestaat.
 3. Kaasjeskruid

  Het vereren van de Heilige Maagd Maria

  Het is dan ook uitermate denigrerend naar God toe om over de mens te denken als engelen.
 4. TTC

  Het vereren van de Heilige Maagd Maria

  Verheugend dat je dat ook begint in te zien. Zeer vreemd, alsof niemand daar studie naar gedaan heeft.
 5. Kaasjeskruid

  De hel

  Dat zal allemaal wel. Als ik mijn best ga doen om alle doden op youtube te zetten die correct begraven worden dan valt jou aantal in het niet en kies ik voor een correcte begrafenis.
 6. Mullog

  De hel

  Dus je beweert dat Lazarus niet dood was. Hij riekte staat er in de Bijbel. Nee, dat beweer ik niet. @Kaasjeskruid zij het onderstaande. en ik heb alleen empirisch aangetoond dat men best wel vaak zo dom is om een intact, zelfs nog levend, lichaam te begraven. Even googlen op "levend begraven" en je wordt dood gegooid met de voorbeelden.
 7. Gaitema

  Het vereren van de Heilige Maagd Maria

  Ja, dat had ik ook door, toen ik er over las.
 8. TTC

  Het vereren van de Heilige Maagd Maria

  Je verwees al naar mensen die een BDE achter de rug hebben, die spreken wel anders dan wat je hier soms nog leest.
 9. Gaitema

  Het vereren van de Heilige Maagd Maria

  Vervelend, maar een goede vraag. Zijn mensen niet een soort van gevallen engelen? Ook daar zegt de bijbel IN ZIJN GEHEEL NIKS OVER. 😫
 10. Kaasjeskruid

  Het vereren van de Heilige Maagd Maria

  Die vind zijn begin immers in God. Hoe kun je dat nu niet lezen?
 11. TTC

  Het vereren van de Heilige Maagd Maria

  Betekent dat niet dat jij ook een engel zou kunnen zijn?
 12. Kaasjeskruid

  De hel

  Voor zover ik het kan bekijken vanuit het Oneeuwige en behoort ze daar ook aan toe. Probeer jij maar eens iets oneeuwigs te produceren.
 13. Gaitema

  Het vereren van de Heilige Maagd Maria

  Lastige discussie. Er is een ding wat de bijbel niet verteld, wanneer de geest van ieder mens ontstond, voor het in een lichaam in de baarmoeder van een moeder kwam. Behalve van Jezus. Hij daalde neer van de troon om mens te zijn. Maar ik las in een boek over een bijna dood ervaring dat ieder mens ouder is dan zijn lichaam en elders dat hij al God de rug heeft toegekeerd, al voor hij op de aarde kwam in navolging van Adam. Dat is de erfzonde in werkelijkheid en verder is onze stervelijke lichamen ontstaan als gevolg van de zondeval waarin Adam en Eva voorgegaan zijn. Wij hebben hen erin gevolgd. Wat wel zou kunnen zijn, dat Maria als een engel uit de hemel kwam om de moeder van Jezus te worden. In dat geval heeft ze mogelijk geen deel gehad aan de zondeval. Engelen hebben immers nooit God de rug toegekeerd. Het vervelende is, de bijbel zegt over dit alles HELEMAAL NIKS!
 14. sjako

  De hel

  En waarom niet? Als God miljarden sterren kan scheppen en ze met name kent, waarom zou Hij dat dan niet kunnen? Hij kon ook het lichaam van Lazarus weer helemaal intact maken. Hoeveel miljarden moleculen zijn dat wel niet. God kan dat gewoon. Het is soms heel simpel. Dus je beweert dat Lazarus niet dood was. Hij riekte staat er in de Bijbel.
 15. Vandaag
 16. Kaasjeskruid

  De hel

  Wel, dan zijn we weer uitgepraat toch. Met uw komma.
 17. sjako

  De hel

  Dus Jezus was niet dood? Als je de komma, die in het grieks niet bestaat, op de goede plaats zet klopt het wel. Bijv het Syrus Curetonianus (een Syrische vertaling uit de 5e eeuw) vertaalt het zo: Amen, ik zeg u heden dat gij met mij in het Hof van Eden zult zijn. Moderne vertalingen zeggen Voorwaar, ik zeg u heden, gij zult met mij in het Paradijs zijn. Dus Jezus zei helemaal niet dat hij naar het Paradijs zou gaan die dag. Hij ging dood en naar Hades, wachtend totdat Zijn Vader hem uit de dood zou halen.
 18. Kaasjeskruid

  Het vereren van de Heilige Maagd Maria

  Als dit zo zou zijn, waarom wordt ze dan niet geschaard onder de "allen" uit: Want zij hebben allen gezondigd, en derven de heerlijkheid Gods; (Rom.3:23) of onder de "niet enen" uit: Gelijk geschreven is: Er is niemand rechtvaardig, ook niet een; (Rom.3:10) En waarom hoort ze niet bij de "wij" uit: Want wij hebben geen hogepriester, die niet kan medelijden hebben met onze zwakheden, maar Die in alle dingen, gelijk als wij, is verzocht geweest, doch zonder zonde. (Heb.4:15) Zondeloze mensen hebben geen Zaligmaker nodig.
 19. TTC

  Het vereren van de Heilige Maagd Maria

  Hebben hier al veel geleerd, vooral hoe de malaise slinks in stand gehouden wordt.
 20. Gaitema

  De hel

  Ik heb zelfs bewust bezocht op internet, getuigenissen gehoord en boeken gelezen.
 21. sjako

  Het vereren van de Heilige Maagd Maria

  Omdat de opstanding ten tijde van Jezus zichtbare 'wederkomst' zal plaatsvinden. Kan je goed zien in bijv Mat 13:39 ev De vijand die het onkruid zaaide, is de Duivel. De oogst betekent het einde van een tijdperk, en de oogsters zijn engelen. 40 Zoals het onkruid wordt verzameld en verbrand, zo zal het ook gaan aan het einde van het tijdperk. 41 De Mensenzoon zal zijn engelen eropuit sturen, en ze zullen alle struikelblokken en iedereen die wetteloos leeft, uit zijn Koninkrijk verzamelen 42 en in de brandende oven gooien. Daar zullen ze jammeren en knarsetanden. 43 In die tijd zullen de rechtvaardigen zo helder als de zon stralen in het Koninkrijk van hun Vader. Laat iedereen die oren heeft, goed luisteren. Voor de meesten geldt dus dat ze opstanding krijgen aan het einde van het tijdperk (of samenstel van dingen). Alleen voor de gezalfden geldt dat ze nu al een opstanding krijgen in de hemel.
 22. TTC

  Het vereren van de Heilige Maagd Maria

  Het gaat goed met al die valse goden, amper geloofwaardig.
 23. Mullog

  De hel

  Waar komt die ziel dan vandaan en waarom is die niet reproduceerbaar? @sjako beweert dat je een mens molecuul voor molecuul weer kunt opbouwen (althans, dat God dat kan). Wat ik mij afvraag is waarom God, als hij dat kan, en ook nog eens alles kan scheppen, waarom die God het dan nodig vindt om zijn zoon op een barbaarse manier te offeren. Om een vergelijk te trekken; een chirurg dottert een hartpatiënt met de modernste middelen, gaat naar huis, kleed zich in een dierenvel, wentelt een keer door de modder, slaat met een knuppel een schaap dood en scheurt het vlees rauw met zijn tanden van het bot. Dat is de tegenstelling die ik zie en ik wil dat begrijpen.
 24. Robert Frans

  Het vereren van de Heilige Maagd Maria

  Klopt, want zonder het Offer had zij niet verlost kunnen zijn van de erfzonde. Zij was en is net zo afhankelijk van Christus als wij. Het enige verschil is dat zij de volmaakte vruchten van het Offer op voorhand al ontvangen had. Haar zondeloosheid was daarom beslist geen eigen verdienste.
 25. Kaasjeskruid

  Het vereren van de Heilige Maagd Maria

  Zie, ik had het moeten laten bij: "Wat een rare verwrongen gedachte. Ik zie ook geen ingang om hier nog meer commentaar op te geven."
 26. TTC

  Het vereren van de Heilige Maagd Maria

  We zijn inmiddels de twijfel voorbij, we gaan nu Maria vereren.
 27. Kaasjeskruid

  Het vereren van de Heilige Maagd Maria

  Hehehe, 🙃
 1. Meer activiteit laden
×

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid