Spring naar bijdragen

Alle activiteit

Deze tijdlijn wordt automatisch bijgewerkt     

 1. Afgelopen uur
 2. Fundamenteel

  Vaccineren of niet?

  Inderdaad, wie te geloven? Moeders en vaders die hun kind kennen of miljardenbedrijven die de schuld van zich af willen duwen? Ze zullen niet doodvallen van hun eerste leugen.
 3. Aristarkos

  Vaccineren of niet?

  Nee, daar ben ik het helemaal niet mee eens, het geeft alleen jouw eenzijdige positie weer. Op deze site: http://vaccinepapers.org/, kun je andere informatie vinden dan de onzin die je nu word voorgeschoteld door de massa-media en het onbeperkte budget van big-pharma. Als maar genoeg mensen (de eerste met onbeperkt budget) hard genoeg schreeuwen dat vaccinatie heeeeeeel erg veilig is, dan neemt de massa (jij dus ook) het vanzelf over en komt er in ieder geval 25 miljard dollar binnen. Het meest waanzinnige is dat niet gevaccineerden als gevaarlijk worden bestempelt. De idioterie ten top. Dat mensen nu door ziektes sterven is een gevolg van het niet geloven in God, na de wederkomst zal dat gaan veranderen. Maar natuurlijk mag je de leugens geloven. Aristarkos
 4. Fundamenteel

  Verboden archeologie

  Ik heb de tekst ook gegeven. Zie eens naar mijn strafpunten om in te schatten hoe ik met regels omga Dat filmpje was exact wat ik op tv zag, maar gij niet geloofde. Je vroeg er zelf naar en neen ik ga dat niet vertalen. Iedereen zal wel Engels kunnen, kunnen ze dat niet is dat niet mijn probleem. Het is geen Frans of Duits he, en zelfs die teksten zijn met 2 muisklikken meteen naar Nederlands vertaald. Hoe dan ook, ik gaf eerst uitleg in Nederlands en weerlegde wat ik zag adhv de beelden. Dus, ze spraken al duizenden jaren geleden van goden die vlogen in vimanas en ze hebben zulke vimana kunnen nabouwen adhv die teksten. De vedas zijn vde rijkste gechriften waar zelfs veel van de geneeskunde uit afkomstig is. Hun goden kunnen wel eens ET’s zijn. Dat dat niet in uw mainstream wereldje past gaat geen forumregel kunnen veranderen. Zoals planeten en manen die plots naar de andere kant draaien zonder daar ergens puin van te vinden is? Behalve bij Saturnus dan Ah die oude koeien.... Was jij al niet op pensioen dan? Zoneen, ambtenaars zijn hetzelfde, neen erger dan uitkering-trekkers. Dat is al praktisch gepensioneerd zijn
 5. Mullog

  Verboden archeologie

  @Willempie nog bedankt voor je punt. Ik vond Velikovsky uitermate boeiend om te lezen maar bijvoorbeeld "Werelden in botsing" is volstrekte onzin. Je hoeft maar maar de nachthemel te kijken omdat te zien. Catastrofes van de omvang daar beschreven zouden veel langer rommel en puin achterlaten dan nu in ons "schone" zonnestelsel te zien zijn (om maar eens iets te noemen).
 6. Mullog

  Vaccineren of niet?

  @Liv en/of @Plume Zijn wij het eens over de volgende feiten? Statistisch daalt het aantal slachtoffers van ziektes dramatisch vanaf het moment dat voor die ziektes vaccins beschikbaar zijn (en gebruikt worden) Er is geen relatie tussen BMR prik en autisme (op basis van het Deense onderzoek) Er sterven mensen of raken mensen mensen voor hun leven getekend als gevolg van deze ziektes En zijn wij het niet eens over de volgende zaken? Volgens jullie krijgt het immuun systeem een boost van kinderziektes (Voor mazelen is in onderzoek aangetoond dat het omgekeerde het geval is. Accepteren jullie dat onderzoek?). Ik zeg dat de werking van het immuunsysteem niet verbetert door het krijgen van ziektes. Volgens jullie is niet de ziekte de oorzaak van het overlijden of eventueel fysieke gevolgen maar het feit dat de mensen die die ziekte kregen onvoldoende weerstand hadden. Volgens mij is de ziekte de oorzaak, niet de toestand van de zieke (hoewel ik er wel mee eens ben dat een gezonde sporter een betere weerstand heeft dan een kind van 4 jaar dat net een zware griep gehad heeft); Jullie stellen dat juist door de ziekte te laten woeden er een kudde-immuniteit ontstaat. Ik stel dat deze kudde-immuniteit ontstaat door vaccineren waarbij de weerstand tegen de ziekte binnen de groep wordt opgebouwd met een minimaal aantal mensen dat daadwerkelijk ziek wordt. Volgens mij komen in de discussie nogal wat individuele gevallen voorbij. Ik geloof die allemaal (@plume na je uitleg over de bof, ook die! hoewel ik mijn twijfels blijf houden bij dat je alle drie de ziektes hebt gehad ). Volgens mij zijn individuele gevallen in relatie tot vaccineren niet interessant. Nergens wordt de garantie gegeven dat na een vaccinatie een individu de ziekte niet meer kan krijgen. Wat wel gebeurt, bij voldoende vaccinatiegraad, is dat de ziekte zich niet meer door een populatie kan verspreiden. Het is als een verzekering. Als iedereen meebetaald is de premie laag en hoe minder mensen meedoen, hoe hoger de premie. Beschrijft het bovenstaande onze verschillen van inzicht?
 7. Vandaag
 8. Willempie

  Verboden archeologie

  Even goed lezen a.u.b. Uit het artikel : "Velikovsky werd in 1895 geboren in Rusland. Aan de Universiteit van Moskou studeerde hij rechten, medicijnen en geschiedenis. Daar behaalde hij in 1921 zijn bul. In Palestina richtte hij een psycho-analytische praktijk op. Velikovsky bleef vervolgens niet lang in Palestina en verhuisde voor verdere studie naar Zurich en later naar Wenen. Uiteindelijk vertrok hij naar Berlijn om daar een studie biologie op te pakken. Alsof dat nog niet genoeg was verhuisde hij naar Edinburgh om een studie natuurkunde te volgen. Hij trouwde met Elisheva Kramer en zij kregen samen twee dochters. In 1939 vertrok Velikovsky met zijn gezin naar New York. Ongeveer dertien jaar later verruilde hij New York voor Princeton, waar hij tenslotte ook overleed."
 9. Dat beloof ik

  Uitleg

  Als hij de behouder is van alle mensen, hoeft hij bij degene die niet willen luisteren alleen even te zorgen dat ze dat wel doen. Aangezien dat niet gebeurt, kunnen we concluderen dat God niet alle mensen wil behouden. Als reactie hierop wordt vaak gesteld dat God de mens nu eenmaal een vrije keus heeft gelaten. Aangezien dat er toe leidt dat veel mensen niet worden behouden, kunnen we ook hiermee vast stellen dat God niet alle mensen wil behouden.
 10. Dat beloof ik

  Verboden archeologie

  Werk ze. En zodra je tijd hebt zou je even wat kunnen lezen om je onwetendheid te verminderen. https://wetenschap.infonu.nl/diversen/180478-immanuel-velikovsky-theorie-over-natuurrampen-in-de-wereld.html Velikovsky had geneeskunde gestudeerd. Geen geschiedenis. Dat de kop van het stuk het heeft over 'vakgenoten' is daarom belachelijk. Dat geeft de framing van het stuk al aan en dan vergaat mij de lust om verder te lezen. Als je een punt wil maken, hou je dan aan de regels van het forum, omschrijf in goed Nederland wat je punt is en onderbouw dat desnoods met een link. Maar hou op met : hier is de link en zoek het antwoord zelf maar.
 11. Willempie

  Verboden archeologie

  Werk ze. En zodra je tijd hebt zou je even wat kunnen lezen om je onwetendheid te verminderen. https://wetenschap.infonu.nl/diversen/180478-immanuel-velikovsky-theorie-over-natuurrampen-in-de-wereld.html
 12. Dat beloof ik

  Verboden archeologie

  Je hebt mensen die de hele dag teren op een uitkering, en je hebt mensen die er vroeg uit moeten omdat ze gaan werken. Doe je mond dicht. Staat zo raar.
 13. Willempie

  Verboden archeologie

  En mijn mond staat nog steeds open van verbazing over zoveel moedwillige onwetendheid. Jij bent ook al weer vroeg op trouwens.
 14. Dat beloof ik

  Verboden archeologie

  ????????????????? Je vraagtekentoets blijft hangen. Ik vroeg simpelweg om de tekst. De vraag is erg simpel en erg duidelijk. Aangezien je steeds met zaken komt die daar tegenaan schuren, maar domweg niet met de gevraagde tekst komt, blijkt dat mijn kwalificatie van jouw schrijfsels als 'onzin' terecht is. Des te vaker je geen antwoord op deze vraag geeft, des te amusanter dit wordt. Kom gewoon met die tekst, in het Nederlands zoals de forumregels voorschrijven, en hou op met die Engelse filmpjes en links waar de tekst volgens jou in zou staan.
 15. Willempie

  Verboden archeologie

  ?????????????????
 16. Gisteren
 17. Dat beloof ik

  Verboden archeologie

  Of het zijn gereincarneerde nazi kampbeulen die zijn opgeleid om in een bemande V3 te vliegen. Dat is ook een mogelijke verklaring.
 18. Plume

  666

  Dat bedoelde ik ook met beest. Buiten de mensheid om zijn er alleen dieren zoals ik het zie. Maar je hebt woordenboekmatig gelijk, zie ik net. Waarom ik dan van beest spreek is omdat als je demonisch zegt, een deel van de christenen (m.n. evangelischen dacht ik) meent dat het niet die mens is die ‘het doet’ maar demonen. Het is bijna voorspelbaar wat er dan hier op zal volgen, namelijk mensen die het over demonen gaan hebben en wel eens even laten zien dat die in het ongeziene heus bestaan. En dat moge zo zijn, doch ieder mens is zelf verantwoordelijk voor zijn daden en de gedachten die hij toelaat / waar hij zich aan overgeeft.
 19. Fundamenteel

  Vaccineren of niet?

  Er zijn vaccins en vaccins he, hier alleszins geen vaccins tegen kinkhoest.
 20. Bastiaan73

  666

  Nou eerder als beesten. Dan denk ik bijvoorbeeld aan de beesten in Den Haag die auto’s in de fik steken omdat ze geen ‘vreugde’vuur meer mogen steken met oudjaar. Dat is niet dierlijk maar beestachtig vind ik. Wellicht is 'demonisch' hier een betere omschrijving. Geen enkel dier of beest zal ooit brand stichten. Alleen entiteiten in menselijke vorm doen dat.
 21. Plume

  666

  Nou eerder als beesten. Dan denk ik bijvoorbeeld aan de beesten in Den Haag die auto’s in de fik steken omdat ze geen ‘vreugde’vuur meer mogen steken met oudjaar. Dat is niet dierlijk maar beestachtig vind ik. Ander voorbeeld zijn de beesten die hulpverleners aanvallen. Of de beesten die terwijl ze zelf geen tekort hebben gaan plunderen in rampgebied. En de beesten die elkaar verwonden als er ergens een ‘koopje’ te halen valt. En de beesten die omdat ze op de Rijksweg in de file staan voor een tunnel omkeren en spookrijdend hun weg vervolgen en iedereen op die weg in gevaar brengen. En de beesten die vuurwerk in het achterste van een huisdier stoppen (zoals vandaag in Utrecht weer het geval was). Als ik dat hoor geloof ik in de hel. De beesten die zich mensen noemen en zoiets doen die mogen van mij zo verschrikkelijk zwaar gestraft worden dat ze de pijn die ze zo’n onschuldig afhankelijk weerloos diertje voor hun ‘lol’ hebben berokkend minstens de komende duizend jaar zelf zullen doormaken.
 22. Bastiaan73

  ongelovigen en kwade geesten

  Dan ben je aan het generaliseren. Niet iedereen is een evangelist. 1 Korintiërs 12: 8 Want aan de een wordt door de Geest gegeven met wijsheid te spreken, en aan de ander met kennis te spreken krachtens dezelfde Geest; 9 Aan de een geloof door dezelfde Geest en aan de ander gaven van genezingen door die ene Geest; 10 Aan de een werking van krachten, aan de ander profetie; aan de een het onderscheiden van geesten, en aan de ander allerlei tongen, en aan weer een ander vertolking van tongen. 11 Doch dit alles werkt een en dezelfde Geest, die een ieder in het bijzonder toedeelt, gelijk Hij wil. 12 Want gelijk het lichaam een is en vele leden heeft, en al de leden van het lichaam, hoe vele ook, een lichaam vormen, zo ook Christus; 13 Want door een Geest zijn wij allen tot een lichaam gedoopt, hetzij Joden, hetzij Grieken, hetzij slaven, hetzij vrijen, en allen zijn wij met een Geest gedrenkt. 14 Want het lichaam bestaat toch ook niet uit een lid, maar uit vele leden. 15 Indien de voet zeggen zou: omdat ik niet de hand ben, behoor ik niet tot het lichaam, behoort hij daarom niet tot het lichaam? 16 En indien het oor zeggen zou: omdat ik niet het oog ben, behoor ik niet tot het lichaam, behoort het daarom niet tot het lichaam? 17 Als het lichaam geheel en al oog was, waar bleef het gehoor? Als het geheel en al gehoor was, waar bleef de reuk? 18 Nu heeft God echter de leden, elk in het bijzonder, hun plaats in het lichaam aangewezen, zoals Hij heeft gewild.
 23. Arius

  666

  Mensen, het is aangetoond bij kinderen die tussen honden zijn opgevoed.
 24. sjako

  ongelovigen en kwade geesten

  Wat denk je ervan om eens naar de mensen te gaan om hun het evangelie te geven. Dat is wat God van je vraagt. Niet met heidense vechtsporten bezig houden.
 25. Fundamenteel

  Geestig/Humor/grappig

  Het is gewoon hilarisch man. Wellicht een pintje teveel op. Krijgt zo ene voor de klas, het zou wel plezant zijn.
 26. Bastiaan73

  Geestig/Humor/grappig

  'Roflol'? Het is te sneu om grappig te zijn. Wat een idioot. https://www.hln.be/nieuws/binnenland/al-meer-dan-300-klachten-tegen-jeff-hoeyberghs-na-seksistische-opmerkingen-plastisch-chirurg-denkt-niet-aan-excuses~a1f84c2f/?referer=https%3A%2F%2Fwww.google.com%2F
 27. Fundamenteel

  Geestig/Humor/grappig

  Ergens op een universiteit in Vlaanderen. Roflol mensen, echt.
 28. Bastiaan73

  Wat is momenteel de 'beste' Nederlandstalige Bijbelvertaling en waarom?

  Haha, hoe kom je hier nou weer bij. De meeste Joden spraken 2000 jaar geleden óók Grieks. Men sprak bijvoorbeeld in Jeruzalem Grieks zoals vandaag Engels in Amsterdam. En er leefden talloze Joden in de Griekstalige wereld, die Grieks als hun eerste taal hadden. Maar waar slaat "dan kunnen we dus Grieks schrappen" op? De teksten zijn in het Grieks geschreven, dus de oudst benaderbare vorm is in het Grieks. Handelingen 9 (NBV): 29 Hij ging in debat met de Griekstalige Joden, maar die beraamden een aanslag op zijn leven. NCV: 29 Bovendien sprak en discussieerde hij met de Hellenisten. Dezen nu ondernamen een poging om hem uit de weg te ruimen. KJV: 29 And he spake boldly in the name of the Lord Jesus, and disputed against the Grecians: but they went about to slay him. Grieks grondwoord: hellénistés. Hellénistés: a Hellenist (Greek-speaking Jew) Original Word: Ἑλληνιστής, ου, ὁ Part of Speech: Noun, Masculine Transliteration: Hellénistés Phonetic Spelling: (hel-lay-nis-tace') Definition: a Hellenist (Greek-speaking Jew) Usage: a Hellenist, Grecian Jew, a Greek-speaking Jew, that is one who can speak Greek only and not Hebrew (or Aramaic). Vertaald met Google: Hellénistés: een hellenist (Grieks sprekende jood) Oorspronkelijke woord: Ἑλληνιστής, ου, ὁ Onderdeel van spraak: Zelfstandig naamwoord, Mannelijk Transliteratie: Hellénistés Fonetische spelling: (hel-lay-nis-tace ') Definitie: een Hellenist (Grieks sprekende Jood) Gebruik: een Hellenist, Griekse Jood, een Grieks sprekende Jood, dat is iemand die alleen Grieks kan spreken en niet Hebreeuws (of Aramees). Bron: https://biblehub.com/greek/1675.htm
 1. Meer activiteit laden
×

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid