Spring naar bijdragen

Alle activiteit

Deze tijdlijn wordt automatisch bijgewerkt     

 1. Vandaag
 2. antoon

  Profeten extremisten?

  Door wie was dat op basis van welke argumenten toen voorzien. Hoe specifiek is dat opgeschreven in 1864? Is het jaartal toen genoemd, misschien zelfs de maand en de dag? Ik ben oprecht nieuwsgierig. Het is zeer zware kost voor hen die niet alles uit de Bijbel weten om een duidelijk inzicht te krijgen in deze materie, als ik dat uitleg moet ik van veel passages het Bijbelse begrip toelichten zoals van Heidenen, boom, scepter, Silo, typologie, tijdsberekening en nog meer, ik kan het proberen, maar misschien beter directe linken geven naar het WTG. en dan nog blijft het moeilijk, boeken zijn geschreven voor getuigen en hen die al enige tijd studie hebben met hen. Maar eerst iets eenvoudiger onderstaande geeft weer dat de Broeders ver voor 1914 enig begrip hadden van de betekenis van het jaar 1914 1914 voorzien uit boek "De openbaring haar grootse climax nabij" in 1988 uitgegeven door het WTG „Het was . . . in 606 v.Chr. dat Gods koninkrijk eindigde, de diadeem werd verwijderd en de gehele aarde aan de heidenen werd overgegeven. De 2520 jaar vanaf 606 v.Chr. zullen in 1914 n.Chr. . . . eindigen.”* — The Three Worlds, uitgegeven in 1877, blz. 83. „Het bijbelse bewijs is duidelijk en krachtig dat de ’tijden der heidenen’ een periode van 2520 jaar beslaan, vanaf het jaar 606 v.Chr. tot en met 1914 n.Chr.” — Studies in the Scriptures (1889), Deel II, blz. 79, door C. T. Russell. Charles Taze Russell en degenen die samen met hem de bijbel onderzochten, beseften al tientallen jaren voordien dat 1914 het einde van de tijden der heidenen, of de bestemde tijden der natiën, zou kenmerken (Lukas 21:24). Hoewel zij in die vroege dagen niet ten volle begrepen wat dit zou inhouden, waren zij ervan overtuigd dat 1914 een bijzonder belangrijk jaartal in de wereldgeschiedenis zou worden, en zij hadden het bij het rechte eind, getuige dit kranteartikel: „Het uitbreken van de verschrikkelijke oorlog in Europa heeft een buitengewone profetie in vervulling doen gaan. De afgelopen vijfentwintig jaar hebben de ’Internationale Bijbelonderzoekers’, beter bekend als ’Millennial Dawners’, de wereld via predikers en door middel van de pers bekendgemaakt dat de Dag der Gramschap waarover in de bijbel wordt geprofeteerd, in 1914 zou aanbreken. ’Ziet uit naar 1914!’, is de roep geweest van de honderden reizende evangelisten.” — The World, een Newyorkse krant, 30 augustus 1914.
 3. Gisteren
 4. sjako

  Ontwijkende persoonlijkheidsstoornis

  Mod sjako. Ik heb deze discussie even op slot gezet omdat het een beetje uit de hand loopt. Ik ga alles bekijken en waar nodig ingrijpen.
 5. Lobke

  Muziek topic

  Heerlijke muziek ! Nog eens; Van Morrison En nog eens Paul Brady met Karen Matheson van de groep Capercaille.
 6. ABGodskind

  Ontwijkende persoonlijkheidsstoornis

  Aanspreken, en zeggen dat zij haar moet verontschuldigen. Hoe laag ben je wel niet gevallen als je dit soort termen accepteert.. wauw.
 7. TTC

  Ontwijkende persoonlijkheidsstoornis

  Ja, bedankt, we hopen het beste maar vrezen het ergste. Twijfel is de waakhond van het inzicht.
 8. Bastiaan73

  Ontwijkende persoonlijkheidsstoornis

  Ik wens je sterkte met je ops TTC.
 9. TTC

  Ontwijkende persoonlijkheidsstoornis

  Dat is het verschil wat betreft het OPS-lijderschap, jij ziet niets en begrijpt niets. Ik zie een onbegrijpelijke lap tekst die me doet denken aan een stelling van Koot en Bie. Heel veel woorden maar eigenlijk staat er niks concreets. Sorry TTC. Het is me een raadsel wat je hiermee probeert te zeggen en/of te vragen. Voor jou blijkt het dus een volkomen raadsel en OPS-lijders zien weerzinwekkende omstandigheden, de wereld waarin jij leeft nochtans.
 10. Bastiaan73

  Ontwijkende persoonlijkheidsstoornis

  Ik zie een onbegrijpelijke lap tekst die me doet denken aan een stelling van Koot en Bie: heel veel woorden maar eigenlijk staat er niks concreets. Sorry TTC. Het is me een raadsel wat je hiermee probeert te zeggen en/of te vragen.
 11. Dolce Vita

  Ontwijkende persoonlijkheidsstoornis

  Ennnnn daar is tie weer. Het zoveelste lijstje met de zoveelste afleidende wazigheid en de zoveelste "we". Ik houd het voor gezien. Sterkte Bastiaan. 
 12. TTC

  Ontwijkende persoonlijkheidsstoornis

  Herhaal het nog eens, dit is concreet en voor iedereen begrijpelijk, wat betreft OPS-lijderschap. Op de vraag wat er nodig is om te onthechten van geld is het antwoord geld, het is een andere manier om te zeggen dat geld op zichzelf niets doet dan wel de manier hoe we onze economie georganiseerd hebben. Met andere woorden, onze manier van denken is strikt inflatoir geconditioneerd waardoor de andere optie, deflatoir, volledig uit het wereldbeeld verdwenen is. Wanneer we deze optie terug toelaten dan zal blijken dat heel wat problemen in stand worden gehouden door het denken, en de schok immens wanneer dat plots duidelijk wordt. Het is ook op deze manier dat we getuige kunnen worden van weerzinwekkende omstandigheden, dat wat niet gezien wordt zonder deze optie als volwaardig te integreren in het denken. Maar dat blijkt toch veel moeilijker dan de theorie laat vermoeden, doch aansluitend bij wat de nieuwe GGZ bedoelt met derde orde veranderingen, co-creatie en paradigmashift. Het zit in kleine dingen, amper geloofwaardig maar toch waar, met inbegrip van een cascade aan gevolgtrekkingen die de emotie en gemoedstoestand ernstig kunnen beroeren. De vraag is hier niet wat we zien maar wat we niet zien, ondanks iedereen het wel zou kunnen zien.
 13. Bastiaan73

  Ontwijkende persoonlijkheidsstoornis

  Me dunkt dat jij niet de enige bent die ontwijkend gedrag vertoont. 'Weerzinwekkend' is subjectief.
 14. TTC

  Ontwijkende persoonlijkheidsstoornis

  Mag het terug over het onderwerp gaan, over het inhoudelijke en waarom OPS-lijders dagelijks getuige zijn van weerzinwekkende omstandigheden? Zonder stigma aub.
 15. Bastiaan73

  Ontwijkende persoonlijkheidsstoornis

  Een paar weken geleden hielp ik weer eens mee bij een kerkdienst voor psychiatrische patiënten. Dat doe ik één keer per maand. Eén mevrouw had het heel warm en dat frustreerde haar. Met als gevolg dat ze behoorlijk ging vloeken. O.a. met de eerder voorbij gekomen term. Hoe zou jij daar mee om gaan Nicky?
 16. Dolce Vita

  Ontwijkende persoonlijkheidsstoornis

  Nou nou, gauw dichtgooien die ketel met stoom maar, anders wordt de religie van Nicky boos. En die religie timmert getuige de acutaliteit al hard aan aan de weg van werelddominantie. Waarvan akte.
 17. Bastiaan73

  Ontwijkende persoonlijkheidsstoornis

  O jee de toorn van Nicky O! Heb jij thuis een vloerbedekking van eierschalen? En hoe doe je dat in het leven daar buiten als iemand een term gebruikt waar je aanstoot aan neemt? Dan is er geen moderator om aangifte bij te doen. Ga je dan naar de politie of zo?
 18. TTC

  Ontwijkende persoonlijkheidsstoornis

  Inhoudelijk, wat betreft OPS-lijderschap. Op de vraag wat er nodig is om te onthechten van geld is het antwoord geld, het is een andere manier om te zeggen dat geld op zichzelf niets doet dan wel de manier hoe we onze economie georganiseerd hebben. Met andere woorden, onze manier van denken is strikt inflatoir geconditioneerd waardoor de andere optie, deflatoir, volledig uit het wereldbeeld verdwenen is. Wanneer we deze optie terug toelaten dan zal blijken dat heel wat problemen in stand worden gehouden door het denken, en de schok immens wanneer dat plots duidelijk wordt. Het is ook op deze manier dat we getuige kunnen worden van weerzinwekkende omstandigheden, dat wat niet gezien wordt zonder deze optie als volwaardig te integreren in het denken. Maar dat blijkt toch veel moeilijker dan de theorie laat vermoeden, doch aansluitend bij wat de nieuwe GGZ bedoelt met derde orde veranderingen, co-creatie en paradigmashift. Het zit in kleine dingen, amper geloofwaardig maar toch waar, met inbegrip van een cascade aan gevolgtrekkingen die de emotie en gemoedstoestand ernstig kunnen beroeren. Ik heb het zelf al aangekaart, het aanhoudende stigma. Geen nood.
 19. Nicky O

  Ontwijkende persoonlijkheidsstoornis

  Dit gaat naar de moderatie heren, ik ben woedend!
 20. TTC

  Ontwijkende persoonlijkheidsstoornis

  Niets over de inhoud, enkel de man spelen.
 21. Bastiaan73

  Ontwijkende persoonlijkheidsstoornis

  Overdrijf niet zo Nicky. Ik zeg ook wel eens godverdomme hoor. Da's menselijk.
 22. TTC

  Ontwijkende persoonlijkheidsstoornis

  Niets over de inhoud, daar gaat het niet om.
 23. Bastiaan73

  Muziek topic

  Ik kende dit nummer niet @Lobke maar het doet me heel erg denken aan deze. Was het dezelfde (the) band? Deze is ook toppie!
 24. Nicky O

  Ontwijkende persoonlijkheidsstoornis

  OPS, depressief of in het nauw gedreven, dat interesseert niet.. je mag je woorden terugnemen. Dit gaat door merg en been! Ok.. je hebt me laaiend! Durf jij je Christen te noemen?? En de rest laat dit toe? Nog erger! Schaam jullie!!!
 25. Bastiaan73

  Profeten extremisten?

  Even een luchtig intermezzo?
 26. Bastiaan73

  Ontwijkende persoonlijkheidsstoornis

  O je gaat weer over op de wij-vorm. Okee TTC.
 27. Mullog

  Profeten extremisten?

  Door wie was dat op basis van welke argumenten toen voorzien. Hoe specifiek is dat opgeschreven in 1864? Is het jaartal toen genoemd, misschien zelfs de maand en de dag? Ik ben oprecht nieuwsgierig.
 1. Meer activiteit laden
×

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid