Spring naar bijdragen

Alle activiteit

Deze tijdlijn wordt automatisch bijgewerkt     

 1. Afgelopen uur
 2. Mullog

  fine tuning universum

  Nee, tijd is tegenwoordig gebaseerd op de definitie van de seconde en die is: De lengte van de dag neemt ook toe omdat de aarde langzamer om haar as gaat draaien door de getijdenwerking van de maan. Door de aardbeving met een kracht van 8.8 op de schaal van Richter in Chili in 2010 is d aardas enkele centimeters verschoven waardoor de aarde weer wat sneller is gaan draaien waardoor de dag weer wat korter werd. Het is gewoon een zooitje. En die voorspelbaarheid valt reuze mee (of tegen, hoe je het bekijkt). Over korte tijdsperiodes is dat nog redelijk te bepalen maar over langere termijn is het volstrekt onzeker. Dat komt omdat je moet weten waar precieze de zwaartepunten liggen en hoe groot de massa's zijn (dat weten we van de aarde al niet precies, laat staan van alles wat zich buiten de aarde bevindt) en dan kun je wat berekenen. Maar over periode's van een paar honderd jaar kun je er zomaar duizenden kilometers naast zitten. En zoals ik al eerder schreef, de wiskunde is niet eens in staat het drie lichamen probleem op te lossen. Hoe wil je dan accurate voorspellingen doen over nog meer lichamen?
 3. TTC

  De Wachter (Borderline Times)

  Kan verschillen naargelang perceptie, niet iedereen komt doorheen alle fases. En erger, voor een aantal is dit zelfs bedreigend aangezien de eigen geloofsovertuiging herzien dient te worden. In theorie lijkt het allemaal makkelijk, de praktijk nog een ander paar mouwen, de getuigenissen legio.
 4. Vandaag
 5. Gaitema

  De gave van het geloof.

  Wat Joop Gottmers betreft. Hem heb ik 4 keer ontmoet. De eerste keer op het Flevo Totaal Festival. Daar kreeg ik een visitekaartje van hem om hem uit te nodigen voor een tienerclub voor de YFC, op mijn verzoek. Een jeugddienst en een sportmerk volgde. Ik ken zijjnverhaal. Niet alles ging bij hem voor de wind. In tegendeel. Financieel plaatje doet er niet toe.
 6. Gaitema

  De gave van het geloof.

  Wat hij zei klopt ook niet. De 39 jaar woestijn begon met mijn handicap, waardoor ik direct een ontwikkelingsachterstand heb gehad. Ik was bijna een klassiek autist. Heel zwaar autistisch was ik. Het is juist een wonder dat ik geworden ben, wat ik geworden ben. Mijn moeder heeft me trouwens maar kort mishandeld en kwam door haar trauma. Dat neem ik haar niet kwalijk. Dat was wanneer haar vader zelfmoord had gepleegd. Mijn inkomen is altijd gekomen vanuit mijn harde werken in combinatie met mijn handicap. Ik kon er niet meer er uit halen. Sterker nog: als ik niet mijn eerste vaste contract verprutst had, dan had ik een veel lagere inkomen gekend. God maakte er gebruik van om een betere baan destijds te geven. En je broeder Yun uit China (De hemelse man) moest ook veel lijden en was niet rijk.
 7. Gaitema

  De gave van het geloof.

  Inderdaad 😋 Dank je. Altijd goed 😊
 8. Gaitema

  Eindtijd

  Wie is dan de valse profeet en hoezo kennen ze Jezus wel?
 9. Chaim

  fine tuning universum

  In Levensbeschouwing claimen dat er sprake is van fine-tuning, is vragen om problemen 😉 Allereerst zijn er eveneens universa mogelijk waar meer leven zou zijn ontstaan. Ten tweede is leven slechts speciaal vanuit het oogpunt van leven -- niet vanuit het oogpunt van het universum zelf. Je gooit duizendmaal met een dobbelsteen en schrijft telkens de willekeurige uitkomst op. Hoe groot is de kans dat je dezelfde reeks nogmaals gooit? Bijzonder klein. En toch heb je hem reeds eenmaal gegooid. Zo is het eveneens met het universum: ieder mogelijk universum zou andere complexe resultaten hebben gehad. Leven is geen doel, maar een mogelijke uitkomst. Andere uitkomsten zouden evengoed zijn geweest.
 10. Gisteren
 11. Chaim

  Nibiru

  Het is een werkbare hypothese. Dat een hypothese werkbaar is, kan uiteraard niet worden ontkracht door te stellen dat het hypothetisch is. Vandaar dat men er bij de NASA aan werkt.
 12. Chaim

  De gave van het geloof.

  Een sterk argument. Staat er niet in het Gereformeerde Kerkboek (gz. 161): ''Kom hier in ons midden, Geest van liefde en kracht U die via duizend wegen ons hier samen bracht''? Duizend wegen, één God. Naar mijn mening is een fundamenteel ingrediënt van een goed argument dat het overkoepelend is. Je kent wellicht Hillel & Sjammaj -- twee rabbijnen met hun duizenden discipelen en ijzersterke argumenten waarmee ze vaak over hallachische interpretaties betreffende de Torah van mening verschilden. Toen onder leiding van Gamli'el in Javne deze disputen moesten worden beoordeeld, stemde men in grote meerderheid voor de lezing van de school van Hillel & tegen de interpretaties van de school van Sjammaj. De reden die werd gegeven was: ze hebben beiden even sterke argumenten, maar Hillel was overkoepelend, verzachtend en verbindend in z'n kritiek, terwijl Sjammaj verdelend bezig was in z'n interpretaties. Dit is erg veel theologie voor een nogal luie atheïst als ik, niet? 'k ga maar eens slapen 😵
 13. Dat beloof ik

  Nibiru

  En daarmee zijn we terug aan het begin: Jij vraagt hier deze zaak te weerleggen. Dat hoeft dus niet, want het is puur speculatie. Wellicht, misschien, het is allemaal speculatie. Ik heb geen reden om te geloven dat de Big BANG niet door God is ontstaan. Och, dat is toch weer een stap verder dan wat het Amerikaanse JG Hoofdkwartier aan het eind van de vorige eeuw nog dicteerde, nl dat de Big Bang onzin was.
 14. Kaasjeskruid

  De Wachter (Borderline Times)

  Dat is geen paradigmashift maar evolutie van kwaad naar erger.
 15. Nicky O

  De gave van het geloof.

  Ik bid voor jou Gaitema
 16. Nicky O

  Drie-eenheid en het debat

  Ik en de Vader, Wij zijn een. Joh. 10:30
 17. Fundamenteel

  Eindtijd

  Ze kennen Jezus wel, maar stellen daar iemand anders boven. De valse profeet.
 18. Gaitema

  Eindtijd

  Omdat ze Jezus niet kennen. Ze geloven in een maakbare wereld, zonder God erin te betrekken. Links en rechts.
 19. TTC

  Eindtijd

  Elastiekjes
 20. Gaitema

  De gave van het geloof.

  Ja, maar jij bent mij niet. Jij hebt geen moeder die jou mishandeld heeft. Jij hebt geen opa die agressief was en zelfmoord pleegde. Jij hebt geen pdd-nos. Jij kent mijn weg met de Heer niet en staat alleen maar over mij te oordelen met een opgeheven vingertje en hebt mij al eens het reageren onmogelijk gemaakt op jouw eigen forum en mij daar verbannen. Waarom nou hier een gesprek aangaan? Ik blijf bij mijn standpunt. De weg die ik gegaan ben, heb ik in mijn ontwikkeling nodig gehad. Dat jouw leven anders is, dat is tussen jou en God. Daar blijf ik van af. Ik oordeel daar niet over. En hier laat ik het bij.
 21. Fundamenteel

  Eindtijd

  Je hebt zelfs al de superstring theorie, beter gekend als de M theorie. Hoewel dat een unificatie van alle snaartheorieën is.
 22. Nicky O

  De gave van het geloof.

  Een nieuwe Schepping, maar de tempel blijft dezelfde.
 23. Thorgrem

  Drie-eenheid en het debat

  Essentieel anders. Het staat mij geheel vrij om de katholieke leer deels of geheel te ontkennen. Het zal mij geen enkele represaille opleveren. Mijn katholieke vrienden en dorpsgenoten zullen niet anders met mij omgaan als daarvoor. Ik wordt op geen enkele wijze aangespoord of gedwongen om op fora het katholieke geloof te promoten of te verdedigen. Er kijken geen katholieken van mijn geloofsgemeenschap mee om mij te modereren of aan te spreken op mijn uitspraken alhier. Dat kunnen jij en Antoon niet allemaal beweren zonder te liegen.
 24. TTC

  Eindtijd

  De meest beloftevolle poging tot volledige unificatie is tot nu toe de snaartheorie.
 25. Fundamenteel

  Eindtijd

  En geo engineering, 5G, collaboratie met de jihad, anti democratische anti christenen, moord, brand,...
 26. Fundamenteel

  Ontspanning

  Een biertje... Wat smaakt dit na maanden en een hitteslag van gisteren. Burps. Ik zal het maar bij 2 houden zodat het blijft smaken.
 27. TTC

  Eindtijd

  Plots weer een stuk vergeten, beetje vergelijkbaar met globalisme.
 28. Fundamenteel

  Wat dokters je niet vertellen: de mazelen en kanker.

  Een mens weet het op den duur niet meer he. Sowieso ga je mij niet wijsmaken dat 7 miljard mensen hetzelfde reageren op vaccins. Er moeten sowieso neveneffecten zijn. Dat ze daarvoor cellen van een geaborteerde foetus gebruiken vind ik ook al zoiets luguber.
 1. Meer activiteit laden
×

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid