Spring naar bijdragen

Alle activiteit

Deze tijdlijn wordt automatisch bijgewerkt     

 1. Afgelopen uur
 2. Altruïsten zijn sociaal vreemde mensen, uiterst zeldzaam.
 3. Blijkbaar had God, als ik Jezus hier beluister, er toch wel wat over te zeggen (althans, dat lijkt de overtuiging van Jezus te zijn). Dat kan ook niet ander want God wordt op dit forum als almachtig beschouwd. Als mijn kind mij vraagt haar te beschermen dan dal ik daar gehoor aan geven. Dat is je ouderlijke plicht. Tenzij God natuurlijk niet meer in kon grijpen, maar dan gaat zijn almachtigheid op de schop. Op een meta niveau is het nog ingewikkelder. Jezus stierf om ons van de zondeval te verlossen. Als ik het forum hier moet geloven dan kon dat alleen op de manier zoals in de bijbel beschreven. Niet door als een oude man na een vruchtbaar leven in bed in vrede in te slapen. Zijn dan de uitvoerders van die verschrikkelijke daad niet gewoon spelers die een hun opgedrongen rol moeten vervullen, daarin geen keus hadden? En als dat zo is, kun je ze dan een verwijt maken of de schuld geven?
 4. Hij offerde zichzelf op. Wat is een groter bewijs voor liefde voor de mensheid?
 5. Dat is het grote gevaar van oplossingen, plots beseffen dat je heel de tijd bedrogen bent geweest en daar niet op een gepaste manier mee omspringen. Nog erger is dat je vooral jezelf voor de gek hebt gehouden, en daarmee anderen in je omgeving ook.
 6. TTC

  Duizend jarige vredesrijk

  Dat is het plan van Sjako, z'n voorspellingen komen uit.
 7. Willempie

  Duizend jarige vredesrijk

  Dan breekt de hel los.
 8. Daar moeten we inderdaad erg voor oppassen want het zit in ons allemaal. Hoe zouden jij en ik ons in nazi-Duitsland hebben gedragen? Of in een concentratiekamp? We moeten ook niet de Kaïn in ons de Abel in ons laten doodmaken. Het komt in wezen allemaal op hetzelfde neer. We moeten ergens bovenuit getild worden.
 9. Je doet het voorkomen als een soort van ramptoerisme, een mens voelt zich blijkbaar gelukkiger als vooral anderen lijden.
 10. TTC

  Duizend jarige vredesrijk

  Stel dat er op een dag een helikopter vliegt boven deze gemeenschap en een extra duizend dollar in bankbiljetten uitwerpt, die, vanzelfsprekend, snel worden verzameld door de leden van de gemeenschap. Laten we verder veronderstellen dat iedereen ervan overtuigd is, dat dit een unieke gebeurtenis is die nooit zal worden herhaald. (Milton Friedman)
 11. Vandaag
 12. Het is jouw cynisme. Jezus heeft dit vrijwillig ondergaan om iets te demonstreren en iets te overwinnen. En vergeet niet dat hij door de mensheid is bespot, gemarteld en vermoord, niet door Zijn Vader. Je legt de schuld waar die niet hoort (oordelen).
 13. Mullog

  Duiveluitdrijving in de 21e eeuw

  Waarom stuur jij dit bericht niet met een stokje in een kleitablet gegraveerd de wereld rond?
 14. Vroeger was vierendelen normaal Mullog, vandaag gebruikt men andere strategieën om mensen het zwijgen op te leggen.
 15. Misschien is het mijn cynisme of hebben jullie een bord voor je kop, maar als ik mijn kind zou (laten) martelen en aan het zou (laten) kruisnagelen zou niet alleen de kinderbescherming aan mijn deur staan.
 16. Ja, in alles werd voorzien, prachtig.
 17. Helemaal met je eens. Eigenlijk heel mooi. We zien de Almachtige God als een vriend. Hoe mooi is dat! Jezus heeft echt geopenbaard hoe God is.
 18. Het is als een rechte op de aarde proberen te trekken, gedoemd om te mislukken. Het is toch dezelfde Bijbel als weleer?
 19. Kelderworm

  Duiveluitdrijving in de 21e eeuw

  Wetenschap en wetenschappers zijn geen definitie om iets als waarheid aan te nemen. Eerder het tegendeel tegenwoordig, kijk maar eens naar die zogenaamde klimaat wetenschappers die met al die klimaat kolder komen.
 20. Als je het doorstreepte weglaat zie je pas wat een kromme redenatie dit is. Ja zo lust ik er nog wel een paar zeg. ppff Natuurlijk wordt een zin verkracht wanneer je de essentie eruit weg streept. voobeeld: Als je het doorstreepte weglaat zie je pas wat een kromme redenatie dit is.😁
 21. We hebben het over Christenen die nu leven, Christenen met kennis en inzicht, de meeste Christenen hebben wel kennis evenals atheïsten trouwens, kennis van wat erin alsook geografische en lokale achtergronden, talen en wat dies meer zei. Inzicht is wat anders, dan komt logische gevolgtrekkingen maken en inzien dat er werkelijk een schepper bestaat aan de orde. Deze Christenen die nu leven zullen niet snel in de war gebracht worden door menselijke of wetenschappelijke meningen, die dus ook aan verandering onderhevig zijn.
 22. Een kenniskloof, het is louter een kwestie van aandacht en motivatie om die te dichten. Het betekent de bekrachtiging van andere inzichten maar misschien dat het ook schokkend kan worden, zo de traditie het wil.
 23. Onmiddellijke gevolgen van die kennis zijn schaamte, een slecht geweten en oordelen (de schuld afschuiven op een ander, indirect zelfs op God). Dat schept afstand. Dat lees ik ook hoor. Maar ik bestudeer de hele Bijbel en probeer de verbanden te zien. Dan ontdek ik dat de boom des levens toch meegaat met de mens, maar meer verborgen. Maar nogmaals: We kunnen niet van alle twee die bomen tegelijkertijd eten. Dat is een natuurwet. Als we van die boom der kennis van goed en kwaad willen (blijven) eten wordt de toegang tot de boom des levens automatisch afgesloten. Dit begrijp ik niet. Waarom zou het zinloos zijn? God weet alles van tevoren en toch ontneemt dat niet onze verantwoordelijkheid voor wat we doen. We hebben alle drie een verschillend inzicht. Maar wat je hierboven schrijft zou niet zo raar moeten zijn, tenzij je meent dat we God als onpersoonlijk dienen te zien. We zien God vooral in de Mens Jezus.
 24. Wat bedoel je precies met 'niet snel', een paar eeuwen ondertussen?
 25. Maar wie beweert dat Hij mens was vóór Zijn geboorte. Hij was bij JHWH in de hemel. Hij is GESTUURD door de Vader. Als je iemand stuurt dan moet die persoon wel bestaan. Jezus is uniek. Hij is de enige die rechtstreeks door JHWH is voortgebracht als eerste van Zijn schepping. Daarom wordt Jezus ook Gods Zoon genoemd. Je kan Jezus niet in een hokje plaatsen. Hij is geen engel, maar ook niet God, maar de Zoon van God. Dat is zoals ik het zie. Spreuken 8 gaat over de verhouding Jezus en God. Vers 20 zegt duidelijk: Jehovah bracht mij voort als het begin van zijn weg, het eerste van zijn werken van lang geleden. Een beetje wazig verhaal en ook citeer je nergens de Bijbel. Eigenlijk is het dus filosofie. Dat God Geest is en ooit Geest in Zichzelf was ben ik met je eens. Maar Hij moest ergens beginnen met de schepping. De eerste daad was het creëren van Zijn Zoon, het Woord. Via het Woord heeft Hij de rest van de schepping gemaakt. Johannes 1:3 Alles is via hem ontstaan, en zonder hem is er helemaal niets ontstaan. Het Woord wordt dan ook in Spreuken ook wel de Meesterwerker genoemd. Via Zijn heilige Geest gaf Hij het Woord de macht om dit te kunnen. Jezus en God zijn twee aparte Personen. Jezus weet bijv bepaalde dingen niet die de Vader wel weet. Mattheus 24:36 zegt: Van die dag en dat uur weet niemand iets af, ook de engelen in de hemel en de Zoon niet, maar alleen de Vader.
 26. Loont zeker de moeite, steeds meer mensen krijgen dan ook aandacht voor de epistemologische obstakels die in het hedendaagse economische systeem verweven zitten. Als deze aangehouden blijven dan krijgen we steeds dezelfde neveneffecten die daar logischerwijs uit volgen, perverse effecten door het irrationele gebruik van een op zich logisch systeem. Eigenlijk is het dus helemaal zo moeilijk niet.
 1. Meer activiteit laden
×

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid