Spring naar bijdragen

Alle activiteit

Deze tijdlijn wordt automatisch bijgewerkt     

 1. Gisteren
 2. sjako

  Sabbath

  Dus informatie zat te vinden. Ik weet het trouwens niet helemaal zeker, maar ik dacht dat in de gedrukte versie wel een aantekening stond in de Appendix. Als studiebijbel is hij trouwens interessant vanwege de vele extra in de vorm van filmpjes, plaatjes, verwijzingen etc., ook als je geen Getuige bent. Bovendien staat ook nog de oude versie op de site met daarin wel 1-12 https://wol.jw.org/nl/wol/b/r18/lp-o/Rbi8/O/2004/43/8#study=discover
 3. Bastiaan73

  Sabbath

  Juist omdat het niet in de Bijbel thuishoort. In de 'oude' Nieuwe Wereldvertaling staat het wel, maar met een aantekening. Ik heb trouwens Bijbels zat waarin het wel staat. Ik ben van mening dat je sowieso diverse vertalingen naast elkaar moet leggen. In reactie op het vet gemaakte: dan hadden ze dat zo moeten laten staan in de 'nieuwe' Nieuwe Wereldvertaling. Dat is vollediger, duidelijker, transparanter en informatiever dan de verzen zonder uitleg weglaten. Als nu iemand https://www.jw.org/nl/bibliotheek/bijbel/studiebijbel/boeken/johannes/8/ gaat raadplegen en nog onwetend is over dit gedeelte ziet hij of zij een hoofdstuk dat begint bij vers 12. Als je dit objectief bekijkt moet je toegeven dat dit niet pleit voor de NWV. De website van het Nederlands Bijbelgenootschap wijdt er tenminste een uitgebreid artikel aan en dat is een stuk transparanter: Bron: https://www.debijbel.nl/over-bijbelvertalen/bronteksten/7260/tekstkritisch-probleem-johannes-7-53-8-11
 4. sjako

  Sabbath

  Juist omdat het niet in de Bijbel thuishoort. In de 'oude' Nieuwe Wereldvertaling staat het wel, maar met een aantekening. Ik heb trouwens Bijbels zat waarin het wel staat. Ik ben van mening dat je sowieso diverse vertalingen naast elkaar moet leggen.
 5. TTC

  Tussen waan en mysterie, de schuldenberg.

  Aan pioniers of ervaringswerkers in de GGZ wordt gevraagd om iets te bewijzen dat nog niet eerder bewezen is, beter is misschien te zeggen om in praktijk te brengen wat al meermaals bewezen is. Vanaf hier wordt het voor velen misschien al mysterieus, dit geldt voor mezelf trouwens ook altijd wanneer ik iets niet begrijp. En hoe pak je zoiets aan in een wereld die een economie onderhoudt waarin epistemologische obstakels het menselijke denken steeds in dezelfde richting stuwt? Het valt weinigen op, wat velen al eens gezegd hebben.
 6. Bastiaan73

  Sabbath

  Het gaat om een onecht schriftgedeelte, dus je kan niet teveel waarde hechten aan deze woorden. Het verhaal over de houtsprokkelaar staat in Numeri 15:35 sjako. Is dat een 'onecht' schriftgedeelte? Dat van de overspelige vrouw in Johannes 8: 1-11 zou ik trouwens ook niet 'onecht' willen noemen. 'Later toegevoegd' is m.i. een betere omschrijving. Ik zie nu trouwens dat de Nieuwe Wereldvertaling vers 1 t/m 11 van Johannes 8 helemaal weglaat; Johannes 8 begint daar bij vers 12. Voor een studiebijbel is dat niet bepaald volledig. https://www.jw.org/nl/bibliotheek/bijbel/studiebijbel/boeken/johannes/8/
 7. Fundamenteel

  Tussen waan en mysterie, de schuldenberg.

  Alsof ik dat voor "andere mensen" doe? Wat heb jij toch met geloofwaardigheid voor andere mensen? Alsof er iets eervols aan is erkend te worden op een internetforum? Neen, daarvoor is het mij niet te doen. Ik krijg geld, wil dat investeren, dat is het. We zijn hier over geld bezig en deel mee dat ik dat eens ga inzetten op de beurs, that's it. Of je dat nu gelooft of niet, mij zal het koud laten. Je kan bij twijfel gerust eens aan M vragen of ik het meen hoor, zij ziet de bui al hangen en schaart zich vast Want ze weet dat ik het echt meen en al dat geld op de beurs ga smijten.
 8. TTC

  Tussen waan en mysterie, de schuldenberg.

  En je zou nog willen veronderstellen dat mensen je nog geloven ook?
 9. nikie90

  Sabbath

  De Egyptenaren waren niet onschuldig. Exodus 3:7-9 Egypte maakte tot slaaf met de harde hand en tirannie. Exodus 1:13-14. ( Israël was niet dezelfde slavernij als in Egypte. Eerder knechten als echt slaven ..
 10. Fundamenteel

  Tussen waan en mysterie, de schuldenberg.

  Maar neen gij. Ze is zelfs kei boos omdat ik dat uitstelde. En mijn geloof was nooit alsof. Alleen voel ik me meer geroepen te leren over de beurs en er profijt uit te halen. Het zal erop of eronder zijn,
 11. TTC

  Tussen waan en mysterie, de schuldenberg.

  Je deed al heel de tijd alsof, ben blij dat je het nu ook ruiterlijk toegeeft.
 12. Fundamenteel

  Tussen waan en mysterie, de schuldenberg.

  In alle eerlijkheid, ik weet niet of ik nog zo christelijk gevormd zal worden. De beursduivel heeft me gegrepen, en flink. Om daar volledig in thuis te zijn, zijn we eind 2020. De trouw is al uitgesteld hahaha, meen ik echt. Dat geld is nodig voor de beurs.
 13. TTC

  Tussen waan en mysterie, de schuldenberg.

  Zo gaat het, de magie van het verdampende geld is er niet vreemd aan. Vergeet af en toe niet Jezus te vermelden in je betoog.
 14. Alo

  Sabbath

  Dus jij vind het correct dat Egyptische burgers, die geenszins ook maar ENIGE vorm van invloed hadden op hun farao, doodgemaakt worden om betreffende farao te straffen? Volgens noemen we dit genocide. En ja, mensen die van de Israeliten verloren werden tot slaaf gemaakt. Diens kinderen werden echter ook slaaf, en diens kinderen, enz. Los van het feit dat mensen inlijven als slaven reeds verwerpelijk is; onschuldige kinderen ook direct inlijven als slaaf omdat hun ouders zich "misdragen" hebben gaat nogal ver. Valt dit bij jou ook onder de noemer "heerlijk"?
 15. Fundamenteel

  Vergeving in de opvoeding

  Vroeger was ik woedend op mijn vader. Ooit kwam ik thuis van school en hij vernielde mijn hele muziekcollectie. Mijn stereo installatie en zelfs mijn playstation lag daar in frut van één naast. Afgelopen week heb ik hem daar nog voor bedankt, omdat hij toch iets deed eerder dan niets.
 16. sjako

  Sabbath

  Moderne vertalingen heeft deze tekst niet meer of er staat een aantekening bij. Kan er ook niks aan doen.
 17. Fundamenteel

  Tussen waan en mysterie, de schuldenberg.

  Er is geen tekort. Enkel overvloed. Dus pak wat je kan pakken.
 18. Thinkfree

  Sabbath

  Die discussie ga ik hier niet met jouw aan, die is al eerder gevoerd. Nogmaals ik denk dat je miszit daar laat ik het bij. Het gaat hier nu wel over die tekst, Ik accepteer die en wil niet dat die hier ontkend wordt.
 19. TTC

  Tussen waan en mysterie, de schuldenberg.

  Aanhoudend stigma komt in vele vormen, zoals nooit dieper op het gegeven onderwerp ingaan maar wel telkens het denkspoor verleggen. Op deze manier kunnen we nog eeuwen verder, net zoals de gegeven remedies al eeuwen niet worden toegepast. En zo zijn we in de 21ste eeuw beland, alsmaar hetzelfde naar de zwijgspiraal verdrijvend waardoor mensen er dan ook geen notie van hebben, het is dan ook quasi onmogelijk om er een nuchter oordeel over te kunnen vormen zonder cultureel gekleurde overtuigingen die karmisch ingebakken zitten. Het is allemaal niet zo moeilijk, en het is allemaal terug te vinden in het werk van de GGZ.
 20. sjako

  Sabbath

  Je kan je niet baseren op tekst die niet in het origineel heeft gestaan. De oudste codexen bevatten deze tekst niet, die is later toegevoegd. Neemt niet weg dat niemand zonder zonde is en dat zelfs de ergste zonden vergeven kunnen worden.
 21. Fundamenteel

  Tussen waan en mysterie, de schuldenberg.

  Goud en zilver doen het ook goed op de beurs. Deed het ooit beter, maar een dal op de grafiek is dan net de tijd om het te kopen. Nu het volop in de elektronica toegepast wordt is dat dus weer aan het stijgen. Voor 28 gram goud betaal je nu 1333, kijk volgende week nog eens. Dat stijgt en daalt. Besef wel dat er bij een daling geld van uw rekening getrokken wordt. Maar zolang er maandelijks meer bijkomt dan ze aftrekken is dat dus een goede zaak. Zilver is goedkoper, maar weet niet of dat een investering waardig is. https://www.goudstandaard.com/koersgrafiek
 22. thom

  Sabbath

  Ach, ik zie dat hetzelfde als de (geïsoleerde) ark laten vallen en deze willen grijpen; hout sprokkelen wanneer er heiligheid in het geding is, is zich bezighouden met veiligheid om de oude natuur te willen overleven, het leven willen behouden, niet willen loslaten of overgeven. Dat is het leven naar de eigen-wil, terwijl 180 graden de andere kant op, de sabbat is. Dat is die diep trieste misvatting door onjuiste vertaling van 1Petrus1,16. Daar staat helemaal niet de opdracht “weest heilig”, maar de belofte van God “jullie zullen heilig zijn”. διότι γέγραπται Ἅγιοι ἔσεσθε ὅτι ἐγὼ ἅγιος : omdat namelijk - het is geschreven - heiligen - jullie zullen zijn - omdat ik heilig ben. Geen aanvoegende wijs, geen gebiedende wijs, maar aantonende wijs toekomende tijd meervoud. Klopt dat de mens zelf niet heilig kan worden, uit zichzelf. Het enige mogelijke voor ons, is een ''vroom leven gaan leiden'' in de zin van de weg voorbereiden. Joh. 17 15 Ik bid niet, dat Gij hen uit de wereld wegneemt, maar dat Gij hen bewaart van den boze. 16 Zij zijn niet van de wereld, gelijkerwijs Ik van de wereld niet ben. 17 Heilig ze in Uw waarheid; Uw woord is de waarheid. 18 Gelijkerwijs Gij Mij gezonden hebt in de wereld, alzo heb Ik hen ook in de wereld gezonden. 19 En Ik heilige Mijzelven voor hen, opdat ook zij geheiligd mogen zijn in waarheid.
 23. TTC

  Tussen waan en mysterie, de schuldenberg.

  Je zal dat geld goed kunnen gebruiken tijdens WOIII, ik zou er goud mee kopen. Gelukkig dat geld maar een abstractie is, met een nogal hardnekkig geloof dat er een tekort aan kan zijn. Jezus heeft dat ook al eens gezegd, bijzonder verhaal is het.
 24. Thinkfree

  Sabbath

  Ik denk dat je hier verkeerd zit, Gods heilig is net zoecht als zijn genade. Denk daar niet te gemakkelijk over, hun genadetijd was simpelweg over naar Gods raad.
 25. Plume

  Sabbath

  Dat is die diep trieste misvatting door onjuiste vertaling van 1Petrus1,16. Daar staat helemaal niet de opdracht “weest heilig”, maar de belofte van God “jullie zullen heilig zijn”. διότι γέγραπται Ἅγιοι ἔσεσθε ὅτι ἐγὼ ἅγιος : omdat namelijk - het is geschreven - heiligen - jullie zullen zijn - omdat ik heilig ben. Geen aanvoegende wijs, geen gebiedende wijs, maar aantonende wijs toekomende tijd meervoud.
 26. Kaasjeskruid

  Vergeving in de opvoeding

  Flauwekul verdraaiing van woorden, gelijk de slang deed... Het eeuwig leven is niet symbolisch, de vrucht echter wel. Je stelt maar een eind weg. De vrucht van de boom van kennis van goed en kwaad bracht ook niet de kennis, maar staat net zo symbool voor in dit geval de gehoorzaamheid dan wel ongehoorzaamheid aan God. Dat is nu eenmaal het hele probleem en DE wortel van alle kwaad: Ongehoorzaamheid aan God. Ook door het niet eten van de vrucht zou men aan de kennis van goed en kwaad zijn gekomen... Echter had het kwaad zich niet in het subject kunnen nestelen.
 1. Meer activiteit laden
×

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid