Spring naar bijdragen

Alle activiteit

Deze tijdlijn wordt automatisch bijgewerkt     

 1. Afgelopen uur
 2. Dat beloof ik

  Overbevolkte aarde?

  Zo zit het dus. Iedereen raapt het op als hij het ziet liggen. En daar is niets fout aan. Als er eigenlijk iets anders wordt bedoeld had men dat moeten schrijven, dat maakt mij geen trol maar de vraag van @nikie90 onduidelijk .
 3. Gisteren
 4. Thinkfree

  Overbevolkte aarde?

  Ja je hebt gelijk tis ook gewoon flauw om op iedere slak zout te gaan leggen, terwijl de boodschap duidelijk is. Mensen die niet willen, moet je ook geen tijd aan verspillen.
 5. nikie90

  Overbevolkte aarde?

 6. Thinkfree

  Overbevolkte aarde?

  Het oprapen is ook niet verkeerd de keus die jij vervolgens maakt gaat over goed of slechtūüėČ Hou ik het zelf of doe ik alles dat in mijn vermogen ligt om de rechtmatige eigenaar te vinden.
 7. nikie90

  Overbevolkte aarde?

  Ja, doei. wat een trol nog erger als dwaasjeskruid
 8. Dat beloof ik

  Overbevolkte aarde?

  Hoezo is dat fout van iets?
 9. Thinkfree

  Muziek topic

 10. Thinkfree

  't Stamcafé (Praatvaria)

  Inderdaad dat minilandje is de rest van de wereld ver voor, God alle eer.
 11. Kaasjeskruid

  Aanslag in Utrecht

  Handen voor het gezicht doen. Ontwijken. Wegrennen. Onderhandelen met de agressor.
 12. Willempie

  Aanslag in Utrecht

  En hoe doe je dat dan? Jezelf afweren c.q. beschermen?
 13. Willempie

  't Stamcafé (Praatvaria)

  In Isra√ęl is zelfs een effectief geneesmiddel tegen kanker ontwikkeld, dat binnen niet al te lange tijd op de markt gaat komen. Ik ben benieuwd hoe de Isra√ęl-boykotters hierop gaan reageren.
 14. sjako

  Aanslag in Utrecht

  Oeps, afweren beschermen etc, Foutje door spellingschecker, haha.
 15. Kaasjeskruid

  't Stamcafé (Praatvaria)

  Juist door de overmaat aan voorspoed vindt men God steeds moeilijker i.m.o. Kwestie van perspectief. De middeleeuwen waren heel wat barbaarser. Niet te moeilijk doen, gewoon bamboe gebruiken!
 16. Thinkfree

  't Stamcafé (Praatvaria)

  @Willempie @Kaasjeskruid Ja jongens de wereld staat in een stroomversnelling qua verslechtering en gaat steeds sneller. Alhoewel israel blijkt een oplossing te hebben vooral ons water tekort.
 17. Kaasjeskruid

  Aanslag in Utrecht

  Best, maar opzet geeft blijk van willen, dus moord met een korte aanloop. Het is maar niet zo dat men per ongeluk iemand doodmaakt. Doet men dat wel dan is er sprake van dood door schuld en dat hoeft niet per se een strafbaar feit te zijn. Vast een alternatief voor aftrekken. Voor jullie moeten ze eigenlijk een "niet mij verdedigen penning" maken en die moet je dan in grote letters op je kleding laten drukken. En dan alvast oefenen in je moestuin met het ontwikkelen van verdedig mij nietjes; mooie bloemetjes die zomaar het loodje leggen.
 18. Willempie

  Aanslag in Utrecht

  De overheid heeft de door God gegeven taak de samenleving leefbaar te houden. Wat bedoel je met "jezelf afwerken bijv."?
 19. sjako

  Aanslag in Utrecht

  Zeg niet dat dit crimineel is, maar voor een Christen niet geschikt. De Romeinen waren op dat moment ook 'Gods dienares', maar je kan moeilijk zeggen dat deze nu zo Godvruchtig waren. Je moet het In zijn context zien. Ben er niet zo'n specialist in, maar je kan jezelf afwerken bijv.
 20. Bastiaan73

  Aanslag in Utrecht

  Juridisch/terminologisch wordt volgens Wikipedia het volgende onderscheid gemaakt: Bron: https://nl.wikipedia.org/wiki/Doodslag_(levensbe√ęindiging)
 21. Willempie

  Aanslag in Utrecht

  Of het heeft iets te maken met intolerantie jegens het kwade. Nergens in de joods-christelijke traditie worden we opgeroepen tolerant te zijn jegens het kwade. "Overwin het kwade door het goede" is natuurlijk wel Bijbels en het overwegen meer dan waard. De overheid heeft echter een andere functie dan de individuele gelovige. Ik, als individu, wil niet tolerant staan t.o.v. het kwade. Tegelijkertijd besef ik dat de scheidslijn tussen goed en kwaad dwars door mijzelf heenloopt. Ik moet om te beginnen al niet tolerant staan t.o.v. van het kwade in mezelf. Ik moet dat duidelijk onderscheiden en er tegen strijden en zelfs proberen het uit te roeien. De overheid heeft als belangrijkste taak de zwakkeren in de samenleving te beschermen tegen mensen die hen kwaad willen doen. Dat werkt duidelijk niet met zachte maatregelen. En daarom zegt de Bijbel ons dan ook dat de overheid het zwaard niet tevergeefs draagt.
 22. Kaasjeskruid

  Aanslag in Utrecht

  Dat ligt eraan hoe je het bekijkt. Persoonlijk vind ik opzettelijke doodslag als het niet wordt gedaan ter bescherming van eigen of andermans leven ook moord.
 23. Willempie

  Aanslag in Utrecht

  Hoe dan wel?
 24. Bastiaan73

  Aanslag in Utrecht

  Dan dus niet optimaal vertaald in de SV, HSV en NBG. Moorden kan ook met voorbedachte rade. Doodslaan komt op mij impulsiever over, bijvoorbeeld Ka√Įn die Abel doodslaat in een opwelling van woede. Of Mozes die een Egyptenaar doodslaat die een Isra√ęliet mishandelde.
 25. Kaasjeskruid

  Aanslag in Utrecht

  Het grondwoord "ratsach" betekent moorden. Evenzo in Mat.19:8 waar het grondwoord "phoneuo" ook moorden betekent.
 26. Sjofar

  De Bijbel, gezondheid en genezing

  De Heilige Geest zou je niet door het stof laten rollen; dit is demonisch. Waar zouden ze dit dan op baseren? De Bijbel in ieder geval niet...
 27. Bastiaan73

  Aanslag in Utrecht

  Dat gebod luidt helemaal niet zo. Er staat gij zult niet moorden. Niet alle doodslag is moord. Letterlijk staat er 'Gij zult niet doodslaan' (Exodus 20:13). Maar ik heb moeite dit te rijmen met het gebod te stenigen. Voorbeeld: Numeri 15:32-36. Een man wordt in opdracht van de HEERE gestenigd vanwege het sprokkelen van wat hout op de sabbat. Behoorde een flinke verbale of fysieke waarschuwing niet tot de mogelijkheden? Toen 'de overspelige vrouw' voor Jezus werd gebracht (Johannes 8:3-11*) beriepen degenen die de stenen al in hun handen hadden zich ook op Mozes (Leviticus 20:10). Ik ben benieuwd wat Jezus gezegd/gedaan zou hebben in het geval van de 'houtsprokkelaar'; of deze het dan overleefd zou hebben. *Johannes 8:1-11 is overigens ook een gedeelte dat niet in elke codex staat.
 1. Meer activiteit laden
√ó

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid