Spring naar bijdragen

Alle activiteit

Deze tijdlijn wordt automatisch bijgewerkt     

 1. Afgelopen uur
 2. zendeling

  Dingen die Jezus af zou keuren.

  Ik begrijp je niet goed. Waarom breng je je persoonlijke probleem met porno in dit onderwerp ter sprake? Of heb je in het verkeerde topic gereageerd?
 3. Quest

  't Stamcafé (Praatvaria)

  Heb je door dat je alleen maar bevestigd wat ik schrijf?
 4. thom

  Eindtijd

  Amper geloofwaardig wordt het, schrijf twee woorden en de wereld wordt getroffen door acute blindheid. Jubeljaren Heilige Jaren Wees verder getuige van een bijzonder spektakel. Dit bedoel ik dan ook met jouw stelling; verwarring zaaien.
 5. Vandaag
 6. Desid

  Satan is Lucifer

  Hier maak je een methodologische fout. Je gaat ervan uit, dat elke mogelijk associatie met 'morgenster'/'lichtbrenger' uit de antieke bronnen bij iedereen altijd meespeelde. Dat is onmogelijk. Het is veel logischer te beginnen bij een minimum: op zijn minst maakt de schrijver een vergelijking tussen Christus en de morgenster. Als er iets meer bedoeld is, moet dat aannemelijk gemaakt worden. Maar dat kan niet. Dus slaan allerlei mythologische verbanden nergens op. Als je met meer dan een losse flodder komt, wil ik daar best serieus op in gaan.
 7. TTC

  Eindtijd

  Amper geloofwaardig wordt het, schrijf twee woorden en de wereld wordt getroffen door acute blindheid. Jubeljaren Heilige Jaren Wees verder getuige van een bijzonder spektakel.
 8. Desid

  Het oorspronkelijk christendom bestaat niet

  Het was niet slechts een typfout want je zei ook dat de compilatie ouder was dan Maleachi. Dus je snapte het gewoon niet. Verder, géén enkele cultuur of godsdienst is 'zuiver'. Want dingen zijn altijd geënt op oudere zaken, of afgeleid uit andere culturen en culten, of een interne ontwikkeling. De brieven van Paulus zijn bijvoorbeeld volgens een Hellenistisch stramien opgebouwd, en de levensregels die hij voorschrijft gaan grotendeels terug op Hellenistisch-Joodse bronnen, en zijn duidelijk beïnvloed door Hellenistische filosofie. Dit alles vind ik geen enkel probleem, maar daardoor kun je niet volhouden dat een bepaalde religie of traditie 'zuiver' is. Er is altijd grensverkeer, en variatie in gedachten. Ik zie het anders. EvLc heeft gewoon geleend van EvMc, dus die telt niet. Je ziet in de evv dus duidelijk een tendens om Barabbas in steeds gevaarlijker termen af te schilderen. De meest eenvoudige hypothese is dan, dat als EvMc niet fantaseert dat Barabbas daadwerkelijk bestaan heeft, het goed zou kunnen dat Barabbas minder crimineel/gevaarlijk was dan gezegd wordt. Wat je aan argumenten noemt valt dus uitstekend te verklaren met mijn stelling. Maar het argument 'Barabbas was zo gevaarlijk dat-ie nooit vrijgelaten kon worden' wordt zwakker als je ziet dat de evv hem steeds slechter maken. Maar de lezers van EvMc krijgen altijd Aramese termen uitgelegd. Hier niet. Bovendien is 'zoon van de Vader' een term die EvMc niet gebruikt, en met 'zoon van God' gaat hij heel zuinig om. Er is in de tekst van EvMc geen enkele aanleiding om te stellen dat de auteur van EvMc hier een dubbele bodem ziet. Bij mij is het eerder 55-45% dan 80-20%. De balans slaat net door naar wél historisch, van een verrassende vrijlating van een zekere Barabbas, in de tijd van Jezus. Dan heb je de pesach-amnestie ook niet nodig als veronderstelling. Die kan goed in de mondelinge traditie van EvMc onwillekeurig bedacht zijn, om Barabbas tegenover Jezus te zetten.
 9. Fundamenteel

  't Stamcafé (Praatvaria)

  Ook Trump is een globalist. Timmermans is pro EU en blind voor de problematiek in Europa. Verhofstadt is zo ook banden gaan opbouwen in Afrika. Wel leuk van de EU he? Alle bruggen opblazen die onze voorouders bouwden en uitdelen aan het oosten waar enkel de EU beter wordt via handelsverdragen. Wij mogen tussen de last wonen en kind mag langer voor minder werken/koopkracht. De onderbouwing is echt wel te vinden, maar ik steek er mijn tijd niet in. Anderen doen dat al reeds, ik, heb daar weinig aan toe te voegen. Het is van Obama tot Merkel en nu Macron perfect samen te vatten. Dat je het niet ziet en dan nog structuur eist van de ander is niet de ander te wijten he. Je kan er eigenlijk niet naast kijken. Nationalisme is het probleem niet, dat is globalisme. Kijk anders “we feed the world” wat voor slavernij het veroorzaakt. Kijk ook wat de gevolgen hier zijn, hoe we al reeds meer in een communisme dan democratie leven. 1 + 1 = 2
 10. Quest

  't Stamcafé (Praatvaria)

  Je begint de tactiek aardig door te krijgen, van types zoals Trump/populisten, je post iets gericht op het onderbuikgevoel van veel mensen. Vervolgens kom je er achter dat het fake news/satire is. Daarna maak je een ongefundeerd statement dat het wel zou zal worden zonder enige onderbouwing of bewijs. Je zegt sorry en binnenkort zullen we wel weer de volgende post zien van je over hoe verschrikkelijk het allemaal gaat worden met en link naar 1 of andere vage website. Als daar dan kritiek op komt dan is het de schuld van de msm, linkse mensen, fascistisch Europa, satan of de islam. Maar enige structurele onderbouwing, zal er nooit komen.
 11. thom

  Eindtijd

  Pas uw kennis dan eens toe? Lead the way Goeie vraag aan TTC. Dat hij duidelijk wél stelling mag nemen, zodat mijn boerenverstand daar een mening over kan vormen.
 12. Fundamenteel

  Eindtijd

  Dat is ons verschil. Ik geef geen hol om anderen op een handjevol na.
 13. TTC

  Eindtijd

  Doe rustig verder, anderen begrijpen het wel.
 14. Fundamenteel

  Eindtijd

  Ik heb blijkbaar beter opgelet want velen kunnen niet eens simpel begrijpend lezen in hun eigen moedertaal. Nederlands is dan wel een moeilijke taal, maar meeste hier zijn erin geboren? Word ik hier allerlei verweten en ook jij deed dat al ondergronds. Kijk, Lucifer is Satan, dat zat ook allemaal in mijn hoofd. Kom ik na enkele dagen onderzoek op niveau terug haakt men af. Maar daar staat dus straalhard dat er wel degelijk een connectie met paganisme en christendom is. Dan bouw ik hier argumentatie op iemand die een uur lang honderdtal onderzoeken rond draadloze communicatie samenvat, maar heb ik volgens dbi geen argumenten. Get real mensen. Dat ik al een docu moet voorkauwen waar alles in kindertaal wordt uitgelegd spreekt boekdelen.
 15. TTC

  Eindtijd

  Jezus komt niet terug op een berg maar in jou, heb je in de lagere school niet opgelet misschien?
 16. Fundamenteel

  Eindtijd

  Jij lette er mss nooit op. Maar ik ben een geboren ruimtevaarder, kommil foo ik kijk al naar boven sedert ik me herinneren kan. Als miljoenen mensen dezelfde puntjes verbinden, kijk eens objectief met eigen ogen. Goed te wantrouwen, maar wantrouw ook eens de officiële verklaring en uzelf he. Ik deel beeldmateriaal, live feeds naar satellieten. Uw argumentatie is enkel op uw eigen vooringenomenheid/ego gebouwd. Overstijg dit eens voor 1x aub. Kijk naar de data en negeer ze niet om in trollmodus te blijven hangen.
 17. Dat beloof ik

  Eindtijd

  Ik zag ze ook nooit. Dat komt omdat we er nooit op letten. We waren bezig met spelen in de zandbak en de ontluikende borsten van het buurmeisje. We zagen als kind zoveel niet, dat er later toch bleek te zijn. Dat iemand in zulke argumentaties trapt is toch te gek voor woorden.
 18. Fundamenteel

  Eindtijd

  Dbi, ze sproeien lijnen x aantal meter van elkaar. Kijk een uur later en die “condens” is een heel tapijt, kijk nog een uur later en het is samengeklonterd tot 1 wolkenveld. Kijk later nog eens en je ziet regelmatig de waves van haarp erdoor geleiden. ik heb hier links gedeeld waar je livestream geo engineering kan zien, na 5G niet meer omdat die satellieten verstoord. Youtube staat ook bezaaid met beelden van zulke wolkenvelden wereldwijd. Zoveel anders zijn de passagiersvliegtuigen niet en ik zag zulke wolkenvelden nooit als kind. Het draait niet rond onze verlichting maar de gezondheid en toekomst van onze kinderen.
 19. Dat beloof ik

  Eindtijd

  Er wijst helemaal niets naar het 5G netwerk. De stelling dat het werd veroorzaakt door tante Jo die verkouden was en in tram 3 voorbij kwam, is net zo sterk. De vogels zijn onderzocht en hebben letsel dat werd veroorzaakt door botsing, niet door straling.
 20. TTC

  Eindtijd

  Je had ook je prioriteiten kunnen stellen.
 21. Dat beloof ik

  Eindtijd

  Nee, dat is inderdaad pas sinds er grote verkeersvliegtuigen met zwaardere motoren op grote hoogte vliegen, die produceren meer condens.
 22. Fundamenteel

  Eindtijd

  Spijtig dat Nederlanders hier zo stil zijn over 5G in hun land. Ik heb op twitter wel tiental Nederlandse volgers, maar die zijn in verkiezingspyschose geschoten. Getriggerd door Timmermans lol Zou wel graag weten wat die vogels doodde in Den Haag, momenteel wijst alles naar het 5G netwerk hoor. Als dat vogels kan vermoorden, welk effect heeft dat op onze voortplanting en pasgeborenen? Dat 3G nog maar celschade aanricht is bewezen he, het verstoort je immuunsysteem en cellen herstellen minder goed. Kopiëren vaker met fouten.
 23. Dat beloof ik

  Eindtijd

  Gisteravond nog, in mijn icetea. Inderdaad, je kunt beter gewoon inzien dat ze niet bestaan. Condensstrepen. We spreken hier Nederlands.
 24. Fundamenteel

  't Stamcafé (Praatvaria)

  Ja beetje satirisch van aard, maar zo zal het wel worden. Als ik dat meteen wou duidelijk maken postte ik de tweet rechtstreeks he. I like to trigger, sorry.
 25. Robert Frans

  't Stamcafé (Praatvaria)

  Je beseft je hopelijk toch wel dat dat een nep-account is, met nota bene een link naar het echte account van Frans Timmerman onder de video?
 26. Fundamenteel

  Eindtijd

  Die wetenschapper gelinkt aan honderdtal onderzoekers en onderzoeken zit in mijn hoofd. Niet uw zweefkaas en je aanvaardt beter dat ik anders dan u ben en ik niet de uwe ben te vormen.
 27. TTC

  Eindtijd

  Het zit al in je hoofd, waarom zou je dat telkens willen ontkennen?
 1. Meer activiteit laden
×

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid