Spring naar bijdragen

Rommel

Administrators
 • Aantal bijdragen

  103
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Over Rommel

 • Rang
  Administrator
 • Verjaardag 2 januari

Contact Methods

 • Website URL
  https://credible.nl

Profile Information

 • Geslacht
  Man

Recente profielbezoeken

1903 profielweergaven
 1. Kleur en mod-reacties

  Goed punt en zeker een goede toevoeging op het forum! Heb even een neutralere versie (dit bericht dus) gemaakt van de modmelding maar wel zo opvallend dat je dit duidelijk kan herkennen als een bericht van een moderator!
 2. Iedereen genas

  Laat dit, en in andere topics, soort opmerkingen maar achterwege, heeft geen toegevoegde waarde hier op Credible.
 3. Forumbreedte

  Vandaag is een aanpassing doorgevoerd die het forum op grote beeldschermen wat compacter maakt. Het kan zijn dat je hier niets van merkt omdat je scherm hier niet toereikend voor is maar we zien dat ongeveer 30% van de gebruikers hier mee te maken zal hebben. Probleem is dat het zo ingesteld was dat de ruimte optimaal gevuld werd maar dat komt de leesbaarheid niet ten goede. Vooral bij grote stukken tekst was, éénmaal aan het einde gekomen, dit te merken in je nek. Daarom is er een maximale breedte ingesteld om het forum compacter te maken. Graag ontvang ik feedback of dit wenselijk is.
 4. Feedback: Online Bijbels / Voor- en nadelen van diverse vertalingen

  Ok, voor verder gekibbel verwijs ik jullie door naar een gesprek via een privébericht. Verder sluit ik het topic, mocht er behoefte zijn om over dit topic verder door te praten dan horen we het graag.
 5. Werkzaamheden vanavond (6 maart)

  Ondertussen zijn de werkzaamheden afgerond, was nog een klein probleem met de iconen die niet geladen konden worden maar dat is inmiddels opgelost! Voor de mensen die het interessant vinden, volgende is aangepast: van een nginx + hybride Apache naar alleen een nginx omgeving met PHP 7.2. Van memcached cache naar Redis. En alles gaat nu via een HTTP2 & HSTS verbinding.
 6. Vanavond zal Credible verhuizen naar een andere server om te kunnen profiteren van de laatste ontwikkelingen en om de stabiliteit en veiligheid te kunnen waarborgen. Om ervoor te zorgen dat er geen data verloren gaat zetten we het forum in onderhoudsmodus zodat er geen berichten geplaatst kunnen worden. Aangezien er ook een DNS wijziging hiervoor gemaakt moet worden kan het zijn dat het wat langer duurt voordat je weer op het forum terecht komt. Een DNS wijziging wil zeggen dat de verwijzing van een domeinnaam naar een server aangepast gaat worden, voordat alle internetproviders dit hebben verwerkt kan het enige tijd duren totdat de verwijzing is aangepast naar de nieuwe server. We verwachten dat iedereen weer morgenochtend het forum kan bezoeken.
 7. Druk aan het uitvogelen of dit goed werkt...

 8. Welke hardware/software gebruik je om hier te komen?

  Ehm tja, ook ik ben van alle markten thuis. Zelf ben ik wel een Microsoft fan dus Windows gebruik ik vooral. Zelf samengestelde PC met Windows gebruik ik vooral, een HP laptop en een Surface Pro 2 als laptop en een Nokia Lumia met Windows Mobile als mobiel, (Volgedne word wel een Android maar ook weer Nokia.) Maar daarnaast heb ik een Apple Mac Mini voor het ontwikkel werk en nog een Ubuntu PC voor nog wat testwerk. En alles word weer op een Synology NAS bewaard waar nog wat andere services op draaien.
 9. Tijdlijn sorteren op topics

  En zie hier! Via die link zie je een overzicht van alle actieve topics gebundeld per... *tromgeroffel* topic! Deze is te te bereiken via het hoofdmenu onder Activiteit.
 10. Tijdlijn sorteren op topics

  Ter informatie: ben nog aan het kijken/denken hoe dit gedaan kan worden. Dit is namelijk geen standaard functionaliteit van het forum waar we gebruik van maken. Zag dezelfde vraag wel voorbij komen op het forum van het forum wat we gebruiken en daar had men het genoteerd om topics te groeperen. Had verder geen prio dus weet niet wanneer en of het überhaupt gemaakt zal worden. Moet zoiets dan zelf gaan maken om dit te kunnen realiseren, wie weet dat ik er een keer voor ga zitten. Oftewel: ben dit niet vergeten maar wie weet da dit in de toekomst gemaakt zal worden.
 11. Afscheid en nieuwe moderators

  Voordat we bij het onderwerp nieuwe moderators aankomen wil ik eerst @Thorgrem bedanken voor zijn hulp op het forum! Hij was voor een tijd de enige rots in de branding wat betreft het forum in goede banen te leiden. Bedankt hiervoor! Na zijn mededeling dat hij de jas van moderator aan de kapstok zou hangen zijn we op zoek gegaan naar andere moderators die het gat op kunnen vangen. De keus is gevallen op @Naeva, @sjako en @Trajecto. Van harte gefeliciteerd met jullie nieuwe aanstelling! Om ook nog even als herinnering en mocht iemand het gemist hebben is nu @JoostG ook nog back-up administrator. Door mijn afwezigheid bleven ook sommige dingen liggen gezien het simpele feit dat hier extra rechten voor nodig zijn. Door deze wijziging in de crew kunnen we sneller zaken afhandelen en is de crew niet afhankelijk van 1 persoon voor bepaalde dingen.
 12. Liken en upvoten

  Ah klopt, dit is nog een stukje testfunctionaliteit die nog geactiveerd stond. Een hartje is nou niet bepaald stoer vind ik , daarnaast dekt het niet altijd de lading.
 13. Tja, een captcha veld is vooral bedoeld voor automatische programma's die het internet afstruinen om berichten te plaatsen ten behoeve van promotie. Een echt persoon kan altijd dit omzeilen en een bericht plaatsen.
 14. Probleem met laden pagina

  Probleem is gevonden: dit komt door een fout in de software voor het laten zien van advertenties. (vandaar ook de grote lege ruimte tussen het eerste en tweede bericht) Hoewel Credible het moet hebben van dit soort advertenties heb ik het voor nu uitgeschakeld aangezien er nu helemaal niets getoond word en er inderdaad niet geschakeld kan worden naar de volgende pagina's.
×