Spring naar bijdragen

jt

Members
  • Aantal bijdragen

    54
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

    Nooit

Over jt

  • Rang
    CrediGup

Profile Information

  • Interesse
    talen, reizen, dansen, eenwieleren, lezen, brieven schrijven, religie
  1. Voor muziek Media Monkey, omdat dat de beste gratis library software is die ik kon vinden die niet aan een bepaalde producent gebonden is. Heb sinds kort een Creative Zen X-Fi en de Creative Centrale-software is een ramp, maar mbv Media Monkey heb ik toch een goed begin aan het digitaliseren van mijn muziek kunnen maken. WMP vind ik onhandig ... onoverzichtelijk, vraagt constant om updates etc. Misschien kan ik er ook gewoon niet goed mee omgaan. Films meestal PowerDVD, want: Quote: Ik ken het + ik weet hoe het werkt + het doet wat ik wil = goed voor mij.
  2. jt

    Talen

    Vanuit het het Vlaams gezien klinkt alles hard en kil natuurlijk.
  3. jt

    Talen

    Hm, het volkslied is natuurlijk niet het meest representatief voor alledaags taalgebruik. Ik vind het Wilhelmus ook nogal Duits klinken. Maar misschien dat het inderdaad iets te maken heeft met je moedertaal. Ik vind andere Germaanse talen vaak als een "grappige" versie van het Duits klinken, tot ik ze beter leer kennen althans (met het Nederlands heb ik dat niet meer, maar in het begin was het enorm komisch allemaal). Heb jij dat ook met slavische talen? Je andere vraag heb ik op je profiel beantwoord trouwens, braaf OT hier.
  4. jt

    Talen

    Ik vind juist dat er vrij veel verschil zit tussen Russisch en andere slavische talen. Vind Tsjechisch toch echt anders klinken. Maar moet wel bekennen dat ik een keer in een trein naar Wit-Rusland bij de grens een Poolse grenssoldaat weinig blij heb gemaakt door half in slaap (3 uur 's ochtends) "Ja nje gavarju poruski" tegen hem te mompelen. Germaanse talen vind ik ook iets gemeenschappelijks hebben, maar weet eigenlijk ook niet precies wat... Maar ja, allemaal subjectief, zoals je zei.
  5. jt

    Talen

    Ha, leuk dat jij het ook slavisch vindt klinken, ik was al bang dat jij als spreker van het Russisch zou zeggen dat dat echt helemáál niet zo was. Maar bij die speech is het echt heel erg duidelijk. o.O Het is inderdaad meer dan de s, ook iets in de klinkers, de r, de palatalen... Grappig. Quote: Hoezo heb je Duits als moedertaal? Euh... Omdat ik in Duitsland geboren en getogen ben en Duitse ouders heb. Komt in de beste families voor.
  6. jt

    Talen

    Quote: Op zaterdag 26 februari 2011 10:30:56 schreef HelenaV het volgende: Maar waarom het Portugees zo Slavisch klinkt, blijft voor mij een raadsel. Ik denk dat het gewoon de sisklanken zijn die heel erg "aanwezig" zijn. Van "s" een "sj" te maken is op zich niet zo'n vreemde neiging in de talen van de wereld lijkt me. Quote: Als je Hebreeuws doet, moet Perzisch toch ook kunnen? Dat is tenslotte een Indo-Europese taal, dus moet het ook makkelijker zijn om te leren dan Hebreeuws. Nou, Hebreeuws doe ik op dit moment om een beetje een gevoel voor de structuur te k
  7. jt

    Talen

    Quote: Haha, wat grappig, dat is dus exact hetgene dat ik er zo mooi aan vind. Hindi heeft dat ook wel wat, veel a's, nuja, sowieso vrij veel woorden die uit het Sanskrit komen, maar Sanskrit heeft dat al helemaal, prachtig vind ik het. Het is niet dat ik het echt lelijk vind of zo, maar ik vond het gewoon niet geweldig en de woorden waren moeilijk te onthouden, had er geen klik mee zeg maar. En ik moest kiezen tussen Hebreeuws en Sanskrit, en Hebreeuws vind ik zo veel interessanter. Ik heb liever werkwoorden die door klinkerpatronen worden gemodificeerd dan woorden die dmv steeds la
  8. jt

    Talen

    "Waar ben jij", toch?
  9. jt

    Talen

    Quote: "Ebbeloe" schreef het volgende: Turks.. Mijn favo ... Met de verschillende klanken.. Als je een woord maar op een verkeerde manier uitspreek heb je al kans dat je een heel ander woord uitspreekt Dat heb je met alle talen he. Probeerde laatst een vriendin wat te vertellen over "hartjes", dacht ze dat ik het over "haartjes" had (mijn fout uiteraard).
  10. jt

    Talen

    Quote: "HelenaV" schreef het volgende: Zijn hier eigenlijk nog meer mensen met Nederlands als tweede taal? Ik begin me een beetje eenzaam te voelen, namelijk. Oui, moi! Maar ik heb Duits als moedertaal, dus dat staat net iets dichter bij het Nederlands dan het Russisch. Verder ben ik het met je eens dat Germaanse en Slavische talen mooier zijn dan de Romaanse met uitzondering van Roemeeens en Portugees, want die klinken mooi slavisch-achtig. ^^ Ik spreek Duits, Nederlands, Engels, redelijk Esperanto en heel slecht Frans (ooit op school geleerd, maar ik vind het dus niet
  11. jt

    Waarom komt God pas zo laat

    Quote: "mark33" schreef het volgende: Theologie, filosofie, geschiedenis, letterkunde, rechtsgeleerdheid, sociologie, economie (wat ik zelf overigens studeer). Vallen onder de categorie sociale wetenschappen... Men bestudeert literatuur (fictie) en plaatst dit in de sociale context (of in het geval van rechtsgeleerdheid en econome bestudeert men en werkt men aan het systeem dat ons als samenleving succesvol moet maken). Sorry hoor, maar van iemand die als verdediger van de wetenschap optreedt verwacht ik toch wel dat-ie weet dat - theologie en religiewetenschappen niet hetzel
  12. jt

    Waarom komt God pas zo laat

    Quote: mark33 schreef het volgende: Wat religie betekend voor individuen heeft ook niets te doen met wetenschap.. Dat is iets wat mensen individueel ervaren, geen onderzoeksonderwerp. Jammer dan voor alle faculteiten Religiewetenschappen in het land... Weer wat werkloze academici. (Misschien leuk om eens te googelen: Godsdienstpsychologie, Godsdienstsociologie, Godsdienstwetenschap, ...) (Meer inhoudelijke reactie volgt als ik wat wakkerder ben.)
  13. Dat kan heel goed, maar ik vind "dingen die ik over moslims heb gelezen" toch niet echt een goede bron voor de bewering dat moslims minder oprecht zijn in hun overtuiging dat hun geloof de weg naar het eeuwige leven is.
  14. Quote: Op zondag 06 februari 2011 19:57:57 schreef Eulogía het volgende: [...]Kanttekening: ik denk dat christenen evangeliseren, omdat ze het (ziele)heil van de ander op het oog hebben. Ik denk dat moslims 'zieltjes winnen' om zelf niet verloren te gaan. Waar baseer je dit op?
  15. Ik heb een keer die van mijn huisgenoot geleend om te proberen of ik het zo veel geld waard vond. Ik werd niet wakker van het licht (maar ja, ik slaap ook door 2 wekkers heen), maar de combinatie licht én wekker werkt heel goed. Ten minste, ik werd veel minder chagrijnig wakker met een kwartier licht voor de wekker af ging. (Dus ja, tof ding, maar heb het geld er nog niet voor over gehad.) Leuk cadeau!
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid