Spring naar bijdragen

Druid_Donagh

Members
 • Aantal bijdragen

  323
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Over Druid_Donagh

 • Rang
  CrediGup
 • Verjaardag 02/01/1975

Contact Methods

 • Website URL
  http://druiddonagh.co.uk/

Profile Information

 • Locatie
  Largs, Schotland
 1. Druid_Donagh

  Welk beeld heb je van een user?

  leuk zo al die plaatjes, ben benieuwd hoe jullie mij dan voorstellen
 2. Druid_Donagh

  Tekenfilmspel [2]

 3. Druid_Donagh

  Tekenfilmspel [2]

  Die is van Kapitein Haddock uit Kuifje Dan nu deze eens: "Rare jongens, die Romeinen"
 4. Druid_Donagh

  [kletstopic] Frrom RRRussia with Love

  Voor mij is het ook wer heel lang geleden dat ik me neus hier liet zien, maar ik ben ook weer terug van heel lang weg geweest.
 5. Druid_Donagh

  Adam & Eva: (waarom) figuurlijk?

  Ik heb je post even herlezen. een bloemetje voor een duidelijk antwoord. Gay...
 6. Druid_Donagh

  Zeg iets positiefs over de persoon boven je

  Morphogenesis: respectvol naar de medemens, ook als hij het niet eens met hem is
 7. Druid_Donagh

  Adam & Eva: (waarom) figuurlijk?

  Dit heb ik in mijn eerste bericht in dit topic ook al aangegeven. Maar ik neem aan dat dit voor de TS niet interessant is; die wil alleen maar de pro-letterlijken en de contra-letterlijken tegen elkaar uitspelen. Hijzelf is totaal niet geïnteresseerd in welke interpretatie dan ook. Voor hem is het sowieso allemaal verzinsel. Ik heb je post even herlezen. een bloemetje voor een duidelijk antwoord.
 8. Druid_Donagh

  Adam & Eva: (waarom) figuurlijk?

  Even wat vragen die nu zo bij me opkomen. Draagt het bij aan jullie geloof dat Genesis letterlijk is of niet en dat er datums zijn voor bijbelse verhalen? Zou het niet zo moeten zijn dat het niet uitmaakt? Gaat het uiteindelijk niet om de wetten en lessen die gegeven worden in deze verhalen?
 9. Druid_Donagh

  Adam & Eva: (waarom) figuurlijk?

  @Veritas Illustrat: Zo duidelijk is nog niemand geweest
 10. Druid_Donagh

  Adam & Eva: (waarom) figuurlijk?

  ALS je het verhaal van Adam en Eva letterlijk zou nemen, dan heb ik toch nog wat vragen. - waren er buiten Adam en Eva nog meer mensen op de aarde? Zo ja, waarom wel, of zo nee, waarom niet? - Als de mensheid is begonnen is bij Adam en Eva, hoe kan Kaïn dan mensen tegenkomen en zich vestigen in NOD en daar een vrouw aantreffen? ALS je letterlijk uitgaat van Genesis, dan zijn er op dat punt maar 3 mensen. Adam, Eva en hun zoon Kaïn. (Abel is dood). Nog een vraag, als I Genesis 1 wordt aangegeven dat God mensen maakt: Bijbelcitaat {SIMPLETEXT}:26 God zei: ‘Laten wij mensen maken die ons evenbeeld zijn, die op ons lijken; zij moeten heerschappij voeren over de vissen van de zee en de vogels van de hemel, over het vee, over de hele aarde en over alles wat daarop rondkruipt.’ 27 God schiep de mens als zijn evenbeeld, als evenbeeld van God schiep hij hem, mannelijk en vrouwelijk schiep hij de mensen. 28 Hij zegende hen en zei tegen hen: ‘Wees vruchtbaar en word talrijk, bevolk de aarde en breng haar onder je gezag: heers over de vissen van de zee, over de vogels van de hemel en over alle dieren die op de aarde rondkruipen.’ 29 Ook zei God: ‘Hierbij geef ik jullie alle zaaddragende planten en alle vruchtbomen op de aarde; dat zal jullie voedsel zijn. 30 Aan de dieren die in het wild leven, aan de vogels van de hemel en aan de levende wezens die op de aarde rondkruipen, geef ik de groene planten tot voedsel.’ En zo gebeurde het. 31 God keek naar alles wat hij had gemaakt en zag dat het zeer goed was. Het werd avond en het werd morgen. De zesde dag. Hoe kan het dan zijn dat in het vervolg (Genesis 2) wordt gezegd dat er geen mensen zijn? Bijbelcitaat {SIMPLETEXT}:In de tijd dat God, de HEER, aarde en hemel maakte, 5 groeide er op de aarde nog geen enkele struik en was er geen enkele plant opgeschoten, want God, de HEER, had het nog niet laten regenen op de aarde, en er waren geen mensen om het land te bewerken; 6 wel was er water dat uit de aarde opwelde en de aardbodem overal bevloeide. Ik heb dat nooit begrepen en ik ben nog nooit iemand tegen gekomen die dat voor mij in duidelijke lekentaal kan uitleggen.
 11. Druid_Donagh

  "Witte" Magie?

  Die enkele keer dat ik magie zou gebruiken, dan is dat niet voor persoonlijk gewin. Het is dan altijd ten bate van mijn medemens die er dan behoefte aan heeft EN met medeweten en toestemming van de medemens. Persoonlijk gewin, is in de door mij gevolgde traditie uit den boze en er kwaad me doen al helemaal. Binnen de OBOD, heb ik geleerd dat magie neutraal is en dat de gebruiker er zijn intenties aan geeft en dat magie niets te maken heeft met het aanroepen of dwingen van hogere machten. Magie is de energie opwekken, die een intentie megeven en dan naar het doel sturen. Als er hogere machten aan te pas komen, dan wordt er gebeden, of een ritueel uitgevoerd waar dat gebed in is verwerkt. In dat ritueel wordt de hogere macht ook met alle respect behandeld. Het eerste wat we leren is: Wie zijn wij om Goden en Godinnen te dwingen iets te doen?
 12. Druid_Donagh

  "Witte" Magie?

  Om te beginnen is magie noch wit of zwart (of welke kleur dan ook) Magie is neutraal, het is de intentie van de gebruiker wat magie goed of slecht maakt. @hippieWeds: net zo veel pagans (wiccans, Druïden) geloven wel in een God of Godin (of beide) en vragen dan ook om hun hulp in de rituelen en danken hen dan ook hiervoor.
 13. Druid_Donagh

  [speltopic] Geef een slecht advies

  omsmelten en een kogel van maken Ik heb een egel te logeren, wat geef ik het te eten?
 14. Druid_Donagh

  [speltopic] Geef een slecht advies

  Mede Iki ben vrij dinsdag, maar geen idee wat ik moet doen.
 15. Druid_Donagh

  [speltopic] Of... Of...

  Ik ga er voor het gemak van uit dat je CHocola bedoeld. IK ga dan voor wit. Schotland of Engeland?
×

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid