Spring naar bijdragen

kleur

Members
 • Aantal bijdragen

  64
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Over kleur

 • Rang
  CrediGup

Profile Information

 • Interesse
  Bijbel,schilderen,tuinieren
 • Beroep
  manager van alles
 1. Hoorde onlangs van dit boek: Urantia boek, Het Urantia Boek is in 1955 verschenen in de Engelse taal en telt 2100 pagina's. Sinds 1997 is er een Nederlandse vertaling. Het boek geeft antwoorden op vele belangrijke levensvragen. Het is niet verbonden aan een kerk, een instituut, een leider, een bepaalde plaats of bepaalde rituelen. Integendeel, het Urantia Boek geeft aan dat je niemand nodig hebt voor een persoonlijk contact met God en voor antwoorden op je vragen. Het Urantia Boek behandelt de volgende onderwerpen: •het wezen en de natuur van God en Zijn relatie met het universum •ontstaan, geschiedenis en toekomst van het universum •ontstaan, geschiedenis en toekomst van de Aarde (die in het boek Urantia wordt genoemd) •ontstaan, geschiedenis en toekomst van de mens •oorsprong, evolutie en toekomstige opgaven voor religie, kerk en staat •het leven en onderricht van Jezus De boodschap van het Urantia Boek is dat alle mensen één familie zijn, zonen en dochters van één God, de Universele Vader. Het Boek geeft inzicht in het ontstaan, de geschiedenis en de bestemming van de mensheid en in onze relatie met God. Het geeft eveneens een uniek en fascinerend verslag van het leven en de leringen van Jezus, waarbij nieuwe inzichten in tijd en eeuwigheid worden geboden, en nieuwe concepten worden onthuld van het eeuwige opklimmingsavontuur waarbij de mens de Universele Vader vindt in ons vriendelijke en zorgvuldig bestuurde universum. bron: http://www.urantia.nl Ben er eigenlijk wel benieuwd naar, heeft iemand dit gelezen ?
 2. kleur

  In één keer vergeven?

  Jezus stierf 2000 jaar geleden aan het kruis, dus al onze zonden waren nog toekomstig. als Jezus dus onze zonden, die allemaal toekomstig zijn wel kan vergeven tot aan het doopsel, waarom dan niet erna? Dus je bent gered, maar als je een fout maakt en dood gaat dan ben je toch weer verloren. Dit betekent dat de zonde sterker is dan Gods genade en dat het werk van de eerste Adam groter is dan de tweede Adam. Uiteraard leert de bijbel het tegenovergestelde en dat is maar goed ook, anders gaan we met zijn allen naar de hel. Ik denk dat je wat rare conclusies trekt uit Roberts verhaal. Dat daargelaten. Kun je jouw visie ook onderbouwen? Mag ik aannemen dat als je eenmaal vergeven bent die positie niet meer kunt kwijtraken? Waarop baseer je dat? volgens mij kun je dat uit Hebreeën 10:10 halen: 10 Op grond van die wil zijn wij voor eens en altijd geheiligd, door het offer van het lichaam van Jezus Christus.
 3. kleur

  Openb.3:19 "Iedereen die Ik liefheb, bestraf ik."

  hmmm, ik zit net op van Dale te kijken, er is iets verschil tussen straffen en bestraffen. Straffen = straf opleggen, laten ondergaan Bestraffen =straf laten ondergaan; berispen berispen lijkt me eerlijk gezegd beter,maar ik wil het zeker weten, wie weet hoe ik het griekse woord kan opzoeken ? blue letter bible is me te onduidelijk in gebruik....
 4. kleur

  Openb.3:19 "Iedereen die Ik liefheb, bestraf ik."

  Ja, maar God straft ons toch niet meer lijfelijk ? Zeg maar dat Hij ziekte geeft om je iets te leren. Hoe moet ik dat straffen (corrigerende tikken)dan zien ?
 5. God is liefde, daar ben ik van overtuigd en ik geloof dat God zijn toorn op Zijn Zoon Jezus heeft gelegd, waardoor wij (hen die echt Jezus willen volgen) niet meer gestrafd worden. Maar dan zit ik met deze tekst uit Openbaring 3:19 "Iedereen die Ik liefheb wijs Ik terecht en bestraf Ik..." een beetje in de knoei, is het misschien verkeerd vertaald ? (SV.staat ook straffen) Ook Hebreeën 12:6 staat er zoiets. Ik weet dat God ons onderricht door middel van zijn Woord, zoals ook 2 Tim.3:16 zegt. Nu heb ik eens gelezen dat er verschil is tussen tuchtigen en straffen. Maar er staat toch straffen ? Wie kan mij zeggen wat de grondtekst is ? of het Griekse woord ?
 6. kleur

  Stel, je bent God,,,

  Amen.
 7. kleur

  Stel, je bent God,,,

  Inderdaad, het is maar goed dat wij geen God zijn. Alhoewel, er staat toch ergens dat wij de wil van God kennen en dat we zijn als Jezus (mits we Hem echt volgen). Toch heeft Eulogia wel een punt.....alleen kan ik het niet goed uitleggen. Het staat in de Bijbel,maar we handelen er niet naar en kijken vaak naar wat we zien.(in het natuurlijke).
 8. kleur

  Stel, je bent God,,,

  Het is bij lange na niet volmaakt , er is nog zoveel wat we niet begrijpen, ook wat betreft ziekte, ik weet dat Jezus mijn ziekte op zich gedragen heeft, maar hoe dat zich naar het hier en nu vertaald, ben ik (nog) niet achter. Wij zijn nog geen volmaakte leerlingen van Jezus, we zijn op weg, dát wel, maar dat duurt mijn inziens je leven lang....toch ? Maar stel, ik ben God....... ik zou het niet weten....hier moet ik echt even over nadenken.
 9. kleur

  Heb jij jezelf lief?

  Je moet eerst weten wie je in Christus bent ! Ik vond mezelf ook niks, ik durfde niks, ik zei niks, enz. Nú weet ik dat God van mij houdt en dat Jezus voor al mijn ellende heeft betaald en dat ik uit genade mag leven en dat ik door zijn opstandingskracht mag leven, er is een wereld voor mij open gegaan ! Ik mag er zijn ! en ik wordt geliefd door Hem. Ik heb me laten dopen toen ik dat besefte en ik wil het iedereen vertellen ! Ik hou van mensen net zoals God van ze houdt.
 10. kleur

  Het geloof..?

  Fantastisch dat je er zo mee bezig bent ! Blíjf in de Bijbel lezen hoor, maar zoek daarnaast ook mensen op die jou kunnen bemoedigen en jou kan helpen om verder te komen, in het geloof. Zijn er mensen die je kent die geloven ? en die ook echt een levend geloof hebben ? ik bedoel een levende relatie met God hebben ? die kunnen je echt verder helpen . Gods zegen toegewenst op deze weg !
 11. kleur

  Besnijdenis tov de doop

  Inderdaad staat het nergens zo in de Bijbel. Mensen lezen het er zo in, dit heet vervangingstheologie.
 12. kleur

  Eten volgens de Bijbel

  Dat ben ik toch niet met je eens, Je ziet dat Jezus omhoog kijkt als hij het zegengebed uitspreekt, dan moet je uitzoeken wat dat zegengebed is, het is een Joods gebed en begint met: baruch atah adonai elohenu melek ha'olam..... Baruch komt van beracha = zegenen In het Grieks is dat inderdaad eulogia of echaristia. Maar wát zegent Jezus dan ? God. Want het Joodse gebed gaat als volgt : Gezegend zijt Gij, Heer onze God, die het brood uit de aarde deed opkomen... Ik heb mijn kinderen nu ook het gebed voor het eten : "Here ,zege dit eten om Jezus wil, Amen" anders aangeleerd. Zij zeggen nu alleen Amen op ons gebed, of als één van de kids het gebed mag zeggen. Na het eten hebben we dan : "Here, dank U voor dit lekkere eten, om Jezus wil , Amen" Je hoeft het niet met mij eens te zijn maar je moet wel lezen wat er staat. Jij voegt er een heel gebed tussen wat er niet staat. Er staat alleen dat Hij omhoog keek en de zegen uitsprak, het Griekse woord Eulogea wat in de grondtekst staat laat in geen enkele van de mogelijke uitleg zien dat het gaat om het zegenen van God, maar juist om de zegen voor iets te vragen of uit te spreken. Misschien heb je wel gelijk, ik liet me teveel leiden door een Joodse Bijbelleraar, ik heb er zelf te weinig verstand van , van de grondtekst tenminste, maar het klonk zo aanmemelijk, maar toch, Jezus keek omhoog en dan sprak hij het zegen of dank gebed uit. wie of wat zegent of dankt Hij dan ?
 13. kleur

  Eten volgens de Bijbel

  Dat ben ik toch niet met je eens, Je ziet dat Jezus omhoog kijkt als hij het zegengebed uitspreekt, dan moet je uitzoeken wat dat zegengebed is, het is een Joods gebed en begint met: baruch atah adonai elohenu melek ha'olam..... Baruch komt van beracha = zegenen In het Grieks is dat inderdaad eulogia of echaristia. Maar wát zegent Jezus dan ? God. Want het Joodse gebed gaat als volgt : Gezegend zijt Gij, Heer onze God, die het brood uit de aarde deed opkomen... Ik heb mijn kinderen nu ook het gebed voor het eten : "Here ,zege dit eten om Jezus wil, Amen" anders aangeleerd. Zij zeggen nu alleen Amen op ons gebed, of als één van de kids het gebed mag zeggen. Na het eten hebben we dan : "Here, dank U voor dit lekkere eten, om Jezus wil , Amen"
 14. kleur

  Eten volgens de Bijbel

  Bijbelcitaat {SIMPLETEXT}:19 En Hij beval de scharen, dat zij in het gras zouden gaan zitten, nam de vijf broden en de twee vissen, en Hij zag op naar de hemel, sprak de zegen uit, brak de broden en gaf ze aan zijn discipelen en de discipelen gaven ze aan de scharen. Waaruit maak je op dat Hij God zegende? Even uit mijn hoofd : Jezus sprak de dankzegging uit, terwijl Hij het brood brak, dat is :" Baruch Adonai,........" = "Gezegend zijt Gij,........" Daar maak ik op uit dat je God moet prijzen en zegenen en dánken voor je brood, je hoeft je brood niet meer te zegenen. Het is al een zegen dat je het krijgt. Als je het hebt , kun je alleen maar danken.
×

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid