Spring naar bijdragen

AFromFlevo

Members
  • Aantal bijdragen

    75
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

  1. AFromFlevo

    Kinderdoop

    Ik refereerde aan de rol van Constantijn in de verbreiding van het christendom, als daar helemaal niks van waar is graag een paar bronnen.
  2. AFromFlevo

    Kinderdoop

    Nee, waarom? Ik hou hem liever levendig. Maakt mij niet uit, toen ik in mijn punten nog naar betrouwbaarheid streefde leidde dat ook nergens toe op dit forum. Trollen doe ik niet en er speculeren in de taalkundige zin is hier volgens mij toegestaan. Alsof dit geen onderdeel van het internet is....
  3. AFromFlevo

    Kinderdoop

    Hoezo, Constantijn is toch begonnen met de kerstening van het Romeinse Rijk? Vanaf dat punt mag ik vrij speculeren, associeren en suggereren. Ben tenslotte hooguit publicist, geen historicus.
  4. AFromFlevo

    Kinderdoop

    Yeah right, de tijd waarin ze vooral bezig waren om ketterijen als het gnosticsime te herkennen en eruit te mieteren.
  5. AFromFlevo

    Kinderdoop

    Als dat zo zou zijn is het wel erg vreemd dat Constantijn zichzelf pas liet dopen toen hij op zijn sterfbed lag. Toen pas? Hij was zeker te druk met de kerstening van het Romeinse rijk om daar eerder aan toe te komen.
  6. AFromFlevo

    Kinderdoop

    Men is nooit overgestapt. Nog steeds worden er in Rooms-Katholieke Kerken, Oosters-Orthodoxe Kerken, Reformatorische Kerken, Lutherse Kerken en Anglikaanse kerken volwassenen gedoopt. Heb vorig jaar nog in een Hervormde Kerk een doop van een volwassen vrouw meegemaakt. Maar ook door onderdompeling? Daar doelde ik eigenlijk op. In de Oosters-Orthodoxe kerken gebeurt dat wel bij gelegenheden als epiphanie, maar is dat dan ook 'de' doop zeg maar?
  7. Dogbert says: 'That's not a sermon, that's a problem to focus and concentrate' (ik mag hem af en toe lenen van Scott Adams) Notatie van een vers is maximaal 8 tekens (inclusief dubbele punt, doch zonder spaties), dus dat moet wel lukken.
  8. AFromFlevo

    Kinderdoop

    Bij de mormonen hebben ze geloof ik 8 jaar oud als vaste leeftijd hiervoor, maar dan gaat het niet zozeer om bewust de keuze kunnen maken, maar het punt hebben bereikt waar je echt niet meer kunt zondigen zonder dat zelf te kunnen begrijpen.
  9. AFromFlevo

    Kinderdoop

    Is dit hier al niet te uit en te na besproken? Nou ja, dan doen we het gewoon nog een keer Volgens mij is de kinderdoop ontstaan onder Constantijn. Die wilde zoveel mogelijk mensen zo snel mogelijk gedoopt hebben omdat hij ze dan ook zo snel mogelijk over de klink kon jagen als dat nodig was. Maar dan waren ze in ieder geval wel gered - Dit is wel heel kort door de bocht van mij, maar niet zonder elementen van waarheid erin - Als ik het me verder goed herinner zijn ze juist in Italië pas heel laat op kinderdoop overgestapt, het laatste baptisarium in Italië voor volwassenen (met stromen
  10. Soms blijken 'conventionele' processen al op het maximum van efficiëntie te zitten en kan het op dit moment niet schoner/duurzamer. Is wel belangrijk om je van bewust te zijn. Het gaat ook heel erg om de life cycle inclusief grondstofwinning, productie en verwerking na gebruik. Vroeger heette dat een Milieu Effect Rapportage (MER). Beroemde voorbeelden zijn de plastic bekertjes vs. stenen mokken. De mokken bleken vervuilender door productie en gebruik van afwasmiddel dan al die plastic bekertjes, zeker nu ze tegenwoordig gescheiden ingezameld kunnen worden. Ook een Hummer blijkt in de life cy
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid