Spring naar bijdragen

Cybelle Hawke

Members
 • Aantal bijdragen

  143
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Over Cybelle Hawke

 • Rang
  CrediGup

Profile Information

 • Locatie
  Rio de Janeiro
 • Interesse
  Zijn Wil, mijn weg en de mensen die Hij daarop plaatst
 • Beroep
  Mijn beroep moet nog uitgevonden worden. Toch bestaat het al heel lang: roeper in de woestijn

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

 1. Cybelle Hawke

  Kan een atheïst in de hemel komen?

  ik verkeer niet in de situatie dat het ongeloof erg dichtbij komt. Ik deel slechts mijn ervaringen met ouders waarvan de kinderen, zoals Peter79 meldde, het geloof vaarwel hebben gezegd, meld en licht enkele van mijn uitspraken toe.
 2. Cybelle Hawke

  Kan een atheïst in de hemel komen?

  Weet je.... Als ik in gesprek kom met ouders die hun zorgen uiten dat hun kinderen het geloof vaarwel hebben gezegd, dan zie ik het niet als mijn rol om als ambassadeur van de waarheid de scherpte van het evangelie voor te houden. Ik zie daar weinig of geen heil in en laat dat graag over aan diegenen die zich daartoe bevoegd danwel toegerust voelen. Aan de andere kant denk ik, dat ik niet ingezegend ben om alle zorgen weg te wuiven en iedereen gerust te stellen dat het allemaal wel snor zit. Mijn ervaring leert dat er een dunne scheidslijn ligt tussen het aangeven dat je je zorgen maakt en willen horen dat je je geen zorgen hoeft te maken. Het is zeker interessant om dieper in te gaan op wat ouders dan precies zorgen baart als hun kinderen het geloof vaarwel hebben gezegd, wat mij betreft. Ik overweeg een apart topic te starten. Op dit topic beschouw ik mijn bijdrage als afgerond.😇
 3. Cybelle Hawke

  Kan een atheïst in de hemel komen?

  Waarom stel je mij deze vraag HJW? Wat moet ik in s hemelsnaam met een garantie van God??? Hij schonk mij de levensadem, Hij zond Jezus, en alsof dat niet genoeg was, de Heilige Geest.... ik leef in een land waar ik vrijelijk mag lezen in de bijbel en mijn geloof mag belijden.... wil je nu beweren dat het mij nu beter zal vergaan als God mij een garantie zou geven?? Neen, ik pas hiervoor. Ik wil nog wel kwijt dat het ook nog wel eens een keertje zo mag zijn, dat een mens - en of dat nu een innig geliefde van iemand is of niet - kiest voor God. Over en uit
 4. Cybelle Hawke

  Kan een atheïst in de hemel komen?

  Ik vind het zo vreselijk erg voor ouders die naar beste weten en naar eer en geweten, tijdens de geloofsopvoeding er alles aan hebben gedaan en dan lijdzaam moeten toezien hoe hun kinderen het geloof vaarwel zeggen. Niets want die garantie komt slechts uit mensenmond en het oordeel ligt perse niet bij de mens.
 5. Cybelle Hawke

  Kan een atheïst in de hemel komen?

  Ik kan niet beoordelen of je gelijk hebt. Ik geloofweet dat slechts God bepaalt. Verder kan en wil ik niet getuigen.
 6. Cybelle Hawke

  Kan een atheïst in de hemel komen?

  ik respecteer je mening en ben het op de meeste punten ook eens met hoe je er tegenover staat. Het punt, zoals ik dat zie, is dat ouders niet alleen moeten leren accepteren dat hun kinderen keuzes maken die zij niet onderschrijven - dat is wat ZENODotus ook stelt, min of meer inherent aan ouderschap - zij moeten ook leren de onvoorwaardelijke liefde die zij zelf wel voor hun (inmiddels ongelovige) kinderen hebben, ook aan God toe te schrijven. De fout die zij daarna veelvuldig maken, nogmaals zoals ik dat zie, is dat zij de onvoorwaardelijke liefde koppelen aan het idee dat het dus dan wel goed komt met hun kinderen (die het geloof vaarwel hebben gezegd want daar hebben we het over). En dat is denk ik niet een garantie (helaas).
 7. Cybelle Hawke

  Kan een atheïst in de hemel komen?

  Ik begrijp helemaal wat je wilt zeggen ZENODotus. Mijn moeder zei altijd, kind als je later zelf kinderen hebt, dan zul je begrijpen hoe ik me heb gevoeld. Nu sta je weer eens met rollende ogen, hoofdschuddend naar boven te kijken omdat ik me zorgen maak..... maar ik spreek jou nog wel! Ze is nu 93 en zegt nu een aangepaste versie tegen de kleinkinderen....
 8. Cybelle Hawke

  Kan een atheïst in de hemel komen?

  Uiteraard heb je gelijk, behalve dan wanneer ouders hun zorgen uitspreken zoals Peter79 dat verwoordde, ik vind echt dat dergelijk geuite zorgen serieus genomen mogen worden.
 9. Cybelle Hawke

  Kan een atheïst in de hemel komen?

  Ik kan me vinden in wat je zegt Kaasjeskruid.
 10. Cybelle Hawke

  Kan een atheïst in de hemel komen?

  Ik betwijfel ten zeerste of er een gevoel van "vrede krijgen met" bestaat voor christelijke ouders waarvan de kinderen het geloof vaarwel hebben gezegd. Het is een vreselijke zorg voor ouders en het enige wat vrede zou geven is dat hun eens gelovige kinderen ooit weer tot geloof zullen komen. Sommige ouders hebben er echt in de geloofsopvoeding alles aan gedaan, anderen wellicht wat minder. Maar feit blijft dat een kind ooit zelf moet kiezen. Het is en blijft een pijnlijk en zware te dragen last als deze kinderen verkiezen het geloof vaarwel te zeggen (overigens weten ouders ook niet altijd precies wat hun kinderen nu wel en niet geloven, vaak merk je dat ze vaststellen dat van kerkgang of actief kerkelijk meeleven geen sprake meer is en veel vaker is het thema geloof niet bespreekbaar tussen ouders en deze kinderen - maar goed dat terzijde) Het enige wat ik volmondig durf te belijden en dan in gesprekken met ouders mee geef is dat bij God niets, maar dan ook helemaal niets, onmogelijk is. En als persoonlijk getuigenis kan ik melden dat de God van Israel, die ook onze God wil zijn, zich in allerhande bochten wringt en zich heel diep buigt omwille van een mens....
 11. {het was toch nog een hele klus met de citeerfunctie. Heb ik zo de juiste draad opgepakt?} Als oprecht berouw tonen en vernederen bij jou synoniem staan, dan heb ik niets wezenlijks anders aan jouw stelling toe te voegen. Nogmaals en wellicht ten overvloede ik zie het duidelijk niet als tegenprestatie. werk van jezelf?. Om een filosofisch betoog te besparen, toch wel denk ik. De keus is aan de mens. En in deze keuze laat God de mens volledig vrij. Ik denk zelfs dat het God zeer te doen is om een keuze op basis van vrije wil. Zonder deze vrije wil, zou de mens immers een voorgeprogrammeerd wezen zijn. Kiezen voor, antwoorden op, gaan geloven in.... strikt genomen doet een mens dit. Maar het is geen werk in de zin van prestatie noch kunnen wij er rechten aan ontlenen. Wat wel mag is vertrouwen, zoals je al zei. Ja ik herken denk ik wel wat je probeert te zeggen met het voorbeeld dat je aanhaalt. Jezus en Hij alleen heeft onze redding tot stand gebracht maar dat was geen toverwerk, het was een levensweg die Hij als mens ging. De Heilige Geest werkt in ons, maar het is een heel zachtaardig stemmetje en opnieuw mogen wij vrijelijk besluiten wat wij er mee doen. Prachtig voorbeeld haal je aan. Natuurlijk is het niet 100% waterdicht maar dat is ook niet de bedoeling van een voorbeeld noch de opzet van ons gesprek. We zijn weliswaar niet bewusteloos maar God/Jezus/Heilige Geest doen (al) het werk. Mijn eigen ervaring is, dat God veel werkt tijdens mijn slaap.... Doordenkend over bewusteloosheid....denk ik dat het ons mensen in veel gevallen genegen is om onze ogen te mogen sluiten, of sterker nog, dat wij bewust op zoek zijn naar verdoving om maar niet te hoeven zien wat de consequenties zijn geweest van al dat negeren van God's Woord.... Maar goed dat terzijde.
 12. Cybelle Hawke

  Een vriendelijke goede dag!

  Ik vind het een heel beladen getuigenis Gaitema. Ik twijfel niet zozeer aan het waarheidsgehalte maar ik ben geschokt, type ontsteld, te lezen wat je zoal, bijna casual, over je eigen gestelde vraag aan informatie doorgeeft. Ik wil geen tijd verspillen aan proberen te begrijpen wat mensen beweegt om sexueel te misbruiken of te verkrachten (incestueus of niet). Daders moeten strafrechtelijk worden vervolgd, of zij nu belijdenis hebben gedaan, in een kerkenraad zitten of gewoon man zijn.
 13. Cybelle Hawke

  Een vriendelijke goede dag!

  Wat een ervaringen allemaal. Wat ik eerlijk gezegd wat merkwaardig vind, is dat onder de bewoners, zoals jouw echtgenote, min of meer gewoon bekend is dat incest veelvuldig voorkomt in de directe woon- of kerkomgeving..... Is er bij jullie geen tuchtcommissie of een ander inspecterend orgaan dat dergelijke algemeen bekende feiten die zich binnen de gemeenschap afspelen van hoger hand aanpakt?
 14. Cybelle Hawke

  Christelijke informatiedag seksueel misbruik

  Aangifte doen zonder medewerking van het slachtoffer. Loopt dat niet heel snel spaak omdat vroeger of later men juist bij het slachtoffer uitkomt voor cruciale informatie?
 15. Cybelle Hawke

  Een vriendelijke goede dag!

  Wat zijn zware kringen en welke vorm van incest komt daar zoveel voor?
×

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid