Spring naar bijdragen

Miesje

Members
 • Aantal bijdragen

  373
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Over Miesje

 • Rang
  CrediGup

Profile Information

 • Locatie
  België
 • Interesse
  Bijbel, creativiteit, kunst, geschiedenis, geestelijke en lichamelijke gezondheid
 • Beroep
  Bejaardenhulp
 1. Miesje

  Was het Offer nodig?

  voor de mensen die oprecht willen weten en geinteresseerd zijn in een discussie reageer ik. Voor de rest ga ik niet verder in discussie.
 2. Miesje

  Was het Offer nodig?

  Eh, je bedoelt dat je het verschil tussen civiel recht en strafrecht niet kent? Want nee, zo werkt het dus niet. haha, God ik wil graag een civiele procedure beginnen Je begrijpt best wat ik wil zeggen; en anders moet je nog maar eens goed nadenken.
 3. Miesje

  Was het Offer nodig?

  je hebt: juist - fout (je kiest juist of je kiest fout. Adam en Eva wisten dat het fout was, en dus niet juist; want ze verwijten mekaar meteen als God terug kwam. Dus ze waren zich van juist en fout zeker bewust. ) kwaad - goed ( de kennis van Satan, hoe het kwaad werkt etc. etc. ) Valt 'God niet gehoorzamen' niet gewoon onder Kwaad? De schuldinner is echter in staat om: zelf 7000 euro te maken door met z'n vingers te knippen of die schuld kwijt te schelden door met z'n vingers te knippen. Wat is jouw geloof (of hoe zou je die beschrijven, als er geen naam voor is)? Ok. Stel jij bent nog nooit ziek geweest, en je weet niet wat het is. En er zegt iemand tegen jou: Ga NIET naar buiten want je wordt ziek ! Jij weet dat je gewaarschuwt bent, je weet alleen nog niet wat ziek zijn is. Maar je weet dat het niet goed is. Je bent nieuwschierig of wordt verleid door wat dan ook en je gaat TOCH. En je wordt ziek... Zo was dat ook bij adam en eva. Ze wisten niet wat sterven was. Maar ze wisten dat het niet positief was. ---- Nu over de schuldinner. Satan is een gevallen engel, alle engelen (en wie weet wat voor een wezens nog allemaal). God wilde het kwaad uitbannen, maar Satan wil natuurlijk volgelingen. Om aan alle andere wezens (om het zo even te noemen) te laten zien/bewijzen wat het kwaad nu tot gevolg brengt, laat hij het gebeuren opdat iedereen in ziet welke gevolgen het heeft. Omdat hij de mensen niet verloren wil laten gaan, maar wel het kwaad wil doden --> moest/moet er een offer zijn. Als God zomaar satan vernietigt zonder te laten inzien wat alle gevolgen zijn, hoe zou hij ooit kunnen aantonen wat goed is of kwaad (waar hij dus voor gewaarschuwd had), of dat er meer engelen vallen ? Oja: ik geloof in de bijbel. Ik plaats me niet in een van de stromingen. Gewoon volgeling van Christus. haha en ik ben (al 23) hoor, ik kan wel wat hebben barst maar los
 4. Miesje

  Was het Offer nodig?

  Ik heb de rest van het topic (nog) niet gelezen. Ik wil je een antwoord geven op je vraag. God schiep de mensen naar zijn gelijkenis. Ze hadden de keuze om te gehoorzamen, maar ze zondigden. Het gevolg daarvan was de dood. Mensen zouden sterven. Men kwam op de aarde en wanneer hij of zij zondigde moest er geofferd worden. Waarom ? Omdat de straf; dood, afgekocht moest worden (wat Jezus uiteindelijk heeft gedaan). In het oude testament, toen Jezus er dus nog niet op aarde was. Werd er het beste, mooiste, gezondste lam o.i.d. Geofferd. Waarom ? Omdat als de dood de straf is, dat kan betaald worden door een onschuldig wezen. En aangezien de dieren onschuldig zijn en waren werden zij geofferd. Omdat men anders de straf niet kon 'betalen'. Uiteindelijk heeft God zijn Zoon gestuurd om te sterven; een onschuldig mens dat stierf (en de straf betaalde) van alle mensen die Hem willen aannemen. Er is geen andere manier om de dood van een schuldige af te kopen, dan door de dood van een onschuldige. Begrijp je ? Het offeren van een mensenleven praat je niet goed door naar het Oude Testament te verwijzen. In rest van het topic word door enkelen gezegd dat het niet gewelddadig is, omdat god niet zijn zoon stuurt, maar dat een incarnatie van zichzelf de martelingen ondergaat en dat het is bedoeld als symbool. Waarom kun je zonden niet vergeven, zonder geweld? De rest van je verhaal snap ik niet als verklaring. Zie hierboven. het offeren van dieren staat in het oude testament, TOT Jezus kwam. Het nieuwe testament. Dat Jezus God is geloof ik niet dus dat valt voor mij al weg.
 5. Miesje

  Was het Offer nodig?

  Ik heb de rest van het topic (nog) niet gelezen. Ik wil je een antwoord geven op je vraag. God schiep de mensen naar zijn gelijkenis. Ze hadden de keuze om te gehoorzamen, maar ze zondigden. Het gevolg daarvan was de dood. Mensen zouden sterven. Refereer je naar Adam en Eva? Ik dacht dat de meeste christenen dat niet als een letterlijke gebeurtenis zien? Waarom moet de dood afgekocht worden? Waarom kan dat alleen met de dood van iets of iemand anders? Voor Jezus er was offerde men dieren op, maar waarom verlangt God dat van die mensen? "Jullie hebben gezondigd, dus ik zal jullie straffen.....is dat een geit? Jullie zijn vergeven". Ik snap het niet. bv. als iemand gevangen zit met een schuld van 7000 euro, kan die persoon toch ook alleen maar afgekocht worden met 7000 euro ?
 6. Miesje

  Was het Offer nodig?

  je hebt: juist - fout (je kiest juist of je kiest fout. Adam en Eva wisten dat het fout was, en dus niet juist; want ze verwijten mekaar meteen als God terug kwam. Dus ze waren zich van juist en fout zeker bewust. ) kwaad - goed ( de kennis van Satan, hoe het kwaad werkt etc. etc. )
 7. Miesje

  Was het Offer nodig?

  Ik heb de rest van het topic (nog) niet gelezen. Ik wil je een antwoord geven op je vraag. God schiep de mensen naar zijn gelijkenis. Ze hadden de keuze om te gehoorzamen, maar ze zondigden. Het gevolg daarvan was de dood. Mensen zouden sterven. Men kwam op de aarde en wanneer hij of zij zondigde moest er geofferd worden. Waarom ? Omdat de straf; dood, afgekocht moest worden (wat Jezus uiteindelijk heeft gedaan). In het oude testament, toen Jezus er dus nog niet op aarde was. Werd er het beste, mooiste, gezondste lam o.i.d. Geofferd. Waarom ? Omdat als de dood de straf is, dat kan betaald worden door een onschuldig wezen. En aangezien de dieren onschuldig zijn en waren werden zij geofferd. Omdat men anders de straf niet kon 'betalen'. Uiteindelijk heeft God zijn Zoon gestuurd om te sterven; een onschuldig mens dat stierf (en de straf betaalde) van alle mensen die Hem willen aannemen. Er is geen andere manier om de dood van een schuldige af te kopen, dan door de dood van een onschuldige. Begrijp je ?
 8. Miesje

  Hoe moet je evangeliseren?

  iedereen op zijn eigen manier. het is geen beroep he.
 9. Miesje

  Opdracht van God?

  Mensen die zeggen dat ze Christen zijn en ook echt oprecht denken dat ze bijv. een opdracht van God hebben. Ze denken echt dat het van God komt. Terwijl het misschien helemaal niet zo is, omdat het bijv. andere kwetst. en ze dat zogezegd niet zien of zich ervoor afsluiten onbewust. Hoe kan dat ? liegen die mensen dan, of maken ze dat zichzelf wijs. Zijn ze zich ooit bewust ervan geweest. Of helemaal niet.
 10. Miesje

  Buigen/schudden bij de Klaagmuur

  ja maar ik kan geen engels
 11. Miesje

  Buigen/schudden bij de Klaagmuur

  Bij mensen die in engelen geloven en ze ook zien e.d. die doen dat inderdaad ook omdat het volgens hen 'vanzelf' gaat en dan specifiek naar de richting waar de engel zich bevindt. Maar waarom joden dat doen ? hm, een zanger tapt mee op de maat van de muziek en zij schudden op het maat van het gebed ? hm er zal wel iets anders achter zitten. Tja ik weet het ook niet Moet het misschien eens aan een joods iemand vragen
 12. Miesje

  Buigen/schudden bij de Klaagmuur

  Bij de klaagmuur, of als joden bidden dan schudden ze zo heen en weer. Wat betekend dat ? En waar is dat goed voor ? Ik was het aan het opzoeken maar ik kan het niet vinden.
 13. Miesje

  Vragen over het christelijke geloof

  Ik heb een paar vragen over het christelijke geloof : 1. Vergaat de aarde 21 december 2012? nee 2. Wat houd de hel in? de bijbel zegt niets over een hel maar over een eeuwig brandend vuur waar alles wat niet goed is wordt vernietigd. En dus niet meer is. (niet eeuwig vuur o.i.d. God is niet sadistisch) 3. Alle kinderen gingen volgens de bijbel naar de hemel maar welke leeftijd bedoelt het hiermee? Over welke tekst heb jij het ? 4. Gaat uiteindelijk niet gewoon iedereen naar de hemel? wat versta je onder hemel ? Deze wereld wordt uiteindelijk herschapen en volmaakt, en alles wat kwaad is vernietigd dus dat is weg. Mensen die God bewust afwijzen zullen er dan niet zijn God dwingt niemand. 5. Wat gebeurd er als je wel in god gelooft maar niet in Jezus? Je hebt Jezus nodig om tot God te komen, maar hoe zie jij dat precies
 14. Miesje

  Wie is ook sponsor van een kind?

  ja via Born in Africa heb ik een petekindje
 15. Miesje

  Humanisme

  humanisten wijzen zelf God af. De mens staat centraal. ik ben het met veel dingen in het humanisme wel eens. Maar ik geloof in de bijbel en Gods woord dus geen humanist
×

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid