Spring naar bijdragen

vriendelijkeatheist

Members
  • Aantal bijdragen

    21
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Over vriendelijkeatheist

  • Rang
    CrediGup

Profile Information

  • Locatie
    gouda
  • Interesse
    teslacoils religie hoogspanning
  • Beroep
    hovenier
  1. ik denk er het zelfde over als het christelijke geloof. en ik heb hier zelfs de koran liggen, ben er alleen niet aan toegekomen om het te lezen.
  2. vriendelijkeatheist

    Zuipen?

    biertje gaat er wel in.
  3. vriendelijkeatheist

    zondvloed enzo

    voor het gemak heb ik het ff opgezocht. Bijbelcitaat {SIMPLETEXT}:17 Maar van den boom der kennis des goeds en des kwaads, daarvan zult gij niet eten; want ten dage, als gij daarvan eet, zult gij den dood sterven. Bijbelcitaat {SIMPLETEXT}:3 Want hetgeen der wet onmogelijk was, dewijl zij door het vlees krachteloos was, heeft God, Zijn Zoon zendende in gelijkheid des zondigen vleses, en dat voor de zonde, de zonde veroordeeld in het vlees.4 Opdat het recht der wet vervuld zou worden in ons, die niet naar het vlees wandelen, maar naar den Geest. Bijbelcitaat {SIMPLETEXT}:8 En in ge
  4. is het dan niet een betere oplossing als de duivel word verbrand in de hel de mensen die slecht zijn op de wereld blijven zo als die nu is. en de mensen die goed zijn naar het paradijs gaan of de hemel. Dan heeft de duivel niet zijn zin gekregen.
  5. vriendelijkeatheist

    zondvloed enzo

    waarom moest god zijn zoon op opofferen? aan wie heeft god dan verantwoording af te leggen dat hij daar voor deze keuze moet maken. ik heb deze vraag ook al is aan de jehova getuigen gevraagd die zijden dat de mens het anders niet zou accepteren.
  6. inderdaad ik vraag me wel is af waar blijft dat geld, ik heb wel een vermoede zouden we met ons 70ste nog met pensioen kunnen? ik heb er een hard hoofd in..
  7. vriendelijkeatheist

    zondvloed enzo

    oke bedankt voor de afmetingen van de ark hier in gouda stond een replica van de ark ingekort op 70 meter lang. ik had het al naar ondere afgerond maar meschien waaren er nog minder dieren laten we het houden op 1.000.000 dieren. ik heriner me dat zoet water op zout water kan drijven meschien is dat de oplossing tja ik had hier wel wat duidelijker mogen wezen ik bedoelde dat als god alles kan, dan had hij het toch ook iedereen kunnen vergeven. al die mensen die door de verdrinkings dood moeten sterven. had god niet wat creatiever kunnen zijn door bijvoorbeeld alle zondaar
  8. als het een klein bij klusje is dan kan het wat mij betreft maar een baan hebben als zwartwerker kan niet dat is gemeen.
  9. Wat heeft de duivel daar aan dan dat de mensen de zelfde lot staat te wachten als hem ?
  10. vriendelijkeatheist

    zondvloed enzo

    dit staat er over in de bijbel Bijbelcitaat {SIMPLETEXT}:14 Maak u een ark van goferhout; met kameren zult gij deze ark maken; en gij zult die bepekken van binnen en van buiten met pek.15 En aldus is het, dat gij haar maken zult: driehonderd ellen zij de lengte der ark, vijftig ellen haar breedte, en dertig ellen haar hoogte. 16 Gij zult een venster aan de ark maken, en zult haar volmaken tot een elle van boven; en de deur der ark zult gij in haar zijde zetten; gij zult ze met onderste, tweede en derde verdiepingen maken. ik heb alleen geen idee wat "ellen" in houd verder vind ik het
  11. heej j0han leuk dat je atheisten cool vind het is aleen wel een kleinbeetje offtopic deze gaat namelijk over pascals wager.
  12. Dank u voor julie reacties dit topic loopt lekker zo. bedankt Raido & Ursa voor de uitgebeide versie van Pascal's Wager 30.000 aftakkingen is idd een ruwe schating ik kreeg dit getal via de atheist experience te horen. in deze show bellen regelmatig mensen die uit angst geloven. en ook geloven er veel mensen zonder goede reden. zelf ben ik zeker niet bang voor een hel omdat het niet bestaat. pascal heeft betere uitvindingen en theorieen gemaakt Pascal's Wager is denk ik het minst intressand in vergelijking met de eerste rekenmachine die hij gemaakt heeft.
  13. tja god vind het niet zo fijn als je andere goden aanbid. (2e gebod)"want Ik, de HEER, uw God, duld geen andere goden naast Mij. Voor de schuld van de ouders laat Ik de kinderen boeten, en ook het derde geslacht en het vierde, wanneer ze Mij haten; maar als ze Mij liefhebben en doen wat Ik gebied, bewijs Ik hun Mijn liefde tot in het duizendste geslacht." maar gelukig heeft jezus het wat makkelijker gemaakt wand anders had je er 613 geboden gehad.
  14. Pascal's Wager (1623-1662) was een Franse filosoof die tot de conclusie kwam dat je maar beter kan geloven dan dat je de verkeerde keuzen maakt en daar door dus vooreeuwig in de hel moet branden.. Zelf vind ik dit een rare manier van geloven omdat dit is meer een geloof uit angst dan uit vrije wil. en god gaat ook niet acoord gaat met iemand die maar voor de zekerhijd gelooft. en daar bij kan je niet in alle goden en/of de *30.000 aftakingen er van. en dus is de kans dat je naar de hemel gaat heel klein. wat ik graag weten wat jullie hier van vinden? *(er zij waarschijnelijk 30.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid