Spring naar bijdragen

Jacobus

Members
 • Aantal bijdragen

  1053
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Over Jacobus

 • Rang
  CrediBakvis
 • Verjaardag 04/29/1940

Profile Information

 • Geslacht
  Man
 • Locatie
  Aan de kust.
 • Religie
  Geen.
 • Beroep
  Gepensioneerd.

Recente profielbezoeken

648 profielweergaven
 1. Jacobus

  De hel

  Geef mij de liefde van een moeder voor haar kind maar. Zij zal er alles aan doen om haar kind voor alle kwaad te behoeden. God laat het blijkbaar koud wat er met zijn kinderen gebeurt. Dat er na de dood iets beters zou zijn is niet meer dan een aanname. Lijkt mij vooral vreselijke verveling iemand te aanbidden zonder dat er een einde aan komt. De meeste mensen gaan na een halfuurtje in de kerk op hun klokje kijken of het aanbidden al afgelopen is.
 2. Jacobus

  De hel

  Bedienen bedoel je, maar dat is iets anders.
 3. Jacobus

  De hel

  Dan moet je al die religies gaan onderzoeken, dat ik in het 'nog' christelijke westen leef zegt natuurlijk niets. Daarvoor is het leven te kort. Ik maak er elke dag weer het beste van en dat bevalt goed.
 4. Jacobus

  De hel

  Welke van de duizenden vaders die er aanbeden worden? Dat de enige echte vader opstaat?
 5. Jacobus

  De hel

  Voor jou misschien realiteit voor mij een verhaal zoals er zovelen zijn. En al die volgelingen van al die religies weten zeker dat ze gelijk hebben en zijn zelfs bereid om voor hun god of goden te sterven. Als jij in India geboren was in plaats van in het christelijke westen was je nu waarschijnlijk een gelovig Hindoe.
 6. Jacobus

  De hel

  Altijd komt het uit op bangmakerij. Die tijd ben ik al heel lang voorbij Thinkfree. Ik hoop voor jou dat je dat ook ooit mee gaat maken.
 7. Jacobus

  De hel

  Geen van beide. Het is zoals het is en niet anders. Anderzijds doe ik wel moeite om gezond oud te worden. Ik had al vroeg door dat roken niet gezond was en ben daarom in 1964 al gestopt met gewoonte. Het verschil tussen jou en mij is dat jij in termen van zegen of vervloeking denkt, ik niet. Beide uitdrukkingen vragen om iemand of iets die dat teweeg brengt. Toeval speelt een grote rol voor de rest ben je voor een groot deel zelf verantwoordelijk voor je leven.
 8. Jacobus

  De hel

  Als een natuurlijk proces.
 9. Jacobus

  De hel

  Het is maar hoe je het noemt. En inderdaad, dood gaan we allemaal. Gewoonlijk omdat de cellen in ons lichaam verouderen en niet meer goed werken. Niks bovennatuurlijks aan hoor.
 10. Jacobus

  De hel

  Er was dus al leven. Op die manier konden mijn vrouw en ik ook leven scheppen.
 11. Jacobus

  De hel

  "Om leven te kunnen creëren, moet je zelf dood zijn." Leg uit?
 12. Jacobus

  De hel

  Ik begrijp dat jij niet begrijpt dat ik bovenstaande een sprookje vind. Geënt op al bestaande verhalen die daar toen de rondte deden.
 13. Jacobus

  De hel

  Jouw misschien wel Thinkfree, het leven heeft mij juist geleerd dat de duivel een verzinsel is om, in eerste instantie, kinderen in het gareel te houden en in tweede volwassenen. Mijn kindertijd is al een tijdje geleden maar ik herinner mij nog goed dat als ik 's avonds zeurde om nog even buiten te spelen (binnenshuis was alleen ganzenborden en draadomroep) mijn moeder zij dat er 's avonds grote kikkers uit de sloot kwamen die kinderen aten. Dat hielp want ik geloofde mijn moeder. Er werd ook gewaarschuwd dat er een duiveltje op mijn linker schouder zat die mij kwaad in de oren fluisterde maar op mijn rechter schouder zat een engeltje die dat dan zag, en in mijn kinderbrein dat ook door briefde. Dat samen met de schoolplaten over de hel maakte ons doodsbang. Ik zie in het leven net als jij veel ellende maar nergens een spoor van een duivel. Volgens jou wordt die ellende misschien door een figuur als de duivel veroorzaakt volgens mij door natuurwetten.
 14. Jacobus

  De hel

  In die tijd hadden ze nauwelijks een reden nodig om iemand te doden, was tot ver voorbij de middeleeuwen gewoon volksvermaak. Ophangen was de meest geciviliseerde manier. De duivel is ook een verzinsel, ik werd er in mijn jeugd zo bang voor gemaakt dat ik jaren nachtmerries gehad heb. De kerk was er ook sterk in:
 15. Jacobus

  De hel

  Voor mij is het wel duidelijk de hel is een verzinsel om de schaapjes bij elkaar te houden. Een hel betekend immers dat god een sadist is.
×

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid