Spring naar bijdragen

Jacobus

Members
 • Aantal bijdragen

  1061
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Over Jacobus

 • Rang
  CrediBakvis
 • Verjaardag 04/29/1940

Profile Information

 • Geslacht
  Man
 • Locatie
  Aan de kust.
 • Religie
  Geen.
 • Beroep
  Gepensioneerd.

Recente profielbezoeken

679 profielweergaven
 1. Jacobus

  Mag een christen zich laten steriliseren

  Zelfs al ontstaat er een zwangerschap na de ejaculatie dan nog wordt 99,9 % van het zaad verspild, hoe logisch is dat?
 2. Jacobus

  Het oorspronkelijk christendom bestaat niet

  Mag ik noteren dat je geen voorbeelden hebt?
 3. Jacobus

  Het oorspronkelijk christendom bestaat niet

  Geef eens wat voorbeelden, Antoon. En nu niet wegduiken. Concrete voorbeelden graag.
 4. Jacobus

  Het oorspronkelijk christendom bestaat niet

  Gott mit uns, stond er op de gespen van de Reichswehr en de Wehrmacht in de Tweede Wereldoorlog. De evolutie theorie gaat niet over het ontstaan van leven Antoon, dat is je al tientallen keren uitgelegd op diverse forums maar je blijft maar volharden. En welke grondslagen mist ze volgens jou? Wat een wetenschappelijke theorie is ga je zelf maar opzoeken op internet. Phoe...
 5. Jacobus

  Het oorspronkelijk christendom bestaat niet

  Ik lees hierboven geen antwoord op mijn vraag.
 6. Jacobus

  Het oorspronkelijk christendom bestaat niet

  Hoe zou God het vinden dat veel van zijn volgelingen afstammen van mensen die door het zwaard en de brandstapel tot geloof gedwongen werden? Om er een paar te noemen: (quote) Paus Franciscus heeft donderdag (lokale tijd) zijn excuses aangeboden voor de wandaden van de katholieke kerk tijdens de kolonisatie van Amerika en riep op tot een sociale beweging die het 'nieuwe kolonialisme' zou vernietigen, dat ongelijkheid, materialisme en uitbuiting voedt.(/quote) https://www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/paus-biedt-excuses-aan-voor-wandaden-van-de-kerk-~b05c4907/ (quote)Het Vaticaan heeft inmiddels, bij monde van de paus, om vergiffenis gevraagd voor de zonden begaan tijdens de evangelisatie van Amerika. [/quote) https://www.historischnieuwsblad.nl/nl/nieuws/2835/spanje-biedt-indianen-geen-excuses-aan.html
 7. Jacobus

  Het oorspronkelijk christendom bestaat niet

  Het probleem is dat je niet weet wat zijn leringen precies in hielden, je weet wat er later over geschreven werd. Dat is wat anders.
 8. Jacobus

  De hel

  Geef mij de liefde van een moeder voor haar kind maar. Zij zal er alles aan doen om haar kind voor alle kwaad te behoeden. God laat het blijkbaar koud wat er met zijn kinderen gebeurt. Dat er na de dood iets beters zou zijn is niet meer dan een aanname. Lijkt mij vooral vreselijke verveling iemand te aanbidden zonder dat er een einde aan komt. De meeste mensen gaan na een halfuurtje in de kerk op hun klokje kijken of het aanbidden al afgelopen is.
 9. Jacobus

  De hel

  Bedienen bedoel je, maar dat is iets anders.
 10. Jacobus

  De hel

  Dan moet je al die religies gaan onderzoeken, dat ik in het 'nog' christelijke westen leef zegt natuurlijk niets. Daarvoor is het leven te kort. Ik maak er elke dag weer het beste van en dat bevalt goed.
 11. Jacobus

  De hel

  Welke van de duizenden vaders die er aanbeden worden? Dat de enige echte vader opstaat?
 12. Jacobus

  De hel

  Voor jou misschien realiteit voor mij een verhaal zoals er zovelen zijn. En al die volgelingen van al die religies weten zeker dat ze gelijk hebben en zijn zelfs bereid om voor hun god of goden te sterven. Als jij in India geboren was in plaats van in het christelijke westen was je nu waarschijnlijk een gelovig Hindoe.
 13. Jacobus

  De hel

  Altijd komt het uit op bangmakerij. Die tijd ben ik al heel lang voorbij Thinkfree. Ik hoop voor jou dat je dat ook ooit mee gaat maken.
 14. Jacobus

  De hel

  Geen van beide. Het is zoals het is en niet anders. Anderzijds doe ik wel moeite om gezond oud te worden. Ik had al vroeg door dat roken niet gezond was en ben daarom in 1964 al gestopt met gewoonte. Het verschil tussen jou en mij is dat jij in termen van zegen of vervloeking denkt, ik niet. Beide uitdrukkingen vragen om iemand of iets die dat teweeg brengt. Toeval speelt een grote rol voor de rest ben je voor een groot deel zelf verantwoordelijk voor je leven.
 15. Jacobus

  De hel

  Als een natuurlijk proces.
×

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid