Spring naar bijdragen

Sanne69

Members
  • Aantal bijdragen

    621
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Waarderingsactiviteit

  1. Like
    Sanne69 ontving een reactie van Modestus in Jozua   
    Het lijkt erop dat Satan Jozua als aangestelde hogepriester omlaag wil halen. Hij wil bewijzen dat Jozua niet geschikt is voor zijn taak om het volk te vertegenwoordigen. En het was ook zo dat onder de Wet van Israël, een onreine toestand van het volk, de hogepriester werd aangerekend. Zie bijvoorbeeld Num.18:1.
    Maar het volk en dus ook de hogepriester, waren uit hun onreine toestand gehaald. De tempel werd weer herbouwd en ook de aanbidding zoals God het had voorgeschreven, kon weer hersteld worden. Dat ze geen smaad meer op Gods Naam brachten, wordt wel uitgebeeld door de schone en mooie kleding. De engel gaf hem daarbij wel de opdracht om zijn taak serieus te nemen en precies te doen wat hem opgedragen was. Dat er een steen voor Jozua werd gelegd, was voor Jozua wellicht een waarborg dat de tempel voltooid zou worden. Dat was dan een geruststelling, want er was veel tegenstand. 
    Dat het vooruit wijst naar de komst van de Messias en een priesterschap dat beter zou zijn, lijkt inderdaad wel duidelijk. Onder zijn leiding zal het volk rust en zekerheid hebben. Nu al in een bepaalde mate, maar nog meer in de toekomst. 
  2. Upvote
    Sanne69 ontving een reactie van MysticNetherlands in Hoe denkt Jezus over... onrecht?   
    Jezus vertelde een gelijkenis waaruit blijkt dat het moeilijk is om je recht te verkrijgen. Zie Lukas 18:1-8. Uit de Evangeliën blijkt ook dat Jezus met de mensen die slachtoffer zijn van onrecht, begaan is. Hij werd steeds met "medelijden bewogen". Hij was zelf natuurlijk ook slachtoffer van onrecht. Zijn rechtszaak was een aanfluiting en de doodstraf was niet terecht. Hij had immers geen zonde begaan. Hij had wel de waarheid verteld. En de waarheid doet soms pijn.
    Hoewel hij op kleine schaal wonderen deed verrichten, waardoor het lijden van mensen verlicht werd, maakte hij niet onmiddellijk een eind aan al het onrecht. Hij vertelde de mensen over Gods Koninkrijk. En dit zou een blijvende oplossing voor alle problemen zijn. Jezus kon zijn eigen lijden verdragen door na te denken over de vreugde die in de toekomst lag. En dat wordt in Hebr.12:1-3 als voorbeeld voor christenen gesteld. 
  3. Upvote
    Sanne69 ontving een reactie van sjako in Eindtijd   
    Ik geloof dat Jezus komst als koning, begint met een strijd in de hemel. Je kunt over deze strijd lezen in Opb.12:7-12. De duivel en zijn engelen lijden de nederlaag en worden naar de aarde geslingerd. Dit betekent "wee" voor de aarde. 12:12. Het is het moment dat het Koninkrijk, waar velen om bidden, gekomen is. 12:10. Vanaf dat punt wordt Gods wil in de hemel gedaan. Niemand die daar nog de vrede verstoord. Op aarde betekent het echter toename van ellende.
    Dit komt overeen met wat er staat in Matth.24. Dit gaat over de eindtijd of over Jezus wederkomst. In 24:3 wordt gevraagd om een teken van Jezus "parousia". Dat wordt vaak met komst vertaald, maar betekent eigenlijk "aanwezig zijn" of "zijn bij" of "zijn naast". Ook hier zie je dat vanaf het moment dat Jezus als koning aanwezig is, er grote problemen op aarde zijn. De oorzaak daarvan vind je dus in Opb.12.
    Uiteindelijk zal Jezus ook als rechter op aarde optreden en de schapen van de bokken scheiden. 25:32,33. Ik geloof niet dat hierbij de aarde vernietigd wordt. Net als Jezus in Matth.24, maakt ook Petrus de vergelijking met de dagen van Noach. 2Petr.3:5-7. Niet de aardbol verging toen, maar alle slechtheid die erop was.  
  4. Upvote
    Sanne69 ontving een reactie van sjako in Waarom zou ik verlossing moeten willen dan?   
    Gen.2:7l maakt duidelijk wat er met het woord ziel bedoeld wordt. Toen bij Adam de levensadem ingeblazen werd, toen werd  hij een levende ziel. Er staat niet dat Adam een ziel kreeg. Sommige vertalingen vertalen het met: "een levend wezen".  Het Hebreeuwse woord "nefesj" dat hier met "ziel" vertaald wordt, vind je ook in Ezechiël 18:4; "de ziel die zondigt, die zal sterven". Hieruit blijkt ook niet dat de ziel iets onsterfelijks is dat na de dood verder leeft. Integendeel. Je hebt geen ziel, maar je bent een ziel.  Ook dieren worden trouwens "zielen" genoemd. Hetzelfde woord "nefesj" wordt er voor gebruikt. - bijv. Lev.11:10. 
    Nu wordt er inderdaad ook over "de geest" gesproken in de Bijbel. Daar wordt dan wel weer een ander woord voor gebruikt, namelijk het Hebreeuwse "roeach". In Gen.7:22 zie je dat dat ook vertaald wordt met "levensadem" of "levenskracht". Volgens Pred.12:7 keert deze geest terug naar God. Dat wil niet zeggen dat die geest iets is dat onze persoonskenmerken heeft. Dat woord "roeach" kan bijvoorbeeld ook met "wind" vertaald worden. Dat is ook een kracht. Je zou de geest dan ook kunnen vergelijken met de stroom die een apparaat in werking zet. God is de bron van het leven of van de levenskracht. Alleen God kan mensen weer herscheppen uit het stof en iemand weer de levenskracht teruggeven. 
    Trouwens als Adam na zijn dood op de een of andere manier verder zou leven als een geestelijk wezen in de hemel of in een plaats van pijniging, dan zou de duivel gelijk hebben gehad. Hij beweerde namelijk dat als ze van de vrucht zouden eten dat ze dan niet zouden sterven, maar juist zouden blijven leven en als God zouden zijn. 
  5. Upvote
    Sanne69 ontving een reactie van sjako in Dopen   
    Wellicht nog interessant hierbij is dat op het moment dat Jezus stierf, het gordijn of voorhangsel in de tempel scheurde. Matth.27:51. Paulus legt later uit wat dat betekende, namelijk in Hebr.10:19,20. Jezus wijdde een nieuwe weg in. Hij was de eerste die na zijn dood de heilige plaats of de hemel zelf in ging.
  6. Upvote
    Sanne69 ontving een reactie van sjako in Dopen   
    Dat denk ik ook; dat mensen niet weten wat ze zien. Pijn en geweld zijn iets "normaals" geworden. Maar het lijkt mij zo gewend als je zonder die dingen door het leven moet. 
  7. Upvote
    Sanne69 ontving een reactie van sjako in Dopen   
    Eerst dit nog. Ik dacht zelf hierbij nog aan het verslag in Hand.8. De Ethiopiër leest in het boek Jesaja. Hij laat hiermee zien dat hij belangstelling heeft voor Gods Woord. Hij begrijpt het alleen niet. Een engel stuurt Filippus naar deze man, om tekst en uitleg te geven. Ongetwijfeld heeft God toen het hart van deze man geopend zodat hij de betekenis kon begrijpen, net zoals hij dat bij Lydia heeft gedaan. De Ethiopiër zei zelf: "Zie, daar is water; wat is ertegen, dat ik gedoopt word". - 8: 36. Deze man had Filippus ook kunnen bedanken voor de moeite en zijns weegs kunnen gaan. Maar hij geeft hier uiting aan zijn eigen wens om gedoopt te worden. 
    En Christus heeft de Wet van Mozes niet vernietigd, maar hij heeft de Wet vervuld. Er is volmaakt aan die Wet voldaan. Als er een contract wordt opgesteld om een bepaald project te realiseren dan wordt dat contract niet verscheurd wanneer het project voltooid is. Het is als het ware vervuld.  Als de aannemer alle punten is nagekomen dan hoeft hij zich er niet opnieuw aan te houden. Iemand anders hoeft het dan ook niet meer opnieuw te doen. Dus toen de Wet van Mozes volledig of volmaakt was nagekomen door Christus, was het voor niemand meer bindend.
    Als christen ben je een navolger van Christus. Dus je neemt zijn onderwijs ter harte. Hij onderwees ook om God en je naaste lief te hebben. Mozes schreef de Wet op steen, maar Christus schreef zijn wet in de geest en harten van zijn volgelingen. En dat doet nog steeds. 
  8. Upvote
    Sanne69 ontving een reactie van Lobke in Dopen   
    Ik spot helemaal niet. Met niemand. Maar ik ben niet vergeten wie mij heeft geprobeerd weg te pesten van een ander forum. Jonge mensen plegen soms zelfmoord omdat ze gepest worden via Internet.  Ik ben zelf vroeger ook veel gepest. Dat doet heel erg pijn en je hebt er jaren later nog last van. Nu weet ik er mee om te gaan. Maar pijnlijk blijft het. Van mensen die zichzelf christen noemen, verwacht ik liefde zonder huichelarij. En ik verwacht niet dat ze hun christelijke vrijheid gebruiken om mensen met een ander geloof opzettelijk te kwetsen. 
  9. Upvote
    Sanne69 ontving een reactie van Peter79 in Dopen   
    Ik spot helemaal niet. Met niemand. Maar ik ben niet vergeten wie mij heeft geprobeerd weg te pesten van een ander forum. Jonge mensen plegen soms zelfmoord omdat ze gepest worden via Internet.  Ik ben zelf vroeger ook veel gepest. Dat doet heel erg pijn en je hebt er jaren later nog last van. Nu weet ik er mee om te gaan. Maar pijnlijk blijft het. Van mensen die zichzelf christen noemen, verwacht ik liefde zonder huichelarij. En ik verwacht niet dat ze hun christelijke vrijheid gebruiken om mensen met een ander geloof opzettelijk te kwetsen. 
  10. Upvote
    Sanne69 ontving een reactie van Willempie in Dopen   
    Het was voor Israël niet te moeilijk om Gods wil na te volgen. Deut.30:11. Dat wil niet zeggen dat het altijd makkelijk was. Denk aan David. Hij was een man naar Gods hart. Toch sloeg hij de plank een aantal malen behoorlijk mis. Nadat hij overspel had gepleegd, vroeg hij aan God om een zuiver hart. Ps.51:10. Zaken die in Gods ogen verkeerd zijn, kunnen toch een enorme aantrekkingskracht hebben. Als we oprecht berouw hebben van zonden en aan God vragen om een nieuw en gehoorzaam hart, dan zal dat ons zeker geschonken worden. Ook in Fil.2:12,13 zie je die wisselwerking terugkomen. Als je er zelf aan mee wilt werken, dan zal God je daarvoor de kracht geven. 
  11. Upvote
    Sanne69 ontving een reactie van Willempie in Dopen   
    Ja, ik leg mijzelf een juk op, namelijk het juk van Christus. Het is de uitnodiging die hij doet in Matth.11:28-30.  Maar zijn vracht is licht en het geeft verkwikking. Er is dus wel een vracht te dragen. Maar een mens krijgt voldoening van een bepaalde inspanning. Zo zitten we in elkaar. "Nader tot God en hij zal tot u naderen" - Jak.4:8. De wisselwerking, de samenwerking; dat is iets moois. 
  12. Upvote
    Sanne69 reageerde op Robert Frans in Boek Genesis, deel zondeval   
    Nou, volgens het Genesisverhaal begreep ze het heel goed en maakte ze het gebod zelfs nog veel strenger: volgens haar mochten ze de boom zelfs niet eens aanraken, iets waar God niets over had gezegd. De slang moest niet voor niets extra zijn best doen om Eva te verleiden.
    Als iemand je zegt dat iets niet mag, en je spreekt beiden dezelfde taal, dan heb je denk ik geen diepzinnige uitleggingen nodig om te begrijpen dat je iets niet mag. Niet zelden begint bijvoorbeeld een opvoeding of opleiding met zulke gehoorzaamheid, waarbij je later vervolgens steeds meer inzicht krijgt in het hoe en waarom.
    Daarom leren kinderen bijvoorbeeld veel sneller een muziekinstrument spelen en zich eigen maken dan grote mensen: zij doen gewoon exact de docent na, waar volwassenen al veel sneller eigenwijs willen zijn en sneller hun eigen weg willen vinden in wat de docent vertelt. Om te kunnen heersen moet je immers eerst leren gehoorzamen.
  13. Upvote
    Sanne69 ontving een reactie van sjako in Het Verloren Paradijs   
    Dat is ook wat je kunt opmaken uit Openbaring 21:1-4. De tent van God zal uit de hemel neerdalen op de aarde en dan zal er een eind komen aan pijn, verdriet en dood. Dat is wat mensen met alle goede wil van de wereld niet voor elkaar kunnen krijgen. Net als met de tabernakel in het verleden; God was toen ook onder de mensen. Zie Ex.25:14. Dit was echter een schaduw van iets groters. Hebr.10:1. Het zal over de hele wereld zijn en alle oorzaken van ellende zullen definitief weggenomen worden. 
  14. Upvote
    Sanne69 ontving een reactie van TTC in Authoriteit   
    Je moet natuurlijk wel de context lezen. Het betekent niet dat God de duivel als duivel heeft geschapen. Een moordenaar wordt ook niet als moordenaar geboren.
  15. Upvote
    Sanne69 ontving een reactie van sjako in Authoriteit   
    Die strijd is zeker geen kattenpis. In Openbaring 12 lees je er over dat er zelfs in de hemel oorlog gevoerd moest worden tegen die boze geesten. En nadat daar de overwinning was behaald, ging de oorlog verder op aarde. In 12:17 lees je dat ze oorlog voeren tegen degenen die de geboden van God onderhouden en getuigenis afleggen van Jezus.
  16. Upvote
    Sanne69 ontving een reactie van Peter79 in Authoriteit   
    Die strijd is zeker geen kattenpis. In Openbaring 12 lees je er over dat er zelfs in de hemel oorlog gevoerd moest worden tegen die boze geesten. En nadat daar de overwinning was behaald, ging de oorlog verder op aarde. In 12:17 lees je dat ze oorlog voeren tegen degenen die de geboden van God onderhouden en getuigenis afleggen van Jezus.
  17. Upvote
    Sanne69 ontving een reactie van TTC in Besnijdenis (Leviticus 19:23)   
    Gen.18:18 inderdaad. Maar als hij het snapt, gelooft hij het niet. 
  18. Upvote
    Sanne69 ontving een reactie van sjako in Hoe de aanvallen van de boze te weerstaan?   
    Ik zeg niet dat ik niks heb meegemaakt. Was dat maar zo.  Maar ik geef God er niet de schuld van. 
  19. Upvote
    Sanne69 ontving een reactie van sjako in Het Verloren Paradijs   
    Het is natuurlijk niet goed om iets zomaar te geloven. Dat zou lichtgelovigheid zijn en dat is gevaarlijk. Voor de Joden in de oudheid ging deze belofte in zekere zin al in vervulling toen ze uit Babylon werden bevrijd en konden terugkeren naar hun eigen land om het weer te herstellen. Dat was iets wat normaal gesproken onmogelijk leek. Jesaja had het van tevoren al voorspeld en het ging ook in vervulling.
    Dat er nog een grotere vervulling van de belofte van een nieuwe hemel en een nieuwe aarde zal komen, blijkt uit het feit dat ook het NT over deze belofte spreekt. Bijvoorbeeld in Openbaring 21:1-5. Een herstel van het verloren paradijs. Het lijkt onmogelijk. Maar dat God  in het verleden zich ook aan zijn beloften heeft gehouden, zou ons geloof kunnen laten groeien. 
  20. Upvote
    Sanne69 ontving een reactie van sjako in Het Verloren Paradijs   
    Ik vind Jesaja 65:17-25 een mooi gedeelte. Het gaat over de nieuwe hemel en de nieuwe aarde. In vers 21 en 22 staat dat mensen hun eigen huis zullen bouwen en hun eigen wijngaard zullen planten. Ze zullen niet bouwen "opdat een ander er wone". En ook niet "planten opdat een ander het ete". Nu moeten heel veel mensen heel hard werken voor een karig loon. Ze  kunnen zelf niet wonen in huizen die ze voor anderen bouwen. Het lijkt alleen maar of de rijke en hebzuchtige mensen er beter van worden en dat de harde werker nauwelijks kan rondkomen. Maar in Gods nieuwe wereld zal iedereen werk hebben dat voldoening geeft en er zal geen gebrek zijn. Iedereen kan in zijn eigen onderhoud voorzien. 
  21. Upvote
    Sanne69 ontving een reactie van sjako in De sleutels van Petrus   
    Dit systeem zal ook niet worden gered. Denk aan het beeld uit Daniël 2 dat gaat over wereldheerschappij. Het beeld staat wankel op zijn voeten. Toch zal het niet vanzelf omvallen, maar het zal door Gods Koninkrijk omver worden geworpen. zie 2:44. Wij als mensen kunnen al die problemen niet oplossen. 
  22. Upvote
    Sanne69 ontving een reactie van sjako in De sleutels van Petrus   
    Petrus had ook het voorrecht om a.h.w. deuren te openen voor de verschillende groepen om het Koninkrijk binnen te gaan. Zo hield hij met Pinksteren een belangrijke toespraak tot de Joden. En velen werden toen gedoopt. Hand.2. Vervolgens ging hij naar de Samaritanen. Ook zij ontvingen de heilige geest. Hand.8:14-17. En hij ging ook naar Cornelius en zijn familie. Toen werd ook de deur voor de heidenen geopend. Hand. 10. 
  23. Upvote
    Sanne69 ontving een reactie van sjako in Mattheüs 7 (1-5) in het heden   
    Als je een volgeling van Jezus wilt zijn, dan moet je jezelf verloochenen zoals staat in Mark.8:34. Dat wil dan inderdaad zeggen dat je dan "nee" zegt tegen je eigen onvolmaakte verlangens en neigingen die vaak haaks staan op wat God van ons vraagt. Dit houdt echter ook weer  niet in dat je aan extreme zelfverloochening moet doen. Jezus hield namelijk ook op zijn tijd van een wijntje en een gezellig etentje. Niks mis mee. 
  24. Upvote
    Sanne69 ontving een reactie van sjako in Mattheüs 7 (1-5) in het heden   
    Gods Woord helpt je daarbij. Als je het toelaat tenminste. Zie Hebr.4:12. De boodschap die erin staat dringt heel diep door. Het maakt duidelijk wie je werkelijk bent en wat je motieven zijn. Die aanvallen die je op een ander richt, kunnen gedaan worden om je eigen fouten te verbergen bijvoorbeeld of dat je eigenlijk stiekem jaloers bent op die persoon. Je kijkt in de spiegel. En dan niet alleen naar je uiterlijk, maar vooral naar je innerlijk. 
  25. Upvote
    Sanne69 ontving een reactie van sjako in De banaliteit van het kwaad   
    Toen in Israël de Wet van Mozes van kracht was, was het niet zo dat je meteen wraak kon nemen als iemand je bijvoorbeeld een tand uit de mond had geslagen. De zaak moest eerst voor de aangestelde rechters worden gebracht en dan moesten er ook twee of drie getuigen zijn  die zaak konden bevestigen. Dus dat je niet meteen terug mocht slaan om bij de ander ook de tand uit de mond te slaan, betekende sowieso al dat je jezelf moest beheersen. 
    Door Jezus dood kwam er een einde aan die Wet. En hij leerde zijn volgelingen een andere manier om met kwaad om te gaan. Zie Matth.5:38,39. Als je zou worden uitgedaagd tot een gevecht dan mocht je geen wraak nemen. Verder in het NT zie je dat je wraak aan God moet overlaten. Zie Rom.12:17-21. Dit vraagt om vertrouwen.
    Als je je nu al voorneemt dat je in bepaalde situaties voor geweld zal kiezen, dan zal je dat waarschijnlijk ook gaan doen. Maar als je je nu voorneemt om dat niet te doen en jezelf ook oefent in de kleine ergernissen, dan kun je voorkomen dat je zelf ooit geweld zal gebruiken.  
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid