Spring naar bijdragen

Chaim

Members
 • Aantal bijdragen

  900
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Over Chaim

 • Rang
  CrediGup

Profile Information

 • Locatie
  Sevilla
 • Religie
  agnost

Recente profielbezoeken

1053 profielweergaven
 1. NBG-vertaling 1951 -- 44% Naardense Bijbel -- 41% Herziene Statenvertaling -- 35% Statenvertaling -- 34% Groot Nieuws Bijbel -- 13% Willibrordvertaling -- 12% Bijbel in Gewone Taal -- 11% Het Boek -- 8% Nieuwe Bijbelvertaling -- 8%
 2. Chaim

  Zijn dit echt demonen in mensen?

  Kijk eens aan: het verband tussen evangeliseren en het evangelie in een notendop. Proficiat! Ergo: waar men niet graag het evangelie hoort, hoort men te evangeliseren. Dat houdt in dat een evanglist per definitie overlast veroorzaakt, want bij lieden die graag het evangelie horen, evangeliseert men niet.
 3. Chaim

  Zijn dit echt demonen in mensen?

  Waar men het ermee eens is, hoeft men niet te evangeliseren.
 4. Chaim

  Zijn dit echt demonen in mensen?

  Men beledigt de ander en beschuldigt de ander er vervolgens van beledigd te zijn omdat deze het ''Licht'' niet zou begrijpen. Het is nou juist de achterliggende arrogantie die tegen de borst stuit: ik mag jou beledigen om hetgeen ik geloof, en indien jij je beledigt voelt, dan is dat omdat ik geloof dat jij niets begrijpt van het Licht waarin ik geloof. De arrogantie druipt ervan af.
 5. Chaim

  Zijn dit echt demonen in mensen?

  Gewoon respectvol gelijkwaardig het gesprek aangaan zonder zaken op te dringen, zoals bijv. onderstaand gesprek van een pastoor met een rabbi. Dan gaan beiden naar huis met waardering voor elkaar -- ook al zijn beiden het niet met elkaar eens. Door de ander te benaderen als een waardig mens, groei je naar elkaar toe en creëer je de mogelijkheid om wederzijds gedachten uit te blijven wisselen. Dat geeft mensen de grootste kans een weloverwogen keuze te maken. Al zal ik het niet snel met hun standpunten eens zijn, laten ze beiden wel een goede indruk na en dat motiveert om daadwerkelijk serieus over hun geloofsbeleving en boodschap na te denken.
 6. Chaim

  Zijn dit echt demonen in mensen?

  Ik kan me heel goed voorstellen dat mensen beledigd zijn als ze beledigd worden -- als ze plompverloren ten laste gelegd wordt dat het leugenaars zijn, dat lesbische vrouwen mannenhaters zijn en zijn bezeten door een demoon en eveneens dat dit juist plaatsvindt bij een gebouw met een regenboogvlag. Geen goede reclame voor het christendom.
 7. Chaim

  Zijn dit echt demonen in mensen?

  Nee, dat is niet wat er daar plaatsvindt. Een stelletje evangelisten beledigt Jan-en-Alleman, waarna jij suggereert dat men zich beledigd voelt omdat men wordt geconfronteerd met de bijbel 😕
 8. Chaim

  Zijn dit echt demonen in mensen?

  Een stelletje evangelisten beledigt Jan-en-Alleman, waarna jij suggereert dat men zich beledigt voelt omdat men wordt geconfronteerd met de bijbel 😕 Maar wellicht mogen van jou die evangeliserende types anderen gewoon beledigen en beschuldigen, terwijl degenen die worden beledigd de schuld wordt toegeschoven omdat ze de confrontatie met de bijbel blijkbaar niet aankunnen.
 9. Chaim

  Zijn dit echt demonen in mensen?

  Ik zie geen reden te veronderstellen dat er daadwerkelijk demonen bestaan, maar sommige politieke en religieuze ideologieën zijn inderdaad beangstigend. Daar reken ik die straat-evangelisten uit het videootje ook bij. Die ene gozer staat notabene openlijk te evangeliseren over demonische krachten in lesbische vrouwen bij een huis met een regenboogvlag erop: bewuste uitlokking, terwijl een medewerker van de Halleluja-brigade het spectakel filmt waar men terecht tegen die confronterende haatzaaiende zooi ageert.
 10. Chaim

  Zijn dit echt demonen in mensen?

  Ja, ergerlijk die straat-evangelisten die mensen beledigen en beschuldigen. Ik kan me de ergernis goed voorstellen, maar geweld is nooit goed.
 11. Chaim

  Zijn dit echt demonen in mensen?

  De arrogantie van evangeliseerders. Gelovigen die - zoals te vaak - ons allemaal wel even gaan vertellen wat wij als de waarheid moeten beschouwen.
 12. Chaim

  Zijn dit echt demonen in mensen?

  Die kerels in de videos zeggen openlijk dat lesbische vrouwen mannen haten en dat ze een demoon in zich hebben, noemen publiekelijk iemand die geen christen is een leugenaar, beweren dat mensen die homoseksualiteit supporten geen christenen zijn, zeggen in bijzijn van een boel mensen de meest beledigende zaken tegen Jan en Alleman, terwijl ze daarentegen goede tegenvragen ontwijken. Waar slaat dat op? Irritante lieden die oververlast veroorzaken en beledigen. Niet dat ik er persoonlijk iets om geef, maar ik kan me goed voorstellen dat anderen zich er aan ergeren.
 13. Mooi! En helemaal waar: het enige dat ons verbindt met de realiteit van het leven is dit ene moment; niet de kennis erover. Wat een verschil met goden-gelovers die elkaar met hun heilige boeken om de oren slaan! 😉
 14. Chaim

  Zijn dit echt demonen in mensen?

  Als gezegd, wat binnen de psyche van een gelovige plaatsvindt, is verder niet mijn zaak.
 15. Chaim

  Zijn dit echt demonen in mensen?

  Wat binnen de psyche van een gelovige plaatsvindt, is verder niet mijn zaak.
×

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid