Spring naar bijdragen

Chaim

Members
 • Aantal bijdragen

  660
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Over Chaim

 • Rang
  CrediGup

Profile Information

 • Locatie
  Sevilla
 • Religie
  agnost

Recente profielbezoeken

674 profielweergaven
 1. Chaim

  fine tuning universum

  klopt. Neem alle materie weg en je hebt enkel kwantumvelden, aangezien materie/energie simpelweg vibraties en interacties van kwantumvelden zijn. Nee. Energie uit materie wekt geen kwantumveld op. Materie/energie ZIJN vibraties en interacties van kwantumvelden. Kwantumvelden zijn fundamenteel. Case closed?
 2. Chaim

  fine tuning universum

  Dat heb ik minimaal driemaal gedaan. Kwantumvelden zijn fundamenteel en hebben geen interactie met materie en energie, maar ZIJN materie en energie. Of beter gezegd: materie en energie zijn vibraties en interacties van kwantumvelden. De eenvoudigste kwantumveldentheorie betreft kwantum-elektromagnetisme, waarin twee velden voorkomen: het elektromagnetische veld en het elektronenveld. Deze twee velden werken continu op elkaar in, energie en momentum worden overgedragen via excitaties. Dus wat we ons intuïtief voorstellen als een elektron dat een foton absorbeert, is in werkelijkheid binnen de kwantumelektrodynamica een specifieke interactie tussen het elektromagnetische veld en het elektronenveld, waarbij het elektromagnetische veld één excitatiekwantum verliest, terwijl het elektronenveld zijn energie en momentum wint.
 3. Chaim

  fine tuning universum

  We zijn wetenschappelijk bij de kwantumveldentheorie. Een scheppende god betreft daarentegen een overbodige hypothese waarvan geen spoor is te bekennen.
 4. Chaim

  fine tuning universum

  Mullog is geen trol. Voor de rest is het een zaak die tussen jullie speelt en waar ik me inhoudelijk niet mee bemoei. Kwantumvelden en de Evolutie Theorie betreffen officieel wetenschap. Creationisme is daarentegen verboden om aan wetenschappelijke universiteiten te worden onderwezen als zijnde wetenschap en heeft tot dusver evenmin het bestaan van scheppende goden kunnen aantonen. Je vraagt mij kwantumwetenschap achter te laten en me te beperken tot het waarneembare, terwijl je in dit topic zelf het creationisme en het bestaan van een scheppende God suggereert?
 5. Chaim

  fine tuning universum

  Je snap het nog niet. Neem alle materie en energie weg en je houdt kwantumvelden over. Materie en fundamentele krachten betreffen vibraties van kwantumvelden. Ruimte kan ontdaan worden van materie; ruimte kan niet ontdaan worden van kwantumvelden. Ad hominems zijn nooit correct, maar altijd veelzeggend. In dit geval tonen ze dat je argumenten op zijn. We zijn in de herhalingsmode en uit ervaring weet ik dat dit de belangrijkste fase is, waar we net zolang gaan herhalen totdat een deel van de meelezers het zelf gaat uitzoeken en erachter komt dat kwantumvelden fundamenteel zijn en ruimte niet leeg kan zijn; dat ruimte kan eenvoudigweg niet kan worden ontdaan van kwantumvelden.
 6. Chaim

  fine tuning universum

  Ons aards magnetisch veld is ook een kwantumveld en materie en de fundamentele krachten bestaan uit kwantumvelden -- niet andersom. Als je alle materie zou weghalen, houd je kwantumvelden over. Energie bestaat uit kwantumvelden. Op de lagere school kan een leraar wellicht onderwijzen dat alles uit atomen bestaat, maar dit is verre van waar. De centrale boodschap van onze meest fundamentele fysieke theorie, namelijk de kwantumfysica, is dat alles gemaakt is van gekwantiseerde velden. Om te zien wat dit betekent, moeten we twee dingen begrijpen: velden en kwantisering. Wat gebeurt er als we alle kwanta uit een bepaald ruimtegebied verwijderen? Zal die regio simpelweg leeg zijn van alle velden? Het antwoord is dat ruimte niet leeg kan zijn. Als een van de kwantumvelden in een bepaald gebied volledig afwezig was, zou de sterkte van dat veld in dat gebied nul moeten zijn, hetgeen in strijd is met het onzekerheidsbeginsel. Alle kwantumvelden moeten een minimum of 'vacuüm'-waarde hebben. Ruimte kan eenvoudigweg niet worden ontdaan van kwantumvelden. Als men geen argumenten meer heeft, zijn ad hominems vaak het laatste dat men naar voren brengt, hetgeen een goed teken is: we zijn op de juiste weg.
 7. Chaim

  fine tuning universum

  Kwantumvelden betreft officieel wetenschap die officieel op wetenschappelijke universiteiten wordt onderwezen; creationisme is officieel pseudowetenschap die officieel niet op wetenschappelijke universiteiten als wetenschap mag worden onderwezen. Wetenschap heeft geen reden van scheppende goden uit te gaan, noch heb je deze ergens kunnen aantonen.
 8. Chaim

  fine tuning universum

  Dat is een drogreden (argumentum ad ignorantiam) en de suggestie van almachtige scheppers betreft wetenschappelijk bovendien een overbodige hypothese. Er is simpelweg geen reden aan te nemen dat kwantumvelden een begin hebben gehad of een einde zullen hebben -- scheppende goden zijn overbodig.
 9. Chaim

  fine tuning universum

  Creationistische propaganda. Godsdienst versus wetenschap. Indien je wilt claimen dat kwantumvelden zouden zijn geschapen, dan is het aan jou je claim aannemelijk te maken.
 10. Chaim

  alverzoening

  Klopt. En het woord ''het'' bestaat niet in het Hebreeuws waar alle woorden mannelijk of vrouwelijk zijn -- vandaar dat ook JHWH noodgedwongen een geslacht heeft. Wat ik me altijd heb afgevraagd, is hoe het kwam dat het vroege Christendom Jezus reeds vlak na de opstanding als goddelijk beschouwde -- een vroege innovatie die niet simpelweg als resultaat van heidense invloeden kan worden gezien, aangezien het Christendom toen nog een vrijwel volledig Joodse aangelegenheid was. Bijna alles binnen het Christendom valt te herleiden tot het veelzijdige Judaisme van de diaspora, maar de goddelijkheid en aanbidding van Jezus vormt m.i. een zodanig radicale uitzondering, dat het me onaannemelijk lijkt dat deze als acceptabel kon zijn beschouwd; zelfs niet binnen het relatief flexible Judaisme tijdens de tweede Tempel.
 11. Idem dito. Veel homoseksuelen in kennissen en collegiale kring en geen van allen psychische problemen. Het verschil is denk ik dat ze Dolce Vita niet kennen 😉 (grapje).
 12. Onze medemens gaat ons allemaal aan, zeker indien de bestuursvoorzitter van de Vereniging voor Gereformeerd Schoolonderwijs (Pieter Moens), en de parlementariër Kees van der Staaij achter dit gedachtengoed bewijzen te staan. Dat er blijkbaar gelovigen binnen onze samenleving rondlopen die op basis van eigen overtuiging homoseksuele medemensen gaan etiketteren, betekent nergens dat men op maatschappelijk niveau genoegen zal nemen met Bijbelcitaten. Om draagvlak te verkrijgen bij een issue dat de hele samenleving relevant vindt, volstaan Bijbelcitaten niet. Ik zet me graag in het Nashville-gedachtengoed tot achter de kerkdeuren terug te drijven, aangezien ik het even afzichtelijk vindt als bijv. anti-semitisme of discriminatie van vrouwen.
 13. Dat mag jij geloven en mijn respect heb je, maar al die Christelijke boodschappen vormen geen gemeenschappelijk argument.
 14. Maar zijn niet geldig in een discussie met andere maatschappelijk betrokken mensen die het gezag van de Bijbel niet erkennen. Men verkondigt slechts het geloof.
 15. Indien je onomwonden het bestaan van een ziel claimt binnen een topic betreffende het Manifest van Nashville, dan zul je met meer dan Bijbelcitaten aan moeten komen om je stelling aan te tonen. Anders verkondig je slechts je geloof.
×

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid