Spring naar bijdragen

Chaim

Members
 • Aantal bijdragen

  862
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Over Chaim

 • Rang
  CrediGup

Profile Information

 • Locatie
  Sevilla
 • Religie
  agnost

Recente profielbezoeken

837 profielweergaven
 1. Chaim

  Daniël en eindtijd

  Sommige overheden hebben openbaar gemaakt dat ze het fenomeen hebben onderzocht, hebben beelden naar buiten gebracht van het verschijnsel en het officieel bevestigd (de Amerikaanse regering) en toegegeven dat voor 5% van de gevallen aangaande UAPs de buitenaardse hypothese de sterkste is (Franse regering), etc. Dat gaat niet op voor de overige 95%. Ook is het een volledig speculatief fenomeen -- veel meer dan gokken kunnen we vooralsnog niet. Het zou - als gezegd - evengoed menselijke technologie kunnen betreffen. Waren er in voorgaande eeuwen inderdaad sightings van dit speculatieve verschijnsel, of betreft het simpel een cultuur met afbeeldingen van hun goden en visioenen? Het laatste lijkt me veel aannemelijker. Mijn teen is het in ieder geval nog niet met de jouwe eens.
 2. Chaim

  Daniël en eindtijd

  Ufo? Over welke ufo heb je het? De kleine teen is geen betrouwbare raadgever.
 3. Chaim

  Daniël en eindtijd

  Als gezegd, heeft iedere beschaving z'n eigen cultuur, z'n eigen goden, goede en kwade wezens.
 4. Chaim

  Daniël en eindtijd

  Prima. Als gezegd, lijkt me een menselijke antropologische verklaring in deze gevallen simpelweg de meest voor-de-hand liggende.
 5. Chaim

  Daniël en eindtijd

  Een helm zoals strijders die toendertijd hadden. Vind je het niet wat vergezocht om daar maar meteen een levensechte astronaut van te maken? Het betreffen מַרְא֥וֹת: visioenen, geen speculatieve ongeïdentificeerde vliegende objecten. Beide fenomenen zijn zowel multi-interpretabel als twijfelachtig en door ze daarbij ook nog eens samen te voegen, wordt je hypothese tweemaal zo speculatief.
 6. Chaim

  Daniël en eindtijd

  Het gaat volgens Ezechiël om מַרְא֥וֹת, wat ''visioenen'' betekent. Daar kun je alle kanten mee op. De wezens die hij ziet, hebben zelf vier vleugels en vier hoofden en het is me veeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeel te vergezocht om Ezechiël's visioenen als een bevestiging van het eveneens speculatieve UAP-fenomeen te zien.
 7. Chaim

  Daniël en eindtijd

  Het gaat me ver om alles af te schuiven op hetzelfde fenomeen. Veel zaken uit oude culturen zijn multi-interpretabel -- de buitenaardse hypothese gaat me wat te ver, evenals de suggestie dat het om de bijbelse engelen en demonen zou gaan. Alle beschavingen hadden hun eigen culturen en religies met bijbehorende goden, goede en kwade wezens. Een menselijke antropologische verklaring lijkt me in deze gevallen simpelweg de meest voor-de-hand liggende.
 8. Chaim

  Daniël en eindtijd

  Ik vermoed dat het technologie betreft die de mens nu ook aan het doorgronden is. De Relativiteits Theorie toont reeds dat ruimte en tijd vebonden zijn, hetgeen impliceert dat snelheid geen vereiste is om van punt A naar B te gaan. Het gebruik van snelheid heeft grote nadelen, zoals de limieten (men kan niet sneller dan het licht en het kost veel energie) plus de g-kracht die een grote versnelling onmogelijk maakt voor een piloot. Theoretisch is het mogelijk ruimte te verbuigen in de richting waarheen men wil, in plaats van snelheid te gebruiken. Het lijkt er sterk op dat deze UAPs deze technologie gebruiken. Het zou dus eveneens een menselijk fenomeen kunnen zijn.
 9. Chaim

  Daniël en eindtijd

  Het Hebreeuwse woord voor engel is mal'ach (מַלְאַךְ), wat ''boodschapper'' betekent. Het begrip ''demoon'' (δαιμόνιον) slaat bij de historicus Josefus en de filosoof Plato op zowel goede als kwade machten. Waarom link je deze termen aan buitenaardse wezens? Geeft de Bijbel daar aanleiding toe? Ze nemen het fenomeen UAP inderdaad serieus, getuige de recentelijke vrijgave van camera-, radar- en infrarood beelden ervan, met de officiële bevestiging door het Amerikaanse ministerie van Defensie en de getuigenissen van de betreffende piloten. Of het inderdaad een buitenaards fenomeen betreft en of het bovendien een gevaar voor de veiligheid zou vormen, is een heel andere vraag.
 10. Chaim

  Daniël en eindtijd

  We zijn er reeds uit. Jesaja zegt letterlijk dat God boven de schijf van de aarde zit en toont nergens dat hij weet had van de huidige wetenschappelijke stand van zaken aangaande het feit dat de aarde een bol is. Indien je anders wilt claimen, dan ben ik benieuwd naar je argumenten. Denk je dat we worden uitgeroeid door buitenaardse wezens? Waar staat dit in de Bijbel?
 11. Chaim

  Daniël en eindtijd

  God zit boven de schijf van de aarde -- dat is hetgeen er aantoonbaar staat. God's veronderstelde alomtegenwoordigheid maakt van het woord schijf (חוּג) nergens een bol (כדור). God wordt door Jesaja voorgesteld als zittend boven de schijf van de aarde en de inwoners zijn daarop als sprinkhanen. Jesaja toont nergens dat hij weet had van de huidige wetenschappelijke stand van zaken aangaande het feit dat de aarde een bol is.
 12. Chaim

  Daniël en eindtijd

  In Jesaja 40:22 zit God boven de schijf/cirkel van de aarde. Dat staat er letterlijk. Daar maak jij vervolgens iets anders van dat er niet staat.
 13. Chaim

  Daniël en eindtijd

  Prima. Prima. Als iemand ''cirkel''/''schijf'' zegt in plaats van ''bol'', dan is het nogal voorbarig te concluderen dat degene het net andersom bedoelt. Omdat חוּג een plat iets is.
 14. Chaim

  Daniël en eindtijd

  Je zit vast in je redenering, niet? 😉 Je claimde dat Jesaja gelijk had. Maar חוּג verwijst naar de omtrek van de horizon: een schijf, cirkel, etc., zijn prima vertalingen. Een bol is daarentegen כדור (zoals in Jesaja 22:18). Toon maar aan dat Jesaja gelijk had en ''bol'' (כדור) bedoelde terwijl hij aantoonbaar feitelijk ''schijf''/''cirkel'' (חוּג) zegt.
 15. Chaim

  Daniël en eindtijd

  Jesaja 40:22 spreekt letterlijk over een ''cirkel''/''schijf''. Niet over een bol. Dat jij er een bol van maakt omdat we nu weten dat de aarde rond is, is jouw zaak. Jesaja had het aantoonbaar over een cirkel/schijf.
×

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid