Spring naar bijdragen

Chaim

Members
 • Aantal bijdragen

  868
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Over Chaim

 • Rang
  CrediGup

Profile Information

 • Locatie
  Sevilla
 • Religie
  agnost

Recente profielbezoeken

883 profielweergaven
 1. Chaim

  Wat is de basis van de menselijke moraal?

  Het enige land op je lijst dat geen gelovige meerderheid heeft, is Noord Korea, dat zijn eigen dictator moet verheerlijken.
 2. Chaim

  Wat is de basis van de menselijke moraal?

  Nee, 70 van de 71 landen betreffen allemaal gelovige landen, waar de gelovigen in de meerderheid zijn. Eveneens het overwegend christelijke Zimbabwe, met de dictatoriale Mugabe die een uitgesproken christelijke moeder had en zelf een devoot christen was voorafgaand aan de verwijdering van de familie uit het missie-dorp door Jean-Baptiste Loubière.
 3. Chaim

  Wat is de basis van de menselijke moraal?

  Ah, dus nu vlucht je van de 70 gelovige landen, waar of moslims of christenen de meerderheid zijn en waar soms zelfs de doodstraf wordt toegepast voor homoseksualiteit, naar Nederland waar homoseksualiteit volgens de wet gewoon is toegestaan. Je concentreert je vervolgens op homohaters en beweert dan zonder enig bewijs dat het geen christenen kunnen zijn. Zo eenvoudig wil ik je er niet tussenuit laten knijpen: 70 van de 71 landen uit je eigen lijst betreffen gelovige landen, waar religieuzen de meerderheid zijn en waar soms zelfs de doodstraf wordt toegepast voor homoseksualiteit. Het enige andere land is Noord Korea, waar men de eigen dictator moet verheerlijken. Het is overduidelijk dat religie een belangrijke voedingsbodem is voor homohaat. Dat je vervolgens bewijsloos de Nederlandse homohaters een agostisch/atheïstisch jasje aan probeert te doen, betreft een doorzichtige narratieve techniek.
 4. Chaim

  Wat is de basis van de menselijke moraal?

  70 van 71 de landen waar homofilie niet is toegestaan en waar soms zelfs de doodstraf wordt toegepast voor homoseksualiteit betreffen moslim en christelijke landen. Het andere land is Noord Korea, het engste dictatoriale regime dat z'n eigen leider moet verafgoden. Dat is de status volgens je eigen lijst. Nu beweer je vervolgens dat homoseksuelen hier in Nederland het meest te lijden hebben door mensen die van God en gebod los zijn en nergens in zeggen te geloven. Ik denk toch echt dat de ondertekenaars van het Nashville manifest hier meer maatschappelijke onrust hebben veroorzaakt dan de agosten of de atheïsten voor wie godsdienst geen gezag heeft.
 5. Chaim

  Wat is de basis van de menselijke moraal?

  70 moslim en christelijke landen plus Noord Korea, het engste dictatoriale regime. Dat zijn de landen waar homofilie niet is toegestaan en waar soms zelfs de doodstraf wordt toegepast voor homoseksualiteit. Eng, eng, eng.
 6. Chaim

  Wat is de basis van de menselijke moraal?

  Allemaal gelovige landen, waar of moslims of christenen de meerderheid zijn 😲
 7. Chaim

  Daniël en eindtijd

  Sommige overheden hebben openbaar gemaakt dat ze het fenomeen hebben onderzocht, hebben beelden naar buiten gebracht van het verschijnsel en het officieel bevestigd (de Amerikaanse regering) en toegegeven dat voor 5% van de gevallen aangaande UAPs de buitenaardse hypothese de sterkste is (Franse regering), etc. Dat gaat niet op voor de overige 95%. Ook is het een volledig speculatief fenomeen -- veel meer dan gokken kunnen we vooralsnog niet. Het zou - als gezegd - evengoed menselijke technologie kunnen betreffen. Waren er in voorgaande eeuwen inderdaad sightings van dit speculatieve verschijnsel, of betreft het simpel een cultuur met afbeeldingen van hun goden en visioenen? Het laatste lijkt me veel aannemelijker. Mijn teen is het in ieder geval nog niet met de jouwe eens.
 8. Chaim

  Daniël en eindtijd

  Ufo? Over welke ufo heb je het? De kleine teen is geen betrouwbare raadgever.
 9. Chaim

  Daniël en eindtijd

  Als gezegd, heeft iedere beschaving z'n eigen cultuur, z'n eigen goden, goede en kwade wezens.
 10. Chaim

  Daniël en eindtijd

  Prima. Als gezegd, lijkt me een menselijke antropologische verklaring in deze gevallen simpelweg de meest voor-de-hand liggende.
 11. Chaim

  Daniël en eindtijd

  Een helm zoals strijders die toendertijd hadden. Vind je het niet wat vergezocht om daar maar meteen een levensechte astronaut van te maken? Het betreffen מַרְא֥וֹת: visioenen, geen speculatieve ongeïdentificeerde vliegende objecten. Beide fenomenen zijn zowel multi-interpretabel als twijfelachtig en door ze daarbij ook nog eens samen te voegen, wordt je hypothese tweemaal zo speculatief.
 12. Chaim

  Daniël en eindtijd

  Het gaat volgens Ezechiël om מַרְא֥וֹת, wat ''visioenen'' betekent. Daar kun je alle kanten mee op. De wezens die hij ziet, hebben zelf vier vleugels en vier hoofden en het is me veeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeel te vergezocht om Ezechiël's visioenen als een bevestiging van het eveneens speculatieve UAP-fenomeen te zien.
 13. Chaim

  Daniël en eindtijd

  Het gaat me ver om alles af te schuiven op hetzelfde fenomeen. Veel zaken uit oude culturen zijn multi-interpretabel -- de buitenaardse hypothese gaat me wat te ver, evenals de suggestie dat het om de bijbelse engelen en demonen zou gaan. Alle beschavingen hadden hun eigen culturen en religies met bijbehorende goden, goede en kwade wezens. Een menselijke antropologische verklaring lijkt me in deze gevallen simpelweg de meest voor-de-hand liggende.
 14. Chaim

  Daniël en eindtijd

  Ik vermoed dat het technologie betreft die de mens nu ook aan het doorgronden is. De Relativiteits Theorie toont reeds dat ruimte en tijd vebonden zijn, hetgeen impliceert dat snelheid geen vereiste is om van punt A naar B te gaan. Het gebruik van snelheid heeft grote nadelen, zoals de limieten (men kan niet sneller dan het licht en het kost veel energie) plus de g-kracht die een grote versnelling onmogelijk maakt voor een piloot. Theoretisch is het mogelijk ruimte te verbuigen in de richting waarheen men wil, in plaats van snelheid te gebruiken. Het lijkt er sterk op dat deze UAPs deze technologie gebruiken. Het zou dus eveneens een menselijk fenomeen kunnen zijn.
 15. Chaim

  Daniël en eindtijd

  Het Hebreeuwse woord voor engel is mal'ach (מַלְאַךְ), wat ''boodschapper'' betekent. Het begrip ''demoon'' (δαιμόνιον) slaat bij de historicus Josefus en de filosoof Plato op zowel goede als kwade machten. Waarom link je deze termen aan buitenaardse wezens? Geeft de Bijbel daar aanleiding toe? Ze nemen het fenomeen UAP inderdaad serieus, getuige de recentelijke vrijgave van camera-, radar- en infrarood beelden ervan, met de officiële bevestiging door het Amerikaanse ministerie van Defensie en de getuigenissen van de betreffende piloten. Of het inderdaad een buitenaards fenomeen betreft en of het bovendien een gevaar voor de veiligheid zou vormen, is een heel andere vraag.
×

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid