Spring naar bijdragen

Chaim

Members
 • Aantal bijdragen

  477
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Over Chaim

 • Rang
  CrediGup

Profile Information

 • Locatie
  Sevilla
 • Religie
  agnost

Recente profielbezoeken

628 profielweergaven
 1. Chaim

  Satan is Lucifer

  Respect voor je eerlijkheid.
 2. Chaim

  Satan is Lucifer

  Markus 17:1
 3. Chaim

  Satan is Lucifer

  De paashaas terzijde gelaten, lijkt me 25 December geen erg aannemelijke datum voor bij-nachte-liggende herdertjes. Voor een geclaimde geboorte op 25 December zie ik in de bijbel geen sterke aanwijzingen.
 4. Chaim

  Satan is Lucifer

  Ik ben vooral benieuwd wat je beweegt zover te gaan. Indien zelfs data je standpunt niet kan buigen, schijnt het me toe dat er een drijfveer achter moet liggen die je koste-wat-het-kost wilt handhaven.
 5. Chaim

  Satan is Lucifer

  Cognitieve dissonantie. Je zoekt overduidelijk in alle mogelijke hoeken naar afgedankte argumenten om je idee over het katholicisme in stand te kunnen houden. Wat valt er nog serieus te bespreken indien je aangeeft bij je standpunt te blijven niettegenstaande de data tegen je spreekt? 😕
 6. Chaim

  Zullen Joden in de hemel terechtkomen?

  Was dat niet reeds zeer duidelijk?
 7. Chaim

  Zullen Joden in de hemel terechtkomen?

  Okay. Laten we nu terug ontopic gaan.
 8. Chaim

  Zullen Joden in de hemel terechtkomen?

  Naar waarheid: nee. Waarom is dit zo relevant voor je?
 9. Chaim

  Zullen Joden in de hemel terechtkomen?

  Het huidige Jodendom komt van de peroesjiem. Telkens dat persoonlijke suggestieve gedoe. Nadat je zojuist had geschreven geen argumenten te hebben, maar desondanks gelooft dat het rabbijns Jodendom het Judaisme is dat afkomstig is van Ezra en hebt gezegd klaar te zijn met de discussie, ga je weer vrolijk op dezelfde wijze door.
 10. Chaim

  Zullen Joden in de hemel terechtkomen?

  Dat is je goed recht.
 11. Chaim

  Zullen Joden in de hemel terechtkomen?

  Je stond zeker achterin de rij toen de humor werd uitgedeeld. Je maakt het nu trouwens wel heeeeeeeeeel bont met je loze statements.
 12. Chaim

  Zullen Joden in de hemel terechtkomen?

  Nog steeds geen argumenten. Misschien een idee je eens te verdiepen in het Judaisme tijdens de diaspora. Want slechts ''Hahahahahhah'' als reactie is nogal beperkt en voegt weinig zinvols toe aan de discussie.
 13. Chaim

  Zullen Joden in de hemel terechtkomen?

  Je claimt iets zonder het aan te tonen en richt je vervolgens volledig op de discussiepartner (die overigens geen Christen is, maar atheïst). Het enige dat je telkens doet is zeggen: welles, de peroesjiem hadden het bij het rechte eind en alle andere groepen - die ook Joods waren - sluit je buiten. En ja, het eerste Christendom haalde vrijwel alles uit dit creatieve en veelzijdige diaspora-Judaisme, behalve de relatief vroege claim van de goddelijkheid van Jezus.
 14. Chaim

  Zullen Joden in de hemel terechtkomen?

  Zo makkelijk kom je er niet vanaf. Heb je geen argument? Je stelde dat de Torah sje be-al peh van je bijbelgod en Mosjeh afkomstig waren en de peroesjiem gelijk hadden, terwijl de tsedoekiem, de Isijiem, de Sjameriem en het vroege Christendom - die geen van allen deze Torah sje be-al-peh volgden - ongelijk hadden binnen het wijde spectrum van de creatieve tweede tempelperiode, waarin men zelfs openstond voor allerlei andere bijna-goddelijke figuren. Op de claim van de goddelijkheid van Jezus na, was de stap van het Jodendom naar het Christendom in deze tijd minder groot dan je schijnt te beseffen. En voor zover het niet reeds duidelijk was: ben atheïst en het omslachtige 'vóór het begin van onze jaartelling' en 'na het begin van onze jaartelling' of het niemand-iets-zeggende VBJ, NBJ om het vermelden van de naam van de 'Christelijke afgod' Jezus Christus te voorkomen, is m.i. omslachtige religieus gemotiveerde onzin.
 15. Chaim

  Zullen Joden in de hemel terechtkomen?

  Als gezegd, kan met een beetje exegese eenvoudig worden verdedigd dat ook een Joodse atheist als ik niet in de Hel terechtkomt, aangezien de T'NaCH (Jesaja 45:17) aan Israël de eeuwige verlossing belooft voor alle fysieke nakomelingen van Israël (Jesaja 45:25). Ook Paulus zegt in Romeinen 11:26 dat heel fysiek Israël behouden zal worden, aangezien hij Israel als Ja'acov's nakomelingen aanduidt. Met een beetje exegese is er niets aan 't handje 😉 Ezra zegt niets over de Torah sje-be-al peh. Dat gebeurde pas in de derde eeuw na. Chr.
×

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid