Spring naar bijdragen

Lillojon

Members
  • Aantal bijdragen

    118
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Alles door Lillojon geplaatst

  1. Lillojon

    geloof en eten

    1 Korintiërs 8,1-13 Heidens offervlees 8 1 Dan nu over heidens offervlees. Zeker, het is waar dat wij allen kennis bezitten. Maar kennis maakt verwaand; alleen de liefde bouwt op. 2 Wanneer iemand zich inbeeldt dat hij kennis bezit, is het toch nog niet de ware kennis. 3 Maar wanneer iemand God liefheeft, is hij door God gekend. 4 Wat nu het eten van offervlees betreft: wij weten dat er in de hele wereld niet één afgod echt bestaat en dat er maar één God is. 5 Ook al zijn er zogenaamde goden in de hemel of op aarde – en zo zijn er immers heel wat goden en heren –, 6 wij weten: er i
  2. Lillojon

    Klonen, mag dat?

    Klonen moet wel kunnen. Als het maar niet in de weg met de wet van de liefde staat. Als het iemand talend is om te klonen. Laat hij zijn talent voor het goede gebruiken.
  3. Lillojon

    Ware reden geloof?

    Mijn vraag voor jullie is? Wat is de juiste reden om Jezus te dienen? oftwel: Waarom dien je Jezus? Mijn antwoord geef ik nadat ik een paar reacties heb ontvangen.
  4. Ja, ik heb vaker gehad dat meer dan 1000 euro van mij is gestolen. Er is zelf in mijn huis ingebroken.
  5. Vind je dat dan leuk? Want als je dat leuk vind ben je zondig bezig. En dan volg je niet de wet van liefde. Als dat waar ben, ben je hetzelfde als deze inbreker. Ik wilde nog een andere tekst qoute, maar kan het niet vinden. Wat ik je zeg moet je niet opvatten als een oordeel. Uit liefde vertel ik je wat beter is.
  6. Lillojon

    Paulus vergiste zich...?!

    Paulus is nog in leven en zal in eeuwigheid niet sterven en is nooit gestorven. Geen enkele christen sterft. Alleen niet-gelovigen sterven. De Bijbel is 'cryptisch' geschreven, zodat alleen rechtvaardigen gered zullen worden. Niet-rechtvaardigen kunnen niet gered worden. God wil wel graag dat onrechtvaardigen gered zullen worden. Mensen hoeven alleen maar aan God te vragen: "God, help mij om gerechtvaardigd te worden." en God zal deze mensen inzicht geven, zodat ze de Bijbel zullen snappen en gered worden. Met het eerste stukje ben ik het eens. Met het tweede stukje niet, de ijbel is nie
  7. wat is een dogma? Een dogma (Grieks: δόγμα, meervoud: δόγματα) is een verzameling doctrines of leringen die als autoriteit wordt erkend door een religie, ideologie of andere organisatie. Een dogma is een fundamenteel concept ter onderbouwing van een gedachtegoed, daarom wordt de aanhanger van dit gedachtegoed verwacht er niet van af te wijken en het nooit te betwisten of te betwijfelen. En wat is er mis met mijn verhaal? Je moet altijd proberen iets te onderbouwen als je iets zegt, zodat een ander snapt wat je ermee wilt zeggen.
  8. Ik geloof dat Jezus de enigste weg naar God is. Dit houd dus in dat Jezus het bepaald als jij naar de hemel gaat of niet. Jezus kijkt naar de persoon zijn hart en oordeelt op die manier. Ook al doe je alles goed niet door werken van de wet wordt je gered. Alleen door Jezus kan je gered worden. Dus je redding hangt af van de subjectieve mening van Jezus over jouw.
  9. Je ziet natuurlijk ook geen licht, omdat er straatverlichting en andere lichtbronnen op straat te vinden zijn. Als je in suriname in de nacht in het bos bent, zie je heel veel sterren en ze verlichten het ook.
  10. Ik vind van wel. Vind het erg dat je kerk zegt dat God boos op je is. Als deze tijd het genade jaar in de hemel is. Niemand in deze tijd voor geoordeeld door God. Je mag gewoon van de kerk vandaan als je wilt. Had een foutje gemaakt. Sorry.
  11. Ja, waarom niet? Als ik een rol speel in een toneelstuk speel, dan ben ik op dat moment mezelf niet. Maar iemand anders. Dus ik bedoel het niet zo, maar de rol die ik speel bedoelt het zo.
  12. Ik vind het wel dat je kerk zegt dat God boos op je is. Als deze tijd het genade jaar in de hemel is. Niemand in deze tijd voor geoordeeld door God. Je mag gewoon van de kerk vandaan als je wilt.
  13. Lillojon

    Vraag je vraagje!

    Ja, de leiderster van mijn jeugdkerk. Is het hoofd daar zo van het programma. Zomer Nederland of winter Curacoa.
  14. Lillojon

    Vraag je vraagje!

    skateboarden Lasergamen of paintballen?
  15. Lillojon

    Geven aan de armen

    Ik zie die passage zo. Als je weet dat iemand dat geld dringend nodig heeft en je hem kan voorzien dan doe je dat.
  16. Lillojon

    In één keer vergeven?

    Ik gelood dat je voor je nieuwe zonden vergiffenis te vragen. Ik geloof ook dat je niet vergeven wordt als je niet de mensen vergeeft die zonden naar jouw toe hebben gedaan.
  17. Lillojon

    Geldt de wet nu nog?

    Als je niet uitlegt wat je bedoelt, dan kon je ook een willekeurig stuk plaatsen. Dat heeft dan geen nut bij deze discussie.
  18. Lillojon

    Geldt de wet nu nog?

    Wat probeer jke hiermee te zeggen.
  19. Lillojon

    Geldt de wet nu nog?

    Doe echt een alpha-cursus want dat zijn de grondbeginselen van het Woord, en dat is minstens wat je moet weten. Overal in Nederland worden gratis Alphacursussen gehouden, dus doe je best er een te vinden.Alpha-cursus Din 20-03-2012 Evang. Gemeente De Verandering, Jan van Kuikweg 97, 1964 BC Heemskerk, 0251707088/ 0612059325 mocht je daar in de buurt wonen? Ik heb geen alpha cursus nodig. Ik leer al uit de bijbel sinds dat ik me kan herinneren.
  20. Ik zie het zo, als religie zomaar tradities in brengen, die de mens beperken in doen en laten, dan vind ik de religie niet goed.
  21. Maar volgens mij is het heel bijbels om te geloven omdat je dan gered bent, dat is toch de kern van het evangelie? Dan is er toch ook niks mis mee, geloven om je hachje te redden? Jezus is gekomen, zodat je gered kan worden. Daarin moet je geloven vertelt het evangelie, omdat het de waarheid is. Het is zo als je dit weet, dat je zo van Jezus gaat houden dat je een christen word.
  22. Heb nooit gezegd dat niet-christenen dat niet doen. Maar dat is gewoon de manier om te laten zien dat je christen bent. Wie dat bovenste ook doet, heeft grote kans om naar de hemel te gaan. dan maakt het dus niet uit of je een christen bent of een atheïst of humanist etc. bv. ook niet ivm. de hemel. geloof kan je niet redden, maar wat je doet, vanuit je hart; of je oprecht bent bv. eerlijk en niet hypocriet. **wat je voor mijn minste broeders hebt gedaan hebt ge voor mij gedaan.* dat geldt voor een ieder, ongeacht geloof zo simpel kan het zijn. Om naar de hemel te gaan, maakt het nie
  23. een christen doet het vanuit zijn/haar geloof [omdat dat een opdracht is] en een atheïst of humanist vanuit zichzelf, vanuit zijn eigen bewogenheid,vanuit zijn hart, niet omdat het moet vanuit een religie. Een christen doet het helemaal niet uit zijn geloof, anders zou hij hypocriet zijn en een war e christen is nooit hypocriet. Een christen doet het met zijn hart, omdat hij het met liefd e doet.
  24. Zoals ik zeg je doet het ui liefde, niet omdat het belangrijk voor jezelf is en al helemaal niet omdat het van het geloof moet. Als je het uit liefde doet dan tel jij zelf niet.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid