Spring naar bijdragen

anastasia

Members
 • Aantal bijdragen

  5019
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

  Nooit
 1. anastasia

  Is Jezus God of is hij gezonden door God?

  Jezus is gezonden vanuit God.
 2. anastasia

  Gnosis binnen het christendom

  Even kort door de bocht. Gnosis is (innerlijk)weten, zij die weten zijn dus per definitie geen gelovigen meer Je kunt veel over de Gnosis schrijven, maar ik verwacht nu niet direct van een welontwikkeld gnosticus dat ie zich afzet tegen de andere geloven. Ik vermoed dat een welontwikkeld gnosticus er eerder het zwijgen toe zou doen. God wandelt zijn weg met de mensen en degenen die een gnostische weg willen wandelen komen hun leraren vanzelf wel tegen.
 3. anastasia

  avondmaal: luisteren naar God of naar de kerk?

  Voor mij is het duidelijk dat ik me meestal geroepen voel, maar als ik wat zaken heb uit te zoeken die tussen mij en mijn spirituele beleving van Zijn aanwezigheid in staan, dan hoor ik Hem en zijn uitnodiging niet, dus dan ga ik niet en ga ik uitzoeken wat me in de weg staat. Maar ik ga liever niet naar de kerk dan dat ik mensen voor wie dat moment heilig is en die aan de formele regels hechten op dat moment stoor door mijn beleving van het geloof.
 4. anastasia

  avondmaal: luisteren naar God of naar de kerk?

  Niet mogen deelnemen aan brood en wijn omdat ik niet aan bepaalde regels/voorschriften heb voldaan is voor mij reden om niet te gaan of soms gewoon de regels te trotseren als ik me geroepen voel wel te gaan. Me aan de "regels"houden terwijl ik geroepen wordt wel te gaan is het meest vervelende gevoel dat ik kan hebben. Ik moet dus of ongehoorzaam zijn aan de regels of gewoon niet gaan. Ik kies dan voor het laatste, want mensen schofferen en hen met een vreselijk onprettig gevoel te laten zitten op een ook voor hen heilig moment vind ik ook niet fijn. Laat ik daarbij ook duidelijk zeggen dat ik (ook als ik wel zou mogen) nooit ga als ik me niet geroepen voel. In dat geval moet ik eens wat gewetensonderzoek doen
 5. anastasia

  Relatie met een moslim

  Openbare school en de kinderen pas op latere leeftijd uit leggen hoe het zit met jullie beide geloven. Kinderbijbel en boekje over de Islam op kinder/jongere niveau (en beide ouders hebben het boek van de ander gelezen, dat spreekt voor zich) aanbieden en ze vertellen dat er in het geloof geen dwang is en dat jullie zeker weten dat God bestaat, maar niet wat de bete manier is om hem te volgen en te dienen.
 6. anastasia

  Kinderen zijn de beste evangelisten

  Ik vraag me af of ze moslim of hindoe kinderen bekeren, dat maakt nogal verschil. Voor die laatsten kan er altijd nog wel een "god" bij. Kinderen in welke gemeente dan ook kun je van alles wijsmaken, zeker als je het met een christelijk sausje overgiet. Niet zeggen dat dat niet zo is, bij kleuters kan juf zich in de klas verkleden als Sinterklaas, heeft iedereen gezien dat ze dat deed, maar eenmaal verkleed, twijfelt geen kind meer aan de echtheid van Sint. Magisch denken kunnen kleintjes nog prima. Helpt geen Heilige Geest aan, is gewoon de fase van de ontwikkeling. Zouden ze niet magisch kunnen denken, dan hebben ze een ontwikkelingstoornis en wordt het hoog tijd om orthopedagoog in te schakelen of een psychiater, er is dan iets goed mis. Dat is ook de reden dat een kind makkelijker te overtuigen is van het werkelijk bestaan van sprookjesfiguren, Sinterklaas, en allerlei wonderbaarlijke zaken.
 7. anastasia

  Relatie met een moslim

  Je zou je af kunnen vragen of God jullie niet bij elkaar heeft gebracht om jullie alletwee weer dichterbij Hem te brengen, ieder in zijn eigen vorm, maar binnen mijn geloof (niet geheel en al christelijk)is die vorm niet zo belangrijk. De vraag is of jij kunt leven met iemand die Jezus alleen als leraar/profeet kan zien. Ik zou je vriend iig aanraden om niet het advies inzake het geloof van jonge mensen te vragen, maar zijn vader om raad te vragen en zich te richten op de gematigde geloven en een eventuele gematigde voorganger (misschien kent zijn vader zulke mensen?) Je verdiepen in je geloof heeft meestal (en soms tijdelijk, soms blijvend) tot gevolg dat je er helemaal in op gaat en wat fanatieker bent (vol vuur al het nieuw geleerde verdedigend)dan anders het geval zou zijn(waar het hart van vol is loopt de mond van over ). Ga rustig om met je relatie, verheug je dat beiden wat meer de weg naar God vinden, al kun je de ene weg beter vinden dan de andere, en kijk hoe hij zich ontwikkelt in zijn geloof en welke kant het jouwe opgaat. Wees eerlijk over de verschillen, wees eerlijk over de problemen, maar blaas ze ook niet te veel op. Er is wel het punt dat je kinderen volgens één van beide geloven moeten worden opgevoed. En dat kan een groot probleem worden. Elke ouder heeft de plicht om zijn kind in de waarheid op te voeden en die geloofswaarheid is nu eenmaal verschillend.
 8. anastasia

  Angst over seksuele voorkeur

  Ha meid, Je gedachten zijn het probleem, niet het onderwerp waarover je doordraaft. Al geprobeerd in paniek situaties te bidden/mediteren. Je kunt een geruststellend gebed/tekst bewust denkend heralen totdat de angstgedachten weg ebben. Je kunt je oefenen in helemaal niet denken, maar gewoon te zitten, stil te zijn en je gedachten voorbij laten gaan als wolken aan de hemel, zonder er aandacht aan te besteden (alsof je je eigen denken aan het bekijken bent)totdat er steeds minder gedachten voorbij komen en het uiteindelijk eventjes echt stil is (kost tijd, meditatie vergt oefening). Je kunt een simpel voorwerp voor je neer zetten en al je aandacht daarop verstigen en als er dan andere gedachten opkomen je focus weer terugbrengen naar het (b.v.) luciferdoosje. Zingen (psalmen, mantra's o.i.d.) en steeds weer herhalen of 1 belangrijke zin eruit, werkt ook om uit gedachten spiraaltjes te komen. Probeer eens wat uit, kom je er niet uit, dan is praten met een psycholoog wel een goede optie. Je weet zelf dat je je helemaal kunt fixeren op iets, de kunst is te herkennen als dat proces begint en er dan vroegtijdig uit te stappen.
 9. anastasia

  Islam kritisch onderzoek

  Heb niet willen beweren dat god niet ook transcedent is.Maar als Moslims niet geloven in alomtegenwoordigheid, dan moet God geschapen hebben met iets wat er al was voor hem of tegelijkertijd met hem, want als God gaat scheppen terwijl er alleen maar God is, dan heeft God niets anders om mee te scheppen dan zichzelf en geeft hij dus altijd iets van zichzelf mee aan hetgeen hij schept, derhalve is hij OOK alomtegenwoordig (vooruit, in grote verdunning wellichtg, maar toch)
 10. anastasia

  Islam kritisch onderzoek

  Dat is grappig, een moslim denkt dus dat er voordat God begon met scheppen dat er toen dus al van alles was. Wie heeft dat dan gecreeerd? Als God degene is die allles schept, en voordat hij daar mee begon was er niets, welk materiaal had God dan om mee te werken? Juist, zichzelf. Alles wat gemaakt is, komt voort uit zijn essentie, zijn wezen, zijn zijn. Alles wat er is, heeft op zijn minst iets van zijn trilling meegkregen.
 11. anastasia

  maankalender-zonnekalender

  Voor zover ik weet kun je trekjes en symbolen van de zonnegod ontdekken in het christelik geloof, en heeft de Islam op zijn beurt haar wortels in Sin ook wel Al-Ilah (De god) genoemd, de oude maangod. Daarom heeft zij ook de maan en zijn dochter Ish(tar) is de morgenster die vaak bij de maansikkel wordt afgebeeld. De symbolen van oude religies worden wel vaker gebruikt. De God is de God van Abraham, in het westen meer omringd door symbolen overgenomen van de zonnegod en in het oosten met de symbolen van de maangod.
 12. anastasia

  Islam kritisch onderzoek

  Wow, nu weten we ook metteen waarom we zoveel ruzie hebben. Bewijzen vergaard uit zowel Noord- als Zuid-Arabië tonen aan dat de maangodaanbidding zelfs duidelijk actief was in Mohammeds dagen, welke cultus toen dominant was. Terwijl de naam van de maangod "Sin" was, was zijn titel overeenkomstig talloze inscripties "Al-Ilah", d.w.z. "de god", en dat betekent dat hij de oppergod was onder de goden. Zoals Coon erop wijst: "De god Il of Ilah was oorspronkelijk een fase van de maangod". De maangod werd Al-Ilah genoemd, d.w.z. "De God", en dat werd ingekort tot Allah in pre-islamitische tijden. De heidense Arabieren gebruikten zelfs Allah in de namen die ze aan hun kinderen gaven. Zo hadden zowel Mohammeds vader als zijn nonkel "Allah" als deel van hun namen. Het feit dat zulke namen gegeven werden door hun heidense ouders bewijst dat zelfs in Mohammeds tijd Allah de titel was voor de maangod. Prof. Coon zegt verder: "Evenzo werd onder Mohammeds voogdijschap, de relatief anonieme Ilah: Al-Ilah, De God of Allah, het Opperste Wezen". Jullie hebben de oude heidense Maansymboliek geincorporeerd en het christendom de zonnesymbolen (de ster overigens is een symbool van Ish(tar) de belangrijkste dochter van Sin. Tja, het gebruik maken van symbolen en het adopteren en omvormen van bekende beelden en rituelen is van alle religies en alle tijden.
 13. anastasia

  Islam kritisch onderzoek

  Je lichaam is I love Jezus, je verstand is I love Jezus, en je geest is I love Jezus. Soms wil je lichaam iets wat niet goed voor je is, je verstand zegt dan "moet je niet doen" Je verstand zegt soms "dat zou slim zijn" maar je geest fluistert je in "maar niet heilzaam" Je geest fluistert je soms in: "meer gebed zou goed voor je zijn" maar je verstand zegt "ik heb het te druk" of je lichaam zegt "ik ben te moe" Drie in één lichaam. God is de alomvattende, Jezus is één met hem zoals jouw lichaam één is met wie jij bent. En de geest is één met God, zoals jouw geest één is met jou. En net zoals je verstand soms een eigen leven lijkt te leiden t.o.v. wat je geestelijk weet dat goed voor je is en zoals je lichaam soms zijn eigen beslissingen lijkt te nemen, door b.v. in slaap te vallen, zo is het ook met de drieéénheid. Je kunt niet zeggen dat je lichaam niet jou is, maar het is niet alles wat je bent, zo kun je ook niet zeggen dat je verstand, je rationele denken, niet jou is, maar het is niet alles wat je bent en net zo min ben je alleen geest, want zonder lichaam en verstand werd de geest niet gehoord. God is één, de heilige Geest is één met God en Jezus is (naar ik meen volgens eigen zeggen) ook één met zijn Vader. Wat men je verder probeert uit te leggen is, dat er of in de Koran een mensellijk element is geslopen, namelijk als men Maria in de drieeenheid trekt, dat is namelijk niet zo en ook nooit zo geweest. Wel begrijpelijk, veel culturen kenden een driekoppig hoofd van moeder, vader en kind, maar desalniettemin een fout begrijpen van de christelijke drieeenheid. Als het geen menselijk fout zou zijn, dan moeten we concluderen dat God verkeerd begreep wat de christenen bedoelen en dat lijkt me onmogelijk. Derhalve blijft over dat degene die dat vers heeft geschreven Gods woord verkeerd heeft gehoord. Derhalve staat er een fout in de Koran, een menselijke weliswaar, maar dat is ook niet verwonderlijk. Mensen die naar Jezus luisterden, zelfs zijn meest naaste leerlingen, begrepen zijn woorden ook niet altijd. Mensen die naar God luisteren, doen dat met menselijke oren, met hun eigen menselijke beelden en gedachten daarbij en zo ontstaan misvattingen en de Koran moet ze dus ook kennen, aangezien mensen geschreven hebben wat ze van God gehoord dachten te hebben. Lees maar eens de college aantekeningen van 10 studenten, ze verschillen allemaal van elkaar en de professor kan in elke 10 foute dingen aanwijzen of onbegrepen dingen. Aangezien er met grote stelligheid beweerd wordt dat de Koran geen fouten bevat en dat als je een fout vindt, dat je daarmee bewijst dat de Koran niet goddelijk is maar menselijk, is er maar 1 conclusie mogelijk: de Koran is wellicht geinspireerd door God, maar mensen begrijpen het niet altijd en derhalve is de Koran (net als de bijbel) mensenwerk van mensen die God hoorden, maar niet altijd volledig begrepen. Zo heb ik begrepen wat hier gezegd wordt en mijn begrijpen is natuurlijk niet Goddelijk
 14. anastasia

  Help mijn man heeft vriendschap met zijn ex

  Ha Sel, ik snap wel dat je even hebt gelezen, je bent onzeker. Nu weet je dat je hem kunt vertrouwen en dat hij vriendschap met haar heeft. HOe het van haar kant zit, dat kun je nooit zeker weten, maar vertrouw je man. Oh, en geloof me maar gerust, ze snapt het dondersgoed hoor, je hoeft geen relatie te hebben gehad om te begrijpen dat vriendschappen tussen een man en een vrouw bij de wederzijdse partners onzekerheid kan oproepen. Een beetje vriendin betrekt dan ook zo veel mogelijk de partner van de ander erbij en heeft alleen sporadisch een "Om old times sake" ontmoeting met je man alleen en dan ook nog het liefst even samen ergens koffie drinken. Je bent geen centimeter te ver gegaan met haar te vertellen hoe je je er onder voelt, dat is eerlijk en geeft haar de kans om er rekening mee te houden. Persoonlijk zou ik haar niet verder vertrouwen dan dat ik haar zie, maar mijn man onvoorwaardelijk wel. Ik geloof niet zo in vrouwen die nog gevoelens voor je partner hebben en die nog vaak contact zoeken en dat ze dan niet begrijpen hoe dat voor jou moet zijn. Ze moet wel ongelofelijk dom zijn, ongelofelijk wereldvreemd en compleet gespeend van invoelendheid als ze niet snapt dat ze terughoudend moet zijn met contact zoeken.
 15. anastasia

  Inventarisatie Weerwolven IV

  Pfft, was gewoon een toevalletje dat Wees een licht en ik op Mach hadden gestemd. Puur toeval. Dat dit reden zou zijn om vervolgens vermoord te worden, was ook te voorzien en gelukkig was TBM een nadenkende heks en heeft hij mij gered. Jammer dat er niet meer actief werd meegedaan.
×

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid