Spring naar bijdragen

MysticNetherlands

Members
  • Aantal bijdragen

    10.038
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Berichten geplaatst door MysticNetherlands

  1. 2 uur geleden zei Kaasjeskruid:

    Ene grote mond over spammen, trollen en slowchatten... Een ander betichten van wat je zelf doet. Ga lekker afscheid nemen in een daarvoor apart aangemaakt topic, grote kerels.

    Als er iemand niet aan t trollen en spammen is is t Peter79 wel.

     

    Wat een voer voor psychologen ben jij toch. Met je bedreigingen, gelul over grote kerels, straatvechten, "dojo's" en je vechthond. :*

  2. 30 minuten geleden zei Appie B:

    Niet per sé als er geen god zou zijn. De tips slaan ook op de eerste vraag of hij wil geloven in een hogere macht of wil geloven in de waarheid. Zoals ik al eerder zei, ik snap dat je het anders kunt lezen. Op de manier waarop ik het bedoel, kun je het m.i. ook lezen. Ik geef toe, ik had iets duidelijker kunnen zijn, daarom heb ik later ook expliciet uitgelegd wat ik er mee bedoel. Jammer dat dat stuk niet wordt meegenomen

    Duidelijk. Je latere stuk gemist of is me niet opgevallen, sorry

  3. 22 minuten geleden zei Appie B:

    Dat staat er dus niet! 

    Hmmm

     

    "Willen geloven dat er meer is" zeg je, maar wat is voor jouw belangrijker; willen geloven in een hogere macht of willen geloven in de waarheid? Het zou natuurlijk kunnen dat er geen hogere macht is, zou je het dan alsnog willen geloven of prefereer je waarheid? Als het het eerste is, dan kan ik je niet helpen. Als het het laatste is, dan zou ik zeggen: wees sceptisch, onderzoek, redeneer rationeel en logisch en wees eerlijk tegen jezelf."

     

    Je linkt hier dmv het woordje 'dan' je keuze tussen geloven of 'de waarheid'  aan de situatie dat er geen hogere macht is, en biedt bij die laatste je tips aan. Toch?

  4. 48 minuten geleden zei Appie B:

    Dat staat er niet. Ik begrijp de verwarring enigszins, maar zoals ik eerder ook al uitlegde ging het om de vraag aan Eric83 of hij wilde geloven (ongeacht of het waar zou zijn) of dat hij de waarheid wilde geloven (met uiteraard de mogelijkheid dat God bestaat). 

    Ik weet dat het er niet stond. Ik wou gewoon highlighten dat je dus alleen in t geval als God niet bestaat je suggesties geeft aan de TS. Ik zou zeggen dat t (nogal beperkte lijstje gezien t hele spectrum aan levensbeschouwelijke kretelogie die ik zou kunnen opnoemen) zelfde lijstje ook zou gelden in t geval God wel bestaat en al helemaal als je oip zoek naar de waarheid bent.

  5. Ik vind t een arm argument. Geen zin om uit te wijden. Ben een beetje moe van de geijkte cliché discussies over and over again, en t gebrek aan kennis van sommigen, en vooral de onderlinge kift van christenen. Verder geen vingerwijzing naar anderen laat staan specifieke mensen hier oid. Ik ga een tijdje foetsie hier :)

  6. 2 uur geleden zei Foppe1986:

    Lezen is ook een vak MN, of (en ik vrees het) je leest het expres niet goed.

    Appie zegt dat als ts wil geloven ook als er geen hogere macht is Appie hem niet kan helpen. Dat is logisch, dan wil TS perse geloven. Maar als TS de waarheid prefereert boven geloven dan kan Appie hem wel helpen.

    Dat iemand met jouw IQ dit niet begrijpt :*

     

    Te krampachtig Frustie1986

  7. 1 uur geleden zei Hitchens:

    Je snapt wel waar ik op doel, dus ik ga het niet toelichten.

    Nee, ijj doet allerle8 aannames over hoe iemand zich prept voor een eindtijd zonder die persoon (en waarschijnlijk zijn geloof in deze) te kennen.

    Ik denk dat huizen en voedsel t laatste is waar sjako aan denkt bij de eindtijd.

  8. 17 minuten geleden zei Hitchens:

    k zou zeggen: geen woorden maar daden Sjako. Heb je je huis al verkocht?

    JA hoor, want als de apocaypse nabij is, staat er gechreven dat gij uwer huize zulle verkoopen (ik schrijf t maar even pseudo Kanaans zodat iedere christen hier t ook snapt). Logisch hoor...

    18 minuten geleden zei Hitchens:

    Het doemdenken is onlosmakelikk verbonden met het evangelische gedachtegoed. Sterker nog, men is er van afhankelijk. 

    Oh ja? Ik ken genoeg doemdenkers die niet evangelisch zijn, laat staan christelijk. Dus waar dit op gebaseerd is (behalve je eigen gedacntengang) is mij een raadsel.

  9. Op 1/13/2018 om 09:56 zei Appie B:

    "Willen geloven dat er meer is" zeg je, maar wat is voor jouw belangrijker; willen geloven in een hogere macht of willen geloven in de waarheid? Het zou natuurlijk kunnen dat er geen hogere macht is, zou je het dan alsnog willen geloven of prefereer je waarheid? Als het het eerste is, dan kan ik je niet helpen. Als het het laatste is, dan zou ik zeggen: wees sceptisch, onderzoek, redeneer rationeel en logisch en wees eerlijk tegen jezelf.

    Je kan dus alleen iemand helpen als er geen hogere macht is? :?

    Op 1/11/2018 om 18:49 zei Eric83:

    Bedankt voor je reactie, ik kom uit Rotterdam en ga samen met mijn vriendin van het weekend naar de kerk.

    Mocht dit nou niet bevredigend zijn laat ik het weten.

    Misschien is dit iets voor jullie

     

    https://crossroadsrotterdam.nl

  10. 1 uur geleden zei Mullog:

    Jij brengt alsof ze vrijwillig een arbeiders paradijs met een dijk van een CAO in stappen.

    Te arrogant je fout toe te geven en dan maar snel niet meer over burgerschap praten en me woorden in de mond proberen te leggen

    Wat een niveau hier.... Ik zal je de echte bronnen maar besparen. Daar ga je ook vast van alles inlezen. En sla je ook vast de stukken over die je niet bevallen (bijv dat ik als blijkbaar onderdeel van je hokje 'jullie' al een duidelijk heb aanegeven dat de Bijbel zwijgt over de misstanden in slavernij en sterker nog in t OT hele nare dingen staan) vast ook niet gezien.

     

    Ik ga me elders vervoegen want praten op kleuterniveau kan ik met mijn dochtertje al.

  11. 20 minuten geleden zei Mullog:

    Dat kun je nu wel roeptoeteren maar voorlopig lever je weinig inhoud :B

    Nee Mullog, jij bent degene met blijkbaar weinig basale kennis over slavernij in bepaalde perioden van t Romeinse Rijk, en nu gan je snel even zoeken op t internet, yeaaah Wiki to the rescue, en daar kun je niet 123 vinden wat ik zeg, en dan ben ik degene met weinig inhoud. Was t niet zo triest zou t grappig zijn.

     

    Ik zal t dan maar op jouw niveau houden en Wiki gebruiken:

     

    https://en.wikipedia.org/wiki/Voluntary_slavery

    https://en.wikipedia.org/wiki/Slavery_in_ancient_Rome

     

    Dag Mullog....

     

    Dat ik me teveel irriteer aan jouw kinderachtige manier van mij uitlokken mag je mij aanrekenen, maar ik kan slecht tegen mensen met weinige (basale) kennis over iets, die dan meedoen met een discussie, roepen dat de ander geen inhoud levert wat alleen maar komt door hun eigen gebrek aan kennis,.,, het niveau is soms erbarmelijk hier, te veel Wiki-rakkers

     

     

  12. 36 minuten geleden zei Mullog:

    https://nl.wikipedia.org/wiki/Slavernij_in_het_oude_Rome

    https://nl.wikipedia.org/wiki/Slavernij_in_de_oudheid

    Ik lees niks over staatburgerschap, wel dat er vrijgelaten kon worden. Maar ik heb niet de indruk dat dit massal gebeurde.

    Ik hou mij aanbevolen voor beter zoekwerk en dientengevolge betere bronnen. En anders lul je uit je nek en probeer je me gewoon af te bluffen ;)

     

    Wat jij wilt, ouwe even-snel-een-Wikitje-zoeken academicus. Ik lul gewoon lekker uit mijn nek want jij vindt geen Wiki om mijn punt te ondersteunen, nee hoor, ik verzin zo iets speifieks gewoon... wat een wereld leven we in

    31 minuten geleden zei Appie B:

    Bijzonder. Als je je uitspreekt tegen slavernij en onnodige amputaties, dan wordt je sarcastisch een moraalridder genoemd. Het geeft je te denken.

    Jij bent steeds meer de koning van dingen uit context rukken naarmate dit topic vordert.... dat, of je geheugen is poreus en je snapt niet dat ik je al n paar keer eerder zo noemde, geheel in duidelijke context.

  13. 23 minuten geleden zei Mullog:

    Ik kan nergens vinden dat mensen vrijwillig slaaf werden, hoewel een slavenhandelaar ongetwijfeld geen nee zal zeggen tegen zich vrijwillig aanbiedende koopwaar :) Ik kan ook nergens iets vinden over slaven die, als ze er genoeg van hadden, eenzijdig zich aan de slavendienst konden onttrekken.

    Dan zoek je niet goed ;) Maar goed ik ga mijn standpunt niet blijven herhalen en onderbouwen. In Rome en Griekeland was vrijwillige slavernij de meest geijkte methode om staatsburgerschap te verkrijgen. 

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid