Spring naar bijdragen

Selahrocks

Members
  • Aantal bijdragen

    109
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Over Selahrocks

  • Rang
    CrediGup
  • Verjaardag 26-08-1980

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

  1. Selahrocks

    Selah

    Ik geloof dat mijn zoon gelukkig is. Hij lacht de hele dag door, is trouwens niet non-verbaal!, speelt veel, kijkt graag tv en praat graag over dingen die hem interesseren. Om eerlijk te zijn ben ik als autodidact ingelicht(opgeleid vind ik een verkeerd woord) in de psychiatrie in zijn algemeenheid. Ik heb een voorliefde voor de psychiatrie/psychologie, geneeskunde, scheikunde, biologie, natuurkunde, wiskunde en talen en hun achtergrond. Dus eigenlijk lijkt mijn zoon in zijn voorkeuren wel op mij.
  2. Selahrocks

    Selah

    Ik vind het geen slechte uitdrukking MH. Feit is dat veel HIQ-ers in staat zijn al op jonge leeftijd om bepaalde kenmerken van hun persoonlijkheid of hun stoornissen te camoufleren of aan te passen aan een meer gewenste uiting. Over hoogbegaafdheid moet ik zeggen dat er een verschil zit tussen iemand met een hoog IQ(HIQ) en iemand die hoogbegaafd is(HB). Bij HB komt er ook nog een sociaal-emotioneel plaatje bij kijken. (ervaring) Autisme is zeker een fascinerende stoornis! Ik vermoed trouwens ook dat Donald Trump een autistische stoornis heeft en deze relatief goed weet te benutten.
  3. Selahrocks

    Selah

    Klassiek autisme is een vorm van autisme waarbij iemand behoorlijk ver in zijn eigen wereld zit. Een kind met PDD-nos kan afhankelijk van de specifieke beperkingen meer of minder toegankelijk zijn. Bij mijn zoon is het zo dat hij in feite altijd in zijn eigen wereld zit en hier nauwelijks uit te krijgen is. Voor de toekomst zou dit betekenen, volgens school en de kinderpsychiatrie, dat hij begeleid wonen nodig heeft met 24 uurs begeleiding en dat hij richting dagbesteding zou gaan. School en kinderpsychiatrie blijven roepen dat hij een lichte verstandelijke beperking heeft. Helaas h
  4. Selahrocks

    Selah

    Autisme en autisme is 2. Soms is het autisme van mijn zoon echt een living hel, andere momenten lijkt er weinig/niets aan de hand te zijn en is het bijkomen van alle tegenwerking. Ik ken de triggers van mijn zoon en heb op basis hiervan dus ook duidelijk een handelingsplan dat mijn omgaan met mijn zoon vergemakkelijkt. Iemand met PDD-nos kan soms heel goed bereikbaar zijn, maar op andere momenten totaal opgaan in zijn eigen wereld en vergeten waar hij/zij mee bezig is. Heb jij hier begeleiding bij? Wat helpt voor jouw dochter?
  5. Selahrocks

    Selah

    Hoi allemaal, Hier weer een oud-gediende! Voor enige jaren ben ik al lid, tijden lang actief lid geweest en na een paar jaar hier vertrokken zonder mijn account op te zeggen omdat ik niet wist of ik terug wilde komen of niet. Nu ervaar ik weer een noodzaak waarvoor ik terug ben gekomen en hoop dat we weer onderdeel van Credible kunnen worden. Ik ben dus Selah, 36 jaar oud, moeder van een zoon van 14 met klassiek autisme en christen. Wil je meer van mij weten, stel dan gerust een vraag of meerdere vragen. Als ik ze kan beantwoorden zal ik erop reageren.
  6. Ik geloof dat God niet oordeelt over homoseksualiteit, maar om de homofiele relaties die we aangaan als we homofiel(of hetero/biseksueel) zijn. Homoseksualiteit kiest iemand niet voor dus valt niet af te keuren. Een seksuele relatie kies je wel voor(misbruik niet meegerekend) en is dus mogelijk af te keuren. Ik ken iemand die homoseksueel is en ervoor kiest om celibaat te blijven. Iemand die homoseksueel is zou nooit een heteroseksuele relatie kunnen aangaan zonder te verlangen naar een homoseksuele behoeftevervulling. In feite pleeg je op dat moment dus overspel. Dus homoseksualiteit op
  7. Ik denk dat Hann morgenvroeg maar iets eetbaars(en houdbaars) in zijn/haar nachtkastje moet leggen voor nieuwe "ik heb honger, maar wil mijn bed niet uit" aanvallen.
  8. Selahrocks

    Wat ga je doen vandaag?

    Als ik het nog red dan ga ik vandaag nog slapen(aangezien om 12 uur het geen vandaag, maar morgen is...) Ik moet nog wel mijn bed opmaken en beneden wat rotzooi opruimen. Om 6 uur gaat de wekker weer voor het naar de kerk gaan. Hopelijk lukt dit dan ook idd.
  9. Autisme werd ten tijde van Leo Kanner alleen gediagnosticeerd als het IQ op verstandelijk beperkt niveau lag. Dat autistische stoornissen breder waren dan het klassiek autisme dat Leo Kanner op dat moment in zijn omgeving zag. Mijn zoon heeft klassiek autisme, maar lijkt in NIETS op rain man of een idiot savant. Hij heeft voornamelijk beperking op beperking op beperking, is overgevoelig voor zintuiglijke informatie en zijn verwerkingssnelheid is zo traag dat hij met moeite zichzelf kan aankleden. Er zit een heel duidelijk verschil tussen HFA-ers, SvA-ers, PDD-ers en de "klassieke autist".
  10. Ik heb verschillende engelen mogen zien. Engelen van verschillende grootte en vorm/uiterlijk, maar ook verschillend van functie. Niet van die engelen in witte kleding, maar mengelingen van kleuren die in wereldse begrippen niet kunnen.
  11. Selahrocks

    Depressie is demonisch?

    Wat een mooie link Maran. Ik hoop dat je er ook even bijgezet hebt dat dit gaat om een getuigenis van iemand anders en dat dit een persoonlijke ervaring van iemand is. Herman Boon heeft hier NIETS mee van doen anders dan dat het op zijn site staat. Een depressie kan een demonische invloed hebben. Echter valt de kanttekening te maken dat dit onderscheiding van geesten nodig heeft én een psycho-pastoraal inzicht. Wat er gezegd werd over die vrouw die een zm-poging heeft ondernomen kort na haar bezoek aan een bevrijdingsdienst van Herman Boon kan ik alleen van zeggen dat bevrijding niet g
  12. Selahrocks

    Nieuwe koptische paus

    @RobertF, ik geloof ook zeker niet dat er 3 lukrake namen op papier geschreven zijn. Voor het kandidaatschap van nieuwe paus binnen de koptische kerk zal zeker en vast goed gekeken zijn naar wat er aan mogelijkheden lag, in gesprek zijn gegaan met de verschillende kardinalen en zullen besluiten zijn gemaakt vóór de naam uit de "hoge hoed" getrokken werd. Ik zal eens wat meer gaan lezen nog over het "lot" in de hoop hier wat meer zicht op te krijgen vanuit bijbels perspectief.
  13. Selahrocks

    Nieuwe koptische paus

    Niemand kan in elk geval zeggen dat het oneerlijk is verlopen. De trekking van de nieuwe paus is wel zo zuiver mogelijk gehouden. Tenminste als je gelooft dat het trekken van een lootje/naam Gods manier van een paus kiezen is. Ik zie dit meer als een gelukstreffer dan een keuze van God, maar goed, misschien zit ik hierin fout.
  14. Ik denk ook niet dat het alleen de coeliakie is waarom deze man de kerk verlaten heeft eigenlijk. De mens is in staat om over een struikelblok heen te komen door te praten en in gesprek te gaan. Dat de hostie "het" probleem is geweest om de kerk te verlaten zie ik als vergezocht.
  15. Ik zie het niet als een allergie voor Jezus. Jezus geeft geen ziekte of lijden. God zal Zijn kinderen beproeven, maar lijden zal Hij niet geven. Wat betreft deze glutenallergie, coeliakie genaamd, kan ik alleen zeggen dat een glutenvrij(gliadinefractie(een bepaaald eiwit dat niet in maïs en rijst zit ook al bevatten deze producten ook gluten) moeten eten. Geheelonthouding van gliandinefractie houdende gluten is de enige manier om verbetering van de ziekte te krijgen. Door het nemen van de hostie van tarwe zou een coeliakie patiënt grote problemen krijgen met zijn fysieke gesteldheid. H
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid