Spring naar bijdragen

DeThomas

Members
 • Aantal bijdragen

  1064
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

 1. Dat bedoel ik inderdaad (zie je, het kan ook iets langer). En wat Robert Frans zegt.
 2. Ja. Volgende vraag? (zie je, ik kan dat veel korter dan ellenlang geneuzel over 2 pagina's.)
 3. Jesus Christ Superstar

  In de musical lijken de lyrics te zeggen dat hij geen keus had "I have been used, and You knew all the time. I will never know why you choose me for your crime" Met You bedoelt hij God. Het is geen predestinatie, maar wel een ernstige inperking van de vrije wil. Hij legt de schuld voor zijn zelfmoord ook heel duidelijk bij God neer "You have murdered me!" In het Nederlands zingt hij "Ik ben gebruikt en dat wist Jij heel de tijd. Waarom koos je mij....als jouw speelbal." Daar lijkt het wel predestinatie. Hij zingt ook "Jij verraade MIJ, moordenaar!"
 4. Jesus Christ Superstar

  Beide mag van mij.Maar de discussie over vrije wil is bij deze als volgt beantwoord. Ja we hebben vrije wil, want we hebben geen keuze.
 5. Jesus Christ Superstar

  Zullen we dit geneuzel stoppen en terug gaan naar het onderwerp?
 6. Jesus Christ Superstar

  Bij het originele concept album wel, maar niet bij de originele uitvoeringen. Ik heb deze versie nu gezien. Ik vind de Judas goed, de Jezus wat minder. Hij wiebelt teveel met zijn hoofd en vocaal is het niet wat ik in de rol van Jezus zoek. Zijn beleving bij Gethsemane is wel goed. Alice Cooper: zwaar overschat. Als het Alice Cooper niet was, was er niks bijzonders (ook niks slechts) aan de preformance. De Priesters en Pilatus wel goed, vooral het contrast tussen Caiaphas en Annas. Maria Magdalena.....ik weet het niet. Ik ben er niet bepaald kapot van. Komt misschien door de vrijheden die ze zich veroorlooft met de partituur. Wel een mooie stem en uitstraling. Simon geeft een goede performance weg, Petrus is in mijn ogen te jong en te naïef. Goed ensemble en goede enscenering. Ik ben denk ik een groeter fan van de arena tour met Ben Foster, Mel C en Tim Minchin.
 7. Jesus Christ Superstar

  Die opstandig was (zeg ik) puur toeval. Toen het laatste shot opgenomen werd liep er toevallig een herder door het beeld.
 8. Jesus Christ Superstar

  Ik doe graag zulke dingen voor mijn medemens
 9. Jesus Christ Superstar

  Hij was eigenlijk de vervanger voor de rol. Hij speelde normaal de apostel Simon de Zealoot, maar toen Ian Gillian, de zanger van Deep Purple, besloot te gaan toeren met zijn band hebben ze Ted Neeley gevraagd de rol te spelen.
 10. Jesus Christ Superstar

  Hahaha, dat is Ted Neeley, degene die nooit meer een andere rol heeft gespeeld dan Jezus sinds hij de rol in de film speelde.
 11. Jesus Christ Superstar

  Op NBC werd met Pasen een nieuwe versie van de bijna oeroude Rockopera Jesus Christ Superstar gespeeld. Het is, wat ik begreep, niet de beste versie ooit, maar opvallend was dat Jezus en Herdodus gespeeld werden door popsterren (John Legend als Jezus, Alice Cooper als Herdodus). Ik zocht er wat dingen op op youtube, en kwam op een review die er, kort gezegd vanuit ging, dat het een stuk is wat door Satan gemaakt is om Christenen van Jezus weg te leiden, en dat Jezus veel te menselijk voorstelt. Hoe is in jullie gemeentes en gezinnen de visie op het stuk? En wat is je eigen visie? (hier is de review als je wilt kijken, maar het is vrij lachwekkend)
 12. Ik zag het en heb hem aangepast net op het moment dat je postte.
 13. @The Black Mathematician Goed, wat weet je dan precies van de beschuldiging, buiten de aanval op zich? Ik luister graag, ik maak namelijk geen gewoonte van het verdedigen van pedofilie.
 14. Je weet hopelijk wel, voordat je dergelijke beschuldigingen rondstrooit, dat die aanval gebaseerd was op een uit zijn verband gerukt citaat?
 15. Gelukkig had je wel de energie te vertellen hoe slecht mannen door de geschiedenis zijn geweest, maar als iemand je een andere visie geeft kun je gewoon een smiley plaatsen.
×