Spring naar bijdragen

DeThomas

Members
 • Aantal bijdragen

  1073
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Over DeThomas

 • Rang
  CrediBakvis

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

 1. DeThomas

  Nashville-verklaring

  Ik heb niet het hele topic gelezen, dus vergeef me als ik iets zeg wat iedereen al gezegd heeft. Ik ben iemand die vrijheid belangrijker vindt dan wat dan ook. Vooral de vrijheid van denken en meningsuiting. Ik onderschrijf Spinoza's zienswijze: Iedereen is vrij om te denken wat hij wil en te zeggen wat hij denkt. Dat de Protestanten niet van homoseksualiteit houden was allang bekend. Dus er staat helemaal niets nieuws in de verklaring. Er staat ook nergens in de verklaring dat LHBT'ers dood moeten. Er staat in feite alleen: onze kerk kijkt er zo tegen aan. Nu komen de LHBT'ers en hun bondgenoten massaal toestromen om te roepen hoe erg dit is en hoe beledigd ze zijn, in plaats van de verklaring met een schouderophalen af te doen. Hun retoriek is onder hun verontwaardiging echter levensgevaarlijk. Waar ze vroeger streden voor een rechtmatige zaak zijn ze dat verloren. Eerst was het: "Samenleving, ik eis het recht op dat jij je niet bemoeit met mijn intieme relaties" (terecht), maar het is verworden tot "Samenleving, ik eis dat jij je goedkeuring geeft aan mijn intieme relaties"(niet terecht). En natuurlijk staan er allerlei politici op om mee te doen. En waarom niet? Het vergroot de macht van de staat, en laat hem zelfs tot in je slaapkamer binnendringen. Kortom vier statements 1. Ik ben een atheïst 2. Ik ben praktiserend biseksueel in een open relatie met een pagan 3. Ik onderschrijf en verdedig actief het recht op het tekenen en uitdragen van de Nashwille verklaring 4. Ik ben zo vrij om ook te uiten dat ik de verklaring volledig naast mij neer leg en indien ik een papieren kopie in handen krijg ik hem nog niet goed genoeg acht om hem op mijn toiletpot te gebruiken. Ik besluit met: If you can take a dick, you can take anything.
 2. DeThomas

  Jezus en Thomas

  Wat een naam heeft die ene apostel toch!
 3. DeThomas

  seculier gedweep met de (orthodoxe) islam

  Het gekke is dat seculier Links zijn werk heeft gedaan als het ging om het christendom, want die gedragen zich tegenwoordig vrij goed, maar om een reden die ik niet kan verklaren dol is op de Islam.
 4. DeThomas

  seculier gedweep met de (orthodoxe) islam

  Verklaring: seculier links is krankjorum (tenminste een deel van seculier links) en een grotere bedreiging dan religieus rechts (inmiddels).
 5. DeThomas

  Kan een atheïst in de hemel komen?

  Het zijn nogal conclusies die getrokken worden, ik snap niet dat naar de redenering erachter vragen een probleem is.
 6. DeThomas

  Kan een atheïst in de hemel komen?

  Hmm da's wel gek want mijn grondtoon en gnosis zei wat anders. Hoe bepalen we nou wat er waar is?
 7. DeThomas

  Kan een atheïst in de hemel komen?

  Ik ga het toch vragen, alhoewel ik het eigenlijk niet zou moeten doen maar hier komt ie: Hoe weet jij dat?
 8. DeThomas

  Geloof verloochenen

  Ach gut, dus het was eigenlijk erger voor de voorgangster dan voor jou? Verder lees even wat ik vet heb gemaakt. Nee, dit was geen vrije wil. Als je minderjarig bent hebben volwassenen sowieso gezag over, waardoor je moeilijker nee zegt. Er zijn gevallen van misbruik (let wel wat jij beschrijft is GEEN sexueel misbruik zoals ik het leest, maar ter vergelijking), waarin slachtoffer en dader zeggen dat het minderjarige slachtoffer het zelf wilde, en dat houdt ook geen steek. Maar goed, als je niet wil, dan wil je niet. Maar blijf inderdaad weg bij die lui.
 9. DeThomas

  Geloof verloochenen

  Iedereen schijnt dit stukje te vergeten, maar als er tussen de regels staat wat ik denk te lezen (misbruik of excorsime), dan zou ik echt nooit meer terug gaan naar die gemeente. Ik zou je ook aanmoedigen de gerechtigheid voor deze lieden niet in het Hiernamaals plaats te laten vinden, maar ook op aarde. Pftewle doe aangifte, bescherm andere kinderen tegen dit soort weerzinwekkende praktijken.
 10. DeThomas

  Zoenende mannen op poster? Hoe denken jullie hierover.

  Dat bedoel ik inderdaad (zie je, het kan ook iets langer). En wat Robert Frans zegt.
 11. DeThomas

  Zoenende mannen op poster? Hoe denken jullie hierover.

  Ja. Volgende vraag? (zie je, ik kan dat veel korter dan ellenlang geneuzel over 2 pagina's.)
 12. DeThomas

  Jesus Christ Superstar

  In de musical lijken de lyrics te zeggen dat hij geen keus had "I have been used, and You knew all the time. I will never know why you choose me for your crime" Met You bedoelt hij God. Het is geen predestinatie, maar wel een ernstige inperking van de vrije wil. Hij legt de schuld voor zijn zelfmoord ook heel duidelijk bij God neer "You have murdered me!" In het Nederlands zingt hij "Ik ben gebruikt en dat wist Jij heel de tijd. Waarom koos je mij....als jouw speelbal." Daar lijkt het wel predestinatie. Hij zingt ook "Jij verraade MIJ, moordenaar!"
 13. DeThomas

  Jesus Christ Superstar

  Beide mag van mij.Maar de discussie over vrije wil is bij deze als volgt beantwoord. Ja we hebben vrije wil, want we hebben geen keuze.
 14. DeThomas

  Jesus Christ Superstar

  Zullen we dit geneuzel stoppen en terug gaan naar het onderwerp?
 15. DeThomas

  Jesus Christ Superstar

  Bij het originele concept album wel, maar niet bij de originele uitvoeringen. Ik heb deze versie nu gezien. Ik vind de Judas goed, de Jezus wat minder. Hij wiebelt teveel met zijn hoofd en vocaal is het niet wat ik in de rol van Jezus zoek. Zijn beleving bij Gethsemane is wel goed. Alice Cooper: zwaar overschat. Als het Alice Cooper niet was, was er niks bijzonders (ook niks slechts) aan de preformance. De Priesters en Pilatus wel goed, vooral het contrast tussen Caiaphas en Annas. Maria Magdalena.....ik weet het niet. Ik ben er niet bepaald kapot van. Komt misschien door de vrijheden die ze zich veroorlooft met de partituur. Wel een mooie stem en uitstraling. Simon geeft een goede performance weg, Petrus is in mijn ogen te jong en te naïef. Goed ensemble en goede enscenering. Ik ben denk ik een groeter fan van de arena tour met Ben Foster, Mel C en Tim Minchin.
×

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid