Spring naar bijdragen

Kureon.Art

Members
  • Aantal bijdragen

    9
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Over Kureon.Art

  • Rang
    CrediGup

Profile Information

  • Interesse
    Kunst, geloof, onderwijs
  • Beroep
    Kunstonderwijs
  1. Wat een onzin dingo, hoe het vroeger ging met een specifieke kunstenaar zegt niets over hoe het nu zal gaan met kunstenaars. Kunstekenners zoals de juryleden, hebben wel degelijk visie op hedendaagse kunst.
  2. Sinds kort is er een serie op TV dat heet: De nieuwe Rembrandt. Marc-Marie Huijbregts is op zoek naar een hedendaagse kunstenaar die net zo getalenteerd is als Rembrandt in zijn dagen. Als je het programma bekijkt zie je veel verschillende kunststijlen voorbij komen. Juist degene die schildert in de stijl van Rembrandt en zijn tijdgenoten stuurt de jury weg. Dus reken maar dat het werk van Henk Helmantel niet te pruimen is voor deze jury! En terecht!
  3. Kureon.Art

    Vitamine K noodzakelijk!

    Ursa: Een simpele google-zoektocht leert mij dat je bewust probeert het debat over kunst en kerk op gang te brengen. Dan vraag ik me wel af waarom dat op deze niet-constructieve (trollende?) manier moet. Ik ben blij dat ondertussen duidelijk is dat Kureon.Art bewust de bezinning op kunst en cultuur wilt aanwakkeren. Waarom de manier die Kureon.Art hanteert niet constructief zou zijn is mij niet duidelijk.
  4. Kureon.Art

    Vitamine K noodzakelijk!

    Zo los is deze kreet niet. Er is een huivering voor kunst en cultuur in grote delen van de christelijke wereld. Toch meen ik dat het erg belangrijk is om je met kunst en cultuur in gelaten, je erin te verdiepen. Wij leven in een beeldcultuur en moeten die cultuur begrijpen, om er zelf op een positieve manier aan deel weten te nemen.
  5. Kureon.Art

    Vitamine K noodzakelijk!

    Om een evenwichtige christen te zijn moet je de tijdgeest wel begrijpen, dus is het noodzakelijk om een kunstzinnige visie te ontwikkelen.
  6. Om uit te groeien tot een evenwichtige christen, is Kunstzinnige vorming noodzakelijk!
  7. Voor de duidelijkheid, in het vak Kunst Algemeen gaat het om kunst en cultuur in brede zin, daar komt dus ook popmuziek, film, theater, dans bij om de hoek. En nog even over Madonna, haar 'Kruisiging' heeft wel degelijk hele directe verwijzingen naar de kerkelijke kunst. Het gaat dus om een stuk cultuurbegrip bijhet vak.
  8. Blijkbaar raak ik een snaar. Confrontatie met de wereld buiten de eigen zuil is absoluut een must, wil je de jongeren leren nadenken over hun eigen identiteit.
  9. Moet er op een reformatorische school een confrontatie zijn met Bruce Nauman, Madonna, Peter Klashorst, Tygo Gernandt, Lady Gaga?
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid