Spring naar bijdragen

GertJan020

Members
  • Aantal bijdragen

    12
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

  1. @ Mieke Ik studeer Biologie. Ik probeer me ook altijd maar gewoon af te sluiten voor de stelligheid waarmee de evolutietheorie gebracht wordt. Ik zit in het eerste jaar en na een paar weken moesten we een presentatie houden. We mochten kiezen tussen 'bewustzijn bij dieren' en 'evolutie versus creationisme'. Ik had gekozen voor de laatste en daarbij een redelijk neutrale stelling gekozen, wetende dat veruit de meeste hoogleraren en professoren voor evolutie zijn. Ondanks de neutrale stelling kwamen de hogleraar en ik toch al direct toch een heftige discussie. En dat voor een vrij volle col
  2. GertJan020

    Credible bijbelpuzzel

    Ik wilde koning worden, maar mijn lange haren gooide roet in het eten.
  3. GertJan020

    Credible bijbelpuzzel

    Jozua. Jazua 10:12 Zon, sta stil te Gibeon en gij, maan, in het dal van Ajjalon!
  4. GertJan020

    Welk boek lees je?

    In alle redelijkheid. Christelijk geloof voor welwillende sceptici - Tim Keller. Prachtig boek. Voor elke twijfelende christen/niet-christen een verhelderend schrijven.
  5. Ik hoor op dit moment mijn evolutiebiologie tentamen te leren. Ik ben als christen zijnde er stellig van overtuigd dat God de aarde in zeven dagen heeft geschapen. Daarom vind ik het vreselijk frustrerend dat ik op dit moment moet lezen dat bepaalde eukaryoten door een endosymbiosetheorie zijn ontstaan en is mijn concentratie waanzinnig slecht. Tentamen is donderdag en ik moet nog 150 pagina's. Dat gaan ik neverdenooitniet halen.
  6. GertJan020

    Twitter

    Vanuit onze kerk (Hervormde gemeente in Oud-Beijerland), houden wij een twitteraccount bij. Wij tweeten vooral mooie spreuken, gezegdes en oneliners over het christelijk geloof. LINK We hopen op meer volgers die ons ook inspiratie kunnen geven voor mooie tweets.
  7. Zeker wel, maar het is niet zo dat je doordat je iets goeds doet voor je naaste, je je zaligmaking verdiend.
  8. GertJan020

    Vraag je vraagje!

    Nee, geen wierrook. Ben ik namelijk hartstikke allergisch voor, merkte ik twee jaar geleden in een Grieks-ortodoxe kerk in Athene. Sporten of liever lui dan moe?
  9. Ik heb ook altijd moeite me de rol van Judas die in de Bijbel voor deze 'dicipel' is weggelegd. Vanuit de kerk is er altijd beweerd dat Judas gehandeld zou hebben vanuit de gedachtegoederen van de Satan. Deze zou hem ertoe bewogen hebben om Jezus te verraden. Hoe tegenstrijdig zijn de pogingen van de Satan dan, toen Jezus aan het kruis hing, om hem te beproeven en de mensen laten roepen: 'Als u echt de Zoon van God ben, bevrijd uzelf. Hier ligt volgensmij een tegenstelling. De dood en het lijden van Christus betekende dat de duivel verloor. Waarom zou de duivel Judas dan gebruiken om Jezus
  10. In het Christendom vind ik het mooi dat je niet door middel van je goede daden je zaligmaking kan krijgen. In het Boeddhisme moet je door je eigen werken in hogere sferen terecht komen. Ik krijg van God de genade en hoef enkel te geloven dat Jezus Christus voor mij gestorven is. edit: Verwijderde post uit reactie geknipt.
  11. GertJan020

    Geven aan de armen

    Ik denk dat geld geven aan iedere bedelaar niet in de eerste instantie hetgene is waarmee je de bedelaars het meeste mee helpt. Misschien dat mijn post wat generaliserend is, maar meeste daklozen zijn mensen die verslaafd zijn en niet met geld om kunnen gaan. Het geven van geld is in mijn opinie niet de manier waarmee je die persoon het meest helpt. Het geven van geld aan organisties zoals de voedselbank en het Leger de Heils is in mijn beleving een veel betere oplossing.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid