Spring naar bijdragen

Lobke

Members
 • Aantal bijdragen

  2923
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Over Lobke

Profile Information

 • Geslacht
  Vrouw

Recente profielbezoeken

1706 profielweergaven
 1. Lobke

  Christelijke informatiedag seksueel misbruik

  @Dat beloof ik Thorgrem heeft meteen duidelijk gemaakt dat hij deze afschuwelijke praktijken walgelijk vindt. Ook dat de daders hun straf verdienen als ze nog leven. Ik lees ook reacties van christenen die het natuurlijk verafschuwen maar er stil door zijn. Ook omdat ze weten dat dit door veel atheïsten gebruikt zal worden als; "zie je wel, dat walgelijke geloof". En dat herken ik, maar ik denk eerder dat het een verkeerd systeem is waar mensen walgelijke dingen uitvreten. Dus niet; wat een afschuwelijke God maar wat afschuwelijk dat mensen dit kunnen doen. Gelovigen hebben de neiging om het bij zichzelf te houden:'wij zijn allen zondig''. Maar woede en verdriet is m.i op zijn plaats; juist door gelovigen. Zij moeten hiervoor op de barricades omdat dat recht doet aan allen die zwegen uit angst, of om hun eigen hachje te redden. Dat er fijne liefdevolle gelovigen zijn doet er hier niet toe.
 2. Lobke

  Christelijke informatiedag seksueel misbruik

  @Dat beloof ik, Ik dacht dat je wel doorhad dat mijn opmerking cynische was. Ik ben het volledig met je eens.
 3. Lobke

  Christelijke informatiedag seksueel misbruik

  Wat een rationeel antwoord. Keurig!
 4. Lobke

  Christelijke informatiedag seksueel misbruik

  Vindt je dat? Weet jij wat mensen is aangedaan door anderen? Als kinderen die dit meemaken later het leven niet aankunnen hierom dan acht ik de daders mede verantwoordelijk.
 5. Lobke

  Christelijke informatiedag seksueel misbruik

  De doodstraf gaat te ver maar dat de slachtoffers niet dood zijn, nee lang niet allen. Ik las gisteren het verhaal van iemand wiens broer na misbruik zelfmoord pleegde, en velen met hem. Wat de vrouw op de achterbank ervaart? Woede en verdriet, verdriet om dat kruis wat zo misbruikt is. De veiligheid die Christus zou willen bieden is door mensen te niet gedaan. Wij mensen kunnen gruwelijke dingen doen en als dat z.g.n in God's naam gebeurd is dat extra gruwelijk. Persoonlijke schuld hoeft het niet te zijn, gelukkig voelen de meeste gelovigen walging bij wat ze lezen en horen. Hoe erg ook;we lezen en horen er tenminste over zodat er actie ondernomen wordt. De doofpot cultuur lijkt voorbij te zijn. Maar wat voelt de man -die af en toe eens shopt in een kerk hier en daar- hierbij?
 6. Lobke

  Christelijke informatiedag seksueel misbruik

  @Dat beloof ik, Ik lees de pijn die gelovigen hebben, de plaatsvervangende schaamte. Dit schreef ds. Veerman erover. Zijn vrouw is ook slachtoffer van seksueel misbruik; ze ervaren nog dagelijks de gevolgen hiervan. https://alexanderveerman.wordpress.com/2018/08/16/zwijg-niet-langer/ Ds Sybrand van Dijk.
 7. Lobke

  Christelijke informatiedag seksueel misbruik

  Zulke christelijke informatie dagen zijn hard nodig. Afschuw voor hen die kwetsbaren veiligheid moesten bieden. https://www.nrc.nl/nieuws/2018/08/15/ook-in-pennsylvania-dekte-de-kerk-misbruik-toe-a1613220
 8. Lobke

  Het werk van de Heilige Geest.

  De gemeente waar wij lid van waren was enorm actief, er werd van alles georganiseerd. Soms zoveel dat je er moe van werd, ook predikanten raakten er overspannen. Want al die mensen die vol van de geest zijn en enthousiast gaven voorgangers wel eens het gevoel dat ze te kort schoten. Ik herinner me een preek waarin gezegd werd; sommige mensen hebben het nodig om achterin te zitten, zonder dat ze iets moeten, zonder dat ze meedoen. Ik begrijp dat nu héél goed. Maar hoe is dat met jou Kaasjeskruid; hoe gezond ben jij?
 9. Lobke

  Het werk van de Heilige Geest.

  Vele leden, één lichaam. Ik heb deze tekst altijd gezien als: hoe verschillend we ook zijn,- hier wordt gesproken over Joden, Grieken, vrijen- toch zijn zij allen nodig, samen vormen zij één geheel. Deze tekst gaat dus niet over; ik ben R-KK, ik Jehovah getuigen, ik evangelisch en mijn kerk is de beste/ de ware. Het heeft een oecumenisch karakter en vraagt ieder zijn talenten in te zetten. Martha's en Maria's, Petrus en Johannes. Gezond gelovigen, ik ben het niet; maar voor mij zijn dat wel de mensen die geloven in woord en daad.
 10. Lobke

  Online Bijbels / Voor- en nadelen van diverse vertalingen

  Andre Piet heeft die de visie van evangelist Ab Klein Haneveld ?
 11. Lobke

  Stelling: Men kan niet zeker weten dat God bestaat.

  Hoe laat was die lancering? Ik krijg alleen maar hele mooie beelden van wat? De aarde?
 12. Lobke

  Stelling: Men kan niet zeker weten dat God bestaat.

  Wat zijn jullie vroeg online?
 13. Lobke

  Stelling: Men kan niet zeker weten dat God bestaat.

  Ja, ik neem het mee terwijl ik ga rusten. Rust ook maar.
 14. Lobke

  Stelling: Men kan niet zeker weten dat God bestaat.

  Maar ik maak me bezorgt om jou, slaap jij nooit. En sorry dat ik je ooit voor iemand anders aanzag. Ik weet dat ik de plank missloeg. Welterusten Kaasjeskruid, de nacht laat te veel van het hart zien.
×

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid