Spring naar bijdragen

Lobke

Members
 • Aantal bijdragen

  3506
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Over Lobke

 • Rang
  CrediRog
 • Verjaardag 18 mei

Profile Information

 • Geslacht
  Vrouw

Recente profielbezoeken

2330 profielweergaven
 1. Lobke

  Kindermisbruik binnen JG-gemeenschap

  `Daders waren misschien eens slachtoffers, maar het gaat om het NU, de slachtoffers van dit moment. Officiële hulpverlening daar hebben slachtoffers recht op, of ze er gebruik van maken is aan hen. Ze moeten in ieder geval gehoord worden, serieus genomen worden, niks mag weg gestopt worden wil een gemeenschap GELOOFWAARDIG blijven. Dat ook daders hulp nodig kunnen hebben, dat kan maar wel via een andere lijn.
 2. Lobke

  Vaccineren of niet?

  Ik begrijp als moeder heel goed wat je bedoelt met abortus, de lijn tussen recht op leven en recht op keuze van de moeder/vader is een dunne. Maar niet ontopic.
 3. Lobke

  Vaccineren of niet?

  Begin jaren 70-tig werkte ik in een kindertehuis, kinderen die een verstandelijke en vaak een lichamelijke beperking hadden. Er woonden ook 2 kinderen met de ernstige ziekte phenylketonurie, https://www.pkuvereniging.nl/over-pku/wat-is-pku/ .Het trieste is dat wanneer deze ziekte in een vroeg stadium ontdekt zou zijn zou deze handicap voorkomen worden, o.a door diëten.. Gelukkig de hielprik kwam begin jaren 70-tig, even een klein prikje en inderdaad moeders vinden het vaak zielig, maar hoe zielig zou het zijn wanneer deze ziekte zich zou openbaren bij uw kindje omdat je een prik zielig vindt.
 4. Een muzikale wens voor iedereen. Goede dagen en de beste wensen voor 2020!
 5. Lobke

  Moeder bidt voor opwekking dode peuter.

  @Dingo, Zelfs daar zijn het uitzonderingen anders had dit verhaal over het twitter bericht van een Amerikaanse moeder niet zoveel (terechte) ophef gebracht.
 6. Lobke

  Moeder bidt voor opwekking dode peuter.

  Inderdaad een wanhoopskreet van een moeder die haar kind verliest. Ik weet niet wat is zou doen als een vriendin mij dit vroeg; allereerst zou ik haar in mijn armen nemen en zeggen dat haar kindje dood is. Maar misschien zou ik bidden om haar rust te geven, rust dat alles gedaan is. Maar ik zal zelf weten dat haar kindje hier niet meer is. We kunnen nu de moeder niet verwijten dat ze nooit eerder (weet ik ook niet zeker) voor andere overleden kinderen bad. Ik ben niet charismatisch en mijn gebed zou zijn, "help haar dit erge leed te dragen".
 7. Lobke

  Zelfverloochening

  Mijn voorgevoel ook.
 8. Lobke

  Zelfverloochening

  @Bastiaan, Fundamenteel heeft mij ook verschillende p-btjes gestuurd en ik heb hem advies gegeven (voor wat het waard is). Ik heb ook een link gestuurd via facebook naar de mensen in Oeganda. Ik heb nog geen bericht terug -ws zitten ze niet veel op facebook-. Een organisatie die bijna stalkend om geld vraagt is niet fris. Dus de foto van dat meisje zegt me niets over de waarheid.
 9. Lobke

  Israël

  Ik zie een nieuw topic ontstaan en zal het met belangstelling lezen. Want ik weet te weinig van deze materie.
 10. Lobke

  Muziek topic

  Jessye Norman een operazangeres met wereldfaam is overleden. Sterkte voor haar dierbaren.
 11. Lobke

  Nu of straks: op televisie

  Inderdaad Shtisel. 😍
 12. Lobke

  Muziek topic

  Mijn neef is de zanger in dit nummer. Hier werkt hij mee aan het programma Hessels Herberg.
 13. Lobke

  Muziek topic

  @Bastiaan73, Leuk het roept herinneringen op. Mijn neef(je) speelde dit met hun band, gewoon in de huiskamer en niet perfect maar wel leuk!
 14. Lobke

  Vraag maar raak

  Dacht ik eerst ook 😀. Inderdaad 1912, de fotograaf heeft ook een mooie kop. En kijk zijn foto's zo geweldig. https://nl.wikipedia.org/wiki/Edward_Sheriff_Curtis
 15. Lobke

  Vraag maar raak

  @Bastiaan73, Dit is een foto van een Quilcene Indiaan. De foto heet ook 'Quilcene boy'. https://www.artic.edu/artworks/50015/quilcene-boy ik was gefascineerd door de uitdrukking in het gezicht van deze jongen. De fotograaf Edward S. Curtis heeft prachtige foto's gemaakt; een hele serie van Indianen.
×

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid