Spring naar bijdragen

Lobke

Members
 • Aantal bijdragen

  2688
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Over Lobke

 • Rang
  CrediRog
 • Verjaardag 18 mei

Profile Information

 • Geslacht
  Vrouw

Recente profielbezoeken

1336 profielweergaven
 1. Stephen Hawking

  De wil te leven vond ik zo bijzonder bij Stephen Hawking. Hij vond het de moeite waard zelfs toen ALS hem al stevig in de greep had. Zijn lichaam takelde af, maar zijn brein niet. De film over zijn leven vond ik boeiend.
 2. Geloofsverhaal

  @Naeva Ja ik begrijp dat je het liefst samen met je gezin lid van een gemeente wilt zijn. Maar het is toch ook wel treurig dat je moet wachten tot je een weduwvrouwtje bent. Mijn man ging -al waren we lid van dezelfde gemeente- een paar jaar naar een andere gemeente. Het was niet ideaal, soms zelfs eenzaam voor beiden. Maar af en toe buurten zou toch kunnen? Of naar oecumenische diensten? Voor mij waren dat meestal Taizé diensten. Wij staan beiden zo anders in geloven, maar dat accepteren we omdat we daar beiden moeite voor doen.... Maar dat heeft ook tijd gekost.
 3. Actieve donorregistratie.

  Het zou m.i naar zijn als er een selectie gemaakt wordt tussen wel of niet donor zijn. Maar ik ervaar het zelf wel zo. Zou ik geen donor willen zijn dan zou ik afzien van het accepteren van een orgaan.
 4. Muziek topic

  Op de grote stille heide wel mooi, nostalgie. Ik ben blij dat er op de Veluwe nog heide is.
 5. Muziek topic

  Met meer vragen dan antwoorden zitten, m.i niks mis mee. Van welke muziek hou jij Kaasjeskruid?
 6. Muziek topic

  @Kaasjeskruid, Ik zette een dikke vette like bij Josh Garrels - Farther Along. Ik had nog nooit van hem gehoord totdat Willempie eens een filmpje plaatste en ik de achtergrond muziek zo mooi vond. Dat bleek dus Josh Garrels te zijn. Een stem die wat met me doet. Dat nummer "White Owl" had ik ook eerder gehoord toen ik ging zoeken naar meer muziek van Josh. Maar het riep een zelfde soort gevoel bij mij op als bij jou; wat sinister. Maar zoals velen doen die zich op de buik slaan omdat ze zoveel bijbel kennis hebben, heb ik onze beste vriend googel zijn werk laten doen. Er stond o.a misschien de spijswetten uit Deuteronomium en de uil een symbool van wijsheid. Hier is de tekst; wat het bij je oproept dat weet je zelf het beste. Bedankt trouwens dat je deze muziek weer in de herhaling gooit; heb ik toch weer een fijn muziek halfuurtje gehad. En de white owl begint me toch steeds meer te intrigeren, misschien is dat de bedoeling van het lied. A shelter in the storm. White Owl When the night comes, and you don’t know which way to go Through the shadowlands, and forgotten paths, you will find a road Like an owl you must fly by moonlight with an open eye, And use your instinct as a guide, to navigate the ways that lays before you, You were born to, take the greatest flight Like a serpent and a dove, you will have wisdom born of love To carry visions from above into the places no man dares to follow Every hollow in the dark of night Waiting for the light Take the flame tonight Child the time has come for you to go You will never be alone Every dream that you have been shown Will be like living stone Building you into a home A shelter from the storm Like a messenger of peace, the beauty waits be released Upon the sacred path you keep, leading deeper into the unveiling As your sailing, across the great divide Like a wolf at midnight howls, you use your voice in darkest hours To break the silence and the power, holding back the others from their glory Every story will be written soon The blood is on the moon Morning will come soon Child the time has come for you to go You will never be alone Every dream that you have been shown Will be like living stone Building you into a home A shelter from the storm Maar vertel Kaasjeskruid misschien wil jij je even over de tekst buigen en vertellen wat je er van vindt. Ik als cherry picker heb natuurlijk het woord serpent aan de kant geschoven. Muziek hoeft voor mij niet christelijk te zijn Coldplay is ook mooi, iets meer doorsnee.
 7. Van welke kloosterorde zou je lid worden?

  Hoeveel respect ik heb voor veel kloosterlingen, nee het zou niet bij mij passen. In Taizé zou ik het nog wel een tijdje volhouden maar na 14 dagen zal ik weer weg willen, hoeveel ik ook van de liederen hou.. Maar misschien is dit meer een vraag voor rooms-katholieke credibles.
 8. Saaiste bijbelpassages

  Al cherry pikkend heb ik de neiging om Leviticus een beetje over te slaan. Al besef ik dat het -in die tijd geschreven- anders toeging. Kijk ik Braveheard dan besef ik ook hoe anders het is. Niet slechter misschien, oorlogen zijn er nog steeds en blijven gruwelijk. Vanmorgen was ik in de kerk- we moesten met het koor zingen- en ik merk dat de aversie op de achtergrond raakt. Oh ik hoor nog steeds dingen waarbij ik denk: "nou dat zie ik toch anders" maar het ging over een lied wat we zongen. De predikant zit ook op het koor en hij verwoorde het voor mij mooi. ~~Where you there when they crucified my Lord.~~ En het stadium van het lied doornemend was ik het, mijn buurvrouw op het koor. Waren wij het die daar stonden bij Jezus kruisiging. Vragen ....ach wat doet het er op dat moment toe. De slaven die heel ironisch de christelijke religie van de slavenmeester mee kregen. Maar het werd voor velen hoop en troost en gelukkig hielden ze hun eigen stijl. De negrospirituals. Oh iets saais??? Ik zal er nog even over nadenken; ja inderdaad ik heb ook niets met die geslachtsregisters.
 9. Wel of niet lid van christelijke verenigingen

  Inderdaad lang geleden stemde ik op de Evangelische Volkspartij (EVP) een voorloper van Groenlinks. Ik heb een aantal keren op Groenlinks gestemd. Er zijn veel christenen lid van Groenlinks.
 10. Muziek topic

 11. Wel of niet lid van christelijke verenigingen

  Zelf zit ik op een christelijk koor, ik hou van religieuze muziek. Verder ook een aantal projectkoren maar ook een seculier vissersvrouwenkoor wat ik even leuk vind. Religie en filosofie pik ik zaterdags het eerste uit dagblad Trouw. Maar een christelijke sportvereniging ben ik nog nooit tegengekomen .
 12. is dat trollen?

  @Dolce Vita, Jij ook bedankt!! Hoewel we soms mijlenver in onze meningen uit een liggen, toch bedankt voor je oprechtheid. Oprecht wezen is veel belangrijker dan dezelfde mening hebben. En daar heb ik bij jou nooit aan getwijfeld. Het gaat je goed!! God Bless you!!
 13. is dat trollen?

  @Dolce Vita, Ik hoop dat dit niet komt door het openen van dit topic. We hebben nieuwe mods die hun uiterste best doen, dat deed Thorgrem ook. Zelf heb ik ook besloten dat ik het forum achter me moet laten maar niet nu. Ik hoop zo dat mensen zeggen; "Lobke je ziet ze vliegen" . Dan zal ik mijn excuses maken. Of dat de best aardige trollen aangeven; je hebt het goed gezien. En we gaan verder maar wel met wie we zijn; atheist, christen, boeddhist, maar gewoon zoals we zijn, temperamentvol of gelijkmatig. Daar heb ik persoonlijk geen moeite mee. Maar zonder vertrouwen lukt het niet.
 14. is dat trollen?

  Het heeft niets met jou te maken Dolce Vita. Ja misschien ben ik in de war.
 15. is dat trollen?

  Heb ik dat niet gedaan?? Heb ik niet gevraagd of hij/zij aan het trollen is. Als er gezegd wordt; "ik weet niet waar je het over hebt'' en het gaat door. Want christenen voor de gek houden is amusument. Wat dan? Moet iedereen dan maar vertrekken?? Is dat de opzet??
×

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat.