Spring naar bijdragen

Lobke

Members
 • Aantal bijdragen

  3288
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Over Lobke

 • Rang
  CrediRog
 • Verjaardag 18 mei

Profile Information

 • Geslacht
  Vrouw

Recente profielbezoeken

1973 profielweergaven
 1. Het woord bijna maakt deze zin weer wrang. Meestal worden ouders uit de ouderlijke macht gezet schrijf je. Zodat zij hun handen in onschuld kunnen wassen. Er zijn nog veel zeer orthodoxe Joden.
 2. Ja, dat gaat ook te ver, Jehovagetuigen hebben het zelf al zwaar genoeg met deze regels. Maar daarmee kun je ze niet wegpoetsen? Want het laten sterven en niet ingrijpen (met bloed) is verschrikkelijk en zelfs voor de Joden een ongelofelijk iets. Ben je volwassen dan doe je maar; maar kinderen......dat kan niet!!!
 3. Lobke

  Kijken in de gesloten wereld van Jehovah’s Getuigen

  @sjako, Diegene die de Jehovah getuigen verlaten noem je boosdoeners; waarom is dat? En als zij over gaan naar bijv; een protestantse kerk is het dan ook nog een boosdoener? Het filmpje van die jongeman is eerlijk, hij heeft een goede tijd gehad in zijn jeugd. Ook in de meeste christelijke gemeenschappen is alles wat hij benoemd ook not done, te werelds. Maar het buitensluiten is erg; voor de persoon die vertrekt, maar ook voor de familie die achter blijft. Als de vragen voor jou te veel zijn schakel andere getuigen in.
 4. Ja, ik vind ook dat er te angstig gereageerd wordt. Jaco is bijzonder gevoelig wanneer er kritiek op de jehova getuigen is, maar het is hier een discussie forum dus het moet kunnen. Ben je het er niet mee eens geef tegengas desnoods met andere Jehovagetuigen; zo werkt dat toch? Ook de Nashville verklaring uit de refohoek kwam hier langs, ook misbruik in de R-KK, gebedsgenezing etc etc. Constant die zwarte vlakken, jammer hoor. @sjako heb je geklaagt bij Trajecto? Misschien dat je je dan beter als moderator buiten dit onderwerp kunt houden.
 5. Lobke

  Is Jezus een pacifist?

  Niks gepast geweld. Aangifte doen!!
 6. Lobke

  Is seks een basisbehoefte?

  Persoonlijk denk ik dat je er gewoon mee om moet gaan, af en toe toegeven aan je verlangens lijkt me niet verkeerd. Niet de hele dag "rukken'' dan krijg je een slijm beursontsteking in je bovenarm. Vrouwen die veel last van bekkenbodem pijn hebben of erge menstruatiepijn wordt juist aangeraden om dan te masterberen. Het zorgt dat de verkrampte spieren ontspannen en de pijn afneemt.
 7. Lobke

  Muziek topic

  @Fundamenteel, Wat klinkt dat toch mooi zangerig dat Vlaams; Liefke 😍 En toch ondanks alles...... Sorry tweede kan weg maar lukt me niet.
 8. Lobke

  Actieve donorregistratie.

  @antoon, Zou je achter de geraniums zitten als je lid was van bijv. de 'Vergadering der Gelovigen'? Ook daar wordt veel aan Bijbelstudie gedaan, maar m.i staan ze liefdevoller in het geloof. Ach voor jou zijn die verschrikkelijke dilemma's niet meer zo van toepassing. Maar als je kinderen of kleinkinderen ook Jehovagetuigen zijn dan gaat dat door. Jaren geleden werkte ik op de peuterspeelzaal en daar zaten ook veel kinderen op van Jehova getuigen; er was een groot bedrijf in onze woonplaats waarvan de directie en veel werknemers getuigen waren. De kinderen mochten hun verjaardag niet vieren maar 2 maanden later werd er een feestje gegeven op de groep voor hen; dat mocht dan weer wel. Als andere kinderen jarig waren mochten ze het niet in de kring meevieren, kinderen van 2 á 3 jaar. Dat onder de vele afvalligen die op Inge's dogma vrij komen naast streng reformatorisch ook veel ex Jehova getuigen zijn verbaast me niets. Oh mijn geloof stelt minder voor dan dat van de meesten hier, ik ben zelfs geen lid meer van een kerk maar ik weet wel wat liefhebben is. En God kan m.i nooit willen dat je Hem zo liefhebt. @Fundamenteel; de tekst die jij aanhaalt lijkt me zo duidelijk ook voor @antoon .
 9. Lobke

  Actieve donorregistratie.

  @antoon; ik weet genoeg ook dat het heel moeilijk voor je is. Maar denk je nooit als je Galaten 4 leest -waar staat over die gunnende liefde die Paulus verwachte, zodat de Galaten in vriendschappelijke tijd zelfs hun ogen aan Paulus gegeven zouden hebben-. ja daar gaat het om gunnende liefde.Bloedtransfusies waren er nog niet in die tijd, maar zie je de medische wetenschap ( niet in alles ) als iets waar levens mee gered worden?. En om in jouw woorden te spreken, misschien tijd kans om het evangelie te ontdekken? Ook die kans kun je mensen ontnemen, is dat niet een geweldige last? Oh ik weet dat veel gelovigen worstelen met Bijbelteksten maar denk je niet dat als we er niet uitkomen dat het belangrijkste is; wat je deed voor een ander deed je voor Mij; zal dat niet het antwoord zijn? Mijn broer reed op een smalle weg die iets omhoog liep; het bermgras stond hoog en hij maakte een verschrikkelijke fout. Hij stak over en zag de auto niet die eraan kwam; de passagiers schrokken en vlogen tegen een boom aan. De man was onmiddellijk overleden, de vrouw niet zij werd naar het ziekenhuis gebracht maar had een bloedtransfusie nodig bij de operaties. Ze weigerde die omdat ze Jehovagetuige was. Even later stierf ze. Mijn broer is nooit meer de oude geworden 2 levens had hij op zijn geweten; tenminste zo voelde hij dat. Het had er 1 kunnen zijn, wat ook al vreselijk was. Nog steeds vind ik je een beminnelijk mens maar tegelijkertijd heb ik medelijden met je. Medelijden dat dit wettische geloof je geen vrede brengt maar regels. En je begrijpt vast dat ik ook vind dat ouders geen beslissingen mogen nemen over leven en dood van hun kind als het om iets simpels gaat als bloeddonatie.
 10. Lobke

  Actieve donorregistratie.

  @antoon, Bedankt voor je antwoord maar toch nog te vaag. Inderdaad je belt 112 want over het leven van een ander heb je niet te beslissen. Maar wat zou je doen als jou ( je kunt je er vast wel wat bij voorstellen) kind dood aan het bloeden is. Of jouw kleinkind en de ouders zijn niet in de buurt. Zijn er jehovah getuigen die chirurg of verpleegster zijn?
 11. Lobke

  't Stamcafé (Praatvaria)

  @Fundamenteel, Ik snap er gewoon niks van en heb me er nooit me bezig gehouden.
 12. Lobke

  't Stamcafé (Praatvaria)

  Is dat een zonde? @Fundamenteel, Als je mij langer "kende'' zou je weten dat ik me niet zo bezig hou met de zonden van anderen. Het was gewoon een vraag.
 13. Lobke

  't Stamcafé (Praatvaria)

  @Fundamenteel, Ben je erg bezig met complottheorieën?
 14. Lobke

  Actieve donorregistratie.

  @antoon, Je lijkt me een heel beminnelijk mens en zeker niet wreed, dus ik durf deze vraag nogmaals te stellen. Als je een slagaderlijke bloeding krijgt zou jij je laten doodbloeden door een bloedtransfusie te weigeren? Als jouw evt minderjarig kind een slagaderlijke bloeding krijgt en dreigt dood te bloeden; wat zul je dan beslissen?
 15. Lobke

  Vaccineren of niet?

  @antoon, Ik ken velen die opknapten na een bloedtransfusie zeker bij enorme bloedarmoede, leukemie etc. Ook is het bij operaties vaak levensreddend, daar kun je geen volkorenprodukten tegen op eten, ook geen chocolade ook al is het lekker. Het zou fijn zijn als je op dat gevoelige wat betreft kinderen terug zou komen.
×

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid