Spring naar bijdragen

Lobke

Members
 • Aantal bijdragen

  2869
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Over Lobke

 • Rang
  CrediRog
 • Verjaardag 18 mei

Profile Information

 • Geslacht
  Vrouw

Recente profielbezoeken

1551 profielweergaven
 1. Lobke

  Muziek topic

  Dat achtergrondkoortje vind ik minder. Maar inderdaad mooi lied.
 2. Lobke

  Muziek topic

  Ja, persoonlijk vind ik Duits ook een mooie taal, zeker in de muziek. @Hobble-Frank, Voor jou!
 3. Lobke

  Muziek topic

  @Hobble-Franken @JoostG Gut wat er nu toch aan de hand is ik krijg zowat een rolberoerte. Nee, hoor valt erg mee. Nee ik hou niet van die muziek, maar snap heel goed dat wanneer je veul jonger bent dat het wel te pruimen is. Ik heb in het verleden heel wat Nirvana gehoord van jongste. Ooit hier een nummer laten horen want op de begrafenis van een neef klonk. En dat raakte me diep, dus ik zeg nooit meer Rammstein waardeloos.
 4. Lobke

  Muziek topic

  2 dagen harmonie??? Trouwens ze zingen over ellende....in de bajes zitten en zo. En dan tegen God zeggen dat de cel koud is, ja wat willen ze dan een 5 sterren hotel.
 5. Lobke

  Muziek topic

  Gloria!!
 6. @Kaasjeskruid, Ik heb "respect'' ook tussen haakjes gezet, omdat het soms niet kan. Ik gun je jouw mening, maar de mijne is anders is misschien beter verwoord. Ja, ik ook!!! Als het niet op de man /vrouw gespeeld wordt is het m.i helemaal prima!!
 7. Ja dat weet ik HJW, maar als het naar de persoon wordt getrokken wordt er ingegrepen door de mods. Hier ook! Staat ook op mijn facebook pagina. Forum C is misschien ook iets voor jou.
 8. Lobke

  Muziek topic

  @Hobble-Frank, Harmonie en melodie vandaag! Let's be Happy
 9. Misschien is liefde een te groot woord wanneer je met elkaar discussieert over geloofszaken. Maar elkaars mening hierover "respecteren'' is m.i wel belangrijk. En dat is iets wat te weinig gebeurd op christelijke fora. En nee, ik geef daar niet de moderatoren de schuld van. De Bijbel wordt door zovelen zo verschillend geïnterpreteerd, dat is niet iets van alleen deze tijd, het was er vroeger al. Paulus schreef er al over. Wel beschamend als ik merk dat op vrijdenkersfora toch meer onderling respect is. Ik las vanmorgen een stuk waarin ik mijzelf herkende; dit schreef Ton van Brussel voormalig directeur van debat centrum de Rode Hoed; goed leven kan ook zonder God, als ongelovige, maar mij valt het als zoekende gelovige lichter. Misschien doet dan het Wij/Zij denken er ook wat minder toe .. http://degrotevragen.nl/is-je-leven-zinvoller-wanneer-je-gelooft/
 10. Lobke

  HSV Edge Lined

  Ja, boekwinkeltjes.nl heb ik ook al heel wat gekocht. Ook het boek van Rereformed "volwassen geloof''.
 11. @Kaasjeskruidgoedemorgen!!! In de hemel zal dat er niet meer zijn, daar zal het goed zijn? Maar we hebben eerst nog die jaren dat we op aarde leven. Leef je volledig wanneer je alleen maar naar de toekomst kijkt? Ik zit me opeens af te vragen, had Paulus het wel eens over de hemel? Weet jij dat Kaasjeskruid? Ja ik kan het natuurlijk opzoeken.. Hier staat een eenvoudige uitleg; https://visie.eo.nl/2004/06/13-vragen-over-hemel-en-hel/ klip en klaar.
 12. Al kon ik alle talen spreken van hemel en aarde, wanneer de liefde zou ontbreken, wat had het voor waarde? Mijn woord was niets dan loos gerucht, luid schallende metalen, schel klinkende cimbalen, beroering in de lucht. Al kon ik in de toekomst lezen, geheimen ontvouwen en met een blik het ware wezen der dingen doorschouwen; had ik volmaakt geloof, zodat ik bergen kon doen wijken: hoe nietig zou ik blijken, als ik geen liefde had. Verdeelde ik mijn goed en have, ja, zou ik mijn leven in onverschrokken overgave als martelaar geven; wanneer het niet uit liefde was, geen vuurdoop zou mij baten, niet zou ik achterlaten, dan vruchteloze as. O. liefde, dochter der genade, hoe schoon zijn de deugden die met u gaan op al uw paden, een reidans van vreugden: geduld en welgezindheid gaan met eenvoud, wil tot vrede en lust in recht en rede, waarheid en trouw tezaam. O liefde, gij neemt haat en boosheid en zelfzucht en schande in ongeveinsde argeloosheid de wapens uit handen. Gij dekt de schulden toe. Gij zijt vol hoop het hoogste wagend, gelovig alles dragend, het leven toegewijd. Geloof en hoop en liefde worden nooit van ons genomen. Gedrieen bouwen zij de orde die God zal doen komen. Dan vieren wij het bruiloftsfeest en mogen blijde zingen van drie verheven dingen, maar van de liefde 't meest. Jan de Wit
 13. Lobke

  Muziek topic

  @Hobble-Frank Uit jouw muziekstijl haal ik dat je een mens bent die van harmonie houdt, klopt dat? En dan bedoel ik niet; -niet voor je eigen mening opkomen-. Zelf herken ik dat ook in Taizé liederen.
 14. Lobke

  Muziek topic

  @Kaasjeskruid, Ja, ik denk dat je gelijk hebt. Misschien is dat zo gekomen omdat de feiten voor mij niet klip en klaar meer zijn.
 15. Lobke

  Muziek topic

  Lieve Kaasjeskruid, ik kan je niet missen hier. Ja ik weet het ik vaar teveel op de emotie. Maar heb je dat nooit bij muziek en dat je dan pas denkt dat je iets van Jezus begrijpt; jij hebt de Bijbel......muziek houdt me nog vast bij geloven. Al besef ik dat het niet een sterk geloof is, geen kordaat geloof meer is. Maar het voelt nog intens.....ja geloven is geen gevoel ik hoor het je zeggen. Het volgende nummer vindt jij waarschijnlijk ook mooi. Ik ook en de tekst kan ik oprecht meezingen. Het filmpje is een beetje vreemd, maar goed het gaat om het lied, de woorden. Nu kan ik gerust gaan slapen. Het sluit aan bij het lied van @Hobble-Frank. @Hobble-Frank mooi...Exodus.
×

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid