Spring naar bijdragen

Lobke

Members
 • Aantal bijdragen

  3217
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Over Lobke

 • Rang
  CrediRog
 • Verjaardag 18 mei

Profile Information

 • Geslacht
  Vrouw

Recente profielbezoeken

1893 profielweergaven
 1. Lobke

  Muziek topic

 2. Lobke

  Even voorstellen

  Welkom!
 3. Lobke

  Muziek topic

  Heerlijke gouwe ouwe's. @Hermanos, Na Leonard Cohen is Jeff Buckly diegene die voor mij het dichts bij het nummer ~~Hallelujah~~ komt.
 4. Lobke

  Bijna Dood Ervaringen

  @Zolderworm, Hoe moet ik me dat voorstellen? En heb jij dat persoonlijk ook ervaren?
 5. Lobke

  Abortus? ~ Deel 3

  Persoonlijk vind ik het best storend al die zwarte "terecht wijzigingen'' van de mods. Heel onrustig omdat het erg vaak voorkomt. Misschien kunnen jullie ons meer de gelegenheid geven om onze meningen te geven. Ook diegene die vind dat abortus een keuze van de vrouw is. In mijn familie is er een stel wat alleen via medisch ingrijpen zwanger kan worden omdat de man een dwarslaesie heeft. Ze werden zwanger en waren enorm blij; na enkele maanden werd duidelijk dat het kindje weinig hersenen had, microcefalie, dus zwaar gehandicapt zou zijn. Er is gekozen voor het afbreken van de zwangerschap, waar beiden veel verdriet van hadden. Gelukkig kregen ze later nog en gezond kindje . De man -met dwarslaesie- verzorgt hun kindje en met enige hulp gaat dat goed. Ja ik heb hier begrip voor en al had ik het niet dan hield ik nog mijn mond.
 6. Lobke

  Waarom vieren Christenen niet de feesten uit het OT?

  Zo dat is wel een hele christelijke Sint, oh ja hij is Rooms-katholiek. Kijk maar uit dat hij niet de Willibrord vertaling in je schoen stopt.
 7. Lobke

  Abortus? ~ Deel 3

  @Kaasjeskruid, Deze uitspraak was de lijfregel van vrouwen die op de barricade gingen om de abortuswet erdoor te krijgen. En als je niet gelovig bent is dat enigszins zo. Het kindje kan niet kiezen.Persoonlijk moet ik er niet aandenken dat één van mijn dochters abortus zou willen plegen, ik zou dan liever het kindje zelf opvoeden. Maar wij kunnen niet beslissen voor anderen. Wel zouden we kunnen ageren tegen de 24 weken dat abortus mag worden uitgevoerd.
 8. Lobke

  Abortus? ~ Deel 3

  @Bonjour, Dit is een discussie, dus we mogen er wat van vinden. Ook al is de vrouw "baas in eigen buik'' Ik zal nooit tegen iemand zeggen; "wat jammer dat je een abortus hebt ondergaan", voor velen is het zwaar genoeg. Maar het vaak luchtig afdoen als een klompje cellen; dat klompje cellen is in wezen nieuw leven; jij en ik waren ook eerst zo'n klompje cellen. Mijn reactie op niet kwetsen; was er één op die van; jouw of @Dat beloof ik, moet ik even nakijken . Waarin aangegeven werd dat het kwetsend was voor vrouwen die een abortus hebben ondergaan om dit hier te lezen. Vandaar dat ik de kindloze vrouw erbij haalde.
 9. Lobke

  Abortus? ~ Deel 3

  En zo ook een 9 maanden baby, wanneer deze niet gevoed wordt sterft het.
 10. Lobke

  Abortus? ~ Deel 3

  Allereerst denk ik dat niemand echt voor abortus is. Het blijft m.i leven in ontwikkeling. Ik begrijp dat er abortus plaatsvind omdat het anders wel illegaal gebeurd, maar het is niet zo dat alleen gelovigen tegen abortus zijn. Ik ken een aantal atheïsten die geen voorstander van abortus zijn. In en discussie rekening houden met gekwetste vrouwen die abortus plegen vind ik wat te ver gaan Bonjour. Wie weet zijn er ook veel vrouwen gekwetst die graag een kindje zouden hebben maar niet zwanger kunnen worden. Ik heb moeite met de tijdsduur waar in Nederland nog abortus mag worden verricht. NL 24 weken een week later is er kans om te overleven. Maar zoals al eerder aangegeven is heeft een pasgeboren baby ook geen kans van overleven wanneer men het aan zijn/haar lot overlaat. In België is het 12 weken dat lijkt mij meer reëel. Maar ook dan vind ik het een kind in ontwikkeling. @Dat beloof ik, Vertel me niet dat dit lijkt op tumorweefsel. Een baby van 24 weken welke nog geaborteerd mag worden.
 11. Lobke

  Sentinel

  Deze mensen leven nog in het stenen tijdperk; ze kunnen ws geen vuur maken -wat men zag via helicopters-. Ik zou me meer druk maken om al die doden die hun leven verliezen in oorlogen of verhongering/overstromingen. Ze leven nog primitiever dan in het O-T en daar werd de vijand ook aangevallen.. Het is gewoon moeilijk om ons in die mensen te verplaatsen. Is dat je spreektaal of ben je ons weer in het ooitje aan het nemen.
 12. Lobke

  Sentinel

  @Kaasje, Heb je vanmorgen teveel suikers gegeten?
 13. Lobke

  Sentinel

  De overheid heeft verboden naar dat eiland te gaan. En als je dat verbod negeert kun je pech hebben.
 14. Lobke

  Sentinel

  Napalm nog wel! Ja, het is een lastige als je daar aan zult spoelen. Hoe ging dat toen er nog meer niet ontdekte stammen waren; koppensnellers, meerdere vrouwen, vrouwen meerdere mannen. Misschien zoals bij de indianen dat men wanneer men oud was en het einde voelde naderen men zich terugtrok. Natuurlijk heeft dit volk ook een geweten; maar wie zegt dat het geweten zoals in onze beschaving het beste is. Met rust laten die mensen als ze dat willen. Misschien denken ze wel; "daar komen allemaal witte duivels aan die ons naar de ondergang willen brengen". Gelijk hebben ze. Precies het strookt niet met jouw manier van denken, dus..........
 15. Lobke

  Sentinel

  @Robert Frans Je reageert vanuit onze beschaving, deze stam heeft zijn eigen wetten. Een daarvan is:"we laten niemand op ons land toe, we verdedigen ons". Misschien denken ze dat iedere vreemdeling hen wil doden. Ze gaan niet naar andere gebieden om mensen te doden, dus berechten? Ik denk dat ze niet eens weten wat wij bedoelen.
×

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid