Spring naar bijdragen

Lobke

Members
 • Aantal bijdragen

  2771
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Over Lobke

 • Rang
  CrediRog
 • Verjaardag 18 mei

Profile Information

 • Geslacht
  Vrouw

Recente profielbezoeken

1422 profielweergaven
 1. Duiveluitdrijving in de 21e eeuw

  Als een soort massahysterie.
 2. Duiveluitdrijving in de 21e eeuw

  Inderdaad hoewel ik het verschrikkelijk vind klinken -de duivel-, kan het ook te makkelijk wezen om de schuld buiten je zelf te leggen. Even off-topic; hoewel er bij mij veel wantrouwen is heb ik besloten dat los te laten. Soms is wat je schrijft echt raak en ik wil me daar maar op gaan richten. Ik kan er nog van leren.
 3. Duiveluitdrijving in de 21e eeuw

  Ik bedoelde niet alleen deze situatie maar ook andere uitdrijving van demonen. Ik ben geen psychiater dus welke stoornis deze persoon had weet ik niet. Hoe zie jij dat Kaasjeskruid?
 4. Duiveluitdrijving in de 21e eeuw

  Toch dat Jezus hen wilde "verlossen'' van de angst en wanhoop.
 5. Duiveluitdrijving in de 21e eeuw

  Vandaar mijn antwoord; 'misschien is mijn geloof te "klein''. Ik dacht ook meteen aan dit voorbeeld. In die tijd was epilepsie al een demonische bezetenheid omdat men er nog niet genoeg kennis over had. Maar als ik dat geloof, geloof ik ook dat Jezus het niet wist, niet verder dan de kennis van die tijd kon kijken. Was hij dan gewoon mens?? Ja, ik denk het wel hoe moeilijk ik dit ook vind om het toe te geven, om dit te aanvaarden.
 6. Duiveluitdrijving in de 21e eeuw

  Ik weet dat er in de Bijbel over duivelse machten gesproken wordt, maar dat ik bezetenheid als psychiatrische ziektes zie. Of iemand die een "bad trip" heeft, door psychedelisch of hallucinogene middelen te gebruiken. Dus of mijn geloof is te klein of men wist in de tijd dat Jezus leefde niet anders te verklaren dan....bezetenheid. Als medicatie helpt om mensen te "bevrijden'' van angsten, depressies, psychoses etc. dan lijkt me het vreemd dat er demonen aan het werk zijn. Die laten zich niet weg jagen door een pilletje toch? En soms helpt medicatie niet dat is erg. Soms is iemand een psychopaat, maar ook dan zijn er allerlei factoren die iemand maken tot wat hij is, misschien een afschuwelijk wreed mens. Maar maakt exorcisme van zo'n persoon een ander -niet psychopathisch mens-? Ach eigenlijk weet ik het niet, als iemand zelf duiveluitdrijving wil ondergaan, dan moet hij /zij wel diep ongelukkig zijn.
 7. Duiveluitdrijving in de 21e eeuw

  @Olorin, Bedankt voor je uitleg, ik kom er later op terug. Maar inderdaad het gaat uit van de behoefte van de "betrokken'' persoon.
 8. Duiveluitdrijving in de 21e eeuw

  @Olorin, Ja ik geloof en hoop dat ze er serieus mee omgaan. Want niets lijkt mij erger dan mensen met psychische problematiek, demonisch bezet te noemen. Van welke kant het ook komt. Daar is al zoveel mee stuk gemaakt.
 9. Duiveluitdrijving in de 21e eeuw

  @Olorin, Demonen uitdrijven, geloof jij er in? Niet alle psychische stoornissen zijn te genezen/te behandelen. Dat er bezetenheid achter zit gaat er bij mij niet in. @Trajecto, ik heb er geen voeling mee maar ik hoop dat ik dat gewoon mag aangeven.
 10. Duiveluitdrijving in de 21e eeuw

  Bij duiveluitdrijving voel ik vervreemding, of dat nu door charismatische protestanten gebeurd of door rooms-katholieken. Ik geloof niet dat wat duizenden jaren geleden duivels genoemd wordt dat ook is. Nu weten we beter, en m.i kunnen we die mensen beter naar een psychiater sturen. Bijbels gezien snap ik ook niet dat het alleen door hoog geplaatsten in de R-K mag plaatsvinden.. Nou misschien omdat er dan maar niet zo wat gedaan wordt? Maar zouden die duivels zich iets aantrekken van opleiding?
 11. Kleur en mod-reacties

 12. Kleur en mod-reacties

  @Olorin, Helemaal met je eens. Het is erg storend om steeds rode vlakken tegen te komen in een topic. Inderdaad liever eerst andere kleur of alleen; bla, bla ,bla in een zacht kleurtje.
 13. @Dat beloof ik, Smaad misschien omdat Jacco niet in de hel gelooft en je hem dat in de mond legde. Ja ik zou ook liever zien dat Jacco voor zichzelf sprak. Natuurlijk mag hij vinden dat hij celibatair moet leven, maar dat is dan binnen de Jehovah getuigen regel, de visie. Je kunt dit niet algemeen stellen voor christenen.
 14. Scheppingscongres

  @ZENODotus, Ga jij daar ook naar toe? Is het later ook te beluisteren?
 15. Inderdaad, Jacobus. De massavernietigingswapens in Irak zijn ook nooit ontdekt. Sorry Willempie, Trump is m.i een oproerkraaier een sloophamer misschien ook, maar om daar God aan te verbinden. Hij zal zeker ook wel wat zaken onderhanden genomen hebben. Maar een president die oorlogstaal twittert, serieus nemen? Poetin vaart er wel bij. Maar fijn dat ik je met dit bericht weer richting credible heb gelokt. Jij heb je schooljaren in Amerika doorgebracht, is je kijk op de USA daardoor veranderd?
×