Spring naar bijdragen

Lobke

Members
 • Aantal bijdragen

  3101
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Over Lobke

 • Rang
  CrediRog
 • Verjaardag 18 mei

Profile Information

 • Geslacht
  Vrouw

Recente profielbezoeken

1817 profielweergaven
 1. Lobke

  Gaven van de Heilige Geest

  @Gaitema, Het is duidelijk!! Jij hebt je punt gemaakt en anderen (waaronder ik) denken daar anders over. Dat moet kunnen op een forum!! We kunnen elkaar niet allemaal naar de mond praten. Als je geen tegengas duldt kun je het beter in een getuigenis topic plaatsen. Nu is het beter dat we niet op de persoonlijke toer gaan.
 2. Lobke

  Gaven van de Heilige Geest

  @Gaitema, Nergens besmeur ik jouw topic, ik heb het recht om te reageren en om kritiek te hebben. Kritiekloos zonder bewijzen alles voor zoete koek aannemen is dat wat Jezus zou willen?.Nee ik strijd niet tegen Jezus integendeel! Ik strijd tegen mensen die over wonderen spreken zonder dat ze de moeite nemen met bewijzen te komen. Er zijn al teveel mensen beschadigt door het maakbare geloof van genezingen, de teleurstelling en de hoop wordt de grond in geboord als men niet geneest.
 3. Lobke

  Gaven van de Heilige Geest

  Nee Gaitema, je krijgt geen bagger over je heen omdat je wonderen meemaakt, maar omdat die wonderen nooit gezien mogen worden, we moeten het gewoon geloven omdat jullie het zeggen. Ik kan hier wel van alles beweren, als mij dan gevraagd wordt of ik er informatie over heb en ik negeer dat dan is het logisch dat er kritiek komt. Kritiek is geen bagger! Ach eigenlijk verlenen jullie atheïsten een dienst; christenen die Joden haters zijn (jij niet) liefdeloos en wonderen opeisen zonder enig bewijs daar word ik niet jaloers op. Ik denk ook aan de meelezers.
 4. Lobke

  Gaven van de Heilige Geest

  @WdG, Als dit werkelijk gebeurd was had je het niet alleen vermeld maar ook het ziekenhuis, de reacties in kranten en medische tijdschriften. Inderdaad er lezen hier ook mensen mee, misschien zou je je daar meer van bewust mogen zijn. Ook gelovigen die niets kunnen met zulke verhalen. Je maakt van geloof een genezingscircus waar geen bewijs voor nodig is. Trouwens; de ouders accepteren de dood/ziekte niet? Wat ik begrijp, want welke ouder wil zijn kind verliezen? Maar bepaald God dat niet in jouw visie? Weet je jouw manier van obsessief met genezingen bezig zijn vervreemd van geloven. Het maakbare geloof; het staat ons niet aan dat men ziek is dus.....
 5. Lobke

  De hel

  @Leviknap dat je zo rustig op die verbale drek van Fritsie reageert. Goede Sjabbat!
 6. Lobke

  Gaven van de Heilige Geest

  Ach en dit alles zo lezend vraag ik me af wie de "zwijnen'' zijn.. @WdGals dit gebeurd is na een uur is het een wonder. Ook in het ziekenhuis zal er veel over gesproken zijn, het zal de kranten gehaald hebben. Kun je ons informatie geven over deze wonderbare genezing?
 7. Lobke

  Muziek topic

  @Willempie weer genoten van je oktober muziek; Bob Dylan en Van Morrison vervelen me nooit. Thank you Lord, Niet omdat de vliegtuigongelukken waarbij veel doden vallen, straf is-----Heer ontferm U! Niet omdat allen overleven bij een crash, -oh ja dat mag je uitschreeuwen Thank you Lord-, maar omdat zij bofkonten zijn is het niet minder erg dat er veel pechvogels zijn. Lijden zal altijd een probleem wezen; voor ieder, gelovig of niet gelovig!!! De meeste gelovigen gaan daar net als niet gelovigen niet makkelijker mee om. Maar er kan een persoonlijke drang zijn om je rust bij God te zoeken, je pijn bij Hem te brengen. Dat maakt geen beter mens van ons, maar het is een persoonlijk verlangen.
 8. Lobke

  't Stamcafé (Praatvaria)

 9. Lobke

  Israël 2018

  @Fritsie post je speciaal voor Kaasjeskruid.
 10. Lobke

  De kapelaan.

  Ja, het moet nu geen -verzoeking- maar -bekoring- zijn.
 11. Lobke

  Satire dmv cartoons/memes/plaatjes

  Ladyshave Een dame komt per vliegtuig terug van vakantie in Zwitserland. Ze zit naast een priester. Tijdens de vlucht geraken ze aan de praat en zo komt het dat ze de Pastoor om een speciale dienst vraagt. "Eerwaarde, ik heb in Zwitserland een gloednieuw en hypermodern epileerapparaat gekocht, het was niet goedkoop en ik zit dus over de wettelijke limiet. Ik zal er invoerrechten op moeten betalen. Kunt u mijn ladyshave niet verbergen in uw toog?" "Natuurlijk, " antwoordt de Pastoor, "maar ik moet u waarschuwen: ik kan niet liegen!" "Maar de douane zal u als priester niet verdenken en u doorlaten." zegt de dame, en ze geeft hem de ladyshave. Aangekomen op Schiphol komen ze langs de douanepost en de douanier vraagt aan de priester: "Niets aan te geven?" "Wel, " zegt de priester die niet kan liegen, "van mijn hoofd tot aan de gordel, heb ik niets aan te geven." De douanier vindt dit antwoord een beetje vreemd en vraagt door: "En onder de gordel?" "Wel, " zegt de priester, "daar bevindt zich een fantastisch apparaat bestemd voor vrouwen, dat nog nooit is gebruikt!" De douanier barst in lachen uit en roept: "Het is goed, eerwaarde! Volgende!!!"
 12. Lobke

  De kapelaan.

  Je hebt je natuurlijk ook een lange tijd kunnen inleven in die rol.
 13. Lobke

  't Stamcafé (Praatvaria)

  @Willempie en @Gaitema, Ik vind jullie niet lachwekkend, maar dat zo gefixeerd zijn op genezingen wel. Maar ik ben ook bevooroordeeld, ik ervaar zelf afschuw bij het zien van deze filmpjes. En dat ervoer ik al in de tijd dat ik niet twijfelde aan mijn christen zijn, ik heb teveel gezien waar ik van walgde. @Gaitemajij geeft aan dat iedere christen kan genezen maar even later dat het een gave moet zijn, niets wordt getoetst of kan getoetst worden. Jullie willen graag een maakbare samenleving zonder ziekte. Maar dat wil iedereen, wanneer je maar enigszins realistisch bent weet je dat dat er niet is. Dood, ziekte, pijn het is onderdeel van het leven. Vroeger en nu. Soms liggen mensen in het ziekenhuis en is er veel gebeden voor hen, en ze hebben dat misschien als troost ervaren, als ze gelovig zijn -God dichtbij-. En als ze genezen dan zijn de dankzeggingen niet te tellen, en dat is mooi en mag m.i. Maar worden de artsen en verpleegkundigen die hun stinkende best deden ook bedankt? Misschien werkt God meer door hen heen dan door de zgn genezers en daar hoeven ze zelf geen gelovige voor te zijn. Ze verstaan hun vak en proberen mensen te genezen door de kunde van de wetenschap. Prachtig werk! Gisteren kregen we een mail van een charismatisch gelovige vriend die kanker had, hij heefteen stamceltransplantatie gehad, een zware strijd achter de rug, totale afzondering omdat hij niet ziek mocht worden. Er is voor hem gebeden en ik vermoed ook dat er woorden van genezing over hem uitgesproken zijn, én hij was genezen verklaard! . Nu blijkt dat er toch weer uitzaaiingen zijn en dan vertrouwen én op God én op de artsen is voor mij veel meer bijzonder en integer dan alle filmpjes die ik hier boven keek.
 14. Lobke

  't Stamcafé (Praatvaria)

  Het is al vaker gezegd; als alle christenen dit kunnen moeten ze niet de tijd verdoen op een forum. Ga naar verpleegtehuizen, instellingen voor mensen met een verstandelijke beperking, blinden, doven, geamputeerden, kankerpatiënten. Werk aan de winkel, het zou wel fijn zijn dat de resultaten te bewijzen zijn. Want ik verhip ook van de rugpijn en zou voor het gemak in een rolstoel kunnen zitten, maar er ook weer uitstappen en denken dat de rugpijn over is, dat zou fijn zijn. Maar hoe is het over een maand?? Ik ga maar naar de pijnbestrijding en hoop dat ik kracht mag ervaren om dingen waar ik tegenop zie te doorstaan, dus ja ook ik bid voor de ellende in de wereld de pijn die er is, de gebrokenheid. Maar dat genezingscircus laat ik liever aan mij voorbij gaan; genezingen. Meestal wordt er nog gescoord met iemand die een psychosomatische ziekte had. Ja het is goed dat diegene geneest maar daar zit veel psychologie achter; de wil om eindelijk meer te bewegen, wat maakt dat je je beter gaat voelen, je door bewegen afvalt en misschien minder eet etc etc.
 15. Lobke

  't Stamcafé (Praatvaria)

  Ik geef een serieus antwoord.
×

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid