Spring naar bijdragen

Lobke

Members
 • Aantal bijdragen

  3316
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Over Lobke

 • Rang
  CrediRog
 • Verjaardag 18 mei

Profile Information

 • Geslacht
  Vrouw

Recente profielbezoeken

2040 profielweergaven
 1. Lobke

  Opgeruimd staat netjes.

  Ik heb me wel eens afgevraagt waarom mensen in arme landen toch zo hun gebedshuizen mooi houden, soms pracht en praal. Kijk bij Boeddhisten, Hindoestanen, Rooms-katholieken. Zelf komend uit de gereformeerde (synodale) traditie waar soberheid voorop staat en wat mij ook aanspreekt- geen pracht en praal- ervaar ik ook respect voor hen die ondanks hun armoede het zo belangrijk vinden om een plek te hebben waar ze kunnen aanbidden, zich verwonderen etc. @Kaasjeskruid, Zover ik je ken sta jij er ook zo in; God vindt je niet in een huis; God's huis is je hart. Maar toch als ik denk aan al die mensen die met zoveel geduld en met zoveel kunstenaarsbloed/vakmanschap soms honderde jaren deden over het bouwen van Kathedralen, cultureel erfgoed, dan vind ik dat toch mooi. Iedere vakantie gaan we alle kerken in die maar te bezichtigen zijn, om God te vinden? Nee, maar toch gebeuren er soms onverwachtse dingen. Kaarsjes aansteken ik deed het nooit; maar een paar jaar geleden in Kroatie bezochten we een prachtige kleine kerk. Mijn man's jongste zusje was ernstig ziek en beiden hadden we zo iets van: zullen we een kaarsje aansteken voor T? Daarna zeiden we; wat voelde dat goed. Is ze genezen? Nee!! @Willempie, Een klein stukje gekeken. Vanavond de rest.
 2. Lobke

  Opgeruimd staat netjes.

  Inderdaad, er zal geen cent meer gaan naar de kinderen in Eritrea. Maar dat zou ook niet gebeuren zonder dat de Notre -Dame verwoest was. Het kan beiden; nood ledigen en cultureel erfgoed met een enorme emotionele waarde opbouwen. Ja als er een keuze zou zijn dat alle nood in de wereld opgelost zou worden door de Notre Dame niet meer op te bouwen dan koos ik ook voor het eerste. Maar je weet dat het veel complexer is. We zeiken hier al als er een paar vluchtelingen teveel komen. Maar inderdaad het is een oproep aan ons allen om bijv het Rode Kruis of Unicef te steunen die veel werk doen in de vluchtelingenkampen.https://www.unicef.nl/nieuws/2018-01-19-leven-in-een-vluchtelingenkamp-9-dingen-die-je-nog-niet-wist?gclid=CjwKCAjwndvlBRANEiwABrR32FzQPlfTYwzQua9Yfx-hutoBV8C2C5otCFqhlAWjyrvvpOT1btV7sxoCYewQAvD_BwE
 3. Lobke

  Opgeruimd staat netjes.

  Ach Kaasje probeert ons uit de tent te lokken. Kijk toch eens goed naar die ramen, daar zal zelfs een sloper de schoonheid van inzien. Ben je ooit in de Notre Dame geweest?
 4. Lobke

  Opgeruimd staat netjes.

  Het was en wordt hopelijk weer een prachtige kathedraal; de ronde gebrandschilderde ramen zó mooi. De Notre-dame daar genoten veel mensen van; christenen/anders gelovigen en niet gelovigen. Cultuur barbaar! 😠
 5. Lobke

  Hallo allemaal

  Een kat die Storm heet. Storm lijkt spreken op onze Zwalker.
 6. Lobke

  Hallo allemaal

  Welkom Oyarsa!😊
 7. Lobke

  Schorsing homosexuele priester Pierre Valkering

  @Bastiaan73, Persoonlijk vind ik het ook niets verplicht celibatair leven, maar de R-KK is groot en log. Tegen die tijd dat dit veranderd is leven wij waarschijnlijk niet meer. Maar deze man had -net als priesters die verliefd worden en willen trouwen- zijn "baan'' moeten opzeggen. Als je er niet meer achter kan staan dan is het m.i beter deze kerk te verlaten of in iedergeval het priesterschap. Veel rooms-katholieke christenen in Nederland vinden het celibaat ook niet geweldig, maar het is een wereldwijde kerk en zomaar iets veranderen is er niet bij. Dat vind ik het voordeel van Protestantisme; er zijn vele kleuren en wellicht past er één bij je. 😉
 8. Lobke

  Schorsing homosexuele priester Pierre Valkering

  Een priester doet de belofte celibatair te leven en dat stelt iets voor. Ook al zien wij alleen diegene die de belofte niet kunnen houden. Het lijkt mij moeilijk, maar wel eerlijker om dán je ambt neer te leggen.
 9. Lobke

  Waarde of gevaar van het geloof

  Ik kwam even langs, van zoveel hoogmoed word ik toch een beetje misselijk. Ooit viel mijn fiets iets tegen een Jehovah fiets van keurige Jehova's, zelfs één van de vooraanstaanden. Misschien was zij wel één van die 144.000 (misschien heb ik een nulletje teveel of te weinig maar dat mag de pret niet drukken) Op die fiets zat een klein krasje en ze wilde dat ik het doorgaf aan de verzekering die mij belde dat de opgegeven schade 400 € was. Ik gaf door dat ik dat nogal vreemd vond voor een krasje van 2 cm. De verzekering stuurde ons een brief, ze waren gaan kijken naar de fiets; schade €25,-. Jehovah getuigen zijn gewoon mensen met al hun lek en gebrek; sommigen zijn eerlijker dan anderen, sommigen beliegen en bedriegen de kluit. Dat is het sjako en en niet anders.
 10. Lobke

  Aanslag in Utrecht

  Toen ik nog kerkte bij de VEG was daar een voorganger die veel godsvertrouwen had ( hebben ze heus niet allemaal) . Hij vertelde dat hij ging vliegen een paar dagen na 9/11. Er heerste veel spanning onder de mensen en ze keken argwanend naar iedere donker getinte medereiziger. Hij zei tegen zijn collega " hoe dan ook we komen altijd thuis''. Is het niet hier `naar beneden wijzend` dan wel daar `naar boven wijzend`, hij had een ongekunselt Godsvertrouwen, zoiets als Corrie ten Boom. Geen schriftgeleerden, geen haatzaaiers maar voorzichzelf een Godsvertrouwen en daar is mi niets verkeerd aan. Niet "mij overkomt niets" maar "ik weet mij geborgen".
 11. Lobke

  Leaving Neverland

  @Dat beloof ik Ik ken alleen maar christenen die seksueel misbruik veroordelen, het misbruik in de kerk nog meer dan er buiten. Het gaat nu over~~Leaving Neverland~~.
 12. Lobke

  Leaving Neverland

  Eigenljk verbaasde het me niet. We wisten dat er kinderen bij hem sliepen, dat was op zich toch al wat vreemd. Ik begreep dat hij geen langdurige relatie met zijn vrouwen had, hij wilde graag kinderen. De ouders waren m.i super trots dat zij en hun kinderen vrienden waren van Michael J. Hebben ze het niet geweten of -omdat het zo'n leuk leventje was- de oogkleppen opgehad? Er is geen zekerheid, maar het verbaasd me niets. Michael hield van kinderen en de kinderen hielden ook van hem. Maar hij heeft hun verering en liefde misbruikt als het waar is wat ze zeggen.
 13. Lobke

  Hoe ik tot het geloof gekomen ben

  Die zuster uit Asten wonen af en toe ook in convento greco ortodosso? Fijn hoor zo afwisselend, de zomermaanden in Italie. 😂
 14. Lobke

  Appen met andere vrouwen

  @Huulkje, Ik begrijp jouw onbehagelijk gevoel. En ik zou tegen mijn man zeggen; " kun je dat invoelen''? Soms is het niet verkeerd om naast je partner vrienden/vriendinnen te hebben waar je mee appt of mailt. Er kunnen andere mensen zijn waar je zaken mee deelt waar je partner geen belangstelling voor heeft, niets mis mee lijkt me. Ooit leerde ik op Freethinker een oude wijze man kennen waar ik vaak mee mail; we delen muziek en hij heeft een intens leven achter de rug. Mijn man leest soms een stukje van de mail en we betrekken onze partners in de gesprekken. Niets stiekems, we hoeven elkaar niet te zien, maar ik geef veel om hem. Het is waardevol en er is niets mis mee. Dus contacten naast je partner kan, maar de manier waarop lijkt me belangrijker.
 15. Lobke

  Mijzelf voorstellen

  Welkom Sjofar!
×

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid