Spring naar bijdragen

Lobke

Members
 • Aantal bijdragen

  3506
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Alles door Lobke geplaatst

 1. Lobke

  Kindermisbruik binnen JG-gemeenschap

  `Daders waren misschien eens slachtoffers, maar het gaat om het NU, de slachtoffers van dit moment. Officiële hulpverlening daar hebben slachtoffers recht op, of ze er gebruik van maken is aan hen. Ze moeten in ieder geval gehoord worden, serieus genomen worden, niks mag weg gestopt worden wil een gemeenschap GELOOFWAARDIG blijven. Dat ook daders hulp nodig kunnen hebben, dat kan maar wel via een andere lijn.
 2. Lobke

  Vaccineren of niet?

  Ik begrijp als moeder heel goed wat je bedoelt met abortus, de lijn tussen recht op leven en recht op keuze van de moeder/vader is een dunne. Maar niet ontopic.
 3. Lobke

  Vaccineren of niet?

  Begin jaren 70-tig werkte ik in een kindertehuis, kinderen die een verstandelijke en vaak een lichamelijke beperking hadden. Er woonden ook 2 kinderen met de ernstige ziekte phenylketonurie, https://www.pkuvereniging.nl/over-pku/wat-is-pku/ .Het trieste is dat wanneer deze ziekte in een vroeg stadium ontdekt zou zijn zou deze handicap voorkomen worden, o.a door diëten.. Gelukkig de hielprik kwam begin jaren 70-tig, even een klein prikje en inderdaad moeders vinden het vaak zielig, maar hoe zielig zou het zijn wanneer deze ziekte zich zou openbaren bij uw kindje omdat je een prik zielig vindt.
 4. Een muzikale wens voor iedereen. Goede dagen en de beste wensen voor 2020!
 5. Lobke

  Moeder bidt voor opwekking dode peuter.

  @Dingo, Zelfs daar zijn het uitzonderingen anders had dit verhaal over het twitter bericht van een Amerikaanse moeder niet zoveel (terechte) ophef gebracht.
 6. Lobke

  Moeder bidt voor opwekking dode peuter.

  Inderdaad een wanhoopskreet van een moeder die haar kind verliest. Ik weet niet wat is zou doen als een vriendin mij dit vroeg; allereerst zou ik haar in mijn armen nemen en zeggen dat haar kindje dood is. Maar misschien zou ik bidden om haar rust te geven, rust dat alles gedaan is. Maar ik zal zelf weten dat haar kindje hier niet meer is. We kunnen nu de moeder niet verwijten dat ze nooit eerder (weet ik ook niet zeker) voor andere overleden kinderen bad. Ik ben niet charismatisch en mijn gebed zou zijn, "help haar dit erge leed te dragen".
 7. Lobke

  Wat raakt jou? Wat spreekt je aan.

  Er zijn nogal wat discussies en Bijbelstudies. Ik lees ze met interesse maar heb ook behoefte aan een ander soort topic. Wie tijd of zin heeft kan hier plaatsen: wat je boeit, raakt, interesseert. Het staat in de koffiebar dus voel je vrij om te reageren, ook wanneer het niets met geloven te maken heeft. Ik doe de aftrap. Het verhaal van Theanne Boer raakt me, omdat het niet opgeklopt is. Niet te dramatisch beschreven, al proef je het verdriet erdoor heen. Niet super vroom want dat wil en kan ze niet meer. Ik herken me in haar manier van het geloof beleven.
 8. Lobke

  Zelfverloochening

  Mijn voorgevoel ook.
 9. Lobke

  Zelfverloochening

  @Bastiaan, Fundamenteel heeft mij ook verschillende p-btjes gestuurd en ik heb hem advies gegeven (voor wat het waard is). Ik heb ook een link gestuurd via facebook naar de mensen in Oeganda. Ik heb nog geen bericht terug -ws zitten ze niet veel op facebook-. Een organisatie die bijna stalkend om geld vraagt is niet fris. Dus de foto van dat meisje zegt me niets over de waarheid.
 10. Lobke

  Israël

  Ik zie een nieuw topic ontstaan en zal het met belangstelling lezen. Want ik weet te weinig van deze materie.
 11. Lobke

  Muziek topic

  Jessye Norman een operazangeres met wereldfaam is overleden. Sterkte voor haar dierbaren.
 12. Lobke

  Nu of straks: op televisie

  Inderdaad Shtisel. 😍
 13. Lobke

  Muziek topic

  Mijn neef is de zanger in dit nummer. Hier werkt hij mee aan het programma Hessels Herberg.
 14. Lobke

  Muziek topic

  @Bastiaan73, Leuk het roept herinneringen op. Mijn neef(je) speelde dit met hun band, gewoon in de huiskamer en niet perfect maar wel leuk!
 15. Lobke

  Vraag maar raak

  Dacht ik eerst ook 😀. Inderdaad 1912, de fotograaf heeft ook een mooie kop. En kijk zijn foto's zo geweldig. https://nl.wikipedia.org/wiki/Edward_Sheriff_Curtis
 16. Lobke

  Vraag maar raak

  @Bastiaan73, Dit is een foto van een Quilcene Indiaan. De foto heet ook 'Quilcene boy'. https://www.artic.edu/artworks/50015/quilcene-boy ik was gefascineerd door de uitdrukking in het gezicht van deze jongen. De fotograaf Edward S. Curtis heeft prachtige foto's gemaakt; een hele serie van Indianen.
 17. Lobke

  Vraag maar raak

  Een vraag voor @Bastiaan73 Zijn er wereldproblemen die je bezig houden? En zo ja, welke?
 18. Lobke

  Nepbijbels: Is jouw bijbel echt?

  @Olorin, Een rijmbijbel fantastisch!!😊 Ik hou het nog steeds bij NBG-51 en het liefst gebruik ik die met soepele omslag.
 19. Lobke

  Vraag maar raak

  Een vraag aan @antoon, Waarom zijn Jehova getuigen zo geobsedeerd door de eindtijd? Mag je niet gewoon "genieten'' van je aardse leven?
 20. Lobke

  Het kruis dragen (cartoon)

  Ja, de ontbrekende. @Noel2, Bedankt voor het plaatsen.
 21. Lobke

  Het kruis dragen (cartoon)

  Het is niet echt belangrijk maar Abraham kwam uit Ur (ook wel Oer en in het Soemerisch: Urim) was een stad in Soemer, in het zuidelijk deel van Mesopotamië (hedendaags zuidoost Irak), waar de rivieren Eufraat en Tigris in de Perzische Golf uitmonden. De stad werd reeds ca. 4000 v.Chr. gesticht. Hoe zien ze er in Zuidoost Irak uit?? Niet zo als op de R-KK bidprentjes toch?
 22. Lobke

  Het kruis dragen (cartoon)

  @TTC, Ik ben niet goed in cartoons plaatsen, maar als je met de rechter muisknop op de afbeelding gaat staan -zoeken op google- dan kom je meer tegen . Ik zag nog één plaatje die een aanvulling was op de cartoon. Kijk maar eens.
 23. Lobke

  Het kruis dragen (cartoon)

  @Willempie, Niet zo aangebrand reageren, natuurlijk hebben Joden in zeker 2000 jaar zich gemengd met mensen van andere volkeren. Maar ik denk dat qua uiterlijk mensen in Arabische landen toch enigszins een wat donker uiterlijk hebben, bruine ogen, zwart haren. Die R-KK heiligen plaatjes geven een zoetig beeld, niet mijn Jezus. grapje.
 24. Lobke

  Het kruis dragen (cartoon)

  @TTC, Je bent er nog één vergeten.
 25. Lobke

  Het kruis dragen (cartoon)

  Dit is een plaatje zoals Jezus vaak afgebeeld wordt in de RRK tenminste in het verleden,of dat nog zo is weet ik niet. Jezus was een Joodse man, dus een foto van een gemiddelde Joodse man zou voor hem gelden. Nu ga ik er van uit -ik geloof dat- dat Hij bestaan heeft. Voor mij is niet belangrijk hoe hij er uitzag; maar wat het betekend in mijn leven. Ik zie niets aan de andere kant van de kloof, ik zie dat zijn medereizigers hem gepeerd hebben.
×

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid