Spring naar bijdragen

Maria K.

Members
 • Aantal bijdragen

  1208
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Over Maria K.

 • Rang
  CrediBakvis

Profile Information

 • Geslacht
  Vrouw

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

 1. Maria K.

  Met welke doel ben je op aarde?

  Gelijkwaardig is niet hetzelfde als gelijk. Lees nog eens de bijdrage van @Willempie. De meest uiteenlopende mensen kunnen gelijkwaardig zijn, dus niet de één meer dan de ander of hoger geplaatst.
 2. Maria K.

  Met welke doel ben je op aarde?

  Ik weet wat er in de Bijbel staat. Wat volgt heeft mi. weinig tot niets met een reden tot vriendschap te maken, maar wel met hoe je met vrienden omgaat. Daaruit blijkt dan hoeveel je vriendschap waard is. Vriendschap is gebaseerd op gelijkwaardigheid. En die is er niet. Verwar dan vriendschap niet met liefde. Dat is een volledig ader chapiter. Ik ken de Nederlandse taal en Iets anders beweren of uitleggen, of hoe je ook wil noemen, heet dan exegese en daar heb ik nu geen behoefte aan. De vraag was nu wat in het hier en nu onder vrienden verstaan.
 3. Maria K.

  Met welke doel ben je op aarde?

  Je vraagt hoe Jezus daarover dacht. Dat is toch duidelijk te lezen voor wie de Bijbel hiervoor als leiddraad heeft. oa. in Johannes 15: 10-14 Een definitie van wat vriendschap betekent is dat echter niet. Dat is voor veel mensen verschillend en met meerdere omschrijvingen kan ik het eens zijn. Een vriend van mij hoeft mij niet te gehoorzamen. Hij hoeft niet hetzelfde te zijn of te denken als ik. Wel heb ik graag dat hij mij en hoe ik in het leven sta respecteert.
 4. Maria K.

  Met welke doel ben je op aarde?

  Niet helemaal. Mensen zijn zoals ze zijn. Dat is wat je kunt geloven, zonder hun daden te accepteren. Echter: Als mensen dingen praktiseren, die niet bij mijn wereldbeeld passen, dan sta ik ze niet toe in mijn persoonlijke, privé leven. Dan blijven het oppervlakkige bekenden. De vraag rijst dan: Waarom noem je hen je vrienden? Wat is het dat je wel in hun aantrekt? En is het dan waard om aan te zien, hoe zij plezier maken om dingen die jij verafschuwt. Want daarvoor moet je hun leven minstens wel kunnen respecteren, ook al hoef je er niet in mee te gaan. Of zag je ooit dingen in hen die je aantrokken, maar zie je dat nu niet meer terug? Misschien ben je zo trouw, dat je ook trouw bent aan hetgeen ooit was, ook al komt dat nooit meer terug. Een gevoel van verlies kan je dan overkomen en een soort rouwproces. Dan is het misschien goed om wat afstand te gaan nemen. Nieuwe dingen zullen dan je gedachten gaan vullen. Vreemd dat je als alternatief slechts "niets doen" en "saai" kunt bedenken. Je kunt het ook zien als "rustig en betrouwbaar" voor hen, waar je van houdt en die belangrijk zijn voor jou en die je als verrijking kunt zien voor een gelukkig leven. Maar dit is hoe jij nu denkt en het is dan ook niet vreemd, dat @Dat beloof ik aan depressie dacht. Of ben je zo gefocust, dat je aan niets anders kunt denken? Jammer en dat maakt me verdrietig. Het lijkt alsof je zo een leeg leven hebt idd. Maar is dat wel zo? Je noemde al een paar dingen, waar je van kunt genieten. Je zou je daar ook wat verder in kunnen verdiepen. Dat belangrijker maken in je leven. En als je zo doorgaat met erover van gedachten wisselen zoals je nu doet, zul je vast wel mede geïnteresseerden vinden. Misschien is er ergens een gesprekskring of een groep waarmee je de natuur in kunt gaan. Vrijwilligerswerk is altijd gevraagd. Misschien je licht eens opsteken. Dat hoeft niet echt christelijk van beginsel te zijn, maar wel beantwoorden aan hoe jij denkt over het zorgen voor je medemens, dieren en alles wat in de natuur voorkomt.
 5. Maria K.

  Met welke doel ben je op aarde?

  Precies wat ik bedoel. Maar dan ook vice versa. Ook anderen zijn die ze zijn. Daar kun je mee proberen om te gaan, maar ze niet veranderen. Een mens verandert door observeren, leren en leven, maar niet puur en alleen omdat ze dat door anderen wordt gemaand.
 6. Maria K.

  Met welke doel ben je op aarde?

  Het is goed dat je dit tot uiting brengt. Je zit echt moeilijk, maar misschien is het een troost of anders weet dat je niet de enige bent. Veel mensen die bewust nadenken maken een moeilijk periode door in hun vroege volwassenheid. Het lijkt alsof je nu alles zou moeten weten en vol in het leven zou moeten staan. Maar niets is minder waar, als je zekerheden dreigen te gaan wankelen en nu door eigen gedachten en niet omdat een opvoeder het je opdringt. Een vraag aan jou. Waarom is het dat je denkt, dat jouw vriendin dacht, dat het aan haar lag? Hoe kwam ze op dat idee? Ik denk dat je met je laatste zin precies de spijker op z'n kop slaat. Je kunt wel degelijk genieten van allerlei dingen, maar dat is niet wat je waardeert. Het klinkt alsof je wil zijn zoals anderen zijn. Maar je hebt ook andere eigenschappen en gedachten dan de mensen in je directe omgeving. Je kunt niet of moeilijk met anderen hierover communiceren. Dat maakt best wel eenzaam. Dit is een tendens, zoals ik vaker bij jou lees. Is dit iets wat je je niet bewust bent? Je schrijft dat je anderen ook nu weer afwijst. Is het dan vreemd dat zij dat naar jou toe ook doen? Waarom zou je elkaar afwijzen, omdat de ander niet hetzelfde is en denkt dan jij? Is het niet zo, dat als je jezelf accepteert zoals je bent, als een eigen unieke persoonlijkheid en ook anderen zo benadert, als allemaal uniek, de wereld veel interessanter wordt? Ipv. van denken in goed en fout en oordelen en veroordelen. Want dat wordt dan jouw denkwereld en kun je niet meer zonder meer dingen nemen, zoals ze zijn en ervan genieten van wat is en naast je neer leggen wat je nu even wat minder interesseert. Dan wordt het oordelen en geoordeeld worden. Ook naar jezelf toe wordt het dan gif voor creatieve gedachten en leermomenten. Ook wordt je zicht op je omgeving vertroebeld. Blijf aub. die je bent. De één is een doener en de ander is een denker. Soms allebei een beetje. Samen met anderen vorm je zo een diverse wereld waarin ieder zijn aansluiting kan vinden. Of het nu om materiële zaken gaat of om spirituele zaken. En bedenk ook: Er is een tijd en een plaats voor alles. Ik wil je dit nu meegeven. Soms staan er nog wel eens wijze dingen in de Bijbel, ook al lijkt het wel eens overjaard. Want de tijd van oorlog kan ik ook niet echt waarderen. Maar dat alles is wat men "leven" noemt. Eeuwenoude woorden. Prediker 3:1-22
 7. Maria K.

  Wat te doen?

  Eerst nog mijn excuses voor het warrige bericht. Ik was er nog mee bezig, maar twijfelde of ik het wel zou plaatsen. Klikte per ongelijk op verzenden, wilde het nog verbeteren, maar had even wat anders te doen. Maakt verder niet uit, want wat ik wilde schrijven staat er. Wat God wil weet ik niet. Jij wel? Van Jezus staat in de Bijbel, dat hij een paar grote vaten wijn extra maakte toen op een bruiloft in een een klein dorpje blijkbaar wat meer gedronken was dan de gastheer verwacht had. Ook dat hij de dure mirre, die over zijn voeten uitgegoten werd wel wist te waarderen, natuurlijk samen met het gebaar. Het blijft hebberig en bezitterig. In begin lijkt dit een teken van liefde. Later wordt het beknellend en verstikt het de liefde.
 8. Maria K.

  Wat te doen?

  Het is een tijdje geleden dat ik hier gereageerd heb. Wel af en toe meelezen. Jouw bericht trof mij in mijn hart. Andere cultuur, maar vooral andere gedachten over hoe een relatie in elkaar steekt. Het eerste wat mij trof in jouw schrijven: Misschien is het omdat ik ook vrouw ben, dat ik dit nooit zou accepteren van iemand, dat hij mij zijn wil oplegt, zonder rekening te houden met wat ik altijd gewend was en zonder meer de dingen die ik doe veroordeel. Zolang er van verliefdheid sprake is en een elkaar leren kennen en het hoe en waarom van elkaar leren begrijpen, is er heel erg veel oké. Wordt het echter systematisch een afdwingen van gedrag bij de ander dan verandert er wezenlijk iets. Het is geen samengaan meer, maar de één denkt dat de ander zijn bezit is geworden. Elke gezonde vrouw, zeker als die naar westerse normen is opgevoed, zou dan hetzelfde kunnen reageren. Dit lijkt nog niet op een gesprek met wederzijds respect voor wat de ander wil. Je vertelt het niet, maar ook ik zou dan expres mijn eigen gang gaan. En misschien ook stiekem. Maar meer waarschijnlijk zou ik gezegd hebben: Ik hou van jou, maar je zult moeten me moeten nemen zoals ik ben en ook dat ik een eigen persoon ben. Ik weet zelf wel wat mijn normen en waarden zijn. Dat hoef ik me niet af te laten dwingen. Hoe dringend en hoe sterk kom je over bij haar? Blijkbaar zo sterk, dat ze er uiteindelijk voor gekozen heeft alleen verder te gaan. k een bedreiging heeft gevonden. of als we ruzie kregen en we even niet praatte ging zij dan opeens uit en als ik haar daarop aansprak was het ‘ ja wij spraken toen niet ‘ dit heeft zij vaker gedaan, wat mij het ergste pijn doet is als wij even uit elkaar gaan wat nu weer het geval is (2 maanden) zij jongens volgt op sociaal media, jongens fotos liked, gaat chillen met jongens, drinken met jongens, fotos maken met jongens en van mij moet zij dan totaal niets weten. Wij hebben veel ups en downs gehad maar als zij echt van mij houd dan doet zij dat toch allemaal niet? In die 2 maanden dat wij uit elkaar zijn ben ik volop bezig geweest met Jezus, Jezus en nog is Jezus maar hoe krijgt zij het over haar hart om met zulke dingen bezig te houden? Dat snap ik niet. Ik ben niet heilig maar ik heb nooit met een meisje gepraat tijdens onze relatie, nooit heb ik gechilld met een meisje, ik had die behoefte niet omdat ik mijn vriendin had, waarom zij wel? Waarom kan zij niet bezig zijn met God wanneer wij uit elkaar zijn? Waarom zoekt zij haar leegte ergens anders op? Dat verwacht ik niet van iemand die mij juist dichterbij God bracht maar toch is het zo. Ik zit met zoveel vragen, zij wilt deze niet beantwoorden, zij beschuldig mij vaak dat ik te weinig heb gedaan voor haar (terecht) maar ik heb wel altijd van haar gehouden met heel mijn hart. ik weet niet wat te doen, moet ik accepteren dat zij misschien gelukkig is bij een andere of gelukkiger is met haar ‘vrije’ leven of moet ik vechten voor haar? Ik weet het niet meer mijn hart breekt elke keer als ik via sociaal media zie dat zij dronken met jongens chill terwijl ik in me kamer hulp vraag van God, me focus op Jezus.
 9. Maria K.

  zonder seks

  Niet eens dat alleen @Kaasjeskruid Dat is wat een persoon denkt die dit alles zo prima vindt. Dit is de andere kant en gaat nog veel verder. Dit is ziek, als je er alleen zo over kunt denken. Er zijn vele vormen om over seks te denken, maar dit slaat alles. Eens. Maar voor mensen hier serieus op ingaan: Een perfecte intro om je als trol te doen kennen. Ik neem het terug als anders blijkt. Dan zeg ik: Ga in een klooster. Of ga eens naar een psycholoog ipv. deze ziekelijke shit hier neer te plempen.
 10. Maria K.

  zonder seks

 11. Maria K.

  Jesus Christ Superstar

  Waar gaat het nu nog over? Over Jezus Christ Superstar en hoe het verhaal daar gepresenteerd wordt? En de kritiek die in de loop va de tijd op deze producties wordt gegeven? Of hoe jullie geloven hoe het in de Bijbel staat. Als daarop niet wordt ingegaan wordt hou ik het voor gezien. Ik heb hier nu zat over geschreven.
 12. Maria K.

  Jesus Christ Superstar

  Het is niet dat de uitkomst al bekend is, maar het is dat de uitkomst van tevoren al bepaald is door........... Lijkt me een essentieel verschil.
 13. Maria K.

  Jesus Christ Superstar

  Bedoel je dat we het alleen nog moeten hebben over de muziek? Of vind je het niet erg, dat we het over de inhoud van dit verhaal erachter hebben, zoals hoe de makers van Jesus Christ Superstar de rol van Judas hebben neergezet?
 14. Maria K.

  Jesus Christ Superstar

  Wat doet jouw verhaal af aan mijn conclusie? "Er is geen eenduidig antwoord."
 15. Maria K.

  Jesus Christ Superstar

  Idd. wel, maar nooit met de directe consequentie, dat mensen geen keuze hebben in het doen van goed en kwaad. Dat God van te voren heeft bepaald, dat ook jij kwaad doet wat hij van tevoren heeft gewild en daarna ook bestraft. Waar blijf je dan met je hele verhaal van schuld en boete of indien je gelooft is er verlossing? Ik heb me vaker als kind wat afgevraagd, toen ik begreep dat er inconsistenties zitten in het hele verhaal. En een paar maal gevraagd en steeds met het antwoord: "In alle dingen die nodig zijn om zalig te worden is de Bijbel duidelijk" en "Gods wegen zijn ondoorgrondelijk, dat kunnen wij mensen niet allemaal bevatten." Om dit soort vraagstellingen werd in mijn herinnering altijd mijlenver omheen gezeild. En ik was vroeger het kind dat geloofde, dat enerzijds alles wat papa en mama zeiden ook waar was, maar ook dat ik alles moest onderzoeken en het goede behouden. De vragen bleven komen en de antwoorden bleven uit. Daarom ging ik zwijgen, maar wel verder denken. Met al die discussies over vrije wil gaat ook elke gelovige hier omheen, want.............geen zinnig antwoord is hierop te geven. Dit lijkt een eeuwig durende cyclus bij alle mensen die zich dingen afvragen en alleen antwoord krijgen als: "Ja, maar je moet het gewoon geloven." En dat is al honderden jaren zo en nu nog steeds. Er is geen eenduidig antwoord, want beide mogelijkheden zijn Bijbels. De winnaar in godsdienstvraagstukken wordt maar al te vaak bepaald door de winnaar in een politiek steekspel. ttp://www.fransmensonides.nl/predikant_zij1.htm
×

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid