Spring naar bijdragen

Maria K.

Members
 • Aantal bijdragen

  1200
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Over Maria K.

 • Rang
  CrediBakvis

Profile Information

 • Geslacht
  Vrouw
 1. zonder seks

  Niet eens dat alleen @Kaasjeskruid Dat is wat een persoon denkt die dit alles zo prima vindt. Dit is de andere kant en gaat nog veel verder. Dit is ziek, als je er alleen zo over kunt denken. Er zijn vele vormen om over seks te denken, maar dit slaat alles. Eens. Maar voor mensen hier serieus op ingaan: Een perfecte intro om je als trol te doen kennen. Ik neem het terug als anders blijkt. Dan zeg ik: Ga in een klooster. Of ga eens naar een psycholoog ipv. deze ziekelijke shit hier neer te plempen.
 2. zonder seks

 3. Jesus Christ Superstar

  Waar gaat het nu nog over? Over Jezus Christ Superstar en hoe het verhaal daar gepresenteerd wordt? En de kritiek die in de loop va de tijd op deze producties wordt gegeven? Of hoe jullie geloven hoe het in de Bijbel staat. Als daarop niet wordt ingegaan wordt hou ik het voor gezien. Ik heb hier nu zat over geschreven.
 4. Jesus Christ Superstar

  Het is niet dat de uitkomst al bekend is, maar het is dat de uitkomst van tevoren al bepaald is door........... Lijkt me een essentieel verschil.
 5. Jesus Christ Superstar

  Bedoel je dat we het alleen nog moeten hebben over de muziek? Of vind je het niet erg, dat we het over de inhoud van dit verhaal erachter hebben, zoals hoe de makers van Jesus Christ Superstar de rol van Judas hebben neergezet?
 6. Jesus Christ Superstar

  Wat doet jouw verhaal af aan mijn conclusie? "Er is geen eenduidig antwoord."
 7. Jesus Christ Superstar

  Idd. wel, maar nooit met de directe consequentie, dat mensen geen keuze hebben in het doen van goed en kwaad. Dat God van te voren heeft bepaald, dat ook jij kwaad doet wat hij van tevoren heeft gewild en daarna ook bestraft. Waar blijf je dan met je hele verhaal van schuld en boete of indien je gelooft is er verlossing? Ik heb me vaker als kind wat afgevraagd, toen ik begreep dat er inconsistenties zitten in het hele verhaal. En een paar maal gevraagd en steeds met het antwoord: "In alle dingen die nodig zijn om zalig te worden is de Bijbel duidelijk" en "Gods wegen zijn ondoorgrondelijk, dat kunnen wij mensen niet allemaal bevatten." Om dit soort vraagstellingen werd in mijn herinnering altijd mijlenver omheen gezeild. En ik was vroeger het kind dat geloofde, dat enerzijds alles wat papa en mama zeiden ook waar was, maar ook dat ik alles moest onderzoeken en het goede behouden. De vragen bleven komen en de antwoorden bleven uit. Daarom ging ik zwijgen, maar wel verder denken. Met al die discussies over vrije wil gaat ook elke gelovige hier omheen, want.............geen zinnig antwoord is hierop te geven. Dit lijkt een eeuwig durende cyclus bij alle mensen die zich dingen afvragen en alleen antwoord krijgen als: "Ja, maar je moet het gewoon geloven." En dat is al honderden jaren zo en nu nog steeds. Er is geen eenduidig antwoord, want beide mogelijkheden zijn Bijbels. De winnaar in godsdienstvraagstukken wordt maar al te vaak bepaald door de winnaar in een politiek steekspel. ttp://www.fransmensonides.nl/predikant_zij1.htm
 8. Jesus Christ Superstar

  Moet zijn: ..........dat hij verrader geworden was.......
 9. Jesus Christ Superstar

  Het enige wat ik toen dubieus vond aan de inhoud, waar ik discussie over had verwacht, was de rol van Judas. https://songteksten.net/lyric/666/12658/jesus-christ-superstar/damned-for-all-time-blood-money.html Ons is altijd geleerd dat Judas voor de centen was en ook dat hij worden was omdat er geen aards koninkrijk kwam met een functie voor de discipelen. Feitelijk was hij de eerste en enige, die de woorden van Jezus geloofde, toen die dit zei. Waarna hij het goede dacht te doen, wat van een toenmalige jood werd verwacht, nl. hem aangeven bij de rechterlijke macht wegens verraad. Later blijkt hij zich verraden te voelen door diezelfde macht. Heel duidelijk wordt er gesteld in de film, dat Judas was gepredestineerd om de rol van verrader te spelen. Dat het niet zijn eigen vrije wil was, maar door God bepaald. https://songteksten.net/lyric/666/12665/jesus-christ-superstar/judas-death.html Christ, I know you can't hear me, But I only did what you wanted me too. Christ, I'd sell out the nation, For I have been saddled with the murder of you. ............ My mind is darkness now My god I am sick I've been used And you knew All the time God I'll never ever know Why you chose me for your crime For your foul bloody crime You have murdered me!
 10. Jesus Christ Superstar

  Ik persoonlijk ken mensen, die atheïst waren en die reageerden met een: Zo zou het geweest kunnen zijn. Ik zou bijna kunnen gaan geloven.
 11. Wooooww, wat een stuk geweldig proza. Waar brandt dat vuur op, waardoor wordt dit gevoed???????????
 12. Voor allen die op Bijbelse gronden homoseksualiteit afwijzen en die nu schrijven dat zij niet de homoseksuele mens afwijzen in woord en gedachte, maar wel de daad als zodanige zonde ziet, dat die zal worden gestraft. Daarvoor heb ik een vraag nav. van Jezus woorden in diezelfde Bijbel met betrekking tot de gedachte en de daad. Hoe denken jullie daar over? Hoe moet ik dat uitleggen vlg. jullie visie? Jezus heeft het niet over homo of hetero, maar wel over wat hij ziet als niet geoorloofde seksuele gedachten en daden, beschreven in Matth 5:27
 13. Overal ter wereld kent men homoseksualiteit. Verschillende bevolkingsgroepen kijken er verschillend tegenaan inderdaad. Van niet allemaal kennen we de oorsprong, omdat het bij de nog oudere culturen nooit op schrift is gesteld. Wat wij wel weten is, dat bijna de hele wereld deze wetten heeft vanwege de oude joodse wetten beschreven in de Tenach en overgenomen in het OT. Homo afwijzing en haat is vnl. cultuur bepaald. Cultuur die op veel plaatsen weer door religie is bepaald. Dus ook, als je de religie niet (meer) aanhangt, ben je toch product van wat in bepaalde regio geleerd wordt of werd. Dus ook jongere atheïsten nemen toch ook de cultuur van hun vaderen mee, dus ook deze onverdraagzaamheid voor minderheden. Voor Nederland is dat het orthodoxe christendom en de laatste jaren dat de homohaat zich weer verder uitbreidt, die van de islamitische cultuur, die het weer heeft vanuit het Oude Testament, waarop die ook grotendeels is gestoeld, evenals de christelijke gedachte hieromtrent. Dus in feite stamt de hele homohaat voor zover wij kunnen traceren en het op schrift is gesteld, van de Joodse wetten. Daarmee omvat je Europa, beide Amerika's, Australië, voor een zeer grote deel in Afrika, met nog invloeden op oudere bestaande godsdiensten. De islam is ontstaan als een aftakking en vervolg op het christendom en uit die tijd en de wetten uit het OT. dus in feite ook nu nog de invloed van de joodse religie en het christendom in de hele islamitische wereld. Midden Oosten, Noordelijk Afrika en nog grote delen van het Verre Oosten. Voor de tijd van het christendom, in de Griekse en Romeinse tijd was daar homofilie geaccepteerd. In het verre Oosten, toch een aanzienlijk gedeelte van de wereldbevolking, maar nauwelijks invloed van het christendom, zijn mensen hierin vrij.
 14. Al met al denk je dus niet zo verschillend van mensen, die homo's hun geaardheid accepteren en het erg voor hen vinden, dat zij door de "goegemeente" vaak als "slecht" worden gezien vanwege van de christelijke norm afwijkend gevoel en gedrag. Ik denk dan ook, dat je er een homo-man geen plezier mee doet, als je binnen je argumentatie van de perversiteit van homoseksualiteit het voorbeeld te geeft van deze wat uitzonderlijke hetero, die het een keer of vaker leuk vindt om de homo-man uit te hangen.
×