Spring naar bijdragen

Salomon

Members
  • Aantal bijdragen

    275
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

  1. Salomon

    Welk beeld heb je van een user?

    Ik heb dit beeld bij Ft.
  2. Hij waarschuwt er voor, maar het is niet ongebruikelijk dat mensen waarschuwingen naast zich neer leggen.„Het christendom, hoewel gekant tegen de heidense Griekse en Romeinse cultuur, heeft in feite veel klassieke filosofie opgenomen.†— The Encyclopedia Americana. Een onderzoeker constateerde:„De christelijke theologie is zo innig versmolten met de Griekse filosofie dat ze personen heeft voortgebracht die een mengeling zijn van negen delen Grieks denken en één deel christelijk denken.†Vandaag wordt nog steeds wijsbegeerte (filosofie)onderwezen op de theologische hoge school. D
  3. in de 19de eeuw al hebben gewezen op 1914 als een belangrijk jaar, wat er zou gebeuren wist nog niet. hebben 1914 in verband gebracht met Daniël’s profetie van de “7 tijden†en wat in de Bijbel de “de bestemde tijd der natiën (tijden der heidenen)†wordt genoemd (Lukas 21:24). Wie zijn de bovengenoemde personen? Wie was het ex verbondsvolk? Hebben JG het wettelijke recht soms ontvagen? Ik zie geen Messias.
  4. Nee de conclusie werkt als volgt: - natuurlijk is wat (theoretisch) voor de mens waarneembaar is. - bovennatuurlijk is dat wat (theoretisch) niet voor de mens waarneembaar is. - het is theoretisch niet mogelijk voor de mens om waar te nemen wat er voor de Big Bang was. - dus de oorsprong van het universum kan niet anders dan bovennatuurlijk zijn. Maar het Bijbelse scheppingsverhaal is verre van bovennatuurlijk volgens jouw theorie. Hoe zie jij dat? Of misschien kan ik je beter vragen wat het bovennatuurlijke is van het scheppingsverhaal en hoe het in de wetenschap past.
  5. Een Bijbel en traktaakt genootschap zoals het WTG maakt zichzelf niet betrouwbaar als hun bronnen uit de 19e eeuw komen. Daarnaast hebben hun aanhangers denk ik geen idee wat er verder in de bronnen staat.
  6. Heb je het rekensommetje hoe je op 1914 komt als sleuteljaar in de geschiedenis? Laten we daar maar eerst naar kijken. En het staat je nog steeds vrij om inhoudelijk op posts te reageren hoor.
  7. Er worden een aantal namen genoemd in dit verslag. Ken je de inhoud van het werk van deze schrijvers ook of doen Jehovah's Getuigen aan "cherry picking" en kiezen ze uit wat bruikbaar is?
  8. Sinds Jesaja deze tekst heeft geschreven wacht men op de vervulling van deze tekst. Maar om inhoudelijk te blijven wat is [het land] in de tekst? Hoe weet jij aan de hand van een Psalm dat het op onze tijd slaat? Vers 1,2 zeggen dit: Geef, o God, uw wetten aan de koning, uw gerechtigheid aan de koningszoon. 2 Moge hij uw volk rechtvaardig besturen, uw arme volk naar recht en wet. Hoe kun jij het dateren op de eindtijd? Sinds deze Psalm is een lange tijd zonder veranderingen voorbijgegaan. Hoe weet jij dat deze tekst voor onze tijd geschreven is? Vers 21:8 zegt dit: Maar voor h
  9. Is dit een type antwoord waar je op zoek naar bent? Je had er niet op gereageerd namelijk.
  10. Ik heb hier een overzicht sinds Pastor Russel (oprichter JG) begon te prediken dat de wereld in 1914 zou vergaan. Ongetwijfeld zou hij dezelfde teksten hebben aangehaald die jij nu aanhaalt met een dito boodschap. 1877 - 1878: Tiende Russisch-Turkse Oorlog 1878: The Lincoln County War 1878 - 1880: Tweede Anglo-Afghaanse Oorlog 1879: Zoeloe-oorlog 1879 - 1884: Salpeteroorlog (of Oorlog van de Grote Oceaan) 1880 - 1881: Eerste Boerenoorlog 1885: Servisch-Bulgaarse Oorlog 1891: Chileense Burgeroorlog 1891: Engels-Manipurese oorlog 1894 - 1895: Eerste Chinees-Japanse Oorlog 1896: Engels
  11. En andere Professoren en geleerden komen tot andere conclusies. Maar kun je misschien een stukje van Prof. Dr. Ouweneel knippen plakken waarop hij zijn datering uitlegt?
  12. Vrede, zekerheid en voorspoed kan alleen Jezus volgens de Bijbel brengen. Mattheüs 24:23 zegt: Als iemand dan tegen jullie zegt: “Kijk, dit is de messias,†of: “Daar is hij,†geloof dat dan niet. Jehovah's Getuigen geloven dat Jezus sinds 1914 op de troon zit. Ik geloof niet in mensen die zeggen daar is hij. Als hij regeert dan zal dat merkbaar zijn.
  13. Salomon

    Ofir in Amerika?

    Wat betekent dat en stikt het van de overeenkomsten?
  14. Wat ik weet dat is dat als de redding van boven niet snel komt het er niet best voor de mensheid uitziet.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid