Spring naar bijdragen

steintje

Members
 • Aantal bijdragen

  43
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

 1. steintje

  Stukjes uit bijbel weggelaten ( Zowel engelse als NLse)

  toevallig is dit deel ook op een ander forum geplaats het is voor mij niets nieuws. het gaat over een jongeman die alle tien of elf discipellen willen helpen door een onreine geest uit hem weg te laten doen gaan. dan komt jezus en direct is de jongeman genezen en jezus zegt dat de discipellen dat niet konden wegens gebrek aan geloof. ook is jezus wel een veronsteld of verbaasd door het ongeloof van de discipellen. is het niet ook zo dat in johannes ook wordt gekeken of wel alle discipellen 'goed' zijn? iig tegenwoordig geldt voor mij dat je uit goed en slecht bestaat dus als er iemand is waar een geest van uitgedreven moet worden, moet hier wel rekenin gin de uiterste mee gehouden worden denk ik. daarnaast was saulus ook bezeten en pualus droeg het litteken van jezus christus. hmm
 2. steintje

  Bijbel en Egyptische chronologie

  ja inderdaad. (k wil wel meer reageren maar ik las dikgedrukt dat de SACROFAAG leeg was en dat is voor mij genoeg infomatie)
 3. steintje

  Waar komt kwaad/Satan vandaan

  ik wilde graag toevoegen dat ik denk dat het kwade of satan voortkomt uit de zeven hoofdzonden die david beschrijft of hij beschrijft er zes. maar ik moet wel toekennen dat we er nog zijn en dat de profeties allemaal zo ongeveer in vervulling gaan en zijn gegaan zoals ongeveer beschreven staat en ook schijnen er al eerderre grootschalige negatieve 'behandelingen' geweest. dank aan herodes/jeuzs en mozes/farao en hitler/messias die laatste is wel het hefstigst geweest denk ik en de anderre m isschien niet eens geheel echt wnat er staat veel geschreven over geitebokkenbloed ook op de deurposten, dus of de 'behandeling zoals bij hitleer eerder is toegepast weet ik niet. maar het was zeker duivels en kwaadzinnig en krankzinnig. ook de koran spreekt over deze behandelingen en we weten dat alle profeten achtervolgdt zijn gelijk de meeste discipellen en jezus christus zelf natuurlijk. vandaag de dag is er natuurlijk ook nog veel kwaads maar in tegenstellingen tot het verleden vin dik echte wetsovertredingen toch een stuk minder. zeker binnen nederland de laatste tijd. helaas i s er nog veel kwaad en het leven baant zich een weg, en bloed kruipt mogelijk ook nog waar het niet gaan kan. en overal geheel gezien met de mens kennende enn diens machtstrijden verklaart dat veel kwaad alom gezien. ik weet wel dat jezus stelt je vijand(en) lief te hebben en dat was van hem naar mij toe een wijze les. verder ken ik alleen mensen die mensen enorm pijn doen en rok belijden. de satan heb ik nog nooit gezien, en of het een gevallen engel was weet ik ook niet exact.
 4. steintje

  de engellen.

  ik ben niet echt goed in typen ik moet beter opletten geen spellingsfouten te maken. maar ik wilde graag het hebben over de engellen en wat daarbij komt kijken. \ de engelllen hebben een vaste locatie gekregen waar ze horen te zijn om niet van die koers af te gaan maar er zijn best wat engellen, naast die aria zag en jozef en bilaem en michael in judas. geloof jij in ingellen en zo niet hoe combineer je dat dan met de bijel. ik geloof er wel in, en dank dat het een manifestatie of meerdere zijn van de heilige geest(en) die de weg tonen voor gods plan, ook vandaag de dag zijn er nog engellen en ouderen zouden dagdromen, de bijbel vooral het nt is ingeluid door engellen. wat vind je hiervan?
 5. steintje

  Geloven alle gelovigen in dezelfde God?

  ik wilde hier zeggen dat petrus stelt wij zijn allen goden zo heeft hij het gezegd, en daarnaast is er de enige god, een liefde, een wereld, een geloof. dat is de standaard enk ik waar dan ook. en daar hoort de harmonie met de natuur en in het zonnetje zitten ook bij of een hotel runnen. het is alleen jammer dat ik wil neit rotte appels zeggen, maar dat sommige mensen op deze aarde gelovende tocjh zich afvragen of het dezelfde god is. er is maar een god.
 6. steintje

  De Islam; een mensvriendelijke en verdraagzame religie!!??

  waar is de rest van die negende soera? zo kan ik dan ook wel de bijel op em toepassen, ben ik net aaron die nog leeft in deutoromium, doe ik niet.
 7. steintje

  De Islam; een mensvriendelijke en verdraagzame religie!!??

  nee hoor er staat niets in de koran iig over doodstraf en daarnaast hebben ze in een heleboel amerikaanse staten nog doodstraf en china ook, rusland weet ik niet. het enigste wat ik weet uit de koran en van nuchter verstand is dat er maar 1 god is voor iedereen, daarnaast is er christus en maria ofwel esua en mirjam. de koran heeft het verder alleen over de weg naar god, en een heel verhaal an sich daarmee gepaard. en benadrukt de dag van de opstand. uit de doden.
 8. steintje

  Bijbel en Egyptische chronologie

  ik las een beetje mee en vind het wel intressant omdat de bijbel ook het boek chronologie heeft..
 9. steintje

  Uitverkoren of eigen keuze?

  al heb ik mij daar zo een tien jaar geleden al helemaal krom over gelegen achter slot en grendel................. alsof de laars van italie hem afkaatste en ik hem weg nam als het ware in lucide toestand mede... een decennia verder nu..
 10. steintje

  Uitverkoren of eigen keuze?

  zeer goede vraag, de titeltopic. ik leerde Jezus kennen net als jou waarschijnlijk op jonge leeftijd. kan me alleen niet meer voor de geest halen dat m'n oma me gedoopt heeft in kanaal of rivier. als christus er niet was geweest en heeft rondgewandeld op deze aarde besta ik niet. ik draag mijn eigen naam wel zeker en het leven is niet simpel voor mij wel heb ik het lief voor alles wat het waard is. een vraag die moeilijk te beantwoorden is voor mij. is of ik zelf uit eigen kracht de vloeiing van lava op de zon met mijn eigenste ogen zag. dat waren toch mijn ogen. en ik die keek. een ster ging er aan vooraf. dan bedoel ik een echte ster. ik ben achter Jezus aangerend en wist mijzelf te zeggen 'niets' verder nodig te hebben. mijn hart 300% voor hem. miss nog wat procenten voor mozes en (de) farao. nu ga ik weer naar mijn kamer. en ga weer schrijven. een a6je maken heb ik zo vaak gedaan 5 keer per dag met een berg ezelsbruggetjes (alfabet,cijfers) en de 9 neemt bij mij alle toen geboden in beslag. wat zaq mozes dan als je twijfelt, of ik?? mijn ogen en weet in deze wetenschap, de natuur te kennen. en hij die zonder zonde is wierp de eerste steen.
 11. steintje

  Waarde van het leven.

  het eeuwige leven, ja in geloofszin behoor je je daar wel mee bezig te zijn en johannes zegt dat je het enkel hoeft te geloven. overigens gebruikt hij geloven iets van 70 of zo keer in zijn evangelie. daarnaast indd wat vaststaat in het leven is bedoeld tot de eeuwigheid of heden. haast in een vanzelfsprekende zin. maar is het eeuwige leven ook de 'waarde' van het leven? of wat is de meerwaarde van het leven als het als eeuwig wordt gezien. of de mindere waarde als het zo voorgeschoteld wordt? ik denk dat de waarden allemaal gewoon hetzelfde blijven. hoe ik verder vooruitga in dit bestaan en hoe het kan dat ik zo ben als ik ben (turende...) zonder woorden ook.. of mensen. wel weet ik natuurlijk dat de 'men' alles is wat er toe doet in de combinatie. de waarde lijkt me liefde en alles wat dat vertegenwoordigt.
 12. steintje

  Waarde van het leven.

  ik denk dat evolutie (en wetenschap) in de juiste zin zeker te weten wel samengaat met het geloof.
 13. steintje

  Waarde van het leven.

  dankjewel, door de tijden heen is mijn schrijven en praten soms wat achteruit gegaan. maar dat wordt wel weer zo als het was, ik werk er in ieder geval aan goed verstaanbaar te zijn. en als het meezit verwoord ik het wel goed en als het minder meezit verwoord dik het minder goed. dat is trouwens gelijk ook een waarde van het leven net als jezus ons leert; het woord. echt werkelijk alles is te verwoorden.
 14. steintje

  Waarde van het leven.

  ik heb met interesse gelezen het meeste wat hier werd geschreven. toevallig he bik een poos geleden ook over de waarden van het leven geschreven (op mn tabloid blok) daarin stelde ik ook dat er verkeerde waarden zijn, maar ik hield het wel in orde hoor. geld bijv, niets waard, de wereld draait miss wel beter als iedereen gewoon alles doet zonder geld. wat je voor geld koopt dat is wel mooi. maar als het met een puntje bij een paaltje komt behoef ik helemaal niets dat te leven, en verder mij geen zorgen te maken. als ik mij verder zorgen maak over morgen doe ik mijn best dat vandaag op te lossen. verder is alles wat leven is leven, of het nu koud of warm is. iets doden zoals een miertje dat kan, en als je met dat geweten fijn verder leeft is er no problem. zelf verotschuldig ik mij liever voor het nietigste kwaad wat ik ooit in mijn leven heb gedaan of nog doe onbewust miss, liever niet natuurlijk. ook bemerk ik sterk dat goddelijke kracht vanuit de natuur en de hemelen boven ons komt. een met het leven wat alles inhoudt. dood is niet aanwezig ip in dit bestaan wat nu is, tm ja nee, vooruit kijkend niet. alles is leven, en alles wat goed is is goed. hitler die leeft op dit ogenblik niet ip, en als ik me druk om hem moet maken of hij naast me zou staan............................................................................. dan spring ik liever tot op de bodem van het diepste gat wat je kunt bedenken of een stofvezel te redden. gr.
 15. steintje

  Euthanasie bij depressie?

  dankje
×

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid