Spring naar bijdragen

antoon

Members
 • Aantal bijdragen

  2118
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Over antoon

 • Rang
  CrediBakvis

Contact Methods

 • Website URL
  http://www.bloggen.be/chronologie_oudheid/

Profile Information

 • Geslacht
  Man
 • Locatie
  Noordwijk
 • Interesse
  Bijbel Chronologie Wetenschap
 • Beroep
  AOW

Recente profielbezoeken

1067 profielweergaven
 1. antoon

  De Bijbel, gezondheid en genezing

  Hieraan moet toch wel ieder denkend mens zien dat dit van duivelse krachten komt.
 2. antoon

  Stemmen

  Ik ook! Ik kom geregeld tegenstemmers tegen, daarom vraag ik mij af of ze in het hokje tot een andere keuze komen, of is er froude in het spel. Ten overvloede christenen dienen uit te zien naar het ingrijpen van de schepper.
 3. antoon

  Het oorspronkelijk christendom bestaat niet

  Het komt bij mij ook over om te verdedigen dat de maan niet van een paas ei gemaakt is paas eieren om binnen het topic te blijven.
 4. antoon

  Het oorspronkelijk christendom bestaat niet

  Er zijn voorafschaduwingen in het sterven van Jezus verwerkt zoals de hogepriester zonder lichamelijke gebreken er een was, ook het naderen van de hogepriester in het allerheiligste, het brood, Melchisedek, profetieën, veel in de wet, is het stervensverslag daarom fictie is het verhaal verzonnen om deze punten uit te laten komen, gaat er bij mij niet in.
 5. antoon

  De Bijbel, gezondheid en genezing

  Belangrijk is geloof en wel het juiste geloof waarin je vraagt, accepteer je dan ook de ordening van dingen, of vraag je uit eigen belang, in het onze vader staat ook veel daarover, je kan bidden om genezing van iets, als je oprecht ben zal god niet genezen of niet altijd genezen in die zin zoals wij willen, maar wel een uitweg bieden in je kwaal Ik had een zeer zware lichamelijke kwaal zeer zware hoofdpijn , ik ben niet genezen maar kan er veel beter mee omgaan Maar toegegeven om te zeggen dat God niet geneest is dan misschien niet helemaal waar, het is ook hoe je het bekijkt
 6. antoon

  De Bijbel, gezondheid en genezing

  Volgens mij heeft Kaasjeskruid gelijk, wat is de toegevoegde waarde van die zogenaamde genezingen, waarom zou God ingrijpen in deze wereld terwijl het mandaat nod steeds bij Satan is, dan zou hij Satan een handje helpen , God gaat wel ingrijpen als de nieuwe wereld orde begint en Satan in ketens gebonden is
 7. Vraag je eens af Appie, als er werkelijk een uitlegging komt op dingen en dan zo een beetje alle dingen die heel anders is dan de theologie van JG. en die beter aansluit en logischiser de dingen weergeeft dan spring ik een gat in de lucht van blijdschap, dat zou dan betekenen dat we nog beter bij de waarheid komen, maar dergelijke uitlegging zie ik nergens, wel grote foto,s van mannen en ook vrouwen die in hun onderwijs filosofie vermengen met halve waarheden en hele leugens, niet allemaal zeg ik erbij er zijn er ook met een goede instelling. Ik hou liever gewoon bij de theologie zoals bij JG onderwezen wordt. Dan de uitlegging van rook, dat is een van de punten waarvan we kunnen begrijpen wat de schepper bedoelde en wat hij zijn geïnspireerde schrijvers liet optekenen. Rook wordt nog een keer aangehaald in openbaring 18:17-19 rook herinnrde profiteurs van valse religie aan haar vernietiging, terloops merk ik op dat pijniging en verwoesting totale verwoesting weleens een synoniem is in de schrift. zo werkt de schepper wij noemen het ook weleens een tweede vervulling, net zoals de engel die een molensteen in zee slingerde openbaring 18:21 wil zeggen valse religie zal verdwenen zijn ver gelijk met Jeremia 51:49-62 warin afgebeeld werd dat het letterlijke oude Babylon zal verdwenen zijn, er staat echt niets voor niets in de schrift.
 8. antoon

  Appen met andere vrouwen

  Ik geef niemand de schuld, ik denk dat je bevooroordeeld leest. De problemen van vrouwen zijn net zo erg als bij mannen, alleen bij de laatste heb ik meer ervaring. Ik zeg dat het delen van gevoelens met andere mensen bij samengaan, dat kan een feest zijn of iets anders het gevoel geeft dat je niet alleen staat. De schrift geeft ook vertroostende passages als je schuld hebt, maar ook als je geen schuld hebt. Bij mij tenminste wel. en natuurlijk is een gesprek urgent, maar de topic opener geeft mij het gevoel dat zij dat gedaan heeft en nog doet
 9. antoon

  Appen met andere vrouwen

  Ik draai al een tijdje mee op deze wereld, zelden zie ik een huwelijk waar alles goed gaat, nu zeg ik dat ik misschien bevooroordeeld ben, ik kan de problemen van mannen heel goed begrijpen en van vrouwen veel minder of helemaal niet, in ieder geval snap ik dat je je op een tweede plan voelt. Vraag je eens af heeft hij een reden om dat te doen en kan daar een oplossing voor worden gevonden, is het eenzaamheid of een vlucht uit de eenzaamheid, in een huwelijk kan een man en waarschijnlijk ook een vrouw zich wel eens eenzamer voelen dan een alleenstaande. Geloof je in God dan kan lezen uit de schrift je misschien bemoedigen, bedenk dat je niet alleen staat, als je op een feest over een kwaal begint mentaal of fysiek dan blijkt altijd dat er meer mensen zijn die dat ervaren.
 10. Je ha d schrijver moeten worden Kaasjekruid
 11. Dat weet de schepper, er staan wel aanwijzingen in de schrift, Satan of het kwaad zal geen invloed meer hebben, de mensen zullen naar een volmaakte staat groeien, volmaakt in die zin dat je een mentale en fysieke gezondheid zal krijgen, het werk van hun handen zullen zij geheel verbruiken staat er, nu is het zo dat we een mooi huis kunnen bouwen, maar tenslotte zal toch een ander het gaan bewonen, God beloofd eeuwig leven, we zullen er dan dus altijd van genieten.
 12. Dat er inderdaad vrede en rust is in het komend vredesrijk. Staat in sterk contrast met de woelige wereld van nu die over wonnen is door het bloed van het lam, in dit opzicht is het ook in de ogen van God een eeuwigdurende herinnering, er is ook een vacuüm opgelost, geen geestelijk of menselijk wezen kan nu nog Gods wegen ter discussie stellen, bijna 5000 jaar onder satan is genoeg geweest om iedereen in telaten zien, dat alleen Gods heerschappij vrede kan brengen.
 13. Er staan meer dingen middels beeld spraak bv. Het bloed van Abel roept om wraak, bloed kan niet spreken, maar bedoelt is dat Goddelijke gerechtigheid vergelding wil, Genesis 4: 10-11. Ergens staat ook de rook van hun pijniging blijft zichtbaar, openbaring 14:10-11 , bedoellt is dat rook symbolisch is en de voorgaande vernietiging weergeeft ter herinnering aan alle geslachten zie ook Jesaja 34:9, de staat Edom kan niet in een hel geworpen zijn waar ze alsmaar pijn heeft, nee ze verdween, dat was ook de rook of herinnering aan alle geslachten.
 14. antoon

  Het oorspronkelijk christendom bestaat niet

  Dat is geen fantasie, ik probeer de samenhang te vinden, natuurlijk waren ze in het algemeen een gehate macht, maar op de duur zullen ze van dingen op de hoogte geraakt zijn, dat hoeft niet te verbazen, zoals jij nu weer verbaasd ben bij FT.
 15. antoon

  Het oorspronkelijk christendom bestaat niet

  De soldaten van Rome waren toch niet geheel separaat tenopzichte van de Joden om hen heen, er zullen weleens diepgaande gesprekken geweest zijn over geloof net zo als we op dit forum doen, ook ik acht het niet ondenkbaar dat de Centurion op de hoogte was van de theologie die Jezus predikte en daarom die uitspraak kon doen, er zijn geen verdere bronnen helaas die dit onderwerp aansnijden. Bedenk wel dat ook Cornelius op de hoogte was van het Joodse denken, en dan de legeroverste die bij Jezus kwam voor genezing van een van zijn genoten, zelfs Romijnse edele vrouwen werden al snel bekeerling bij Paulus, volgens mij was er een bodem van kennis over het Jodendom, en ten tijde van Jezus wisten of waren de soldaten wetende dat hij zich als de zoon van God profileerde. Ergens heb ik gelezen dat Jezus al eerder gesprekken had met Pilatus, als dat werkelijk zo is dan is het begrijpelijker dat ze snel tot een klein filosofisch gesprek kwamen.
×

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid