Spring naar bijdragen

antoon

Members
 • Aantal bijdragen

  2548
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Over antoon

 • Rang
  CrediRog

Contact Methods

 • Website URL
  http://www.bloggen.be/chronologie_oudheid/

Profile Information

 • Geslacht
  Man
 • Locatie
  Noordwijk
 • Interesse
  Bijbel Chronologie Wetenschap
 • Beroep
  AOW

Recente profielbezoeken

1632 profielweergaven
 1. antoon

  Het boek der Openbaring en haar betekenis

  De Spaanse griep die @Bastiaan73 aanhaalde past meer bij deze interpretatie: "Al met al lijkt het erop dat 20% van de toenmalige wereldbevolking besmet raakte, in totaal een half miljard mensen... Deze wereldwijde epidemie eiste naar schatting 20 tot 100 miljoen levens, een aantal dat het totale dodental van de Eerste Wereldoorlog ruimschoots overtreft". Bron. Vreemd, over de Eerste Wereldoorlog wist ik wel, maar over de Spaanse griep niet. Hy TCC je vroeg of ik het wist, (Misschien weet jij dat wel Antoon, is de hedendaagse pandemie datgene wat in het boek Openbaring staat? Of is dit gewoon maar een pandemie? ) ik denk ook dat de Spaanse griep zoals aangehaald door @Bastiaan73 meer aansluit bij de voorzegde ruiters in openbaring oorlog, honger, ziekte en dood, maar ook deze pandemie kan er bij horen zoals Sjako stelt, de schrift spreekt ook niet van een eenmalige gebeurtenis en net als oorlogen zijn er veel geweest na de 1e en 2e wereld oorlog. Deze wereld is of is nog steeds gebukt onder duistere machten, en angstaanjagende dingen horen daarbij, maar gelukkig is er dan weer hoop ook, hoop op een goede afloop zoals beloofd in de schrift.
 2. antoon

  Het boek der Openbaring en haar betekenis

  Welkom philippodzob, je zit overigens aardig dicht bij de waarheid, de gezalfden of uitverkorene of uitgekozene gaan regeren. Willempie ik ben die 144000 toch echt nergens anders tegengekomen dan in de Bijbelse verklaring zoals Sjako die weergeeft. Plume het zou beter voor je zijn om geen sites met halve waarheden en hele leugens aan te halen, Wil je dat toch doen haal er dan een punt uit en maak een topic aan. ook de gehele moderatie ziet graag dat je bij de punten blijft waar het omgaat.
 3. antoon

  Het oorspronkelijk christendom bestaat niet

  Zeg Desid waarom ga je niet naar dat forum, als iedereen zich aan de regels houdt zal je het op dit punt glansrijk winnen
 4. antoon

  Moeten we bang zijn van het Coronavirus?

  Fundamenteel, ook deze mensen zijn slachtoffer, slachtoffer van een Ideologie, ik weet dat er een situatie kan ontstaan van wij of zij , zoals bij een terreuraanslag waar de dader vaak doodgeschoten wordt, maar om het in zijn algemeenheid te betrekken.....kan weleens tever gaan.. goed ik weet dat het een zeer moeilijk vraagstuk is en dat jij hopelijk schrijft uit bezorgdheid of angst en niet uit andere motieven.
 5. antoon

  Laatste dagen - Openbaring

  Het punt is ook om te weten of er door studie achter te komen hoe de schepper denkt en doet en alnaar gelang inspiratie verleent aan de Bijbel schrijvers, bij het lezen van openbaring denk ik ook aan de gehele overige schrift, met onderscheid lezen en redeneren dus, ik vind dat het Sjako goed afgaat, in overeenstemming met de accuraatheid van de Schepper is het logisch om te denken aan een begrenst aantal bij de 144000 zeker als het gesteld wordt tegen de grote schare die niemand tellen kon.
 6. antoon

  3 dagen en 3 nachten

  ik maak er geen welles of nietes van, ik presenteer alleen de tekst in de volgorde van gebeurtenissen lijden veroordeling en de dood, dat jij het onzin vind doet verder niet terzake.
 7. antoon

  3 dagen en 3 nachten

  Lukas 24:1 Op de eerste dag van de week echter gingen zij zeer vroeg naar het graf en droegen de specerijen die zij hadden bereid. 2 Maar zij vonden de steen weggerold van het herinneringsgraf, 3 en toen zij naar binnen gingen, vonden zij het lichaam van de Heer Jezus niet..... 20 Maar onze overpriesters en regeerders hebben hem ter dood laten veroordelen en hebben hem aan een paal gehangen. 21 Wij hoopten juist dat deze man degene was die Israël zou bevrijden. Maar inmiddels is het al de derde dag sinds dat allemaal gebeurd is. 22 En een paar vrouwen van onze groep hebben ons in verwarring gebracht: Ze waren ’s morgens vroeg naar het graf gegaan, 23 maar toen ze zijn lichaam niet vonden, kwamen ze vertellen dat er engelen aan hen waren verschenen die zeiden dat hij leeft. 24 Een paar van ons zijn toen naar het graf gegaan, en ze troffen het precies zo aan als de vrouwen hadden gezegd, maar hem hebben ze niet gezien.’ 45 Toen opende hij hun verstand volledig, zodat ze de betekenis van de Schrift begrepen. 46 Hij zei: ‘Er staat geschreven dat de Christus zou lijden en op de derde dag uit de dood zou opstaan. Volgens de 2 Emmaüsgangers en Jezus him zelf begonnen de 3 dagen met veroordeling en lijden, dus niet met de dood, in dit geval komen 3 dagen en nachten meer tot zijn recht.
 8. antoon

  Kindermisbruik binnen JG-gemeenschap

  Hier kan ik mij in vinden, het is bijna niet te vatten dat een praktiserend lid, waarbij praktiseren wil zeggen een behoorlijke opoffering van zaalbezoek en wat erbij te pas komt, ook daarnaast een dubbelleven heeft van kindermisbruik, ik zeg niet dat het niet kan voorkomen maar het zal zo verschrikkelijk minimaal zijn. waarbij gezegd natuurlijk dat ieder geval er een is, en aandacht verdient.
 9. antoon

  Kindermisbruik binnen JG-gemeenschap

  Een zaak kan dermate ernstig zijn dat er een rechter aan te pas kan komen, ik denk dat je het van geval tot geval moet bekijken, mij persoonlijk zijn geen ernstige voorvallen bekend, sluit natuurlijk niet uit dat ze toch aanwezig kunnen zijn zijn.
 10. antoon

  Moeten we bang zijn van het Coronavirus?

  Dat denk ik ook.
 11. antoon

  Kindermisbruik binnen JG-gemeenschap

  Ik weet toch echt iets meer van de materie en JG dan jij Mullog, ik weet dat een aantal beschuldigingen gedaan worden uit sensatie zucht, of om iemand dwars te zitten. Daarbij als een zaak aangekaart wordt is men vrij om een aanklacht bij Justitie in te dienen, het zal niet verboden worden.
 12. antoon

  Kindermisbruik binnen JG-gemeenschap

  Iemand er ooit aan gedacht dat beschuldigingen volkomen onterecht kunnen zijn, het lijkt mij dat de grootste rechter boven dat ook kan zien. Natuurlijk zullen er valide gevallen bij zijn, dat wel
 13. antoon

  Moeten we bang zijn van het Coronavirus?

  Er is nog een virus en dat waart hier rond, verdachtmakingen tegen leden die met een rapport of nieuws komen, daar word je behoorlijk ziek van
 14. antoon

  Moeten we bang zijn van het Coronavirus?

  De tijd zal het leren, nu vind ik het nog niet apocalyptisch , het kan het wel worden. Toch is het ook goed aan die mensen te denken, wij zitten het hier te beschouwen, maar je zal er maar wonen.
 15. antoon

  Kindermisbruik binnen JG-gemeenschap

  Wat ik schrijf kan ik allemaal verantwoorden, dat jij of anderen er anders over denken, dat is mijn zaak niet. mijn intentie is ook om anderen indien nodig te helpen, waarbij ik mij niet stoor aan politiek correct, vrienden politiek of zo schrijven dat je door iedereen aardig gevonden wordt, ik ga af op feitelijkheden, waar ik je wel gelijk ingeef is dat ik erbij had moeten vermelden dat het natuurlijk niet allemaal scheef is en dat er zeer zeker een instantie moet zijn waar je je verhaal kwijt kan, ik ben ook niet te beroerd om mij te excuseren..... Hierbij komt dat ik misschien veel en veel meer met instanties te maken heb gehad dan gemiddelde leden hier, en dat ik teveel rekening hou met mijn ervaring, daarbij wel gezegd dat ik iedereen serieus neem, en er van uitgaat dat men ook voldoende ervaringen heeft. dus exuses als ik iemand beledigd heb, Lobke ik hoop er op terug te komen
×

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid