Spring naar bijdragen

antoon

Members
 • Aantal bijdragen

  2308
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Berichten geplaatst door antoon


 1. 12 uur geleden zei Lobke:

  Het is al lang geleden dat we gebruik maakten van het kennismakingstopic. Misschien wel leuk om weer in te voeren, zodat we mensen welkom kunnen heten.

  Schrijf wat je kwijt wilt, waarom je op credible bent belandt etc. Het moet niet maar het mag.

  Goed idee voor mij dan een vernieuwde kennismaking een kennismaking avant lettre, waarbij ik dus  in ogenschouw neem dat men mij reeds kent, Lobke je schreef  terecht al enkele malen dat jij mij een edel mens vind, het maakt voor mij dan wel op dat moment  een contrast zichtbaar, want ook ik heb als de meeste of als alle mensen ook een negatieve  kant, kanten misschien, daarom ben ik wel blij dat er hier mensen zijn die er openlijk voor uitkomen, het is een beetje troost, gedeelde leed is halve leed.


 2. Bewijzen en argumentatie genoeg, jij wil ze niet zien, of zet jouw belangrijkste tegen argument daar waar het hoort, het is hier niet topics. De schrijfster gaat daarna ook in op de ontbrekende bewijzen


 3. Je sluit je ogen  voor veel onderzochtte waarheden Mullog, leeftijden, munten, eclipsen en wat al niet meer. Het is je keus, ik respecteer ieder zijn Keuze , maar ik kijk  liever verder en vaak  met resultaten.


 4. Citaat

   

  Ik kreeg volgend bericht van de KU Leuven:

    Citaat

   

  L.S.,

  Mevrouw Bieke Mahieu heeft haar proefschrift herwerkt tot een boek, dat in 2012 bij Uitgeverij Peeters verscheen onder de titel: "Between Rome and Jerusalem. Herod the Great and His Sons in Their Struggle for Recognition" in de reeks Orientalia Lovaniensia Analecta, nr. 208, xxxviii + 668 pp.

  Met vriendelijke groet,

  Carl Demeyere

  Open Access / Associatie

  KU Leuven Bibliotheken Universiteitsbibliotheekdiensten - Advies begeleiding en ontwikkeling Mgr. Ladeuzeplein 21 bus 5593 3000 LEUVEN tel. +32 16 32 67 04 gsm +32 0468 28 38 08 bib.kuleuven.be/ub/doelgroep-onderzoek/open-access

   

  Mullog is wel heer erg kort van geheugen, je zocht contact en je ontkent het nu, een vreemd geval, in iedergeval blijft mijn stelling staan

  Bijbel en egyptische chronologie (II)  okober 2017, ik zeg geen dag , ga dat nu maar eens lekker zelf uitzoeken


 5. 1 uur geleden zei Mullog:

  Ik sta nu eenmaal vroeg op. Ik kan mij niet herinneren dat ik ooit een universiteit heb gecontact, behalve voor mijn werk. Dus zeker niet voor de Herodus discussie waarvan ik mij herinner dat je enige argument, "het zou toch ook zo gebeurd kunnen zijn?", door mij en @Desid grondig is weerlegd 

  Weerlegd, dat is nieuw voor mij, je schreef wel degelijk dat je contact zocht met de KU vanwege een Dissertatie over Herodes en zwaarwegende argumentatie dat hij inderdaad rond 1 voor de gewone tijdtelling gestorven is, dit om het persoonlijk  uit te zoeken, het bleek te duur voor jou te zijn 80 euro geloof ik. 


  onderstaande schreef je in oktober 2017

  Citaat

   

  Het betreft de samenvatting van de afstudeer dissertatie van een student van de KU Leuven uit 2009. Omdat het slechts een samenvatting gaat ben ik benieuwd naar de gedetailleerde conclusies en onderbouwing daarvan. Ik heb daarom de dissertatie gisteren opgevraagd. Even afwachten of en wanneer ik hem krijg.


   

   


 6. Op 1-7-2019 om 17:30 zei Mullog:

  Die vraag schijn belangrijk te zijn want hij is eerder aan mij gesteld. Zie hieronder, inclusief antwoord.

  Met als verdere toelichting dat ik niet trol, tenzij jij vindt dat Hebreeën 6 inbrengen in de discussie een vorm van trollen is. 

  Eerder schreef je ook dat je hier voor de lol bent, Ik plaats er een vraagteken bij, vroeg in de morgen ben jij een van de eersten hier aanwezig, in het debat over Herodes schreef of belde  je meteen naar een universiteit naar aanleiding van een link van mij, Volgens mij ben je zoekende, daar is overigens niets mis mee.  


 7. 9 minuten geleden zei Lobke:

  Hoewel ik een digibeet ben, begrijp en ervaar ik gedeeltelijk ook wat jij aangeeft antoon. Ik kan me verdiepen in allerlei onderwerpen zonder dat ik in gezelschap hoef te wezen, wat me soms zoveel moeite kost. Ik denk dat het digitale tijdperk voor veel mensen een uitkomst is, ondanks al het gemopper erop. En nu bedoel ik niet constant met de mobiel voor je neus in gezelschap. In tijden dat ik veel rugpijn heb dan ben ik God dankbaar voor de pc.....en de wetenschap ook natuurlijk.:)

  Amen.

  ik ben zeer  toevallig via werk  in de computerwereld beland op iets oudere leeftijd, het was voor mij een verademing, ik kon vrijelijk praten/typen natuurlijk over wetenschap, problemen van mij , en meer, ik voelde mij niet meer afhankelijk van verschrikkelijke feestjes, ik hoefde mensen niet meer aan te kijken, ik hoefde mij niet meer publiekelijk ergens voor te verantwoorden, te lang heb ik in die sleur gezeten, alleen maar om de schijn voor de buitenwereld op te houden.

  Nu doe ik zo goed als alles, mailen, bankieren, kasboek bijhouden, mijn slimme energie meter  op de voet volgen, images  creëren chronologische schema's maken, mensen benaderen via mail enz.

   


 8. 47 minuten geleden zei Lobke:

  Een vraag voor autisten onder ons; -ik weet dat niet alle autisten hetzelfde gedrag vertonen- klopt het dat autisten vaker op fora schrijven, mijn ervaring is dat het klopt. Ik ben geen autist maar feestjes en alle ander soort gezellig heden ben ik vrij snel beu en kruip dan liever voor mijn laptop. Oh ja,  ik heb wel wat angststoornissen. ;) #ooiteennormaalmensgezienenhoebevielhet#

  Voor mij is het ook een weg tot contact waarin ik de vrijheid proef om al dan niet aanwezig te zijn, in het algemeen werken met een computer is voor mij geest verruimend, ik denk weleens waar zou ik zijn in een tijdperk zonder computers, het zou voor lotgenoten een van de redenen tot zelfmoord kunnen zijn, voor mij zeker tenminste.


 9. 19 minuten geleden zei sjako:

  Toen ging Kaïn weg uit Jehovah’s aanwezigheid en hij vestigde zich in het land Nod, ten oosten van Eden. 17 Daarna had Kaïn gemeenschap met zijn vrouw. Ze werd zwanger en bracht He̱noch ter wereld. Toen bouwde hij een stad en noemde die naar zijn zoon He̱noch.

  Er zijn uitleggers die dit interpreteren dat Kaïn al een vrouw had en in Nod niet meer dan een een versterkt dorp gemeenschap met haar had. ik zie ook dat het genootschap ook min of meer  op die lijn zit


 10. 6 uur geleden zei Gaitema:

  Ik geloof niet eens dat het bewijsbaar is. Wat denk jij, is het te bewijzen dat Jezus elke  dag door de bijbel heen spreekt? Volgens Kaasjeskruid is het te bewijzen. Ik nam maar even aan wat hij zei en wilde graag jouw reactie daarop zien.

  Bewijzen vind je bij een juiste kijk en uitlegging van de schrift, velen gingen uwer voor 


 11. 41 minuten geleden zei Dat beloof ik:

  De Bijbel vermeld wel degelijk de geboorte van dochters, inderdaad zonder namen, die kwamen pas na Set.

  Bij alle nakomelingen wordt vermeld de vader van en dan weer de vader van, allemaal vaders van vaders, zo werd genesis beschreven. Het is wel zeer onwaarschijnlijk dat niemand als eerste een dochter kreeg. Het hoeft echt geen probleem te zijn er waren vrouwen ten tijde van Kain, incest was ook niet aan de orde, nu walgt men er een beetje van, maar die perceptie hadden de eerste mensen niet, ook was hun genenpoel volmaakt of bijna volmaakt, medisch dus ook geen probleem, maar  belangrijk vind ik ook dat zij onze huidige kijk op de samenleving en mens niet hadden of deelden, een mens was een mens in hun ogen, in dat geval kon men met een directe of indirecte nakomeling van Adam huwen, huwen is trouwens ook een woord van ons, waarschijnlijk was hun perceptie op dit gebeuren totaal anders dan van ons.

  In de tijdspanne kon Kain al in een samenleving van mannen en vrouwen zijn beland , en ook met het oog op de toekomst, verdere populatie kon  Kain vrezen voor vergelding.

  Punt is dat de schrift nu eenmaal niet alle details vermeld, het zou een onmogelijk lang boek worden 


 12. 8 uur geleden zei Dat beloof ik:

  Zo ging het niet !!
  Dat is niet wat de tekst van Genesis zegt.
  Die zegt dat God het ene offer wel opviel en voor het andere geen oog had.
  Het ging er dus niet om wat Kain Gods aanwezigheid niet ervoer!!
  God schonk simpelweg geen aandacht aan hem.

  Nee, dat kun je dus niet zeggen.
  Lees gewoon wat er staan.

  Het enorme gebrek aan kennis van de Bijbel bij sommige gelovigen is echt grenzeloos.

  In Genesis 4 staat duidelijk Dat Adam opnieuw gemeenschap had met Eva, en dat Set daaruit werd geboren. Eva noemde hem zo want God had haar, in plaats van Abel, een ander kind gegeven. Daarna staat er in Genesis dat Adam na de geboorte van Set nog 800 jaar leefde en zonen en dochters kreeg. En hij wed 930 jaar. 
  Kain, Abel en Set waren dus de eerste 3, en daartussen waren er geen andere kinderen anders hadden die er wel bij gestaan.
  Bij de geboorte van Set was Adam dus 130 en het verhaal speelde zich dus zeker niet 'misschien 200 jaar na de zondeval'  af.
  Je verzint maar wat, het slaat de plank compleet mis en je verwacht toch serieus te worden genomen ?

  Ik vind het positief als mensen op details letten, zelf doe ik het ook, maar vergeet niet dat vrouwelijke nakomelingen zelden of nooit vermeld werden bij naam en rugnummer, tussen Kain en Seth kunnen er vrouwen geboren zijn, die dan ook mannelijke kinderen hadden. 


 13. 5 uur geleden zei Chaim:

  Je maakt iemand tot op het bot zwart en sluit af met de suggestie dat men moet doorgaan zonder al die zwartmakerij van andere mensen. Ik heb het stellige vermoeden dat Gaitema de liefdevolle boodschap van Jezus in ieder geval beter begrepen heeft dan een betweter.

  Het geheel (van beide kanten vind ik)  heeft geen christelijk draagvlak, en waarmee is het Gesteggel  begonnen, heb geen zin om het uit te zoeken maar het zou weleens een kleinigheid kunnen zijn.

   


 14. 9 uur geleden zei Robert Frans:
  Op 26-6-2019 om 10:09 zei Mullog:

  Ik doe de wetenschap niet te kort. Ik meld alleen dat de kerk nogal tegenstribbelde (een gewoonte waar men in religieuze kringen nog steeds toe lijkt te neigen met als treffend voorbeeld hier op het forum @antoon die over al voor open staat mits het in lijn is met zijn visie op de Bijbelse geschiedenis :-) ). Meer niet.

  Maar het doe mij goed dat je je aangesproken voelt :-)

  Eigenlijk bracht ik enkel wat nuances aan, gewoon, voor de volledigheid, om te voorkomen dat men niet teveel zou trappen in Verlichtingspropaganda. Vind dat altijd wel een prima gewoonte, om zoveel mogelijk alle kanten van een verhaal te belichten. Bijvoorbeeld dat de geschiedenis van de Middeleeuwse wetenschap méér was dan enkel Galileo (dat ook al zo'n enorm complexe rechtszaak was met veel misvattingen ook daarover, en dus aantoonbaar over méér ging dan enkel de bijbel), of, ik noem maar wat, dat de Nederlandse geschiedenis méér was dan enkel slavernij, zoals bepaalde groeperingen lijken te denken.

   

  Citaat

  op het forum @antoon die over al voor open staat mits het in lijn is met zijn visie op de Bijbelse geschiedenis :-) ).

  Je kan je afvragen of er echt veel dingen zijn waar ik niet voor open sta, als het linken heeft naar de schrift op gebied van archeologie, geschiedenis of chronologie dan toets ik het


 15. Op 18-6-2019 om 17:46 zei Fundamenteel:
  Op 18-6-2019 om 17:34 zei thom:

  Jezus zei:

  Als je iemand ziet die niet geboren werd uit een vrouw,
  werp je dan op je aangezicht neer en vereer hem.
  Dat is je vader.

  Thomas Evangelie

  Daar zou ik toch wreed voorzichtig mee zijn. Trust me on this. 

  De duivel kan zich als engel van het licht voordoen en u lokken, het voelt als een magische rit telkens je deze ziet/ervaart (die niet geboren is uit een moeder). En als je dan door hebt dat het toch niet DE Vader is maar de vader van leugens is het te laat en kan deze zeer diep in uw leven binnendringen. Mijn vriendin was ook altijd skeptisch, nu weet ze wel beter. Maar het is al echt beter nu. Geen occulte flirten meer voor mij. 

  De echte engelen werken zeer subtiel maar toch aantoonbaar genoeg niet aan je neus voorbij te gaan.

  De 4 geïnspireerde evangelie schrijvers geven genoeg informatie, daar hoeft geen Thomas bij


 16. Fine tuning is er  gewoon,  dat is geen veronderstelling, ik heb een geleerde van naam eens horen zeggen dat het lijkt alsof de aarde van tevoren precies gereedgemaakt werd voor de mens, dat is ook zo, alle elementen gassen en precies in verhouding tot elkaar zijn aanwezig waarin een mens kan functioneren de rotatie van de planeet die zorgt voor dag en nacht en seizoenen. het antwoord van evolutionisten is weleens  dat het toevallig zo gegaan is en men voegt filosofie en bla bla aan toe, geen schriftkenner die daar waarde aan hecht.

  Aan de andere kant kunnen schriftkenners hiermee  ook niet overtuigen naar ongelovigen, dat kan ik begrijpen, er is welliswaar buiten fine tuning genoeg argumentatie maar dat wordt off topic, Waar jij volgens mij mee begon is de evolutie theorie, in ieder geval zeg je theorie dat is tenminste iets, voor mij en andere gelovigen die zich baseren op Gods woord en ook wetenschappelijke ontwikkelingen volgen  is het niet meer dan een verfijnd sprookje een soort categorie hogeschool.

  Dat het  EU parlement onderwijs over schepping verboden heeft zegt mij niets, het zijn daar weleens malloten daar, goed dat het op scholen niet geleerd wordt is ook wel  te verdedigen, maar het zou  verstandig zijn als er tenminste een keer per jaar iemand uitgenodigd wordt voor een spreekbeurt over schepping, nu krijgen leerlingen een tamelijk onwetenschappelijk verhaal op hun bord, het kan onbedoeld indoctrinatie lijken.

×

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid