Spring naar bijdragen

antoon

Members
 • Aantal bijdragen

  2233
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Alles door antoon geplaatst

 1. antoon

  De gave van het geloof.

  Dat klopt maar het hoeft niet, als iedereen zich aan de basis voorwaarden houdt, oa. uitgedrukt in de Bijbel passage van Thom is er maar een geloof
 2. antoon

  De gave van het geloof.

  WDG je moet redenaar of schaker worden, redenaar op afroep tegen een hoog honorarium, is dat niet iets voor je, op alle onderwerpen lukt het je klaarblijkelijk te pas en te onpas te draaien als het moet, switchen indien nodig, het onderwerp naar je hand zetten, of afstand nemen als het beter uitkomt, inspelen op ieders geest, op tijd ook juiste dingen zeggen op je persoonlijke wijze, geen mens wint het van je, wat ook weer niet wil zeggen dat je altijd de waarheid zou hebben. modbreak Trajecto: Liever niet zulke "adviezen" voor medeforummers.
 3. antoon

  De gave van het geloof.

  Dat begrijp ik, wat ik mij afvraag is wanneer is het ter discussie stellen en wanneer niet, is een mening geven over een deel ervan en verwijzen naar oude talen schriften of Bijbel meteen al ter discussie stellen, dus waar trek je de grens, BOTWEG schrijven dat er geen drie-eenheid is komt hier volgens mij niet zo aan de orde,als dat wel het geval is dan heb je een punt.
 4. antoon

  De gave van het geloof.

  Wat ik hier waarneem is dat WDG buiten de forum regels de drie-eenheid voor de tigste keer ter discussie stelt, het aankaarten daarvan, niet gelovers demoniseren en verwijzen naar Sjako of mijn persoon is ook een vorm van ter discussie stellen modbreak Trajecto: Dit is meer iets voor een Feedback-topic.
 5. antoon

  't Stamcafé; we praten over van alles!

  Begrijp ik, alhoewel ik de bezwaren van massa productie en roofbouw op de natuur en al wat leeft serieus neem is bij mij is een dag niet geslaagd zonder een malse hap en vlees, ik zie het een beetje zo.. volgens vele gelovigen van diverse pluimage en ook volgens mij leven we in de eindtijd. Binnen nu en pakweg 35 jaar moeten we de laatste tekenen van openbaring uit zien komen en komen we in een nieuwe natuurlijk mens en diervriendelijke wereld, stel nu eens dat er niets gebeurd en alles bij het oude blijft, ook na 35/ 40 jaar, de gelovigen van op de bijbel gefocuste religie zullen massaal de pijp aan Maarten geven en tot atheisme overgaan, de gevestigde kerken met (donder)preken van de Dominee en dagelijks riten opvoeren zullen tegen die tijd ook tot een minimum gekrompen zijn, en wat onvermijdelijk lijkt gaat zeer waarschijnlijk gebeuren. opgefokte heersers van diverse landen zullen werkelijk tot een oorlog met kern energie overgaan. Dus ondergang van deze wereld of ingrijpen van de schepper, in beide gevallen zal het stukje vlees van mij dat ik met smaak tot mij neem er geen invloed op hebben
 6. antoon

  't Stamcafé; we praten over van alles!

  Chinees eten met een pilsje, of een mals kippetje in satésaus, een macaroni schotel is ook niet te versmaden, als ik dat gegeten hebt denk ik weleens nog links nog rechts kan dat van mij afnemen.
 7. antoon

  Leven wij in een democratie ?

  Het is zeer moeilijk ook hier stelende en rovende Allochtonen, ook van weerloze oude mensen, we weten wie het zijn , de politie doet niets , het is zwaar om netjes Christelijk te blijven.
 8. antoon

  Heilige Geest volgens het jodendom

  Bedankt voor je naslag werk.
 9. antoon

  Met welke doel ben je op aarde?

  Wij zijn WDG gewend.
 10. antoon

  't Stamcafé; we praten over van alles!

  Bij Dat beloof ik is alles snel Bullshit.
 11. antoon

  't Stamcafé; we praten over van alles!

  Dan zullen we het echt niet overleven en is de aarde een dode sintel, Moslims zullen elkaar en anderen afslachten, handels oorlogen zullen werkelijke oorlogen worden, veel landen zullen alles uit de kast halen om Israël te elimineren, Israël op haar beurt zal al het wapentuig door Amerika voorzien eens gaan gebruiken, als men er anders over denk dan geef ik de raad de geschiedenis eens te bestuderen
 12. antoon

  't Stamcafé; we praten over van alles!

  Dat is waar, ook in gewoonten en traditie werkt men eraan om Islamitische overleveringen te intrigeren, voor mijzelf maakt het niet zoveel uit ik ben een dagje ouder, wel denk ik vaak aan mijn kinderen en kleinkinderen, als de wereld nog draait zoals nu, dan is het mogelijk dat we schurkenstaten worden, let wel mogelijk maar natuurlijk niet zeker. Het is volgens mij waarschijnlijker dat voor die tijd de schepper ingrijpt, dus geen schurkenstaat of cultureel verrijkte landen maar een paradijs en dat volgens Genesis het zo was,.
 13. antoon

  Eindtijd

  bv. 3 Hij bracht mij in de kracht van de geest naar een woestijn. En ik zag een vrouw op een scharlakenrood wild beest zitten dat vol godslasterlijke namen was en dat zeven koppen en tien hoorns had. De 7 koppen zijn. Egypte Assyrie Babylon Medo perzie Griekenland Rome Engels/Amerikaanse overheersing Hier begint nieuwe toevoeging nog een voorbeeld 15 Hij zei tegen me: ‘De waterstromen die je hebt gezien, waar de hoer zit, betekenen volken, menigten, landen en talen. Babylon verleende zijn welvaart en onafhankelijkheid en overmacht aan een stelsel van kanalen en wateren dier er waren en die aangelegd werden Cyrus de grote legde die kanalen/ rivieren in het geheim om en babylon kon ingenomen worden het symbolische profetische Babylon de hoer/ valse religie die op vele wateren zit waant zich veilig, de wateren zijn in dit geval volkeren en politiek die haar gunstig gezind zijn in de afgelopen 3/4 decennia is de macht van politiek die aan haar zijde staat sterk tot geheel afgenomen, religie heeft weinig tot niets meer in te brengen https://nl.wikipedia.org/wiki/Babylon_(stad) Dit is hoe JG en ook ik denken dat het is
 14. antoon

  't Stamcafé; we praten over van alles!

  Ik denk ook vaak, in wat voor wereld ik leef, is het een x file, is het een 5e dimensie, is er een virus die mensen die mensen aantast en gek maakt, natuurlijk niet, wat wel waar is dat het gewoon niet meer te volgen is.
 15. antoon

  Leven wij in een democratie ?

  Het zou er inderdaad uit voort kunnen komen als Islam gezinden het voor het zeggen krijgen
 16. antoon

  Eindtijd

  Ik volg de bijbel na, er is maar een persoon tot wie we kunnen bidden, dat is Jehovah, en bidden natuurlijk door bemiddeling van maar een persoon en dat is Jezus, andere dingen zijn door mensen bedacht of traditie, natuurlijk is het prettig dat je dan vrede des geesten krijgt, toch doet men er goed aan deze zaken eens grondig uit te zoeken.
 17. antoon

  Eindtijd

  https://wol.jw.org/nl/wol/h/r18/lp-o
 18. antoon

  Eindtijd

  Jezus erkende Pilatus ook als staatshoofd, God laat toe (laat nog toe) dat personen als Stalin Polpot, Idi amin, Hitler enz. als onderdeel van Satans wereld bestaan, weten wij het beter dan de schepper zelf, als we ze niet als staatshoofd erkennen gaan wij in tegen Gods regeling, verder is erkennen totaal iets anders dan partij kiezen voor of tegen
 19. antoon

  Eindtijd

  Men wilde een verzoek doen om vrijheid van JG. en prediking te krijgen, dat wordt tot vandaag de dag nog steeds gedaan bij diverse regeringen, vaak met goed resultaat, dat lijkt mij wat anders dan actief aan politiek deelnemen.
 20. antoon

  Met welke doel ben je op aarde?

  Dat zeker weten komt in ieder geval niet uit de schrift, Paulus wist ook zeker dat het judaïsme het juiste geloof was en de Christenen een valse religie
 21. antoon

  Opgeruimd staat netjes.

  Ook ik hou daar rekening mee al zeg ik wel het is door geen enkele terroristische organisatie opgeëist, de ervaring is wel dat zij vaak over elkaar heenlopen om hun claim daarop te bevestigen.
 22. antoon

  Leven wij in een democratie ?

  Alleen Gods koninkrijk kan de problemen oplossen, buiten dat ik heb ook weinig vertrouwen in de politiek, ook als ik geen JG was zou ik geen standpunt voor een partij nemen want hoe is het nu, berichten over corruptie, steekpenningen en valse declaraties ook in Nederland komt nogal eens aan de orde, en dan nog wat wij niet weten, het kan een beerput zijn, ik respecteer verder iedereen die er anders over denkt maar ik schrijf wat ik waarneem.
 23. antoon

  Eindtijd

  Je relativeerd netjes Trajecto.
 24. antoon

  Eindtijd

  Het is mensenwerk geweest opportunistisch mensenwerk, ok. ik kan mij verontwaardiging hier wel voorstellen. Vergeet niet dat perceptie t.a.v Joden toen anders was als nu, dat Hitler het een en ander in een boek geschreven heeft, kan op dat moment nog niet zoveel impact gehad hebben, in de Koran staat ook zoiets, maar daar een een punt van te maken gaat veel mensen nu te ver, zo kan men toen ook gedacht hebben. Ik bagataliseer niets, mocht men dat denken en verder in de oorlog hebben veel getuigen een duidelijk standpunt gemaakt, daar zijn ook boeken over geschreven door niet JG. Daar merk ik nu wereldwijd niets van, ook veel natuurlijke Joden hebben zich bij het genootschap aangesloten.
 25. antoon

  Eindtijd

  Het letterlijke Babylon is gevallen in 539 door Cyrys de Pers en enkele honderden jaren daarna verwoest, Openbaring is ongeveer 90 ad. geschreven door Johannes die profetische lijnen doortrekt en niet alleen van Babylon. BV. 17:9 Hier komt het aan op verstand en wijsheid. De zeven koppen betekenen zeven bergen, waar de vrouw op zit. 10 Er zijn zeven koningen: vijf zijn gevallen, één is er en de andere is nog niet gekomen. Maar als hij komt, moet hij een korte tijd blijven. Egypte Assyrië Babylon Medo Perzie Griekenland Rome Engels/ Amerikaanse overheersers De 6e wereldmacht Rome was er tijdens Johannes , de 7e (Amerika) moest nog komen, allemaal ook in overeenstemming met het boek van Daniel
×

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid