Spring naar bijdragen

antoon

Members
 • Aantal bijdragen

  1930
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Alles door antoon geplaatst

 1. We hebben het over Christenen die nu leven, Christenen met kennis en inzicht, de meeste Christenen hebben wel kennis evenals atheïsten trouwens, kennis van wat erin alsook geografische en lokale achtergronden, talen en wat dies meer zei. Inzicht is wat anders, dan komt logische gevolgtrekkingen maken en inzien dat er werkelijk een schepper bestaat aan de orde. Deze Christenen die nu leven zullen niet snel in de war gebracht worden door menselijke of wetenschappelijke meningen, die dus ook aan verandering onderhevig zijn.
 2. antoon

  Zijn de dagen van de schepping letterlijk 24-uurs dagen?

  De bijbel heeft zich bewezen Bastiaan, net zo je schrijft wetenschap moet wel eens herzieningen maken
 3. Dat is een derde colonne, Satan gebruikt deze om verwarring te zaaien, Christenen die dat onderkennen zullen daar niet snel intrappen
 4. antoon

  Zijn de dagen van de schepping letterlijk 24-uurs dagen?

  En laten die pardigma aanhalingen van JG nu toevallig puur Bijbels zijn.
 5. En dan heb je nog FT. het Atheïsme forum ze lachen zich slap om het gedram hier, zelf hebben ze bijna nooit onenigheid, al zeg ik er wel bij dat er lekker overeenstemming is over het paradigmatische, tenminste zoals zij het zien, ook geef ik mee dat er wel bijbelkennis aanwezig is en als het tersprake is wordt schepping en ook geen drie-eenheid weleens als Bijbels beschouwd. Het is wat het gedram betreft hier geen etalage voor waar Christendom
 6. antoon

  Vraag n.a.v. topic "de Belofte"

  misschien een mogelijkheid om woorden of zinnen van iemand door te strepen, de persoon zou zich op zijn nummer gezet voelen en zich misschien zich niet meer bezondigen aan dit het euvel, zoals je het hier terecht vermeld. Of bovenaan steeds zichtbaar te laten zien wat de bedoeling is aangaande drie eenheid, veel posters zullen het zich in het vuur van het gesprek niet meer herinneren
 7. WDG er worden weleens aanbevelingen gedaan en iemand het advies gegeven om zich te laten onderzoeken, meestal is dat met onderbuikgevoel en kan de persoon beter zelf naar de dokter, maar met jou is echt iets bijzonders aan de hand, en dan bedoel ik natuurlijk niet dat je gek zou zijn het verschil tussen gek en normaal is weleens flinterdun, gewoon niet te traceren, of is er gewoon niet, maar met uwer persoon is echt iets bijzonders aan de hand, met kennis van de Bijbel, met daarbuiten trouwens ook nog een redelijk kennis, blijf je zonder enige onderbouwing doordrammen, je geeft geen antwoord op Bijbelse stellingen, je sluit je af als in een glazenstolp op je zelfbedachte ivoren toren, zelfs als de stelling waar zou zijn ben je dan gewoon verkeerd bezig. Weet jij het beter dan God of de Bijbelschrijvers, ben jij de profeet, of ben jij de verlosser, dan moet je met geloofsbrieven komen waar we vertrouwen in hebben, die heb je niet, netzomin als enkele andere leden hier die het nogal eens enkel bij roepen houden.
 8. Het is juist gewoon zo, Sjako ik en nog meer mensen die de lering ter discussie stellen, getuigen van het geven van Bijbelse grond hiervoor, van voorstanders van de lering hoor ik nagenoeg niets.
 9. Een van de redenen dat drie-eenheid aanhangers weinig hebben, is omdat zij zich weleens verlagen tot een kinderachtige strategie, mensen worden weleens op een zodanige manier benadert dat hen de lust vergaat om nog te antwoorden, zo voelen zij zich sterk in hun opvatting, natuurlijk gaat dit ook weer niet voor allen op, gegeven karaktertrekjes waar men niet voor gekozen heeft spelen ook mee, ik denk dat ik er aardig doorheenkijk. Op mij heeft het overigens weinig indruk, ik hou mij aan de Bijbelse normale rationele en realistische leringen zoals het in iedere vertaling staat en wat ingegeven is door God zelf, wat kunnen mensen je aandoen, helemaal niets.
 10. Met filosofie en gedachten door elkaar, hoe goed bedoelt ook kom je niet tot het wezen van de schrift, je blijft dan in een loping draaien beste Tomega
 11. antoon

  Satire dmv cartoons/memes/plaatjes

  De wekelijkse mop dan. Er zijn kloosterordes geweest in de vorige eeuw die zichzelf strenge restricties aanlegden zoals zeer vroeg uit bed lange werkdagen en uren bidden. Zo is er ook een orde geweest die de leden verbood te praten, eens in het jaar mocht men iets zeggen. Het voorval vond paats tijdens de avondmaaltijd, iedereen mocht iets zeggen en dan een jaar mondje dicht. Broeder Johannes was aan de beurt en sprak de woorden uit "de soep is te flauw" ieder een sprak daarna een paar woorden uit maar niet over de maaltijd, er ging een jaar voorbij, Broeder Johannes was weer aan het woord en het was nu" de soep is te zout" afijn de volgende broeder was aan de beurt en wat sprak hij "dat gezeik over de soep word ik spuugzat".
 12. antoon

  Sluitbeleid

  Het kan voorkomen dat men buiten de topic dwaalt en toch levendig in gesprek is, ik kan begrijpen dat de topicstarter dat niet altijd prettig vind, er wordt naar aanleiding van een draadje ook weleens een ander topic aangemaakt door de moderatie.
 13. Ik kan je een beetje gelijk gevenTC. Men zou hier tot andere toonvorming dienen te komen
 14. Klopt, maar bekijk het eens zo, hier komen steeds nieuwe unieke gasten en leden, dit forum is geen verzegelde plaats voor een aantal mensen, bij Paulus die vaak met een vaste groep zat zou het anders geweest kunnen zijn, de bezoekers die hier komen zouden iets van je op kunnen steken, ik tenminste wel.
 15. Zo gaat het in de wereld in het algemeen, jij zou karakter kunnen tonen en tegen de wind in gaan varen, trouwens goed gekozen het is alleen maar wind wat opponenten weleens brengen
 16. antoon

  Satire dmv cartoons/memes/plaatjes

  Nu veel gemoederen overhit raken de hoogste tijd voor een mop. De dominee gaat op huisbezoek in een flat 10 hoog, nu wil het geval dat de man een beetje moeite heeft met hoogte, hij loopt over de balustrade en een rukwind doet de vermoeide man vallen, tot zijn geluk valt hij midden in een heel zware trampoline en stuitert omhoog. Een zekere familie 5 hoog die de man kent zit aan tafel even naar buiten te kijken, ineens zegt de man des huizes, hy, de dominee komt voorbij. Enige seconden later herhaalt hij het, de dominee komt weer voorbij, hij herhaalt het nog enkele keren, dan valt er een lange stilte, de man kijkt naar buiten en zegt tegen zijn vrouw, de domineren is naar beneden naast de trampoline gevallen, maar maak je niet ongerust, hij viel in goede aarde.
 17. Je kan over dit onder werp meepraten als je geloof stelt in de Bijbel, wat men vroeger bedacht of toegevoegd heeft doet niet terzake, het gaat om de inhoud van de schrift. a pro po, bekijk ook mijn nieuwste mop in spelletjes
 18. Gaitema, volgens mij houdt het bij hen op zodra, het evangelie begint. Om terug te keren naar het verleden, er was voldoende kennis van de Hebreeuwse geschriften, alleen inzicht ontbrak het inzicht dat de wet eindigde met Jezus, al zullen zij dat misschien en anders bezien. Nu hebben zij een geloof, zonder tempel, zonder priesterschap, zonder de mogelijkheid om alle voorschriften in de wet uit te voeren, en zeg ik met klem dat hun bedoelingen om God te dienen heel goed bedoelt kan zijn. Ik zet ze niet weg als mens, het kan zijn onderandere door Jesaja zijn boek dat compleet in de dodezeerollen te voorschrijven kwam dat misschien enkelen Jezus zijn gaan belijden of een andere kijk op hem gekregen hebben.
 19. antoon

  Bevrijdingstheologie

  Het hoeven er maar enkelen te zijn, in veel vraagstukken heb ik gemerkt dat een paar omliggende teksten voldoende zijn. Ik studeer ook nog steeds, ook ik heb weleens afgevraagd bij een vraagstuk wat de bedoeling is , in naastgelegen verzen zijn mij goede antwoorden gegeven, ook in teksten elders die in de lijn liggen, een heel enkele keer is het dat ik niet genoeg hebt aan ongeveer 3 of 4, stuks, maar meer dan 10 verzen komt niet voor.
 20. Klopt, een discussie verzand in halsstarrigheid, toch is er genoeg over te zeggen nog, het doet mij herinneren aan een heel lange post van iemand in een ander forum jaren geleden , hi/zij lag wel zo duidelijk uit dat God geen drie- eenheid is volgens hem, zonder een spoortje van venijn met een ongelooflijk respect naar andersdenkenden, zelfs zijn opponenten konden er mee eens zijn, jammer dat ik het niet in bewaring heb.
 21. antoon

  Bevrijdingstheologie

  Groei dat klopt inderdaad, bedankt, het zou nog mooier zijn als we de verzen centraal stellen ook met het omliggende gedeelte, vaak kunnen we dan opmerken wat Jezus of de Bijbelschrijvers precies bedoelt kan hebben, het kan ook weleens anders zijn dan we eerst vermoeden.
 22. antoon

  Bevrijdingstheologie

  Iets roepen wederom, hoe lang gaat dit duren, verlos mij eens dan, dat lijkt mij Christelijk, en geef tekst uit de schrift, waarbij ik zeg dat het niet eens onnozel hoeft te lijken, dan kunnen we van prietpraat transformeren naar discussie.
 23. antoon

  Bevrijdingstheologie

  Ja ik lees alles wat mensen schrijven en daar reageer ik op met een antwoord, maar bij jou is het wel zo een vreemde zaak, je lijkt geen antwoord te kunnen geven, en verschuil je nu in de slachtoffer rol. TC wat denk je is het geen tijd om normaal te doen, volgens mij kan je het zeker, maar om de een of andere reden verschuil jij je in een glazen huis met een status aparte, dat je geen uitleg verschuldigd ben.
 24. antoon

  Bevrijdingstheologie

  TC dit slaat nergens op , ik vraag om onderbouwing vanuit de schrift, van iets wat je roept, zodra dat er is kunnen we verder de dingen uitdiepen, dit is nu ronduit prietpraat, je bent er in het verleden meer mee bezig geweest daarna kwam er een tijd dat ik dacht dat je heel, heel goede vorderingen maakte, nu ben je weer terug bij af, zo lijkt het tenminste maar het vreemdste is dat je suggesties doet naar andere mensen, zonder ook maar een onderbouwing. Met jou valt moeilijk te praten, ik wens je overigens het beste, want als persoon ben je er niet minder om, voor mij niet althans. ik bewerk mijn post nog even, je moet de link leggen tussen Bijbelpassages en de gegeven stelling of Wiki. waar kunnen we leren dat Jezus dat voorstond, als dat zo is ben ik zeer benieuwd
 25. antoon

  Bevrijdingstheologie

  Bedankt voor de link, door jou kan ik onderhand een verzameling van Wiki aanleggen. Hier worden door mensen die er over denken stellingen geplaatst, niets op tegen, een Christen, iedere Christen zal ook zijn mening hebben over goed of slecht belijd, het is wat anders om daadwerkelijk veranderingen in politiek door te voeren, daar beginnen Christenen die Jezus zijn woorden goed inschatten niet aan. Overigens heb je nog geen voorbeelden gegeven uitgaande van de schrift dat oa. Jezus ook aan door jou genoemde stelling deed, je roept het maar legt geen link naar een uitspraak van Jezus of welke bijbelschrijvers dan ook.
×

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid