Spring naar bijdragen

antoon

Members
  • Aantal bijdragen

    3.622
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Waarderingsactiviteit

  1. Like
    antoon reageerde op sjako in Straatpredikers.   
    Noem eens een vraag. Als een bevredigend antwoord niet jou visie is dan zal die wellicht nooit bevredigend zijn.
    Zeker wel. Gaan we deur verder.
    Wij bestuderen heel serieus de Bijbel en zijn daar blij mee. Dus is de gemiddelde Getuige beter onderlegd dan een gemiddelde huisbewoner. Daar gaan we zorgvuldig mee om. Het is grappig dat ik gisteren tijdens het wandelen iemand tegenkwam op de fiets die aan het bellen was die zei: 'Jehovah's Getuigen zijn best moeilijk te weerleggen hoor'
    Komt voor, maar die staan we gewoon netjes te woord.
  2. Like
    antoon reageerde op Petra. in Jezus weet niet wanneer de Mensenzoon komt. God weet het wel.   
    In Marcus 13 vraagt Petrus wanneer dat allemaal zal gebeuren. 
    Dan zegt Jezus dat de Mensenzoon zal komen, maar dat hij ook niet weet wanneer. Alleen de Vader weet het. 
     
    Dus vraag ik me af.. is Jezus de Mensenzoon of is dat iemand anders? 
    Als het Jezus zelf is, vind ik het vreemd als hij zelf niet weet wanneer dat moment aanbreekt.  Houdt God dat dan ook voor Jezus geheim totdat het zover is? 
    En als dat zo is.. zouden er dan meer dingen zijn die Jezus niet weet? 
    En hoe is dit mogelijk in de drie-eenheid leer? Als Jezus en God één is, dan kan God toch niet meer weten dan Jezus? 
     
     
    https://bijbel.nbv21.nl/bijbel/NBV21/MRK.13/Marcus-13/
    "3 Toen Hij op de Olijfberg was gaan zitten, tegenover de tempel, en Petrus, Jakobus, Johannes en Andreas alleen met Hem waren, stelde Petrus Hem de vraag: 4 ‘Vertel ons, wanneer zal dat allemaal gebeuren en aan welk teken kunnen we herkennen dat het zover is?’ "
    "26  Dan zal men de Mensenzoon zien komen op de wolken, bekleed met grote macht en luister.  "
    "32  Niemand weet wanneer die dag of dat moment zal aanbreken, de engelen in de hemel niet en de Zoon niet, alleen de Vader."
  3. Like
    antoon reageerde op sjako in Eén God, één Naam, Jezus Christus.   
    Ik weet nu niet zeker of er hoofdletters gebruikt werden eerlijk gezegd, maar niet voor God als eerbied hoofdletters.
    Een vertaling betekent altijd verlies van betekenis. Letterlijk vertalen is nu eenmaal onmogelijk. Vertalers wijzen de lezers in een bepaalde richting. Goede vertalers doen dat zo min mogelijk en willen vooral recht doen aan de tekst. Door nu bovenop de vertaalslag ook nog eens hoofdletters voor God te gebruiken wordt er aan de vertaling iets extra’s opgelegd. Immers, de Hebreeuwse tekst van het Oude Testament en de Griekse tekst van het Nieuwe Testament kennen helemaal geen eerbiedshoofdletters. En de vergelijking met het Liedboek die het NBG gebruikt, gaat hier ook niet op, omdat de liedboekdichters zélf die eerbiedshoofdletters gebruikten. De bijbelschrijvers hebben dit echter nooit gedaan. We voegen dus iets toe, wat niet in de Bijbel staat. 
  4. Like
    antoon ontving een reactie van Flawless victory in 70 jaarweken verfijning   
    Is de komst van Jezus dan niet spectaculair, is het verloop en het einde van de profetie, de doop van Johannes en toegang voor heidenen het niet.
  5. Like
    antoon reageerde op Fundamenteel in Vaccineren of niet?   
    Ja maar die bal is makkelijk terug te ketsen hoor, en wat voor discussies zouden we dan hebben?
    Je bent geen wappie als je geen coronavaccin onnodig nam, het omgekeerde zal wel eerder waar zijn.
  6. Like
    antoon ontving een reactie van Fundamenteel in credible opdelen per gemeenschap?   
    Breuk kan gelijk hebben met percentages, maar tolereren is geen Bijbelse optie, begrip tonen voor de mensals mens  , maar niet meegaan met Woke gedrag lijkt mij het beste, Regeringen hebben een verantwoordelijkheid om mensen te begeleiden en ondersteunen , maar niet hun Woke gedrag promoten,
  7. Like
    antoon ontving een reactie van Hopper in Altijd ontevreden   
    We hadden het over tevredenheid, er valt nog meer te zeggen, ik schreef al dat ik in een huurhuis woon weinig luxe, wel heb ik gezorgd voor comfort,, het maakt mij gelukkig, ik kan mij niet indenken dat de rijke lui op tv. met hun kapitale villa gelukkiger zijn, ik hou iedere maand veel geld over door de lage huur, dat besteed ik goed voor mijn medemens. kortom ik denk dat ik het goed doe, ook geen last van inbrekers en dergelijke ongenode gasten, en de schijn ophouden voor vrienden of familie hoeft van mij ook niet.
  8. Like
    antoon reageerde op Fundamenteel in Toespraak over het slavernijverleden.   
    Is het niet beter naar de slavernij van het heden te kijken, dan naar een verleden waaraan niemand vandaag iets kan doen?
  9. Like
    antoon ontving een reactie van Flawless victory in Kracht   
    Inderdaad Hopper ongelooflijk maar waar, ik heb er ook ervaring mee, tis erg persoonlijk anders zou ik het hier uiteenzetten, maar naar eer en geweten kan ik zeggen dat het waar is.
  10. Like
    antoon ontving een reactie van Hopper in Kracht   
    Inderdaad Hopper ongelooflijk maar waar, ik heb er ook ervaring mee, tis erg persoonlijk anders zou ik het hier uiteenzetten, maar naar eer en geweten kan ik zeggen dat het waar is.
  11. Like
    antoon ontving een reactie van Hopper in Kracht   
    Hij is niet ver van een ieder van ons.
  12. Like
    antoon ontving een reactie van Hermanos2 in Archeologische vondst: Mt Ebal curse tablet.   
    Wat een stelling zeg,   Jezus de apostelen en ook bijbelschrijvers namen de schrift letterlijk , weet jij het beter. zou maar oppassen als ik jou was. Hopper.
     
     
  13. Like
    antoon ontving een reactie van Hermanos2 in Archeologische vondst: Mt Ebal curse tablet.   
    Ben er blij mee, maar ten overvloede ik heb het artefact niet nodig voor mijn geloof, dat is gegrondvest, het doet mij wel goed als mede onderzoeker vooral ten verstaan van mensen die op een keerpunt staan.
  14. Like
    antoon reageerde op Dat beloof ik in Autisme   
    Slechte sociale intuïtie is nu eenmaal een kenmerk van autisme. 
  15. Like
    antoon ontving een reactie van Fundamenteel in Moeten wij de wereldgeest volgen of de Bijbel?   
    Fundi, Ik had niet alles gelezen op Netforum, inderdaad hij ging tever, toch wil ik hem als medemens zien. Tot horens @Fundamenteel, ik wilde je nietbeledigen
     
  16. Like
    antoon ontving een reactie van Fundamenteel in Willempies ban   
    Dat doe je dan,  maarje kijkt naar eenzijdige oorzakelijkheid, die is er ook, klopt maar dan moet je de bemoeinissen van de andere kanten ook beschouwen, er is geen goede en een slechte man indit geval , en de totale media dringt je een, hun mening op, zien we dat ook niet in totalitaire nationalistische landen of ga pakweg even 80 jaar terug in de tijd , kleine gewone partij of groeperingen wijzen er ook op en worden ten onrechte voor Nazi verweten, duidelijk heeft men dan ook geen weerwoord.
    De waarheid zal aan het licht komen na afloop van de oorlog en dan 20 30 jaar later als bertokkene dood zijn of vrij van beschuldiging, en krant redacties zijn vervangen, velen van ons zullen het misschien niet meemaken.
     
    Goed doordacht van Fundamenteel stoorzender DBI snapt het niet, stoor je er niet azn Fundi, jij hebt weleens een scherp inzicht, ga door tot vlak bij het eid met 1000 frank bonus
  17. Like
    antoon ontving een reactie van Hermanos2 in Willempies ban   
    Hopper Je bedoelt kennelijk wel iets zeer vreemds  met je meningen, jij herkent de dingen niet omdat je je liever in een persoonljke zeepbel  bevind niets op tegen maar de mensen die jij  Nazi vind zijn dat niet of ageren daartegen door de pinpunten bloot te leggen, dat moet jij kunnen snappen .
    Hermanos je ziet het, ik hou mij op de vlakte en zonder kwetsen laat ik mensen die herdenkingen belangrijk vinden de ruimte, maar het is zoals jij schrijft, al de actie kan op een fiasco uitmonden, als mensen der instellingen niet veranderen, kom er opterug.
     
  18. Like
    antoon ontving een reactie van Flawless victory in Willempies ban   
    Bij iedere nieuwe generatie moet er Nazi materieel getoond worden op scholen en dergelike, dit om duidelijk te maken waar het omgaat.  Doet men diit niet zullen de gevolgen duidelijk doet men het om  te kwetsen dan schiet men hst doel voorbij, maar  zoiets blijkt vrijsnel meestal na onderzoek.
  19. Like
    antoon ontving een reactie van Fundamenteel in Willempies ban   
    Zo goed als van het begin af hebben de complotters in verreweg de meeste geschilpunten achteraf gelijk, dit onder de meest zieke tegenstand,  geen krimp gaven zij en ik ook niet in de Corona idioterie, en we hebben gelijk gekregen in bijna alles, niet zo bijzonder als je gewoon je normale verstand gebruikt.
    Wat is de bedoeling verder nu hier lopen dreinen en zieken, ik sta er niet op te wachten.
    Begrijp goed ik ben ook niet in alles met de complotters eens maar wat de gevestigde orde ervan maakt is zo een ongelooflijke janboel, er moet wel een tegenwicht komen, wie wind zaait zal storm oogsten
  20. Like
    antoon ontving een reactie van Fundamenteel in Discriminatie   
    Als men nu in maart 2023 nog niet opde hoogte is, van hoe het nu werkelijk zit, kan je het net zo goed opgevevn Fundi, zij verkiezen de leugen. Maar dat is hun besluit. 
  21. Like
    antoon ontving een reactie van Thinkfree in Willempies ban   
    Man doe toch een beetje normaal, mogelijk wilde hij juist voor iets waarschuwen om niet weer in die haat van de oorlog te komen. Dat hij dan behoorlijk onzorgvuldig is dat kan. Met wat ik hier waarneem kan de basis voor een nieuwe haatgolf wederom gelegd zijn , maar niet door de verdachte  personen maar misschien  door mensen die niets willen leren van de geschiedenis. 
  22. Like
    antoon reageerde op Willempie in Is de gehele bijbel voor het jaar 70 geschreven ?   
    De brieven en evangeliën in het Nieuwe Testament zijn geschreven in de eerste eeuw, als je dat bedoelt. De Bijbelboeken zijn geschreven over een periode van tenminste 1500 jaar, Wat bedoel je dan met: Ik weet niet beter dat vele Bijbelstukken uit de eeuwen daarna stammen? Welke Bijbelstukken en welke eeuwen waarna? En waarom weet je niet beter? Waarop baseer je jouw weten? Als je niet oppast ga ik je een boek opsturen waarin het e.e.a. verduidelijkt wordt. 😉 
  23. Like
    antoon ontving een reactie van Hopper in 2-naturen leer   
    De uitlatingen van dat. Beloof ik zijn zo ongeveer de norm van mensen die zich willens en wetens niet willen verdiepen of inlezen wat in de schrift staat, zij verkiezen het om onwetend te blijven.
  24. Like
    antoon ontving een reactie van Fundamenteel in Genocide en geweld in de Bijbel   
    Daniel boeit mij omdat er veel geschiedenis in staat, inderdaad veel over Jezus in Jesaja, men noemt het ook het 5e evangelie
  25. Like
    antoon ontving een reactie van Flawless victory in Genocide en geweld in de Bijbel   
    Ik lees met onderscheid en een nuchtere kijk op de dingen, iets wat jij  misschien niet inziet @Noppert1998
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid