Spring naar bijdragen

Tess83

Members
 • Aantal bijdragen

  35
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

 1. Tess83

  Stel, je bent God,,,

  Ik zou God niet willen zijn maar wel een keer in zijn "huid" willen kruipen om te zien hoe de wereld eruit ziet vanuit zijn perspectief....
 2. Tess83

  cremeren of begraven? dag vrienden

  Misschien een interessante link: http://www.gotquestions.org/Nederlands/crematie.html
 3. Tess83

  Dieren

  Waar staat die tekst? Ik ben ook best sentimenteel met mijn huisdieren, heb zelf 6 konijnen en een hond. Daarnaast hebben wij een melkveebedrijf(dus koeien). Ik geloof dus óók dat een dier(of het nou een huisdier of een "nuts-dier" is) naar een plek gaat waar het eeuwig rust zal vinden. Vind het dus echt niet gek wat jij hier zegt
 4. Tess83

  op latere leeftijd belijdenis/dopen

  Wat jammer, maar wel fijn dat je ook je kracht kan halen uit de bijbel.
 5. Tess83

  kan God je verlaten?

  Ik geloof van niet! Jij kan God wel verlaten, bewust of onbewust, maar jou verlaat hij nooit! Je mag ook altijd weer bij hem terug komen! "Je kunt kilometers van God afgedwaald zijn, toch is het maar 1 stap terug om weer bij Hem te komen" (text kwam ik ergens op internet tegen)
 6. Tess83

  op latere leeftijd belijdenis/dopen

  Jeetje, wat vervelend dat je opgenomen bent en daarbij ook bijna geen vrijheden hebt! Maar hebben ze in die instelling geen mogelijkheid tot een gesprek met een pastoraal medewerker o.i.d.? Ben je lid van een gemeente?, mss kan je dan wel een eens in de zoveel tijd iemand op gesprek krijgen? Heel erg veel sterkte gewenst!
 7. Tess83

  "God straft direct"

  Zoals jij het beschrijft komt het op mij een stuk "beter" over. Ik kijk weleens naar discovery, naar zo'n serie over amerikaanse gevangenissen. Ten 1e zie je dat de gevangen bij aankomst allemaal de bijbel in handen krijgen en ten 2e hebben ze interviews met sommige gevangen. De verhalen zijn vaak schrijnend; een vader die ze mishandelde of zelfs misbruikte, door armoede van ellende de straat op en daar verkeerde vrienden krijgen, drugs gaan dealen om maar aan geld te komen, drugs gebruiken om zich beter te voelen. Met alle gevolg van dien; verkrachting, mishandeling, moord. Al dan niet met voorbedachte rade. Het is nooit goed te praten in mijn ogen, ze verdienen straf, maar ook hulp, een oor die luisterd waardoor iemand zo'n koelbloedige actie kon plegen. Soms zie je ex-criminelen op tv die vertellen dat hun leven door God is veranderd in positieve zin. Dat ze eerst op straat leefden en nu zélf hulp bieden via het leger des heils o.i.d. Ik wordt blij van zulke verhalen!
 8. Tess83

  "God straft direct"

  http://nos.nl/video/422932-teeven-spree ... icico.html Het is en blijft een lastige kwestie; hoe ver mag men gaan in zelfverdediging?
 9. Tess83

  "God straft direct"

  Ps: Ik weet niet of je zelf wel eens mee hebt gemaakt dat er spullen van je gejat of vernield worden, maar ik kan je uit eigen ervaring vertellen dat dat gewoonweg vervelend is(en dan druk ik me nog zacht uit). Ik vergeef het die crimineel niet die mijn tas met portomonee, telefoon, huisleutels en andere persoonlijke bezittingen uit onze auto heeft gejat en daarbij een raam heeft ingeslagen én ook nog eens een band heeft lek gestoken! Ik heb de hele nacht niet kunnen slapen omdat die persoon onze huisleutels had én ons adres en het dus in zijn kop had kunnen halen om bij ons in te breken. Het heeft ons naast alle kosten van de schade aan de auto, een nieuwe identiteitskaart, een nieuwe telefoon ook nog eens een heel nieuw voordeurslot gekost.
 10. Tess83

  "God straft direct"

  Vind je dat dan leuk? Want als je dat leuk vind ben je zondig bezig. En dan volg je niet de wet van liefde. Als dat waar ben, ben je hetzelfde als deze inbreker. Ik wilde nog een andere tekst qoute, maar kan het niet vinden. Wat ik je zeg moet je niet opvatten als een oordeel. Uit liefde vertel ik je wat beter is. Leuk vind ik het niet, maar sorry, je hebt gewoon uit andersmans huis te blijven. Iemand doodslaan doe je niet, maar er werdt niet verteld waardoor die inbreker om het leven is gekomen. Die bewoners hebben vast niet gedacht:"zo, laten we hem eens ff afmaken" Ik denk dat de verwondingen dusdanig waren dat hij door een zelfverdedigings actie om het leven is gekomen. En sorry, ik ben dus net zo zondig als die crimineel omdat ik vind dat boontje om zn loontje kwam? Je hebt gewoon van andermans spullen af te blijven, zelfs al zit zo'n crimineel door drugs of wat dan ook zo in de penarie, er zijn ook andere wegen om aan geld o.i.d te komen, zeker hier in NL!
 11. Tess83

  Is God een man, vrouw of "het"?

  Goed uitgelegd!
 12. Tess83

  "God straft direct"

  Had net de radio aan staan, hoor ik in het nieuws dat een inbreker om het leven is gekomen bij de inbraak in een woning(ik dacht meteen:"Zo, God straft direct" ), hij is aangevallen door de bewoners, die overigens zelf ook met verwondingen in het ziekenhuis waren beland. Echter, het verbaasde me dat de bewoners wél voor verhoor mee moesten naar het buro, maar niet gearresteerd werden. Niet dat ik er voor zou zijn om die mensen te laten arresteren, integendeel; je mag jezelf hier in NL al niet eens meer verdedigen tegen een inbreker want dan ben jij de crimineel Hebben jullie dat ook weleens, van die momenten dat je denkt:"Gerechtigheid, God straft direct!" of is het jullie persoonlijk weleens overkomen?(zoals bij mij, ik riep iets wat God verboden heeft en meteen stootte ik mijn hoofd )
 13. Tess83

  Hoe zien jullie de hemel voor je?

  Goeie!!
 14. Tess83

  Is God een man, vrouw of "het"?

  Heel soms vraag ik me af "wat" God is, man, vrouw of "het"?. Dat komt omdat er altijd "Hij" geschreven en gezegd wordt. Maar kan het ook een vrouw zijn of is hij gewoon een hogere macht en is het gewoon taalkundig dat Hij een "hij" is? (net als dat een schip altijd met zij wordt aangesproken bv) Vraag me af hoe jullie er over denken? en is er ook een verklaring voor?
 15. Tess83

  Oproep tot verbranden Iphone

  Hmmm, beetje radicaal lijkt me, i-phones etc. gaan verbranden, verbieden, o.i.d. Er zijn altijd mensen die misbruik maken van deze dingen, hoe je 't ook went of keert, gekken kunnen op elke manier hun slag slaan. Ik ben wel van mening dat de maatschappij erg asociaal wordt sinds de mobiele telefoon(en al helemaal de i-phone, smartphone, etc.) op de markt is. Ik erger me aan de ongeinteresseerdheid van mensen, overal waar je komt zitten ze te loeren op de telefoon(nou ja, telefoon kun je het al niet eens meer noemen, het is een mini-computer). Hadden mensen "vroeger" in de trein nog een ouderwets boek bij zich of maakten ze een praatje met de medereizigers, nu zit iedereen met dopjes in zn oren naar een schermpje te loeren. Op de fiets zit "de jeugd van tegenwoordig" levensgevaarlijk met hun telefoon te spelen, waardoor ze niet uitkijken en jij als automobilist vervolgens dood door schuld wordt aangerekend. Op verjaardagsfeestjes of etentjes is het niet anders; gesprekken worden onderbroken door piepjes en owee als er niet meteen gereageerd kan worden...Waarom spreken mensen überhaupt nog met elkaar af als ze het leuker vinden om met anderen te tweeten, te facebooken of wat dan ook? Of zouden ze met elkaar zitten te tweeten:"hey Jan, lekker stukje biefstuk op je bord he?" Jan:"ja Peter, en die wijn moet je ook ff proeven" In dat opzicht mag die rabbijn van mij meteen die dingen in de fik steken
×

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid