Spring naar bijdragen

Olorin

Members
 • Aantal bijdragen

  30163
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Over Olorin

 • Rang
  Credible Leviathan

Recente profielbezoeken

909 profielweergaven
 1. Iedereen genas

  Afgezien van wat ik over de hele inhoud denk: Ik denk wel dat dit forum er een stuk prettiger op wordt als bepaalde users niet zo op de persoon spelen. Het zit soms bijna tegen het schelden aan, totaal overbodig lijkt me.
 2. Als christen moet je elke zondag naar de kerk!

  Ik denk ook niet dat je de Bijbel als een instructieboek moet gaan zien, dat zou een verkeerde insteek zijn. Maar dat betekent niet dat er geen dingen uit te leren zijn, dingen gebruikelijk zijn en er dingen zijn waarvan het eigenlijk wel iets is wat je zou moeten doen. Als we kijken in de Bijbel, dan staat er wel opdrachten in om ' dikwijls' dingen te doen en zie je dat de praktijk in het nieuwe testament als in de hele vroege kerk uit die periode en er vlak na, het een gebruik is om eens per week samen te zijn. Het staat (net zoals met zoveel dingen) niet als een gebod letterlijk in het NT. Maar vanuit mijn geloofsvisie hoeft dat ook niet, omdat de Bijbel (en het NT in het bijzonder) helemaal niet dat soort teksten zijn. En dat vind ik ook eigenlijk wel zo fijn er aan. Het christendom is nooit zón geloof geweest. Het Jodendom overigens ook niet.
 3. Stephen Hawking

  Het zit niet in de film. Dus je hebt een romantisch verhaal wat in werkelijkheid een best wel rottig einde heeft. Of dat einde wel of niet in de film zit: Je kent het bredere verhaal, ook als je er maar een deel van ziet. Iedereen heeft recht op het verkondigen van z'n eigen mening. En ik vond Hawking een vrij open en eerlijke houding hebben daar in. Ik heb hem ook nooit als een atheïstische kruisvaarder als bijvoorbeeld Dawkins beschouwd. Ik snapte ook nooit zo waarom bepaalde bekeer atheïsten fora afstruinden en vervolgens met Hawking aan kwamen zetten. Ik had ook zoiets van 'huh, ja? Ik weet wie het is, wat is nou je punt?' Maar goed, dat waren ook vaak types die al meteen met de veronderstelling een discussie instapte dat iedere christen in een Platte aarde geloofd ofzo en gelooft dat wetenschap demonisch is en vervolgens met een paar populair-wetenschappelijke blaadjes in de hand hun positivistische kijk op de wereld kwamen verkondigen, of zoiets.
 4. Stephen Hawking

  Wat ik wel somber aan die film vind is dat het huwelijk met zijn vrouw uiteindelijk geen stand heeft gehouden (zit volgens mij niet in de film).
 5. Stephen Hawking

  Stephen Hawking is overleden. Voor mij was het iemand waarmee ik ben opgegroeid. Een natuurkundige met baanbrekend onderzoek op zijn naam (op bijv. het gebied van zwarte gaten), maar in de tijd dat ik opgroeide ook iemand die een belangrijke bijdrage heeft geleverd aan de populaire wetenschap. Hij was iemand die complexe zaken van de sterrenkunde op een manier wist te beschrijven dat ik het als leek kon begrijpen. Ik vind sterrenkunde erg boeiend, maar ik heb niks met formules. Het hielp me erg dat Hawking een boek schreef (A brief history of time) waarin hij zei maar één formule te gaan noemen (e=mc2). En hij beschrijft er van alles is, van de oerknal, tot zwarte gaten, van ruimte-tijd, tot kwantum mechanica. En dat op vind ik een hele leuke manier. Verder maakt het natuurlijk ook bijzonder dat hij zo lang met ALS geleefd heeft en zo enorm invalide was en toch veel bereikt heeft.
 6. Forumbreedte

  Ik merk het niet. Maar ik heb mijn browser weinig schermvullend.
 7. Ontspanning

  Want je hebt bronnen die dat ontkrachten? Wiki zegt namelijk wat anders.
 8. Ontspanning

  Valt erg mee hoor. Huskies staan als ras het dichtste bij, die zijn wat lastig soms (en zit je ook met klimaat en beweging). Maar op nummer twee staan golden retrievers. Die zijn alles behalve onhandelbaar. Qua uiterlijk zou ik herders hoger verwachten (maar qua genetica en gedrag staan ze daar blijkbaar niet).
 9. Ontspanning

  Gaat hem niet worden. Ik hou van grotere honden. Hoe wolferiger hou leuker.
 10. Ontspanning

  Nee, dat kan echt niet. Hulphonden zijn geloof ik als uitzondering wel toegestaan. Waar ik werk mag je niet eens achter je bureau eten, laat staan huisdieren meebrengen.
 11. Ontspanning

  Ik neem zelf geen hond, wat dat zou ik hartstikke zielig vinden voor dat beestje. Beestje heeft dan veel te weinig ruimte en zou overdag veel alleen moeten zijn.
 12. Ontspanning

  Honden zijn tof. Althans, toffe honden zijn tof. Mijn ouders hebben een diertje. Als ik dan een keertje langs kom is die helemaal dol enthausiast en geeft me een schuldgevoel als ik weg ga. Dan ligt die terug getrokken in een hoekje met een blik van verraad in de ogen. Beestje kan heel wild en fanatiek zijn in het spel, maar zeg je dat het klaar is, dan kijktie met kraaloogjes je braaf aan. Het leuke vind ik dat ze enerzijds wel gehoorzaam zijn, maar wel een eigen wil hebben en dan toch soms niet doen wat je wil. En dan ook hele knuffele lieve diertjes zijn, met roofdiertanden waar je wel krassen en blauwe plekken door krijgt. Maar het is allemaal spel en er is loyaliteit.
 13. Actieve donorregistratie.

  Geef je aan dat je het niet wil idd. Die keuze heb je nog steeds zelf. Ik vind het jammer als mensen dat doen, maar die vrijheid hebben we nog steeds en ik ben ook voor dat recht. Boeit het je onvoldoende, geef je niks aan, laat je het aan anderen lekker over. Kun je ook trouwens met je testament en je uitvaart doen, gewoon niks aangeven, niks regelen.
 14. Muziek topic

  Ook instrumentaal:
 15. Actieve donorregistratie.

  Nee hoor, gewoon aangeven dat je het niet wil. Deed ik andersom ook al sinds ik tiener was, toen moest dat nog met een papiertje, ipv digitaal. Kleine moeite. Je aangifte belasting kost je meer tijd.
×

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat.