Spring naar bijdragen

Olorin

Members
 • Aantal bijdragen

  30369
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Over Olorin

 • Rang
  Credible Leviathan

Recente profielbezoeken

1792 profielweergaven
 1. Olorin

  Game-topic

  Ik schreef het verkeerd. Ik bedoelde Skywind. Dus Morrowind omgebouwd op basis van de engine die Skyrim gebruikt. Die VR is wel grappig. Heel tof om zo in die wereld te zitten, maar qua gameplay nog niet volmaakt.
 2. Olorin

  Game-topic

  Ik merk dat ik heel erg weinig meer game. Ja ik doe "mobile games" die echt zonde van mijn tijd zijn. Het is een soort laagdrempelig escapisme waar ik vrij weinig plezier aan beleef. Ik heb daarentegen een paar leuke games (kingdome come, Witcher III) die ik nog steeds niet heb uitgespeeld. Maar het vreet energie. Als ik na een werkdag thuis kom, heb ik geen zin om werk te maken van een RPG. Terwijl juist die games iets zijn wat ik heel tof vind. Maar na een hele dag achter een computer scherm te zitten nadenken heb ik daar geen zin in. Zelfde heb ik ook met boeken, ik lees te weinig terwijl boeken fantastisch zijn. En ik heb Netflix maar kijk ook te weinig wat echt leuk is. Ik ben een nieuw "project" begonnen om minder eindeloos op mijn telefoon te kijken en hopelijk dan meer boeken te lezen. Want ik lees veeeeeeeeel, maar dan in die stomme apps. Niet alles is slecht, ik lees veel kranten, maar ik kan ook gewoon een keertje de Trouw lezen ipv. 100x Nu.nl refreshen, en kijken of er nog iets is op Instagram. Anyway, back on topic: Ik kijk ziekelijk uit naar de release van Cyberpunk 2077. En daarnaast wil ik Star citizen en ik wil de Skyrimm mod.
 3. Olorin

  Het hiernamaals

  Mwa, Jezus sprak wel met meer personen hoor. Met de mensen die rond liepen op aarde en hij sprak met mensen die al dood zijn (Petrus stelde nog voor om een tent op te zetten voor die mensen). In die context zijn in het NT de mensen die dood zijn en in de hemel zijn levend trouwens. En als je nog leeft maar verloren bent, ben je dood. In de bijbel wil nog wel eens overleden profeten opnieuw op het toneel verschijnen of in de verhalen terug keren. En tja, wat betreft die stammen: Mooie vraag. Als academicus zou ik vragen "Welke kennis hebben ze die van de geestenwereld is en niet van de levenden kan zijn?" Je hebt ook best veel volken die geloven in bovennatuurlijke dingen. Ook in diverse christelijke landen is een hoop "bijgeloof" van mythische wezens en geesten. Waarbij een boom omhakken ongeluk kan betekenen omdat er fearies wonen of wijzen naar een boom je ongeluk kan brengen. En verhalen over plaatsen waar het spookt enzo. Ik geloof er niet in. Maar ik wil wel respectvol zijn naar de mensen die dat wel geloven. Wie weet, zijn wij hier iets van die 'enchantment' verloren. Iig zijn we het verhalen vertellen en betekenis aan ontlenen kwijt geraakt (narativisme). Op sommige punten goed, maar we zijn ook iets verloren geraakt. Ook de reden dat 'we' de bijbel niet meer snappen. Zowel atheïsten als christenen...
 4. Olorin

  ongelovigen en kwade geesten

  In haar context. Binnen het hoofdstuk en binnen het boek. Wat bedoelt de schrijver daar? Hoe verhoudt dit zich met de rest van het betoog? Wat wil de schrijver in dat tekstdeel aan je vertellen? Pas op met teveel van Van Dale definities uit te gaan. De Van Dale kijkt naar betekenis van woorden in onze hedendaagse taal. Lukas is een 2000 jaar oud boek geschreven in het Grieks, vanuit een Grieks-Joods perspectief.
 5. Olorin

  Het hiernamaals

  Ik herinner me een magisch verhaal van een man die dood werd gemaakt. Drie dagen later schijnt hij gewoon weer rond gelopen te hebben. Vrienden van hem hadden eerder zijn graf opgezocht en waren geschokt dat hij er niet meer was. Bizarre verhalen gaan rond over die man. Zoals dat voor hij werd gedood zat te praten met mensen die al lang dood waren! Religieuze kopstukken (Jodendom) enzo. E'en van zijn leerlingen (de man waar ik het over heb was een soort guru) vroeg nog of hij een tent voor ze zou klaar maken. Beetje bizar natuurlijk als je de context ziet.
 6. Olorin

  ongelovigen en kwade geesten

  Zelf denk ik dat je moet oppassen om maar alles af te schuiven op kwade geesten. We zijn ' Als mens' geen speelbal van verschillende machten. We hebben een eigen verantwoordelijkheid voor wat we doen. Als ik geweld toepas, of hoogmoedig ben, dan ben ik er zelf bij. Als ik iets voor mijn medemens doe ben ik er zelf bij. Als mens heb je de keuze. Ik vind het te makkelijk om dat maar af te schuiven op externe factoren. En natuurlijk zijn er zaken waar je mee te dealen hebt. Maar het gaat wel om waar je direct en indirect controle op hebt.
 7. Olorin

  Hoe we aan de Bijbel gekomen zijn

  Ow zat over geschreven hoor, maar het is doorgaans geen populair onderwerp. Het is namelijk voor veel mensen best wel saai en voor een groot deel van de mensen ook controversieel. Onder die mensen zitten trouwens zowel christenen als niet-christenen. Stel je bent een hard line anti-religie figuur: Best vervelend als er dan een mooi geschiedkundig verhaal is wat best goed het ontstaan van de bijbel beargumenteert. Stel, je bent een religieuze fundamentalist:est vervelend als er dan een mooi geschiedkundig verhaal is wat best goed het ontstaan van de bijbel beargumenteert.
 8. Olorin

  Abortus

  Ok. Helder.
 9. Ik ben Steenbok!!! Ik hecht er geen enkele waarde aan trouwens.
 10. Olorin

  Hoi

  Hey, Ik loop ff langs. 😎
 11. Olorin

  Abortus

  Ik snap niks van deze OP... Zal wel aan mij liggen, spreek niet in tongen enzo.
 12. Olorin

  De Opname

  Ik twijfel niet en ben niet bang. Ik blijf namelijk achter aangezien ik er niet in geloof. (Ik ga er voor het gemak uit van het verhaal van de opname voor de grote verdrukking enz enz.)
 13. Olorin

  Ontspanning

 14. Ik herinner me een tijd dat argumenten by link verboden was. Ik vind dit doorgaans een boeiende kijk in de psyche van de persoon die de opmerking maakt. Ik raad je de podcast van Fr. Roderick aan. Ik vond die wel interessant. https://trideo.com/en/fatherroderick/angels-and-umbrellas/ Ik vind hem best genuanceerd. Hij zet vraagtekens bij de kwantitatieve gegevens. Maar de kwalitatieve data (de gesprekken zelf) daarentegen binnen bij hem bepaalde puzzelstukje op hun plek te vallen. En ik vind zijn reflectie er op eigenlijk ook best wel een interessante insteek. Hij praat niet goed wat die priesters doen, maar erkent wel de pijn van die mensen.
 15. Olorin

  Ontspanning

  Zegt iets over je eigen kookkunst.
×

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid