Spring naar bijdragen

Trajecto

Moderators
 • Aantal bijdragen

  347
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Over Trajecto

 • Rang
  CrediGup

Profile Information

 • Geslacht
  Man

Recente profielbezoeken

1540 profielweergaven
 1. Trajecto

  Bewijs voor schepping

  WdG kan momenteel niet meedoen met het forum omdat hij een ban heeft tot 9 oktober, maar ik kan je wel wijzen op: LINK Daar noemt WdG zijn kennisgebied. Voor verdere vragen aan WdG is het dus nog even wachten.
 2. Trajecto

  Nicea en de Apostolische Geloofsbelijdenis

  Topic weer open en verplaatst naar subforum Geloof en spiritualiteit.
 3. Trajecto

  Online Bijbels / Voor- en nadelen van diverse vertalingen

  Nou, de holle-aardetheorie gelooft André Piet toch niet echt. Dat was ik net een uurtje terug in een forum aan het lezen. Maar: tijd om weer ontopic hier verder te gaan.
 4. Trajecto

  Online Bijbels / Voor- en nadelen van diverse vertalingen

  moderatie: Nou ja, hoezo demoniseren. Ik hoop dat je je woorden terugneemt, je hoeft me niet voor leugenaar uit te maken. @Kaasjeskruid, ik kan niet vinden dat André Piet iets met de JG's te maken zou hebben. Dus je dient de woorden terug te nemen of duidelijk aan te tonen wat André Piet met het WTG van doen heeft.
 5. Trajecto

  Online Bijbels / Voor- en nadelen van diverse vertalingen

  Kun je doen, ja. De kans dat je dan komt tot goed zicht op de oorspronkelijke bedoeling van een tekst is natuurlijk groter dan wanneer je een interlineaire tekst gaat bekijken maar niet of weinig weet van de structuur en eigenaardigheden van de brontaal en nauwelijks van de verschillende betekenissen die een woord soms kan hebben.
 6. Trajecto

  Online Bijbels / Voor- en nadelen van diverse vertalingen

  De richting van André Piet is me niet bekend. Nog afgezien van de vraag in hoeverre hij de vertaling verzorgd heeft (hij zit inderdaad wel in het "clubje" dat er voor zorgt) zal bij een interlineaire vertaling dat allemaal niet echt een overmatig grote rol spelen, lijkt me. Maar goed, op zich wel handig om het te onthouden. Bij mogelijkheid van een verschillende vertaling zal een keuze voor het één of het ander net wat verschil kunnen maken. Meer komt dat echter uit in een geheel verzorgde vertaling tot goed lopende Nederlandse taal, dan bij een interlineaire vertaling, dunkt me.
 7. Trajecto

  banmeld topic

  @WdG heeft een ban tot 09-10-2018 Dit is omdat hij voortdurend de gang van zaken op het forum aankaart, geen genoegen neemt met moderatorbeslissingen en onrust veroorzaakt op het forum.
 8. Trajecto

  Verbieden leer WTG en islam in onderdeel geloof

  @WdG kan hier niet meer mee-discussiëren. Hij heeft een ban tot 9 oktober 2018.
 9. Trajecto

  Verbieden leer WTG en islam in onderdeel geloof

  Oké, ik ga niet nu een filmpje van een half uur bekijken maar ik heb een stukje beluisterd vanaf de 7e minuut. Ik zie op zich geen reden om opeens anders te gaan denken. Natuurlijk is het zo dat men zich met de betiteling "christen" kan sieren maar eigenlijk dingen doen en in het leven staan op een wijze die niet echt daarmee correspondeert. Maar ter zake: Ik voer hier uit wat ik logisch acht gezien hoe het forum nu geregeld is. Ik let dus op de regels en op de bedoelingen zoals ik die ervaren heb. Natuurlijk zou het gemakkelijker zijn als alles heel precies in een reglement stond, maar dat is niet zo. Zoals sommigen wellicht weten is er een forum waarbij ik admin ben en ook de eigenaar. Daar beslaat het reglement heel wat meer ruimte dan de summiere aanduidingen hier. Maar niettemin, zoals het hier gaat zou het toch ook wel moeten kunnen werken; althans daar ben ik tot nog toe van uit gegaan. Gaat het niet, dan is er een probleem. Het is niet mijn taak om wezenlijke veranderingen in het forum door te voeren; als men mij die taak zou willen toekennen dan zou ik ook meer mogelijkheden technisch moeten krijgen. Wat betreft de situatie nu: Het forum was steeds een forum gericht op het mainstream christendom. Er waren ook JG-forummers maar dat was en is geen probleem. Sinds enige maanden is er ook een JG teamlid. Hij was eerst moderator voor het geheel maar naderhand is het beperkt tot moderator voor het gedeelte Levensbeschouwing. De benoeming is gebeurd door de eigenaar/admin van het forum. Als er nu iemand hier bij het forum aanklopt om info dan is het vreemd dat het JG-teamlid een muilkorf zou dienen te accepteren en niet mogen wijzen op de info die iemand kan vinden op jw.org ; zo'n regel bestaat niet. Dat in een topic in het geloofsgedeelte waarin wat striktere regels gelden het enigszins wringt is waar, maar de regels zijn er om het forum en de forummers te dienen en zijn geen doel in zich. Ik heb dus geoordeeld dat de info van sjako er kan staan maar wel met wat extra begeleidende regels die ik geplaatst heb, erbij. Of dat kan of moet is uiteraard bestrijdbaar; en men kan het met mij bespreken, of er hogerop een klacht over indienen. Op zich is het gewoon een kwestie van "de moderator kan beslissen en zijn beslissing geldt" -- is men het ermee niet eens dan kan men met de moderator overleggen (wat nu dus gebeurt) en komt men er niet uit dan kan men op de geëigende plaats zijn bezwaren kenbaar maken.
 10. Trajecto

  Verbieden leer WTG en islam in onderdeel geloof

  En als het wel geheel mis is mag sjako me uitvoeteren. 😉
 11. Trajecto

  Verbieden leer WTG en islam in onderdeel geloof

  Nou, ik denk dat ze het daar niet geheel mis zullen hebben als ze vermelden wat de benaming van een organisatie is (of misschien geweest is, als hij inmiddels een andere naam heeft).
 12. Trajecto

  Verbieden leer WTG en islam in onderdeel geloof

  Volgens Wikipedia het de organisatie officieel: Christelijke Gemeente van Jehovah's Getuigen
 13. Trajecto

  Verbieden leer WTG en islam in onderdeel geloof

  Wie het wel ter discussie stelt, kan zelf geen aanspraak maken op de betiteling christen, bedoel je? Tja, dan zitten we in de definitiestrijd!
 14. Trajecto

  Verbieden leer WTG en islam in onderdeel geloof

  Ik heb bewust het woord "christenen" vermeden omdat dat al heel snel een reactie geeft als jij nu post. Ik bedoel echter in ieder geval groepen die het NT gebruiken. Dan voert iemand misschien aan "ja, ze gebruiken een vervalsing ervan", maar dat is dan toch ook weer discutabel.
×

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid