Spring naar bijdragen

Trajecto

Moderators
 • Aantal bijdragen

  579
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Over Trajecto

 • Rang
  CrediGup

Profile Information

 • Geslacht
  Man

Recente profielbezoeken

2071 profielweergaven
 1. Trajecto

  Tweedeling, on the edge

  Topic op slot: @TTC, Je houdt je onvoldoende aan regels en aan de redelijke wensen van personen die teksten schrijven op andere websites. De topic-start is niet veel anders dan een citaat uit een andere website, waar zoals @Dat beloof ik al aangeeft, staat: Niettemin voldoe je daar niet aan maar gebruikt een fragment voor de topic-start. verderop in een reactie gebruik je dan nog weer een ander fragment van de tekst. Iemand hier een antwoord geven door middel van het knippen van een tekst en niet zelf wat zeggen is een wijze van discussiëren die beslist ongewenst is. Voor bovengenoemde zaken krijg je twee waarschuwingpunten. Tip: Geef in een topicstart duidelijk aan waarover je wilt praten; het formuleren van één of meer concrete vragen kan daarbij handig zijn. De topic-start: "Voor wie de stap reeds gezet heeft en de tweedeling misschien als pijnlijk ervaart." plus dan het gekopieerde fragment klint als een soort van hand toesteken -- een wijs woord spreken, misschien -- maar niet als een aanzet tot gesprek en discussie. Er kwamen wel flink wat reacties maar een duidelijke probleemstelling als topic-start geeft meer kans op een gesprek waar een goede loop in zit, Probeer duidelijker te zijn en niet met allerlei vage vaststellingen de anderen wat te laten ronddwalen zonder dat het helder is wat je nou eigenlijk beoogt. Op zich is de kwestie interessant en een vervolgtopic waard, maar geef zo'n vervolg dan een duidelijke topic-start.
 2. Trajecto

  Schorsing homosexuele priester Pierre Valkering

  moderatie: Topic gaat weer open . Er is een aantal berichten verwijderd. Het is beslist niet toegestaan om een foto van een medeforummer te plaatsen met een opgetekend hitlersnorretje. Voor zoiets wordt een waarschuwingspunt genoteerd. Gaan doorpraten over gegeven waarschuwingspunten in het topic is ook niet echt de bedoeling.
 3. Trajecto

  Schorsing homosexuele priester Pierre Valkering

  Dicht voor de moderatie
 4. Trajecto

  Hallo allemaal

  Welkom bij het Credible-forum, Oyarsa !
 5. Trajecto

  Dingen die Jezus af zou keuren.

  Hoe kom je tot de grote zekerheid dat het inderdaad gaat om het ontmoeten van de Heer, nu weer onverdund en krachtig in zijn oorspronkelijke gedaante? Ik proef althans sterk dat je het niet beschouwt als een interessante hypothese die het overwegen waard is, maar als veel meer dan dat. Zijn er specifieke dingen aan te wijzen die voor jou de doorslag geven om vast te geloven dat het zó zijn moet?
 6. Trajecto

  Topics die geschrapt zijn

  Het topic Jezus houdt van Lucifer, Lucifer houdt van Jezus. Maar dat weten weinigen. is verwijderd. Ook het topic Hadden Adam en Eva een navel? dat eerder al gesloten was, is verwijderd.
 7. Trajecto

  Wie is Jezus?

  Ga je me nu vertellen dat je niet weet wat ik bedoelde? De Bijbel bestaat sowieso uit een reeks van boeken; Bijbelboeken. Die worden dan doorgaans wel in één band gepubliceerd. Maar de canon die men gebruikt is niet steeds gelijk. Zo is de protestantse canon niet gelijk aan de katholieke en elders zijn er nog weer andere. En ook zijn er verschillen wat betreft de brontekst die men gebruikt heeft. En er zijn verschillen bijvoorbeeld omdat men tekstgedeelten wel of niet als latere toevoegingen beschouwt en die dan niet of wel (eventueel via een noot) vermeldt. Nou ja, allemaal redenen om te besluiten dat als men spreekt van "de" Bijbel, dat wat te veel identiek-zijn van verschillende exemplaren van Bijbelgeschriftenreeksen veronderstelt. Twee exemplaren van een bepaalde uitgave verzorgd door een uitgever, en van dezelfde druk, zijn natuurlijk wel hetzelfde.
 8. Trajecto

  Wie is Jezus?

  Maar er zijn wel goede argumenten waarom de ene vertaling te verkiezen is boven de andere. Ja, de vertalingen verschillen ook nog weer. De Statenvertaling is destijds gemaakt om een goede protestantse vertaling te hebben. De NWV vind ik bijvoorbeeld mooi om te kunnen naslaan als er iets aan de orde is waar over "hel" wordt gesproken in andere vertalingen. In de NWV is dat duidelijker weergegeven door niet verschillende zaken met hel weer te geven. De Naardense vertaling heeft ook soms iets mooi weergegeven. Kortom, diverse vertalingen raadplegen om iets uit te pluizen vind ik persoonlijk wel een goed idee.
 9. Trajecto

  Wie is Jezus?

  Nee, "de" Bijbel bestaat eigenlijk niet. Naast de verschillen die je al noemt wordt ook niet overal dezelfde canon gehanteerd.
 10. Trajecto

  Avondmaal of eucharistie

  Ja je hebt gelijk, zo werkt het. Bedankt!
 11. Trajecto

  Avondmaal of eucharistie

  Bedoel je het "Deze peiling is openbaar. Andere leden kunnen zien op welke optie je hebt gestemd." dat boven de peiling staat? Eerlijk gezegd weet ik niet waarop dat duidt. Ik zie niet wie wat heeft gekozen. Ik zie door "Toon resultaten" aan te klikken alleen percentages; niet wie wat gekozen heeft. Als ik het al niet zie lijkt het me dat forummers die geen moderator zijn dat laatste al helemaal niet kunnen zien, maar ik zal het binnen de crew vragen hoe het zit.
 12. Trajecto

  Avondmaal of eucharistie

  Dicht voor de moderatie. Update: weer open!
 13. Trajecto

  Avondmaal of eucharistie

  moderratie: Twee berichten verplaatst naar 't Stamcafé. Hier geen satire s.v.p.
 14. Trajecto

  De bioscoop

  moderatie: Tot zover de verplaatste reeks filmpjes.
 15. Trajecto

  Aanslag in Utrecht

  Wat je hier wel en wat niet als serieus bedoelt weet ik niet, maar een wet in de VS die zou zeggen dat iedereen gewapend moet zijn is er niet.
×

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid