Spring naar bijdragen

Trajecto

Moderators
 • Aantal bijdragen

  240
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Over Trajecto

 • Rang
  CrediGup

Profile Information

 • Geslacht
  Man

Recente profielbezoeken

1169 profielweergaven
 1. Trajecto

  Religieus horizontalisme

  Een off-topic bericht verwijderd.
 2. Om het beter en gemakkelijker te maken is het ook nuttig wanneer er vaker wordt gezegd bij iets dat het je mening is of dat je het zo gelooft. Heel vaak wordt simpelweg door iemand iets vastgesteld (als was het niet mogelijk om er anders over te denken).
 3. Trajecto

  Bestaat Goddelijke genezing nog steeds in deze dag?

  Helaas zijn me je bedoelingen niet zo erg duidelijk. Of het bericht een getuigenis moet noemen, of eerder een religieus traktaat, daarover ben ik niet zeker. Laat ik in ieder geval vanuit het moderaat de laatste zin in ogenschouw nemen. Discussiëren is niet de bedoeling, kennelijk(?) Maar wat wel? Op een forumbericht zijn positieve zowel als eventueel negatieve reacties te verwachten en ook vragen, bijvoorbeeld. Wat je met eventueel vermelden van berichten bedoelt weet ik niet. Wil je ergens anders iets publiceren en dingen vermelden? Gaarne bericht zenden aan mij of via het contactformulier over je bedoelingen. De meeste forummers willen juist wel discussiëren! Ik sluit het topic maar even want ik wil eerst wat meer horen.
 4. Trajecto

  Heeft het jodendom afgedaan voor God

  Enkele berichten afgesplitst tot een feedbacktopic.
 5. Trajecto

  Heeft het jodendom afgedaan voor God

  Moderatie: Er wordt in dit topic te veel geruzied. Graag met respect voor elkaar discussiëren, en rustig navragen als je iets ziet wat onlogisch of onwaar lijkt, zonder te gaan roepen over leugens.
 6. Trajecto

  Opname gemeente

  De Bijbel geeft geen eenduidige heldere uitleg die erop wijst dat de Opname van de gemeente ver in tijd voor de Parousia zou zijn; dat is een eeuwen later ontwikkeld idee die geen algemene aanhang heeft. En het heeft weinig zin om met de autoriteit van de Bijbel te schermen; het geheel heeft te veel met interpretatie van teksten te maken. Of je zendeling goed begrijpt weet ik niet; het langs wat hij zegt heen praten doet vermoeden van niet. Ik ben geen spreekbuis van zendeling maar als ik als moderator meen te bespeuren dat er langs elkaar heen gepraat wordt probeer ik wel te verduidelijken wat er volgens mij niet helemaal helder is. Overigens kan ik me daarbij natuurlijk ook vergissen. (Intentie van een forummer hier moet zijn om mee te praten over het onderwerp van een discussie en daarbij de eigen inzichten te presenteren. Daarbij kan Bijbelkennis een rol spelen, maar zeker in dit gedeelte van het forum is dat niet iets waarom het primair steeds dient te draaien.)
 7. Trajecto

  Opname gemeente

  Moderatie: Wat zendeling bedoelt is vermoedelijk dat wat jij onder "Bijbelse autoriteit" presenteert in je berichten in feite eigen uitleg van iets wat in de Bijbel staat is of eigenlijk dat wat het WTG leert. Op de laatstgenoemde manier de Bijbel gaan bestuderen is niet zozeer Bijbelse autoriteit aanvaarden maar een autoriteit aanvaarden die de gewenste uitleg voorschrijft, namelijk die van het WTG. En de uitleg die door het WTG gedoceerd wordt en die dan "Bijbelse leer" wordt genoemd, is meer juist omschreven "Wachttoren-exegese van de Bijbel" te noemen. Wat zendeling wil doen is een zoektocht houden naar wat Jezus waarschijnlijk oorspronkelijk geleerd zal hebben en dat is een andere kwestie. Hij gaat er van uit dat oorspronkelijke leringen van Jezus in de Bijbel staan, maar dan wel omkleed en aangevuld met zaken die verdoezeld werken. Dat is dus een geheel andere houding en bezig zijn dan een canon zoals die voor ons ligt in de exegese van een bepaalde groepering als autoriteit nemen en zeggen dat die exegese is wat de Bijbel leert. - - - Het topic is echter: Opname gemeente Dus daar gaan we het hier over hebben.
 8. Trajecto

  Opname gemeente

  De discussie over kruis of paal is hier off-topic. Daarom is er daarvoor een afsplitsing gemaakt: HIER
 9. Trajecto

  De weg van de Zoon

  Moderatie: Tot zover de berichten die oorspronkelijk in een ander subforum stonden.
 10. Trajecto

  Jezus en Thomas

  Dit topic is weer open. enige berichten zijn uit het topic verwijderd. Let op! Er is enige tijd minder naar gekeken in welk gedeelte van het forum een topic liep en daardoor staan er ook in dit topic wel berichten die minder goed passen in het forumgedeelte waarin het loopt. Zoals gezegd zijn er enige berichten verwijderd maar dat is alleen gebeurd bij de meest recente reacties. Vanaf nu gaat er meer aandacht aan besteed worden of een reactie past in het subforum waarin het topic loopt. Het topic staat in het gedeelte Geloof en er geldt de Apostolische Geloofsbelijdenis.
 11. Trajecto

  Verschillende wijzigingen

  Dankjewel! Ik doe mijn best en hopelijk gaat het goed lukken!
 12. Trajecto

  De Waarderingsactiviteit blijft maar leeg...

  Hm ja. Waarderingsactiviteit > "Er is hier nog niets" Lijkt me inderdaad niet zoals het bedoeld is.
 13. Trajecto

  Topic buiten beeld

  Het topic Bijbel / Christendom staat momenteel buiten beeld.
 14. Trajecto

  Vraag inzake Mattheüs

  Topic gaat om 22:15 dicht voor bestudering door de moderatie.
 15. Trajecto

  Hoe stellen we ons het hiernamaals voor?

  Moderatie: Topic heeft vooral in de latere posts niet echt veel connectie met het bericht van Lobke naar aanleiding waarvan sjako dit topic opende. Lobkes bericht luidde: Mijns inziens is dit veel meer een vraag in het kader van beleving en emotie en dat een plek geven en vragen wie herkenning vindt in wat Lobke zegt. De berichten waar jullie nu mee bezig zijn, is meer het uitpluizen van Bijbelverzen -- uitzoeken wat "de leer" zou zeggen; niet zozeer wat het je doet. Of sjako, de topicstarter, die bedoeling die er volgens mij was, wil maken tot thema van het topic, is aan hem. (Wellicht is er nu al te lang een andere weg bewandeld.)
×

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid