Spring naar bijdragen

Trajecto

Moderators
 • Aantal bijdragen

  626
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Over Trajecto

 • Rang
  CrediGup

Profile Information

 • Geslacht
  Man

Recente profielbezoeken

2277 profielweergaven
 1. Trajecto

  Relativiteit der dingen, om tureluurs van te worden.

  moderatie Ja, laat ik dit topic maar sluiten. Ik ga het werkelijk niet helemaal doorspitten. Een lang verhaal dat @Dolce Vitahad gepost om ca. twee uur in de middag, 19-08, is op haar verzoek verwijderd.
 2. Trajecto

  Verwarring, escapisme en stigma

  moderatie Dit topic gaat (op zijn minst voorlopig) dicht.
 3. Trajecto

  Ontwijkende persoonlijkheidsstoornis

  Oké, gaarne opletten met afkortingen. Er kunnen gemakkelijk misverstanden ontstaan wanneer een afkorting voor meerdere zaken gebruikt wordt. Ik ben in het topic gaan kijken en heb de link aangeklikt hier: Vervelend voor je dat je OPS hebt opgelopen. http://www.stichtingops.nl/pagina/symptomen (...) Pas hier verderop blijkt dat er een spraakverwarring is ontstaan omdat er gepraat wordt over verschillende zaken. Kennelijk heb je die link niet aangeklikt want anders had je gezien dat waar het daar op die site om gaat niet is wat je wilt bespreken. Daarom: Graag zuinig zijn met afkortingen en liever iets uitschrijven om verwarring te voorkomen. De titel van het topic heb ik gewijzigd aangezien er misverstanden ontstonden. "OPS" kan zowel duiden op "Ontwijkende Persoonlijkheidsstoornis" als op het "Organisch Psycho Syndroom".
 4. Trajecto

  Ontwijkende persoonlijkheidsstoornis

  Iets onder de aandacht brengen en willen bespreken kan natuurlijk vanuit belangstelling "extern" maar ook vanuit een zelf beleven en er aandacht voor vragen omdat je als je het zelf hebt je wellicht problemen met de interactie met je omgeving en de samenleving ervaart. Dus vandaar de vraag of je zelf aan OPS leidt; dit niet om je wel of niet in een bepaald etiket op te plakken maar om het geheel te kunnen volgen. Het topic is namelijk moeilijk te volgen. Mja..., leven, gestigmatiseerd wordend binnen de samenleving is natuurlijk niet prettig om het maar met een understatement uit te drukken. Dat er dan een hoog percentage aan zelfmoorden op kan treden is droevig maar vermoedelijk waar. Maar wat is het geheel de link die er schijnt te zijn als je die Engelstalige pagina bekijkt waarnaar je een link gaf. Mijn Engels is niet zo goed en het is een moeilijk stuk tekst. Het gaat o.a. over Griekse filosofen. Wat hebben Griekse filosofen van doen met deze kwestie die kan optreden bij mensen die veel met oplosmiddelen, bestrijdingsmiddelen e.d. werken? Suggereer je dat mensen die lijden aan het het syndroom in kwestie zo ongeveer filosofen worden?
 5. Trajecto

  Ontwijkende persoonlijkheidsstoornis

  Gaat het over waar dze stichting voor is? http://www.stichtingops.nl/ En zo ja, lijd je zelf aan het Organisch Psycho Syndroom?
 6. Trajecto

  Ontwijkende persoonlijkheidsstoornis

  moderatie: Het is me niet duidelijk wat er hier aan de hand is maar het lijkt me geen goede zaak. Zelfmoord is zeker geen goede zaak. TTC, kun je me in eenvoudige taal schetsen wat je hier aan het bespreken bent? Je hebt het kennelijk over zaken die mij onbekend zijn en die ik mogelijk ook niet begrijpen kan. Dit forum is in principe een christelijk jongenforum en ik zie in dit vreemde topic geen heldere connectie met die basis.
 7. Trajecto

  Wat de Bijbel afgoderij noemt

  moderatie: Topic dicht om de moderatie gelegenheid te geven te bekijken wat hier aan het gebeuren is.
 8. Trajecto

  GEJUBEL ♥️

  Er staat nog meer op die pagina. Boven wat jij citeert staat het uitgelegd onder de kop HELPS Word-studies, die kwestie van "de vergelijkende basis"
 9. Trajecto

  't Stamcafé; we praten over van alles!

  Oké, in orde.
 10. Trajecto

  't Stamcafé; we praten over van alles!

  moderatie: Hier in 't Stamcafé is het niet meer toegestaan om allerlei politieke retoriek te plaatsen en erover te gaan discussiëren. Dit moet een plek zijn voor dingen zoals boven in het citaat boven het quote-vak met de mededeling al is weergegeven; en tamelijk luchtig en soms vermakelijk. >>Dat ik niet alles wat er in het meest recente gedeelte voor de tijdelijke sluiting staat verwijderd heb betekent geenszins dat dergelijk-soortige berichten nu het topic weer open is er ook weer geplaatst mogen worden. De oude berichten staan er nog maar het moet nu dus anders. >> Als het niet gaat lukken het hier bij luchtige en soms vermakelijke berichten te houden gaat het topic dicht. <<
 11. Trajecto

  banmeld topic

  Bastiaan73 krijgt een weekban voor de wijze waarop hij postte in het topic Gejubel plus 2 eerder dit jaar genoteerde waarschuwingspunten.
 12. Trajecto

  De grote misleiding

  moderatie Topic gaat weer open. Het is wat uitgedund en er zijn modbreaks geplaatst. Er staan nog wel dingen in die niet echt on-topic zijn. Nu verder moet het wel on-topic worden. @Fundamenteel richt zijn leven in zoals hij dat juist acht. Dat is helemaal niet onderwerp van het topic. Dus ook als je denkt dat hij (of misschien een mens in het algemeen) iets beter wat anders kan doen en kiezen, is dat niet het onderwerp. Natuurlijk kunnen we dingen die we belangrijk achten naar voren brengen -- eventueel soms zelfs wanneer het niet echt on-topic is. Maar dat is hier in deze draad dan wel inmiddels voldoende gebeurd. Dus nu: Raadpleeg eventueel nog even de topicstart en reageer on-topic!
 13. Trajecto

  Noel2

  Welkom terug Noel. Er is kennelijk iets niet goed gegaan. En JoostG die een account weer open kan zetten kan ik momenteel moeilijk bereiken. Maar zo gaat het nu ook wel, als Noel2.
 14. Trajecto

  De grote misleiding

  moderatie Het gaat hier niet goed in het topic. Het is te veel om zo eventjes in orde te brengen. Dus gaat het topic dicht om het rustig te kunnen bestuderen.
 15. Trajecto

  Tijd met God

  moderatie: Dat is een interessante discussie. Maar niet helemaal op zijn plek in dit topic denk ik :). Inderdaad. Je kunt er eventueel een topic over openen, Bastiaan73
×

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid