Spring naar bijdragen

Trajecto

Moderators
 • Aantal bijdragen

  633
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Alles door Trajecto geplaatst

 1. Trajecto

  Abortus

  @Fundamenteel Een weerzinwekkende tekst als hier stond kopiëren en plaatsen in het forum is volkomen ontoelaatbaar. Hiervoor noteer ik 2 waarschuwingspunten. Weer zoiets en er volgt dan een flinke ban.
 2. Trajecto

  banmeld topic

  Dolce Vita doet niet meer mee met het forum. Ze heeft zelf aangegeven niet meer mee te willen doen.
 3. Trajecto

  Abortus

  moderatie: Dit topic is er wel aan toe eens gesloten te worden. Er is veel gezegd en het dwaalt wat af naar aanverwante onderwerpen. wie daarover wil spreken kan eventueel een nieuw topic openen.
 4. Trajecto

  banmeld topic

  Kaasjeskruid heeft een ban van twee weken.
 5. Trajecto

  Ontwijkende persoonlijkheidsstoornis

  Hier is geen beginnen aan. Dit topic blijft dicht. Dit temeer aangezien ik zie dat er weer een topic is geopend waar het er sterk op lijkt dat het dezelfde kant op gaat. Het is zelfs opgezet als simpelweg verder praten. Dus dit weer openen is sowieso niet nodig.
 6. Trajecto

  Ontwijkende persoonlijkheidsstoornis

  moderatie: Dit topic gaat dicht ter bestudering. Er gebeuren hier vreemde dingen en ik hoop zondag wat tijd te hebben er naar te kijken
 7. Trajecto

  Branden in Amazone en Afrika

  moderatie: Lijkt me een uitstekend idee, Thorgrem. Dus ik ga de daad bij het woord voegen. Er is zo wel het één en ander gezegd en er pagina's lang over doorgaan zal naar waarschijnlijkheid niet nog een duidelijke eendrachtige mening over de kwestie naar voren brengen.
 8. Trajecto

  Verwarring, escapisme en stigma

  moderatie Dit topic gaat (op zijn minst voorlopig) dicht.
 9. Trajecto

  Ontwijkende persoonlijkheidsstoornis

  Oké, gaarne opletten met afkortingen. Er kunnen gemakkelijk misverstanden ontstaan wanneer een afkorting voor meerdere zaken gebruikt wordt. Ik ben in het topic gaan kijken en heb de link aangeklikt hier: Vervelend voor je dat je OPS hebt opgelopen. http://www.stichtingops.nl/pagina/symptomen (...) Pas hier verderop blijkt dat er een spraakverwarring is ontstaan omdat er gepraat wordt over verschillende zaken. Kennelijk heb je die link niet aangeklikt want anders had je gezien dat waar het daar op die site om gaat niet is wat je wilt bespreken. Daarom: Graag zuinig zijn met afkortingen en liever iets uitschrijven om verwarring te voorkomen. De titel van het topic heb ik gewijzigd aangezien er misverstanden ontstonden. "OPS" kan zowel duiden op "Ontwijkende Persoonlijkheidsstoornis" als op het "Organisch Psycho Syndroom".
 10. Trajecto

  Ontwijkende persoonlijkheidsstoornis

  Iets onder de aandacht brengen en willen bespreken kan natuurlijk vanuit belangstelling "extern" maar ook vanuit een zelf beleven en er aandacht voor vragen omdat je als je het zelf hebt je wellicht problemen met de interactie met je omgeving en de samenleving ervaart. Dus vandaar de vraag of je zelf aan OPS leidt; dit niet om je wel of niet in een bepaald etiket op te plakken maar om het geheel te kunnen volgen. Het topic is namelijk moeilijk te volgen. Mja..., leven, gestigmatiseerd wordend binnen de samenleving is natuurlijk niet prettig om het maar met een understatement uit te drukken. Dat er dan een hoog percentage aan zelfmoorden op kan treden is droevig maar vermoedelijk waar. Maar wat is het geheel de link die er schijnt te zijn als je die Engelstalige pagina bekijkt waarnaar je een link gaf. Mijn Engels is niet zo goed en het is een moeilijk stuk tekst. Het gaat o.a. over Griekse filosofen. Wat hebben Griekse filosofen van doen met deze kwestie die kan optreden bij mensen die veel met oplosmiddelen, bestrijdingsmiddelen e.d. werken? Suggereer je dat mensen die lijden aan het het syndroom in kwestie zo ongeveer filosofen worden?
 11. Trajecto

  Ontwijkende persoonlijkheidsstoornis

  Gaat het over waar dze stichting voor is? http://www.stichtingops.nl/ En zo ja, lijd je zelf aan het Organisch Psycho Syndroom?
 12. Trajecto

  Ontwijkende persoonlijkheidsstoornis

  moderatie: Het is me niet duidelijk wat er hier aan de hand is maar het lijkt me geen goede zaak. Zelfmoord is zeker geen goede zaak. TTC, kun je me in eenvoudige taal schetsen wat je hier aan het bespreken bent? Je hebt het kennelijk over zaken die mij onbekend zijn en die ik mogelijk ook niet begrijpen kan. Dit forum is in principe een christelijk jongenforum en ik zie in dit vreemde topic geen heldere connectie met die basis.
 13. Trajecto

  Wat de Bijbel afgoderij noemt

  moderatie: Topic dicht om de moderatie gelegenheid te geven te bekijken wat hier aan het gebeuren is.
 14. Trajecto

  GEJUBEL ♥️

  Er staat nog meer op die pagina. Boven wat jij citeert staat het uitgelegd onder de kop HELPS Word-studies, die kwestie van "de vergelijkende basis"
 15. Trajecto

  't Stamcafé; we praten over van alles!

  Oké, in orde.
 16. Trajecto

  't Stamcafé; we praten over van alles!

  moderatie: Hier in 't Stamcafé is het niet meer toegestaan om allerlei politieke retoriek te plaatsen en erover te gaan discussiëren. Dit moet een plek zijn voor dingen zoals boven in het citaat boven het quote-vak met de mededeling al is weergegeven; en tamelijk luchtig en soms vermakelijk. >>Dat ik niet alles wat er in het meest recente gedeelte voor de tijdelijke sluiting staat verwijderd heb betekent geenszins dat dergelijk-soortige berichten nu het topic weer open is er ook weer geplaatst mogen worden. De oude berichten staan er nog maar het moet nu dus anders. >> Als het niet gaat lukken het hier bij luchtige en soms vermakelijke berichten te houden gaat het topic dicht. <<
 17. Trajecto

  banmeld topic

  Bastiaan73 krijgt een weekban voor de wijze waarop hij postte in het topic Gejubel plus 2 eerder dit jaar genoteerde waarschuwingspunten.
 18. Trajecto

  De grote misleiding

  moderatie Topic gaat weer open. Het is wat uitgedund en er zijn modbreaks geplaatst. Er staan nog wel dingen in die niet echt on-topic zijn. Nu verder moet het wel on-topic worden. @Fundamenteel richt zijn leven in zoals hij dat juist acht. Dat is helemaal niet onderwerp van het topic. Dus ook als je denkt dat hij (of misschien een mens in het algemeen) iets beter wat anders kan doen en kiezen, is dat niet het onderwerp. Natuurlijk kunnen we dingen die we belangrijk achten naar voren brengen -- eventueel soms zelfs wanneer het niet echt on-topic is. Maar dat is hier in deze draad dan wel inmiddels voldoende gebeurd. Dus nu: Raadpleeg eventueel nog even de topicstart en reageer on-topic!
 19. Trajecto

  Noel2

  Welkom terug Noel. Er is kennelijk iets niet goed gegaan. En JoostG die een account weer open kan zetten kan ik momenteel moeilijk bereiken. Maar zo gaat het nu ook wel, als Noel2.
 20. Trajecto

  De grote misleiding

  moderatie Het gaat hier niet goed in het topic. Het is te veel om zo eventjes in orde te brengen. Dus gaat het topic dicht om het rustig te kunnen bestuderen.
 21. Trajecto

  Tijd met God

  moderatie: Dat is een interessante discussie. Maar niet helemaal op zijn plek in dit topic denk ik :). Inderdaad. Je kunt er eventueel een topic over openen, Bastiaan73
 22. Trajecto

  't Stamcafé; we praten over van alles!

  moderatie 't Stamcafé gaat weer open. het is hier een plek voor (ik citeer): "Een gevarieerde topic voor kletspraat aan de koffietafel, nieuws en actualiteiten, en klets. Van de hak op de tak, hier mag het. " Let echter op: Hier in 't Stamcafé is het niet meer toegestaan om allerlei politieke retoriek te plaatsen en erover te gaan discussiëren. Dit moet een plek zijn voor dingen zoals boven in het citaat boven het quote-vak met de mededeling al is weergegeven; en tamelijk luchtig en soms vermakelijk. >>Dat ik niet alles wat er in het meest recente gedeelte voor de tijdelijke sluiting staat verwijderd heb betekent geenszins dat dergelijk-soortige berichten nu het topic weer open is er ook weer geplaatst mogen worden. De oude berichten staan er nog maar het moet nu dus anders.
 23. Trajecto

  Belangrijke mededeling

  Credible is een geloofsforum. Te veel kruipt er de laatste tijd praten over politieke zaken in zeer veel topics. Dat is niet meer toegestaan. We zijn ook niet een forum om vanuit iets als een geloofsextremisme een soort van politieke strijd te ontketenen. In het topic "Uitlokken van discussies" kan er verder gepraat worden over politiek maar de andere topics die nu lopen dienen niet daarvoor te worden gebruikt. Gebeurt het toch dan kan er een ban worden uitgedeeld. Primair is Credible een forum voor geloof en religieuze beleving.
 24. Trajecto

  't Stamcafé; we praten over van alles!

  moderatie: Maar even dicht. We moeten eens bezien wat er hiermee. moet.
 25. Trajecto

  fine tuning universum

  moderatie: Inderdaad is het woord gevormd naar het oud-Griekse psychē (ψυχή) plus -osis (-οσις), waarbij dat laaste op toestand duidt. Ik zei reeds: Psychose is een begrip uit de medische wereld en ligt op het terrein van de psychiatrie. Het kan niet zijn dat mensen die psychoses hebben worden afgehouden van de medische hulp en begeleiding. En het gesprek lijkt die kant op te gaan. Ik zie niet dat het vorige moderatorbericht veel heeft uitgehaald en weer gaat het gesprek die kant op. Ik sluit nu dus het topic. Het topic was ook al flink lang en goed ontopic blijren doet het niet.
×

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid