Spring naar bijdragen

Trajecto

Moderators
 • Aantal bijdragen

  644
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Berichten geplaatst door Trajecto


 1. 9 uur geleden zei Fundamenteel:

  Alleen feiten waarvoor je niet gepakt bent verjaren. ;) Als er iets op uw strafblad komt, blijft dat er ook op staan. 

   

  2 uur geleden zei Willempie:

  Nou, voor België kijk b.v. hier: https://justitie.belgium.be/nl/themas_en_dossiers/straffen_en_boetes/strafregister

  Exact gelijk zal het in België en Nederland niet zijn.


 2. moderatie:

  Nu draai je het min of meer om. Over wat je nu zegt glimlachen we niet maar verwachten we passende maatregelen. Als die uitblijven zijn we uiteraard niet blij. Zelf echter "tegenactie" gaan bedrijven via brandstichting is niet wat hier gepropageerd mag worden of worden goedgekeurd.

  Om over zulke zaken verder te praten -- binnen grenzen die sowieso voor heel het forum gelden -- zul je echter een topic op een andere plek moeten openen. Dit topic is er in geen geval voor. 


 3. 15 uur geleden zei Chaim:

  Een vraag aan jou, Trajecto: je modereert, maar doet helaas weinig mee met de discussies. Jammer, aangezien je er duidelijk wel verstand van hebt. Zou ik mogen vragen waarom je niet mee discussieert?

  We hebben hier bij Credible maar weinig moderators en in een topic zowel meediscussiëren als moderator zijn kan lastig worden. Als moderator moet je een zekere mate van neutraliteit hebben een flinke mate van objectiviteit nastreven. Zeker als je erg duidelijk meedoet met een topic kan het moeilijk worden om ook nog te modereren. Dan kan het op zijn minst lijken dat je één van de gespreksdeelnemers bent maar dan wel eentje met een machtspositie die hij gebruikt. En zo moet het niet zijn.

  Op zich is het ook zo dat ik met hier moderator zijn en bij Geloofsgesprek beheerder/eigenaar en ook moderator al aardig wat werk heb. Dat wisselt wel, maar vooral als er ergens ruzie en/of onreglementair gedrag is, kan dat aardig wat tijd vragen.


 4. moderatie:

  De berichtenreeks over offeren is verplaatst en er is een apart topic van gemaakt.

  Het topic hier "Vraag maar raak" is niet zozeer voor lange gesprekken, maar meer voor korte vragen die tamelijk luchtig zijn.

  Het staat in het gedeelte "Spelletjes".


 5. 1 uur geleden zei Thorgrem:

  Wat mij betreft kan er een slotje op dit zoveelste eindtijd topic

  moderatie:

  Lijkt me een uitstekend idee, Thorgrem.

  Dus ik ga de daad bij het woord voegen.

  Er is zo wel het één en ander gezegd en er pagina's lang over doorgaan zal naar waarschijnlijkheid niet nog een duidelijke eendrachtige mening over de kwestie naar voren brengen.


 6. 4 uur geleden zei TTC:

  Ik heb het niet over oplosmiddelen en bestrijdingsmiddelen, het gaat over mensen die het in deze samenleving bijzonder moeilijk hebben. Onderstaande kenmerken verwijzen hiernaar, als we dat diepgaander onderzoeken dan blijken er gegronde redenen om ons zorgen te maken maar dat wordt maar al te vaak onthaald op wat ik onbewust stigma zou willen noemen. Er bestaan nogal veel psychische afweermechanismen wat dat betreft.

  j7Mxbwf.png

  Oké, gaarne opletten met afkortingen. Er kunnen gemakkelijk misverstanden ontstaan wanneer een afkorting voor meerdere zaken gebruikt wordt. Ik ben in het topic gaan kijken en heb de link aangeklikt hier:

  8 uur geleden zei Dolce Vita:
  Op 15-8-2019 om 12:10 zei TTC:

  Veel OPS-lijders plegen na verloop van tijd zelfmoord omwille van aanhoudend stigma.

  Vervelend voor je dat je OPS hebt opgelopen. http://www.stichtingops.nl/pagina/symptomen

  (...)

   

  Pas hier verderop blijkt dat er een spraakverwarring is ontstaan omdat er gepraat wordt over verschillende zaken.

  Kennelijk heb je die link niet aangeklikt want anders had je gezien dat waar het daar op die site om gaat niet is wat je wilt bespreken.

  Daarom: Graag zuinig zijn met afkortingen en liever iets uitschrijven om verwarring te voorkomen.

  De titel van het topic heb ik gewijzigd aangezien er misverstanden ontstonden.  "OPS" kan zowel duiden op "Ontwijkende Persoonlijkheidsstoornis" als op het "Organisch Psycho Syndroom".

   

   


 7. 2 uur geleden zei TTC:

  ?

  Iets onder de aandacht brengen en willen bespreken kan natuurlijk vanuit belangstelling "extern" maar ook vanuit een zelf beleven en er aandacht voor vragen omdat je als je het zelf hebt je wellicht problemen met de interactie met je omgeving en de samenleving ervaart. Dus vandaar de vraag of je zelf aan OPS leidt; dit niet om je wel of niet in een bepaald etiket op te plakken maar om het geheel te kunnen volgen.

  Het topic is namelijk moeilijk te volgen.

  2 uur geleden zei TTC:

  Ik schreef dat het over mensen gaat die ook zelfmoord plegen omdat ze niet bestand zijn tegen het aanhoudende stigma dat ze elke dag ervaren, niet omdat ze geen mensen zijn maar omdat ze hooggevoelig zijn en vaak ook extreem bewust van wat er in de maatschappij aan het gebeuren is. En dat komt in veel termen, als de expressie van Christusbewustzijn.

  Mja..., leven, gestigmatiseerd wordend binnen de samenleving is natuurlijk niet prettig om het maar met een understatement uit te drukken. Dat er dan een hoog percentage aan zelfmoorden op kan treden is droevig maar vermoedelijk waar.

  Maar wat is het geheel de link die er schijnt te zijn als je die Engelstalige pagina bekijkt waarnaar je een link gaf. Mijn Engels is niet zo goed en het is een moeilijk stuk tekst. Het gaat o.a. over Griekse filosofen. Wat hebben Griekse filosofen van doen met deze kwestie die kan optreden bij mensen die veel met oplosmiddelen, bestrijdingsmiddelen e.d. werken?

  Suggereer je dat mensen die lijden aan het het syndroom in kwestie zo ongeveer filosofen worden?


 8. moderatie:

  Het is me niet duidelijk wat er hier aan de hand is maar het lijkt me geen goede zaak.

  Zelfmoord is zeker geen goede zaak.

  TTC, kun je me in eenvoudige taal schetsen wat je hier aan het bespreken bent?

  Je hebt het kennelijk over zaken die mij onbekend zijn en die ik mogelijk ook niet begrijpen kan.

  Dit forum is in principe een christelijk jongenforum en ik zie in dit vreemde topic geen heldere connectie met die basis.


 9. 7 uur geleden zei Dat beloof ik:

  Nee dat bevestigt het niet. (misschien eerst eens lagere school Nederlands gaan beheersen?)
  Want in de link die hij geeft ( https://biblehub.com/greek/3404.htm ) staat het heel duidelijk:

   

  Word Origin from misos (hatred)
  Definition: to hate
  NASB Translation
  hate (13), hated (12), hateful (1), hates (12), hating (2).

  NAS Exhaustive Concordance of the Bible with Hebrew-Aramaic and Greek Dictionaries
  Copyright © 1981, 1998 by The Lockman Foundation
  All rights reserved Lockman.org

   

  Er staat nog meer op die pagina. Boven wat jij citeert staat het uitgelegd onder de kop HELPS Word-studies, die kwestie van "de vergelijkende basis"

×

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid