Spring naar bijdragen

Trajecto

Moderators
 • Aantal bijdragen

  665
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Alles door Trajecto geplaatst

 1. Trajecto

  Laatste dagen - Openbaring

  Ja, volgens mij dubbelzijdig bedrukken (goed opletten wat op elk blad op welke manier op de achterkant gedrukt moet worden!). Dubbel vouwen en in elkaar keggen. Is wel een uitzoekerij maar als je het goed doet heb je een boekje gekregen.
 2. Trajecto

  Wandeltheater Dolorosa

  Ingezonden bericht Wilbert Goei ( info@wandeltheaterdolorosa.nl ) zei: Redactie, Graag wil ik u van Credible attenderen op Wandeltheater Dolorosa dat plaats vindt op 28 en 29 maart in de Bovenkerk in Kampen. Mocht u hieraan in een nieuwsbericht, interview of in de agenda aandacht willen besteden dan horen we dit graag. Hierbij een korte beschrijving: Maar liefst 150 vrijwilligers zijn druk met de voorbereiding van de 14e editie van wandeltheater Dolorosa bezig, om circa 1.500 toeschouwers een krachtige boodschap mee te geven. Dolorosa strijkt op 28 maart en 29 maart 2020 neer in Kampen. De boodschap van geloof en liefde uit het paasverhaal blijft mensen aanspreken. Door middel van theater, muziek, dans, tableaux vivants & beeldende kunst wordt op indringende en boeiende wijze dit eeuwenoude verhaal vertolkt. Theatermaker Carla Veldhuis realiseert jaarlijks een schouwspel dat mensen weet te raken. Jaarthema Jaarlijks wordt er een subthema gekozen om dit indrukwekkende verhaal kracht bij te zetten. Dit jaar is dat ‘Je mag er zijn…’ om aandacht te vragen voor buitensluiting. Jezus sloot geen mensen buiten; Hij wilde juist dat iedereen in de samenleving kon meedoen. Meer informatie: http://wandeltheaterdolorosa.nl/ Vriendelijke groet namens het pr-team van Dolorosa
 3. Trajecto

  Laatste dagen - Openbaring

  moderatie: Graag on-topic blijven. Er staan nogal wat berichten in die hier niet horen. Misschien worden die nog afgesplitst. Hoe dan ook: Hier on-topic verder gaan en letten op het subforum waarin het topic staat.
 4. Trajecto

  Kindermisbruik binnen JG-gemeenschap

  moderatie: Ik zet dit topic op slot. Ik heb momenteel de tijd niet om alle berichten te gaan bekijken maar in het algemeen gesproken kan ik wel zeggen het niet de bedoeling is om een geloofsrichting constant aan te gaan vallen. Dat er dingen niet goed gaan is nu uitgebreid in het topic naar voren gekomen en zonder einde daarop voorthameren in dit forum lijkt me niet een goede zaak. Verbetering in wat hier in het topic aangekaart werd gaat misschien (te) langzaam, maar er is denk ik beweging. Dus laten we het onderwerp hier maar even als voldoende besproken op het forum zien.
 5. Trajecto

  Kindermisbruik binnen JG-gemeenschap

  Goed, of @antoon kan doorgronden wat het motief van iemand is die aangifte doet, daar kun je een vraagteken bij zetten. Dat is zo. Dat de persoon in kwestie wellicht binnen de gemeenschap bekend is en dat zijn motieven in te schatten zijn is mogelijk, maar zo'n inschatting kan ook fout zijn. Dat klopt. Neemt echter niet weg dat ik het een goede zaak vind wanneer we ons wat terughoudend opstellen als personen die helemaal buiten die organisatie staan. Aanwijzen en aanklagen en daarmee toch ook JG-leden die hier meedoen "mee-veroordelen" is jammer.
 6. Trajecto

  Kindermisbruik binnen JG-gemeenschap

  Dat volstaat niet. Van Maria zou hij die geërfd hebben als het alleen zo was. De katholieken hebben daarom het dogma van de onbevlekte ontvangenis. Dat dogma zegt dat toen Maria's moeder zwanger van haar werd God de erfzonde bij de vrucht, Maria, heeft weggenomen waardoor zij geschikt zou zijn om als moeder die zelf niet deel had aan de erfzonde later Jezus te kunnen dragen. De onbevlekte ontvangenis slaat dus niet op een gebeuren bij de zwangerschap van Maria maar op dat bij haar moeder Anna. (Het "onbevlekt" heeft dus een andere betekenis dan men vaak denkt.)
 7. Trajecto

  MH17 ramp - een pion in het geopolitieke schaakspel van grootmachten

  moderatie: Wat hier gebeurt kan echt niet. Er wordt overdacht wat er gedaan kan worden. Dit topic gaat (al dan niet voorlopig) dicht.
 8. Trajecto

  Is er nog moderatie?

  Wat hij op zijn site aanbiedt ben ik niet nagegaan. Wel heb ik geconstateerd dat de naam hier inderdaad naar een internetsite verwijst. Er is een email naar hem op weg met het verzoek om ons een andere nickname voor het forummen op te geven. (Hij is inderdaad momenteel wel gesperd en ik wacht op een reactie.)
 9. moderatie: Dit hoort niet in het subforum Bijbelstudie. Als je wilt spreken over boeken die niet in de Bijbelcanon voorkomen moet dat in een ander subforum. De topicstarter heeft een niet-toegestane nickname. Reclame maken voor een website door de url van die website als nickname te kiezen is mogelijk slim maar bij dezen: Het mag niet. Ik sper het account digidokter.net nu. Degene die het aangemaakt heeft kan een voorstel voor een andere naam via email indienen. l
 10. Trajecto

  Is er nog moderatie?

  Nou dat zal ik inderdaad maar doen. Maar als je dus alsnog iets behandeld wilt hebben, iets wat al een paar dagen terug gebeurde, dan heb ik graag de precieze info om welke post het gaat. Als je een bericht rapporteert is het duidelijk bij welke post het hoort, maar als je nu doorpratend niet opnieuw vermeldt om welke post het gaat moet ik gaan zoeken.
 11. Trajecto

  Is er nog moderatie?

  Ik modereer in het openbaar, maar als ik vervolgens via PB er een vraag over krijgt (en dat mag natuurlijk), beantwoord ik die ook via PB. Bij het modereren via modbreaks is de algemene idee wel dat het korte aanwijzingen of opmerkingen zullen zijn. Zo is de algemene gewoonte, maar het is wel zo dat ik duidelijkheid belangrijker vind dan het beknopt houden; en dus kun je bij mijn moderaties regelmatig zien dat ze vrij lang zijn. Ik zie geen goede reden om er hele brieven van te gaan maken zoals je nu lijkt te vragen. In een feedbacktopic schrijf ik eventueel wel heel uitgebreid en in mijn beleving ben ik daar nu al aardig mee bezig. Hier kan ik niet echt reactie op geven. Ik moet een duidelijk concreet iets voorgelegd krijgen; wat, waar en wanneer. Zo'n algemeen klinkende verzuchtiing, daar kan ik niet mee werken. Om iets binnen redelijke tijd te kunnen verwerken moet ik niet iets algemeens horen waarna ik dan eerst eens op zoek moet gaan om te vinden waar het op slaat. Je veronderstelt hier kwaadwilligheid. Ik vermoed toch dat dat niet zo is. Dat er soms langs elkaar heen wordt gepraat kan gebeuren en bij jouw berichten is het soms ook zo dat je feiten aandraagt en daar conclusies uit trekt die de meeste anderen niet gerechtvaardigd vinden. Wat betreft je verzuchting in een PB "permaban me gewoon" kan ik dan hier dan wellicht wel even aangeven wat ik daarop heb gezegd. Ik heb aangegeven dat iemand ook om een ban mag verzoeken. Ik dan dan niet zozeer aan een permaban maar het is weleens gebeurd dat iemand zelf een tijdje wilde stoppen maar van zichzelf wist dat het niet ging lukken wanneer meeforummen wel kon. Dat was dan zelfkennis en om daarmee om te gaan was het idee aanvragen om een tijdje niet te kunnen meeforummen. Nou, dat kan. Als iemand mij vraagt om hem voor een maand in een ban te zetten, bijvoorbeeld, dan is dat geen probleem. Dan doe ik dat en deel op het forum mee dat hij op eigen verzoek een maand is uitgesloten van meeforummen.
 12. Trajecto

  Is er nog moderatie?

  @Fundamenteel , Ja, hij heeft er een punt bij. In een TR, bij dit bericht stel je een vraag. Als reactie kan ik zeggen dat nu recent een waarschuwingspunt door @sjako werd genoteerd naar aanleiding van deze post: Dat heeft @sjako ook duidelijk aangegeven in de rode modbreak. Andere waarschuwingspunten zijn er niet recent gegeven. Waarschuwingspunten worden ook niet in stilte genoteerd maar op een wijze zoals in de modbreak die ik nu bedoelde wordt het bekend gemaakt. Zo valt het op en dat is uiteraard ook de bedoeling.
 13. Trajecto

  Is er nog moderatie?

  De tijd die ik er momenteel aan kan besteden is zodanig dat je het wellicht een van op afstand bekijken waar het echt fout gaat kunt noemen. Natuurlijk probeer ik de context niet buiten beschouwing te laten maar het vergelijken van medeforummers met nazi's is niet de bedoeling. Probeer dus niet zo opgewonden te raken dat je dat wel gaat doen. Het zal ook doorgaans een soort van iemand in modder drukken zijn; iets van "zo, nou is hij lekker stil -- daarvan heeft hij niet terug". Van een gewoon rustig onderzoeken en gezamenlijk iets bespreken en met argumenten komen ligt dat nogal ver af. We zijn hier toch eerder bezig met gezamenlijk iets onderzoeken en bekijken en wellicht begrijpen hoe een ander er over denkt en tegenaan kijkt, dan dat we hier een strijd gaan voeren om mensen die iets wat anders beschouwen en de prioriteiten wat anders leggen te gaan beschimpen en uitschelden. Tenminste, dat hoop ik toch.
 14. Trajecto

  Is er nog moderatie?

  Ik heb niet de tijd om alles precies te volgen en als iemand iets meldt is dat een teken dat er iets de aandacht nodig heeft. Dat helpt dus dat er naar gekeken gaat worden en niet aan de aandacht ontglipt. Natuurlijk streef ik een mate van objectief beschouwen na, maar ik pretendeer niet dat dat steeds ook helemaal feilloos gaat lukken. Ik ben geen automaat die geprogrammeerd is en die dan steeds precies volgens dat programma alles kan afwerken en behandelen.
 15. Trajecto

  Muziek topic

  moderatie: Wat verwijderd. Houd het hier wel op niveau.
 16. Trajecto

  Wat is de basis van de menselijke moraal?

  Kan zijn, maar er was toch wel een verzoek van de topicstarter om flink wat te snoeien. Dat er dan ook weleens wat sneuvelt dat misschien toch niet echt off-topic was kan gebeuren.
 17. Trajecto

  Christelijke Reisbuddy

  Welkom MoMo777. Vertel nog wat over jezelf, zoals leeftijd, m/v, belangstellingen naast reizen, etc. Dat geeft meer kans om iemand te vinden voor een leuk op reis gaan, denk ik. Succes!
 18. Trajecto

  Wat is de basis van de menselijke moraal?

  moderatie: Het topic gaat weer open. Er is een flink aantal posts verwijderd. Let goed op dat je on-topic blijft.
 19. Trajecto

  Iedereen een fijne vakantie, en een gezegende kerst toegewenst

  Gezegende Kerstdagen toegewenst!
 20. Trajecto

  Geest

  moderatie: Dit topic blijft dicht. Het is al onduidelijk vanaf de start wat de kwestie is waarop we gaan studeren. Allerlei politieke uitspraken staan in het topic. Wat dit alles heeft te zoeken in Bijbelstudie onder de naam "Geest" wordt niet aangegeven.
 21. Trajecto

  Geest

  Dicht voor het modereren
 22. Trajecto

  Beste katholieke bijbel? Petrus Canisius?

  Oké. Dit topic kan dan als klaar worden gezien en ik sluit het.
 23. Trajecto

  Beste katholieke bijbel? Petrus Canisius?

  moderatie: De titel van dit topic is: Beste katholieke bijbel? Petrus Canisius? Jullie hebben het over heel andere dingen. Graag nu weer on-topic.
 24. Nou, voor België kijk b.v. hier: https://justitie.belgium.be/nl/themas_en_dossiers/straffen_en_boetes/strafregister Exact gelijk zal het in België en Nederland niet zijn.
 25. Trajecto

  't Stamcafé; we praten over van alles!

  Probeer deze link: https://www.credible.nl/settings/signature/ Dan kom je volgens mij op de juiste plek.
×

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid