Spring naar bijdragen

Peter79

Members
 • Aantal bijdragen

  872
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Over Peter79

 • Rang
  CrediGup

Profile Information

 • Geslacht
  Man

Recente profielbezoeken

682 profielweergaven
 1. Peter79

  Goed rentmeesterschap is dat een Bijbelse principe?

  Het woord rentmeesterschap wordt in de bijbel slechts in drie teksten gebruikt, in economische betekenis. Het is een begrip dat niet alleen gaat over bewaren of beschermen, maar ook over exploiteren. Terwijl de joden delen van de natuur nog ongemoeid lieten (vanuit het idee dat iets heilig dan wel onrein is), hebben christenen, daarin de Griekse filosofie volgend, de deur open gezet voor ongebreidelde exploitatie. echter, niet de mens is de kroon op de schepping, maar de sabbat, en tegenover het streven naar efficiëntie staat de Thora die vraagt om een deel van de oogst op het land te laten en een deel af te staan aan de Heer.
 2. Peter79

  Gifgas Douma te Syrië begin van Derde Wereldoorlog?

  Trouw schrijft hier gewoon over en haalt zijn info uit Israëlische bron. Maar ik weet niet wat de Russen melden, ik vertrouw Russische media minder dan Israelische.
 3. Peter79

  Scheppingscongres

  Ik zou zoiets wel interessant vinden, omdat je een ander geluid hoort. Het is interessanter om een zwarte zwaan te vinden dan de zoveelste witte zwaan, zoals Popper (op een andere manier) verwoorde. Je leert weinig van mensen die de bekende stof napraten, maar je leert meer van mensen die tegen de stroom durven in te gaan. Helaas ben ik verhinderd, anders was het vanwege de locatie (Zwolle) voor mij wel goed te doen geweest.
 4. Peter79

  Wat is de betekenis van het 'Onze Vader' voor jou?

  Een betere vertaling dan koninkrijk is dan ook iets in de trant van koningsschap of regering. Het gaat niet om een plaatsbepaling of afgrenzing van een gebied, maar om het regeren als activiteit van God.
 5. Peter79

  is dat trollen?

  Kunnen we ergens in real life dan nog eens genieten van je bijdragen? Alle goeds!
 6. Peter79

  Actieve donorregistratie.

  In onze familie hebben we het erover wat onze keuzes daarin zijn; de kwestie doneren komt naar ik heb begrepen in alle keuzemogelijkheden onder de aandacht van de nabestaanden.
 7. Peter79

  Actieve donorregistratie.

  Behalve ja en nee is er ook nog de optie in het register dat de nabestaanden erover gaan, of zouden ze dat als nee beschouwen?
 8. Peter79

  Actieve donorregistratie.

  Het is een kleine moeite om te registreren, en dat had ik al gedaan, dus ik maak me er niet meer druk om. Straks in maart de sleepwet proberen weg te stemmen. Kortgeleden hebben we het gezagsregister ingevuld. Het bleek dat als ons als ouders iets zou overkomen, dat onze kinderen buiten de familie terecht zouden komen. Volstrekt niet in het belang van het klnd, maar ach. Je moet steeds meer een oplettende burger worden en eigenlijk is dat maar goed ook.
 9. Peter79

  Actieve donorregistratie.

  Zou het zo zijn dat waar het geloof in God afneemt, het geloof in de overheid toeneemt?
 10. Peter79

  beetje informatie en een vraagje :)

  3 pm's verstuurd, nu maar afwachten.
 11. Peter79

  beetje informatie en een vraagje :)

  Is de admin dezelfde Rommel als van www.setfire.nl? Misschien proberen via moderator van dat forum?
 12. Peter79

  De teloorgang van een mooi forum

  Jammer Hendrik. ik zal je bijdragen missen, net als die van Mystic. Het ga je goed
 13. Peter79

  Het boek Job

  Het mag inderdaad blijven schuren, om het gesprek gaande te houden en elke gesloten theologie een spaak in het wiel te steken.
 14. Peter79

  Het boek Job

  Nee, het is een vertaalkwestie. Ik dacht dat ik het bij Simon Schoon heb gelezen, maar het kan ook zijn in een commentaar op Job van de KBS: Job ziet ervan af om te blijven rouwen op de mesthoop en gaat weer naar de toekomst kijken. Soms moet iemand je weer bij zijn positieven brengen.
 15. Peter79

  Varen, varen over de baren.

  Beste kapitein, ik hoorde dat er nog plek op de Zeven Provinciën is. Kan ik aanmonsteren als stuurman? Ik heb ruime ervaring op de zeven wereldzeeën.
×