Spring naar bijdragen

dikkemick

Members
  • Aantal bijdragen

    58
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Over dikkemick

  • Rang
    CrediGup

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

  1. En wat ik dan te horen krijg: "Daarom heet het ook een geloof" En zo kun je alles (maar dan ook ALLES) rechtvaardigen. Door het een geloof te noemen. Laatst heeft een moeder (Amerika uiteraard) een kind in de badkuip verdronken, omdat ze geloofde dat God tot haar sprak. Maar nu zie ik de reacties al komen. "God zou zoiets nooit zeggen" We weten m.a.w. exact wat God wel of niet zou doen, maar als er iets gebeurt dat niet (met een godsvisie) te verklaren is (Bangladesh) dan zijn Gods wegen ineens ondoorgrondelijk. Een geen christen die hier niet van schrikt omdat er totaal absoluut geen lo
  2. Ik ben niet gelovig opgevoed, heb me met mijn verstand verdiept in de werkelijkheid en filosofie (ook beta-opleidingen beta-uni-studie), maar heb toch na enig denkwerk verkozen om in God te gaan geloven en een relatie met God aan te gaan. Mijn ouders, broer en zus en allerlei kennissen vinden dat maar niets. Maar ik meen niet dat ik DE waarheid ken of in pacht heb, wel dat ik zo'n beetje de beste en nuttigste levensbeschouwing heb gevonden. Atheisme en religie zijn het niet voor mij geworden. Met filosofie kun je werkelijk alle kanten op. Geef mij 1 (bijbel)tekst en ik weet er filosofisch
  3. dikkemick

    Discussie doodstraf

    Totdat er 1 ten onrechte wordt veroordeeld. En DAT is meermalen gebeurt. Ze wisten ZEKER dat hij de dader was. Echter, Wetenschappelijk DNA onderzoek later wees uit... Tegen dus! Hoe kun je mensen vertellen dat het doden van anderen fout is door mensen als straf te doden? Mijn eerste argument is overigens mijn belangrijkste. Maar goed, ik heb al begrepen dat God zelf ook niet vies is van executies. Dus als je daar je mening op baseert...be my guest.
  4. dikkemick

    Discussie doodstraf

    Als je je mening op de bijbelboeken baseert dan moet je bijna wel voor de doodstraf zijn. God deed niet anders. Ik als expliciet atheïst ben 100% TEGEN de doodstraf. Maar..het blijft een mening.
  5. Sta me toe een Dawkins quote te plaatsen: To a question posed by a w:Liberty University student (in the sprit of w:Pascal's wager) at his God Delusion book tour stop at w:Randolph College on 2006-10-23 : What if you're wrong? Richard Dawkins: "Well, what if I'm wrong, I mean... anybody could be wrong. We could all be wrong about the w:Flying Spaghetti Monster and the w:Pink Unicorn and the flying teapot. Uhm, you happen to have been brought up, I would presume, in the Christian faith. You know what it's like to not believe in a particular faith because you're not a Muslim. You're not a Hindu.
  6. Als je je met je verstand verdiept in de werkelijkheid en je leest beide kanten van het verhaal, word je atheïst. Als je van huis uit opgevoed bent met DE waarheid ben je gelovig. Het bestaan van een god (en zijn er 1000-en) is wel zo ontzettend onwaarschijnlijk en de atheïstische visie (Het niet geloven in goden) zo waarschijnlijk en aannemelijk dat ALS je je in beiden verdiept de keuze snel gemaakt is. Het gaat er ook niet om of je je prettig voelt bij een gedachte maar of ze waar is of niet. Dus niet: Maar dan heeft het leven geen nut, want daar gaat het hier niet over. Het gaat over he
  7. dikkemick

    Menselijke Evolutie

    Ja, zo werkt geloof. Maar het doel van discussie is toch juist praten met elkaar over een onderwerp waar je het niet over eens bent? Ik vind het oprecht eng als serieuze gemeende bijdragen verwijderd worden omdat ze niet in een leer passen. In de tijd van Stalin en Lenin gebeurde dit immers ook. Ik zou hier dan ook graag over van gedachte wisselen! Dit mag uiteraard ook via mail.
  8. dikkemick

    Menselijke Evolutie

    O, dus omdat het in het boek staat, is het waar, want het boek is het woord van God? Ja, waterdichte redenering. Kan ik met geen biologieboek tegenop!
  9. dikkemick

    Menselijke Evolutie

    Hoe denken jullie over menselijke evolutie is hetzelfde als vragen: Hoe denken jullie over zwaartekracht? je moet van hele goede huize komen wil je dit kunnen ontkennen.
  10. Geesten is het bijgeloof van een ander. Alleen als je in gods geest gelooft, dan is dat natuurlijk anders.... Mensen, please wordt wakker. Geesten, engeltjes, spoken, demonen,Allah en God. Zie je echtg geen overeenkomsten?
  11. Hoe reageren jullie als ik de evolutie theorie ga "evangeliseren"? Niet doen dus. Werkt vaak averechts. De eerste vraag die ik je stel als je een poging doet. Leg eens uit wie god is? Niet wat hij niet is, of allemaal kan...maar wie hij is. Is tot nu toe niemand gelukt. Waarom die drang? Henriette wil Fatima overtuigen van God en Fatima wil Henriette overtuigen van Allah. En dan kom ik er nog eens overheen met wetenschappelijke bewijzen (even sterk als dat de zwaartekracht bewezen is) en dat het verstandiger is atheïst te worden. Want echt: je bent pas echt bevrijdt als je atheïst
  12. Nee Leuk, kennelijk was het een zelfbedachte afgod dan. Bijgeloof/afgoden zijn de geloven van een ander! Alleen "JIJ" hebt het echte ware geloof.
  13. Iedere serieuze vraag mag beantwoord worden. En mijn vraag was absoluut serieus bedoelt.
  14. [knip] Nee mensen, rampen en ellende in de wereld. So be it! Er is geen reden voor een (natuur)ramp/ellende. De natuur is nl. "onverschillig" t.a.v. de mens (en dier/plant). En dat maakt atheïsme wel zo gemakkelijk. Je komt niet in verstandelijk (gewetens)conflict met een god. Want de uitvlucht bij rampen is al snel: "Gods wegen zijn ondoorgrondelijk"
  15. Gelooft hier iemand nog in Poseidon? Dit WAS de onsterfelijke God van de zee en o.a. verantwoordelijk voor (aard)bevingen. Vreemd dat we niets meer van deze god vernemen als weer een deel van een land weggevaagd wordt...
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid