Spring naar bijdragen

Bonjour

Members
 • Aantal bijdragen

  2154
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Over Bonjour

 • Rang
  CrediBakvis

Profile Information

 • Religie
  Geen

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

 1. Bonjour

  Gaan voor elkaar in het huwelijk

  Ik bedoel dat de zieke beheerst wordt door de ziekte en niet meer oog heeft voor het gezin. Onrdeelijk is net iets anders. Stel je partner moet revalideren na een ongeluk. Dat bepaalt hoeveel je samen buitenshuis kan doen na revalidatie, maar partner zet zich niet in voor revalidatie. Ander voorbeeld: Partner raakt verslaafd aan roken en afspraak maken om dat buitenshuis te doen wil niet. Het valt niet zo lekker onder de term onredelijk.
 2. Bonjour

  Gaan voor elkaar in het huwelijk

  Het is heel anders bij een lichamelijke ziekte als bij een geestelijke. Of wanneer de zieke geen motivatie heeft om datgene te doen om het leven van het gezin met de ziekte dragelijk te houden.
 3. Bonjour

  Gaan voor elkaar in het huwelijk

  Dit suggereert dat het niet fatsoenlijk is een zieke partner te verlaten. Ik denk dat daar nog wel wat nuances op aan te brengen zijn. Mee eens?
 4. Bonjour

  De fractievoorzitter en de kardinaal.

  En door die houding begrijpen gelovigen niet waarom de uitstroom zo groot is.
 5. Bonjour

  De fractievoorzitter en de kardinaal.

  Eén ding valt me wel op. Je krijgt iemand als Dijkhoff niet terug de kerk in doordat je het belang van de kerk in het verleden weet te benadrukken. Dijkhoff is samen met zovele anderen de basis van het geloof kwijt. Hij gelooft niet meer dat Jezus is opgestaan. Als je dat wel geloofd, blijf je wel bij een kerk. Geloof je dit niet, is het geloven niet meer dan een traditie. En dat is niet genoeg.
 6. Bonjour

  De fractievoorzitter en de kardinaal.

  De reactie van Bisschop de Korte: https://www.nporadio1.nl/achtergrond/11935-open-brief-aan-klaas-dijkhoff?_sp=1f1aece4-d59e-4d73-8d32-43b9add7ef75.1537438698386
 7. Bonjour

  De fractievoorzitter en de kardinaal.

  Het tegenovergestelde van vent in deze context is niet meisje. Het is laf.
 8. Bonjour

  De fractievoorzitter en de kardinaal.

  Eijk wou zichzelf beter laten uitkomen door een ander naar beneden te trappen. Hij heeft de verkeerde gekozen. Als ie een vent schrijft ie een brief terug.
 9. Bonjour

  Schandelijke beslissingen van SGP en CU in Flevoland

  Dat hek is niet het probleem. Zonder hek wordt het probleem alleen nog groter en de omliggende boeren willen ze ook niet in hun weilanden hebben. Het probleem is dat ze niet opgegeten worden. Dus gaan ze op een andere manier dood. Alleen wij zijn niet meer gewend dat dieren dood gaan. We eten wel vlees, maar in de supermarkt is nauwelijks te zien dat het een stukje vlees is. En het slachten van de koeien gebeurt netjes achter een muurtje. Misschien heeft een dierentuin wat leeuwen over. Maar dan zien we van dichtbij de laatste strijd van een dier. Dat mag vast ook niet.
 10. Bonjour

  Christelijke informatiedag seksueel misbruik

  Maar als je jouw visie vasthoudt heb je het volgende probleem: Het aantal spontane abortussen is gigantisch. Wellicht tot 90% van de bevruchte eicellen. 1,8 miljoen per jaar alleen in Nederland. Als abortus verkeerd is, dan is dat ook verkeerd en degene die dat veroorzaakt heeft is God en de enige die daar wat aan kan doen is God. Ik stoor me eraan dat de term 'moord' voor het afdrijven van een foetus gebruikt wordt en wanneer we dat wel willen doen pleegt God dus dagelijks genocide.
 11. Bonjour

  Christelijke informatiedag seksueel misbruik

  a) Een foetus is geen kind en abortus is geen moord. Ik vind het schandalig dat je die 2 termen als gelijkwaardig gebruikt. b) Alleenstaand een kind opvoeden terwijl de moeder te jong is, heeft tal van nadelen. c) De nadelen van je kind ter adoptie aanbieden is voor een vrouw misschien nog wel erger dan leven met een abortus. Ook voor het kind kan dat nadelen opleveren. Abortus is er niet voor niets. Het bestaat al millennia en vrouwen hebben het laten doen met het risico er zelf bij te overlijden. Dat het voor jou geen keuze is, prima. Maar aanvaard aub dat het voor anderen de juiste keuze is.
 12. Bonjour

  13.000 jaar oude brouwplaats in Karmel

  Bier 13.000 jaar geleden. Ik heb opeens een nieuwe theorie over hoe religie is ontstaan.
 13. Bonjour

  schepping vs evolutie deel 4633

  Ik ben er wel voorstander van om het de evolutiewet te gaan noemen. Ik heb horen zeggen dat het de theorie is met het meeste bewijs.
 14. Bonjour

  Oorlog, geweld, wraak...

  Een reden waarom het christendom nog zo populair is is dat het goede antwoorden heeft om God vrij te pleiten van elke schuld en dat de beloning voor een gelovig leven vol lijden in het hiernamaals ligt.
 15. Bonjour

  Oorlog, geweld, wraak...

  Zo bedoelde ik het niet. Velen bidden tot God voor een beter leven. Slechts weinig christenen hebben een goed leven. Dus wiens gebeden worden verhoord? Wie is tegenwoordig het uitverkoren volk? Ik ben geneigd om naar Trump te kijken en zijn achterban.
×

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid