Spring naar bijdragen

henkjan37

Members
 • Aantal bijdragen

  1854
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Over henkjan37

 • Rang
  CrediBakvis

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

 1. henkjan37

  Kaarsjes aansteken

  Het is gewoon een religieuze handeling. En religieuze handelingen zijn een manier om tijd voor God te maken en met hun in contact te komen. Ook al is het wat kleins in dit geval. Het is dus ook niet anders dan zingen ofzo wat je in een kerk kan doen.
 2. henkjan37

  In het spoor van Jozef van Arimathea

  Torben is de Derk Oglivy van het christendom
 3. henkjan37

  In het spoor van Jozef van Arimathea

  Torben is de Derk Oglivy van het christendom
 4. henkjan37

  Kerken trekken de jeugd weer

  De term: persoonlijke God is een hele evangelische term, waardoor katholieken en pkn-ers weleens anders kunnen antwoorden. Zo blijkt dat bijvoorbeeld een derde van de katholieken bid tot God. Die geloven dus de facto wel in een persoonlijke God, maar vinden de term lastig. De kerkgang onder katholieken is ongeveer 6% per week en tegen de 20% met enige regelmaat, bij de pkn liggen die cijfers hoger: 18% en bijna 50. De kleine kerken hebben geen betrouwbare cijfers. dat 80% actief is wil niet zeggen dat er ook een wekelijkse kerkgang is. Amerikaans onderzoek volgend zal het rond de 30 a 40% liggen voor evangelische kerken en orthodxe kerken. Alleen in de bevindelijke kerken ligt dat hoger.
 5. henkjan37

  Is het Vaticaan de grote hoer van openbaring 17

  Onjuist, de stad Rome rust op zeven heuvels. Het Vaticaan behoort niet tot die zeven heuvels, maar ligt daarbuiten op een eigen heuvel. (zie ook hier) Nee, Rome is niet de zetel van de RKK. Vaticaanstad is de zetel van de RKK. Dat is niet hetzelfde. De paus is geen leider van Rome, hij is bisschop van Rome. Het hoofd van de RKK is Jezus Christus. De paus is de opperherder van de Universele Kerk. Zucht even uitleggen wat een enclave is vaticaanstad is maar een pleintje dat in de werkelijke stad Rome ligt deze stad ligt op 7 heuvels waar Johannes over schrijft, toendertijd bestond de zgn vaticaanstad wat in werkelijkheid gewoon een plein in Rome is nog niet. Bischop is leider of letterlijk opzichter van Rome De Bisschop is de opzichter ja. Niet van allen, maar wel van de lokale kerk. Het Centrum van Rome ligt op 7 heuvels, de Vaticaan ligt buiten het centrum aan de kant van de Tiber. Het is duidelijk dat je onzin vertelt en voorliegt. Daarin volg je de grote tegenstander van de katholieke kerk, de heer der leugens;)
 6. henkjan37

  Wel of niet samen op vakantie

  Gewoon op andere plekken seks hebben dan?
 7. henkjan37

  Jezus eeuwig mens

  jammer dat deze post, nota benen op een christelijk forum wordt gekaapt door onchristelijke antitrinitatiers.
 8. henkjan37

  De kerk van Satan

  Mijn brandstapel ligt in mijn schuurtje.
 9. henkjan37

  wie/wat is de katholieke Kerk?

  Chagrijnig en arrogant, veel plezier ermee Hij heeft natuurlijk gewoon gelijk. Zowel de topic titel als de OP zijn zó overduidelijk, dat het domweg nooit op een gebouw kan slaan. Ook ik kan het alleen maar als onwil of onnozelheid interpreteren. Dat heeft niets met arrogantie te maken, maar alles met goed lezen. Bovendien hebben katholieken het zelden over een gebouw als het over De Kerk gaat. Als je ooit catechese hebt gehad, dan weet je dat ook wel. Tenzij bijv. in een context als:"kan ik zondag meerijden naar de kerk?". In bijna alle andere gevallen gaat het gewoon over het Lichaam van Christus. Hoewel drie katholieken in een auto in zekere zin ook al kerk zij natuurlijk;)
 10. henkjan37

  De kerk van Satan

  Bijvoorbeeld het feit dat katholieken en moslims niet zeggen dat ze joden zijn? Sterker nog, behalve messiaanse Joden kan geen enkele christen zeggen dat hij Jood is. tenzij bepaalde christenen toevallig Joods zijn, zoals bijvoorbeeld Edith Stein was.
 11. henkjan37

  De kerk van Satan

  sorry, maar dit klopt toch echt niet. Om zoveel redenen Om zoveel redenen? Dan kunt u toch wel enkele redenen opnoemen waarom dit niet zou kloppen? Bijvoorbeeld het feit dat katholieken en moslims niet zeggen dat ze joden zijn?
 12. henkjan37

  wie/wat is de katholieke Kerk?

  Chagrijnig en arrogant, veel plezier ermee Hij heeft natuurlijk gewoon gelijk. Zowel de topic titel als de OP zijn zó overduidelijk, dat het domweg nooit op een gebouw kan slaan. Ook ik kan het alleen maar als onwil of onnozelheid interpreteren. Dat heeft niets met arrogantie te maken, maar alles met goed lezen. Bovendien hebben katholieken het zelden over een gebouw als het over De Kerk gaat. Als je ooit catechese hebt gehad, dan weet je dat ook wel. Tenzij bijv. in een context als:"kan ik zondag meerijden naar de kerk?". In bijna alle andere gevallen gaat het gewoon over het Lichaam van Christus. Natuurlijk heeft hij gelijk! Maar dat is zo vanzelfsprekend dat ik niet snap dat ie er zo op ingaat;)
 13. henkjan37

  wie/wat is de katholieke Kerk?

  Ook als je het, zoals in de openingspost, met een hoofdletter schrijft? Alleen vanuit pure onwil kan je denken dat de TO een gebouw bedoelde. Onwil en onnozelheid Chagrijnig en arrogant, veel plezier ermee
 14. henkjan37

  wie/wat is de katholieke Kerk?

  Een RK-Kerk is ook een gebouw hoor;) In Nederland zijn er daar ongeveer 800 van;) Je humor is weet adem benemend Geen geintje;) Het woord kerk slaat meer op het gebouw dan op de ecclesia.
 15. henkjan37

  De wederkomst van Adam?

  Hoe bedoel je? Dieren hebben nl ook een 'ruah' of 'pneuma' oftewel 'geest'. Volgens de Bijbel althans. Das waar ook ja;) Ik weet ook niet precies hoe het zit;) I elk geval is het allemaal best ingewikkeld;) Ik zal de Summa er eens over raadplegen^^
×

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid