Spring naar bijdragen

henkjan37

Members
 • Aantal bijdragen

  1854
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Alles door henkjan37 geplaatst

 1. henkjan37

  Kaarsjes aansteken

  Het is gewoon een religieuze handeling. En religieuze handelingen zijn een manier om tijd voor God te maken en met hun in contact te komen. Ook al is het wat kleins in dit geval. Het is dus ook niet anders dan zingen ofzo wat je in een kerk kan doen.
 2. henkjan37

  In het spoor van Jozef van Arimathea

  Torben is de Derk Oglivy van het christendom
 3. henkjan37

  In het spoor van Jozef van Arimathea

  Torben is de Derk Oglivy van het christendom
 4. henkjan37

  Redden katholieke kerk

  Het redden van de katholieke kerk is natuurlijk niet nodig, maar in Nederland is de kerk toch behoorlijk aan het verdwijnen. En terwijl Fanciscus er wereldwijd flink zijn best aan doet om de kerk relevant te houden en het licht van de wereld te laten zijn, lijkt het erop dat Eijk vooral noodzakelijke en pijnlijke maatregelen neemt, maar het niet voor elkaar krijgt het vuur en de passie terug te krijgen in de kerk. Daarom leek het me handig als we op credible even bedenken hoe we kunnen zorgen dat: a. Alle katholieken weer gewoon regelmatig naar de mis of communiviering gaan b. We er voor kunnen zorgen dat moslims en ongelovigen ook katholiek worden c. De protestante broeders weer verenigd worden met de ware kerk.
 5. henkjan37

  Kerken trekken de jeugd weer

  De term: persoonlijke God is een hele evangelische term, waardoor katholieken en pkn-ers weleens anders kunnen antwoorden. Zo blijkt dat bijvoorbeeld een derde van de katholieken bid tot God. Die geloven dus de facto wel in een persoonlijke God, maar vinden de term lastig. De kerkgang onder katholieken is ongeveer 6% per week en tegen de 20% met enige regelmaat, bij de pkn liggen die cijfers hoger: 18% en bijna 50. De kleine kerken hebben geen betrouwbare cijfers. dat 80% actief is wil niet zeggen dat er ook een wekelijkse kerkgang is. Amerikaans onderzoek volgend zal het rond de 30 a 40% liggen voor evangelische kerken en orthodxe kerken. Alleen in de bevindelijke kerken ligt dat hoger.
 6. henkjan37

  Is het Vaticaan de grote hoer van openbaring 17

  Onjuist, de stad Rome rust op zeven heuvels. Het Vaticaan behoort niet tot die zeven heuvels, maar ligt daarbuiten op een eigen heuvel. (zie ook hier) Nee, Rome is niet de zetel van de RKK. Vaticaanstad is de zetel van de RKK. Dat is niet hetzelfde. De paus is geen leider van Rome, hij is bisschop van Rome. Het hoofd van de RKK is Jezus Christus. De paus is de opperherder van de Universele Kerk. Zucht even uitleggen wat een enclave is vaticaanstad is maar een pleintje dat in de werkelijke stad Rome ligt deze stad ligt op 7 heuvels waar Johannes over schrijft, toendertijd bestond de zgn vaticaanstad wat in werkelijkheid gewoon een plein in Rome is nog niet. Bischop is leider of letterlijk opzichter van Rome De Bisschop is de opzichter ja. Niet van allen, maar wel van de lokale kerk. Het Centrum van Rome ligt op 7 heuvels, de Vaticaan ligt buiten het centrum aan de kant van de Tiber. Het is duidelijk dat je onzin vertelt en voorliegt. Daarin volg je de grote tegenstander van de katholieke kerk, de heer der leugens;)
 7. henkjan37

  Wel of niet samen op vakantie

  Gewoon op andere plekken seks hebben dan?
 8. henkjan37

  Jezus eeuwig mens

  jammer dat deze post, nota benen op een christelijk forum wordt gekaapt door onchristelijke antitrinitatiers.
 9. henkjan37

  De kerk van Satan

  Mijn brandstapel ligt in mijn schuurtje.
 10. henkjan37

  wie/wat is de katholieke Kerk?

  Chagrijnig en arrogant, veel plezier ermee Hij heeft natuurlijk gewoon gelijk. Zowel de topic titel als de OP zijn zó overduidelijk, dat het domweg nooit op een gebouw kan slaan. Ook ik kan het alleen maar als onwil of onnozelheid interpreteren. Dat heeft niets met arrogantie te maken, maar alles met goed lezen. Bovendien hebben katholieken het zelden over een gebouw als het over De Kerk gaat. Als je ooit catechese hebt gehad, dan weet je dat ook wel. Tenzij bijv. in een context als:"kan ik zondag meerijden naar de kerk?". In bijna alle andere gevallen gaat het gewoon over het Lichaam van Christus. Hoewel drie katholieken in een auto in zekere zin ook al kerk zij natuurlijk;)
 11. henkjan37

  De kerk van Satan

  Bijvoorbeeld het feit dat katholieken en moslims niet zeggen dat ze joden zijn? Sterker nog, behalve messiaanse Joden kan geen enkele christen zeggen dat hij Jood is. tenzij bepaalde christenen toevallig Joods zijn, zoals bijvoorbeeld Edith Stein was.
 12. henkjan37

  De kerk van Satan

  sorry, maar dit klopt toch echt niet. Om zoveel redenen Om zoveel redenen? Dan kunt u toch wel enkele redenen opnoemen waarom dit niet zou kloppen? Bijvoorbeeld het feit dat katholieken en moslims niet zeggen dat ze joden zijn?
 13. henkjan37

  wie/wat is de katholieke Kerk?

  Chagrijnig en arrogant, veel plezier ermee Hij heeft natuurlijk gewoon gelijk. Zowel de topic titel als de OP zijn zó overduidelijk, dat het domweg nooit op een gebouw kan slaan. Ook ik kan het alleen maar als onwil of onnozelheid interpreteren. Dat heeft niets met arrogantie te maken, maar alles met goed lezen. Bovendien hebben katholieken het zelden over een gebouw als het over De Kerk gaat. Als je ooit catechese hebt gehad, dan weet je dat ook wel. Tenzij bijv. in een context als:"kan ik zondag meerijden naar de kerk?". In bijna alle andere gevallen gaat het gewoon over het Lichaam van Christus. Natuurlijk heeft hij gelijk! Maar dat is zo vanzelfsprekend dat ik niet snap dat ie er zo op ingaat;)
 14. henkjan37

  wie/wat is de katholieke Kerk?

  Ook als je het, zoals in de openingspost, met een hoofdletter schrijft? Alleen vanuit pure onwil kan je denken dat de TO een gebouw bedoelde. Onwil en onnozelheid Chagrijnig en arrogant, veel plezier ermee
 15. henkjan37

  wie/wat is de katholieke Kerk?

  Een RK-Kerk is ook een gebouw hoor;) In Nederland zijn er daar ongeveer 800 van;) Je humor is weet adem benemend Geen geintje;) Het woord kerk slaat meer op het gebouw dan op de ecclesia.
 16. henkjan37

  De wederkomst van Adam?

  Hoe bedoel je? Dieren hebben nl ook een 'ruah' of 'pneuma' oftewel 'geest'. Volgens de Bijbel althans. Das waar ook ja;) Ik weet ook niet precies hoe het zit;) I elk geval is het allemaal best ingewikkeld;) Ik zal de Summa er eens over raadplegen^^
 17. henkjan37

  Holle Aarde Theorie (Schumann)

  De aarde is gewoon rond hoor, net als een pannenkoek.
 18. henkjan37

  De wederkomst van Adam?

  Kwestie van perceptie en groei Kwispel, als de ziel (of hoe ook benoemd) zich in onwetendheid (dualiteit) stort dan is er ook een beweging terug naar wetendheid en/of het vorsen naar waarheid. Het is een proces van reiniging van onware gedachten waardoor de stelling 'wijsheid komt met de jaren' z'n geboorte kent. De stelling verwijst derhalve naar het ontwikkelingsproces na het inwikkelen in onware gedachten, kan inderdaad zeer verwarrend zijn aangezien het ook tot identiteitsverlies kan leiden. En hiermee komen we temidden van de eerder aangehaalde tweenaturenleer, onbevattelijk voor het strikt lineaire (duale) denken maar op zich de logica zelve wanneer we ons bewust worden van deze dynamiek. De 'wederkomst van Adam' kan dus verwijzen naar dit proces, uiteindelijk nooit weggeweest. Er vanuit gaan dat een mens 2 naturen heeft lijkt me te beperkt, de mens heeft er 3: het lichaam, de ziel en de geest. Dat laatste onderscheid de mens van de dieren;)
 19. henkjan37

  wie/wat is de katholieke Kerk?

  Dan ben ik in dit opzicht dus katholiek want ik vier bij 'brood en beker' Zijn opstanding en het Nieuwe Leven wat Hij tot stand heeft gebracht en waar ik op grond van geloof in mag delen. Evangelisch avondmaal bestaat niet. Avondmaal is geen Bijbelse term en de combi met "evangelische' al helemaal niet, maar een kniesoor die daar op let zullen we maar zeggen, je doelt op het 'avondmaal' in protestantse kringen/kerken. Nee het is niet fout, maar de helft van het verhaal en dat ben ik dus helemaal met je eens. Ok, dus jij vind ook dat het bloed en wijn dus het Lichaam en Bloed van de Heer zijn?
 20. henkjan37

  wie/wat is de katholieke Kerk?

  Een RK-Kerk is ook een gebouw hoor;) In Nederland zijn er daar ongeveer 800 van;)
 21. henkjan37

  De kerk als het volk van God

  Er is niets obscuurs of marginaals aan de auteur. De man heeft enorm veel kennis en is een gewaardeerd wetenschapper en christen. Al vele jaren wekelijks op tv, bijvoorbeeld met het programma "Eindtijd & Profetie" . Doorheen de jaren is hij wat milder geworden, maar zowel in de seizoenen van het genoemde programma als in zijn reacties op de reacties op zijn website, komt regelmatig naar voren dat hij wat moeite en soms veel, heeft met andere visies en dat niet altijd even vloeiend weerlegt. In sommige opzichten is hij ontzettend star en hij heeft het (natuurlijk) ook niet altijd bij het rechte eind, maar hij vindt van wel. Ik mag hem graag horen of lezen, maar als ie erg op zijn stokpaardjes zit, zet ik hem af. Er zijn ook nog andere protestantse auteurs, evenzeer gewaardeerd, die ik soms de meest afschuwelijke dingen hoor zeggen. Bijvoorbeeld dat er in het Vredesrijk weer dieren zouden worden geofferd, en dergelijken. Terwijl ze verder best veel kennis hebben en regelmatig blijk geven van een doorleefd geloof. Best wel raar, maar het is zo. Als je natuurlijk alleen de Bijbel als maatstaf neemt en dat loskoppelt van de traditie, kan je natuurlijk de meest rare conclusies trekken;) Persoonlijk denk ik overigens dat je elke eindtijddenker met een korreltje zout moet nemen;)
 22. henkjan37

  De wederkomst van Adam?

  Jezus is de "nieuwe Adam". Niet de oude;)
 23. henkjan37

  wie/wat is de katholieke Kerk?

  Je kunt wel op mijn andere antwoord reageren;) Dat is gewoon in het Nederlands;)
 24. henkjan37

  wie/wat is de katholieke Kerk?

  Jou sola fide ex salvatore et operatio is onbijbels, maar bovendien hier offtopic;)
 25. henkjan37

  wie/wat is de katholieke Kerk?

  Het kenmerk IS de verbondenheid met Christus, wat je bedoelt met woord en sacrementen begrijp ik niet. Wat bedoel je met de "volheid van de kerk?" En dan heb je het ineens over andere gelovigen? Wie zijn dat dan? En waarom niet in volledigheid. Ik begrijp niets van je post. Sorry God biedt zijn genade aan. De mens ontvangt die in geloof. Een belangrijke manier van het aanbieden van die genade is door middel van woord (bijbel en prediking) en sacramenten (doop en eucharistie, verder de 5 kleinere sacramenten en de talloze sacramentele handelingen). Het woord en de sacramenten zijn te vinden in de katholiek kerk. Andere christenen, die dus niet katholiek zijn geloven ook en nemen die genade dus ook aan. Maar ze doen dat alleen niet volledig, omdat ze niet op de volledige manier dat vieren. Een simpel voorbeeld: Veel evangelische christenen gebruiken het avondmaal als een manier om terug te denken aan het verlossend sterven van onze Heer. Dat is heel goed en mooi en een katholiek zal zich daar helemaal in herkennen. Het is immers volledig Bijbels. Maar Bijbels gezien blijft het daar niet bij: het avondmaal is in de katholieke kerk namelijk OOK het Lichaam en Bloed van de verezen Heer, door je daarmee te voeden wordt je een met Christus in sterven en ooit in Zijn verijzenis. Met andere woorden, het evangelische avondmaal is niet fout, maar het is maar een stukje van de rijke genade doe God aanbied.
×

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid