Spring naar bijdragen

BibleNerd

Members
 • Aantal bijdragen

  73
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

 1. BibleNerd

  Religie in Game of Thrones (Jullie vroegen er om)

  Al die geloven en al die mensen die zo achteloos door de diverse legers van diverse geloven worden afgeslacht. Het lijkt wel op wat hier in Nederland is gebeurd toen die vent in Rome ons vorige koningshuis toestemming gaf om alle "ketters" hier uit te roeien: https://nl.wikipedia.org/wiki/Bloedbad_van_Naarden (Ramsey Bolton style) G.o.T. (De A song of Fire and Ice boeken) is gebaseerd op historische oorlogen en gebruiken. Het zijn bestsellers omdat ze harde waarheid beschrijven. En ja; tot op de dag van vandaag kletsen de religieuze leiders van 99% van alle geloven over liefde, vrede, rechtvaardigheid etc etc... Maar tussen het preken door steunen ze altijd "koning of koopman". Zo was 't vroeger, zo is 't vandaag en zo is 't in fictie als G.o.T. (openbaring hoofdstuk 17) Moorden, roven, plunderen en verkrachten zijn het kenmerk van hun volgelingen. Het liefst van alles doen ze het medegelovigen van hun eigen religie aan: Joden in jaar 66-70, Moslims na dood Mohammed, RK Inquisitie, Engelse en Amerikaanse burgeroorlogen, WW1, WW2,Noord-Ierland, Joegoslavië, Rwanda, ISIL etc. (Vergelijk Joh 13:35) Ze houden allemaal zoveel van God dat ze met elkaar doen wat Kain met z'n broertje deed... Tot God er een streep door trekt... Openbaring 18:22 en 23 Lees je bijbel, denk erover, bid erover en maak je keuze. Ik weet wat ik in elk geval niet ga doen als er weer oorlog gevoerd moet worden. Koning, Kerk en Kooplieden vechten hun ruzies maar zelf uit, ik wacht op de terugkeer van de Koning: Matt 5:43-45, Joh 17:16, Joh 18:36,Jes 9:6, Rom 12:19, Dan 2:44 Liefs, Nerd PS G.o.T. is leuk als je van plaatjes kijken houdt. De dialogen van Varys en Tyrion plus de interactie met Bronn hebben de serie in 't begin gered. (maar die staan ook de boeken) Bijna de helft van het verhaal is eruit geknipt zodat er meer tijd over is voor Ramsey Bolton, achterwerken,borsten,Ramsey Bolton,herenliefde,een matige NL-actrice,verliefde eunuchsoldaten en Ramsey Bolton. Maar hee, er zitte sombies in de fillum!
 2. BibleNerd

  Bijbel vrijkopen

  De bijbel is al vrij. Het is het meest vertaalde en verspreide boek. Ook nog elk jaar het meest gedrukte boek. Het enige probleem is dit: Het is niet het meest gelezen boek. Met alle respect, als we de copyrights kunnen opheffen...dan wat? Ik begrijp het voordeel niet. De meeste vertalingen staan al op internet waar je ze GRATIS kan lezen. De bedoeling van de Heilige Schrift is dat mensen het lezen. Copyrights belemmeren het doel van het boek niet; het gaat erom dat mensen de boodschap lezen, erover mediteren en het toepassen in hun leven. (naderen tot God) Alle oude boekrollen, tabletten, codexen en perkamenten in musea en perkamenten zijn altijd al vrij van copyrights geweest. Een ieder die ze wil vertalen en drukken is helemaal vrij. Dat die mensen voor hun tijd en arbeid een copyright op hun (liefdes)werk plaatsten is redelijk. Gebruiken mag ook, als je de bron netjes vermeld. Waar het om gaat is dat alle mensen vrij toegang moeten hebben tot het boek. Merk op: Jezus liegt niet en heeft gelijk gehad want zijn profetie uit Mattheus 24:14 zien we met eigen ogen in vervulling gaan.* Ondanks alle tegenwerking van de kerk# overspoelt ze de hele wereld. De bijbel is zelfs al online in 50 talen! We zijn vrij om er ons voordeel mee te doen en te doen wat Jezus ons vraagt: Matt 28:19 Niets kan je tegenhouden. Ze hebben het ergste al geprobeerd met onze voorouders en ze hebben gefaald. De kennis van God zal de hele aarde vullen. PS Je kan de hele bijbel al enkele jaren online gratis lezen en beluisteren. Je mag het zelfs gratis downloaden als mp3, AAC, PDF, Epub. Ik heb al enkele boeken op m'n telefoon en iPod. Gratis zonder inschrijven en in talen die velen niet eens kennen. God slaat niemand over. * Ook Markus 13:10, Openbaring 14:6 en Romeinen 10:18 #http://nl.wikipedia.org/wiki/William_Tyndale
 3. BibleNerd

  Openbaring 3 vers 14

  Spreuken 30:4 Denk daar maar eens over.
 4. BibleNerd

  Satan in je bijbel

  Het viel mij op dat je in je bijbel vrij veel informatie over Satan de Duivel kunt vinden. Tot nu toe vond ik: Job 1:6, Job 2:1-6 Jesaja 14:12 Mattheus 4:3, Mattheüs 4:8-10, Mattheüs 9:34, Mattheüs 12:24, 26 Markus 1:13 Lukas 4:5, 6 Johannes 8:44, Johannes 14:30 2Korinthiërs 11:3, 2Korinthiërs 4:4, 2Korinthiërs 11:13-15, 2Korinthiërs 2:11 Efeziërs 6:11, 12 2Thessalonicenzen 2:9, 10 1 Petrus 5:8 1 Johannes 5:19 1 Johannes 3:8 Jakobus 4:7,8 Openbaring 12:10, Openbaring 12:7-9, Openbaring 2:13 Openbaring 12:9 Openb. 12:10, Openbaring 12:12, Openbaring 12:17, We leven in een wereld vol geweld, pijn en lijden. En als God zo lief en almachtig is...waarom gebeuren deze dingen dan? Is het God's schuld? Kan het hem niets schelen? Gaat hij ooit iets doen of mogen we allemaal verrekken? Een optie is: God de schuld geven of zeggen dat God niet bestaat. Het is mogelijk om nooit de bijbel te onderzoeken en te leven met alle ergernis over onrecht, lijden. Je kan elke dag nu.nl of de krantenkoppen bij de supermarkt bekijken en je afvragen waarom de wereld zo rot is. Een andere optie is: De bijbel bestuderen om je vragen te beantwoorden. Net zoals informatie over Satan in je bijbel staat, kun je informatie over God gewoon in je bijbel vinden. (gek hè?) Als Satan zou bestaan, welke optie wil hij dan graag die jij kiest? (Job 2:9) Als God zou bestaan, welke optie zou Hij je dan aanraden? (spreuken 27:11) Gezien wat er de laatste tijd overal in de wereld gebeurt in toenemende mate, kan het volgende aangename informatie zijn: Psalm 37:10,11 & Openbaring 21:3,4 en Mattheus 24. Liefs en groeten.
 5. BibleNerd

  bloed en jehovah getuigen en christenen

  Als je iets wil weten over de bakker, vraag het de bakker. Wil je iets weten over de visser vraag het de visser. Als ik familie had die iets deden wat ik niet begrijp zou ik m'n familie vragen. (ik hou van snel en direct) Met 1 minuutje speuren vond ik: http://www.jw.org/nl/jehovahs-getuigen/ ... ansfusies/ Deze mensen maken blijkbaar geen geheim van hun overtuiging, schijnbaar leggen ze het zelfs graag uit. Ik heb gehoord dat ze zelfs op straat en aan de deur over komen praten over hun geloof. Best gek hè?
 6. BibleNerd

  Film beeldt Noach en God af als kindermoordenaar en tiran.

  Als je moeder Babylon heet, is de kans groot dat je t niet erg vindt als je vader vals wordt beschuldigd. Ik wou slechts delen wat ik heb ontdekt over de film. Ja, dat is mijn persoonlijke mening. Heel subjectief, en vol respect en liefde voor mijn God die mening. Ik hou van God, ik ben Hem dankbaar en wil Zijn Naam heiligen. (Matt 6:9, Luk 11:2) Op geen enkele wijze wil ik anderen voorschrijven wat te zien, ik deel gewoon wat ik heb uitgezocht. Als je de film wil zien, moet je dat gewoon doen. Maar ik dacht dus...voor je je geld uitgeeft aan iets wat God lastert en beledigt... Sorry als iemand zich bedreigd voelt door mijn lange arm die van achter dit keyboard echt invloed heeft op wat je doet of laat. Verder was ik verontwaardigd over de boodschap van de film. Ja, ook in het Nederland van 2014 zijn er nog mensen die iets voelen, een pols of hartslag hebben waar het hun God en Zijn profeten betreft. Sorry als ik uit de toon val hier. Ik hoop dat ik niemand een ongemakkelijk gevoel heb bezorgd op dit Bijbelstudieforum van deze christelijke website. Als God toch niet bestaat dan maakt het allemaal niets uit. Of als God inderdaad een rotzak is, dan verdient de film een Oscar. (zal me niet verbazen) En ja...als onze Schepper op z'n minst niet echt belangrijk is dan moeten we vooral geen moeite doen te lezen of zien wat er inmiddels bekend is over de film. Heel saai en niet eens de moeite waard om een commentaar te beluisteren. Het niet begrijpen van de laster en het subtiel verhulde prijzen van de slang/satan en de demonen in de film geeft immers een prettig gevoel. Daarom lezen veel mensen ook niet graag de bijbel. (stel je voor!) Het gaat immers alleen maar over de naam en reputatie van onze Schepper en Levengever. Degene die zijn meest dierbare zoon zond en alle tranen van de mensheid gaat uitwissen. Lekker belangrijk. Als op school iemand je moeder of vader uitscholdt zei je immers ook niets ter verdediging van pa of ma. Degene die zoiets deed rekende je tot je vrienden. Daar kocht je graag een drankje voor toch? Wel, behandel de regisseur en studio van deze film ook zo als je doet met hen die je ouders beledigen; Geef ze je geld maar als dat je gewoonte is. Spreuken 6:19 Openbaring 12:10 2 Petr 2:2 Openbaring 3:15,16 Markus 8:38 2Pet 3:3,4 Lukas 17:26-30 Matt 24:37-39 Op 21:4 Psalm 37:11 PS Niet dat ik het nodig had, maar ik heb uit 1e hand verslag gehad van een familielid dat een bioscoopabonnement heeft. Ik heb ook gewacht tot na dit verslag en het uitkomen van de film om te besluiten mijn geld niet aan de makers te geven. Alle laster jegens God en zijn dienaren komt uit dezelfde bron.
 7. Vorig jaar besloot ik al dat ik deze walgelijke film niet zou gaan zien nadat acteur Rusell Crowe Noach uitmaakte voor een nare gemene man die "toekeek terwijl de mensheid stierf". Hij zei letterlijk dat Noach een rotzak was. Eerst dacht ik dat Crowe dat zei omdat hij, zoals velen, nooit de bijbel had gelezen. Ik wou het misschien toch zien maar er kwamen al gauw meer wolken aan de lucht... Als je ooit in je leven in Genesis hebt gelezen zou er toen ook al een belletje voor je moeten gaan rinkelen. (in Amerika ontstond ook een rel, hier in NL heb ik niets gemerkt) Na enkele proefvoorstellingen werd door "christelijke" groepen in de VS al opgeroepen tot boycott. Nadat iemand die ik ken de film had gezien en mij vertelde dat o.a. de Nefilim(!) de ark sloten en Noach hielpen wist ik dat ik geen cent aan dit gedrocht zou uitgeven. Ik was de film al weer vergeten, maar van het weekend zag ik op youtube enkele commentaren op de film. Er is ook keiharde kritiek geweest op "christelijke" leiders omdat die zich zouden "hebben laten beetnemen" toen ze de film steunden. Blijkbaar hadden ze niet goed opgelet tijdens de voorstelling, want juist deze mensen kennen de Bijbel toch en zouden God niet zo laten bespugen? (of wel voor 30 zilverstukken?) Ene Brian Mattson schrijft: Als je jezelf een volgeling van Christus noemt en je de bijbel als God's woord erkent moet deze film je op zijn minst een naar gevoel geven: 1 Dit omdat de film niet slechts "creatief" is met het verhaal maar recht tegen de bijbel ingaat en Noach als godsdienstwaanzinnige afbeeldt die bereid is zijn eigen familieleden te vermoorden. Ik las dat in de film Noach de deuren in de ark intrapte of inhakte om zijn familie te kunnen vermoorden. (net als in 'n bekende horrorfilm) Leuke film hè? 2 Ook beeldt de film de Schepper, de Almachtige God zelf af als tiran die iedereen dood wil en geen liefde of genade kent. Ik las dat in de film Noach kleine meisjes, zijn schoondochtertjes, wou doden. Want in de film moest dat van God want in de film wou God alleen dieren op de ark. Maar...Noach kon het niet en zei tegen God dat hij alleen maar liefde voelde nu. Dus Noach deed het niet en, volgens de film, heeft Noach dus gefaald en hebben wij mazzel dat Noach niet deed wat de grote boze Schepper wou. Motiveert zo'n film tot liefde voor God? 3 Als je bekend bent met Christus' en zijn discipelen weet je dat deze film hen dus ook voor leugenaars uitmaakt. Vergelijk 2 Petrus 2:5, Mattheus 24:37-39, Johannes 3:16, Judas 6, 2Petrus 3:9 Nu zijn er meer dingen in de film die anti-bijbels zijn. Maar vorig jaar zei de regiseur al dat 't een anti-bijbelse film zou worden. De regiseur heeft al eerder films gemaakt met donker thema of Kabbalahsmaakje. Ook in Noah zit symboliek die bekend is in Kabbalah, Vrijmetselaarij en Gnosticisme. Symboliek die je als je ooit in je leven Genesis hebt gelezen kunt herkennen als satanistisch. Deze symboliek suggereert dat God de Schepper een nare tiran is en dat de slang het goed bedoelt en kennis en verlichting brengt. (satan als lucifer of "lichtbrenger") 4 In de film worden de gevallen engelen uit Genesis 6 positief afgebeeld, en hou je vast, in de film zijn zij het die Noach helpen met afbouwen.(!) En ook zijn deze tegen de Schepper in opstand gekomen engelen, die de bijbel demonen noemt, degenen die Noach en familie beschermen tegen aanvallende mensen en zo zorgen dat ze veilig de ark in komen. 5 "Leuk" detail is dat de gevallen engelen in de film "vielen" omdat ze de mensen wilden helpen. Je vindt niets in de film van wat er in Genesis 6 staat. Daar kan je over de echte reden lezen voor hun val en hun verdorven invloed. Volgens de film waren de aanstichters van de ellende juist goedbedoelende redders. Brian Godawa schrijft: Tegengif: Hebr 11:7, 2Petrus 2:5, Genesis 6:8,9, Ezech 33:11, 1Pet 3:20 De artikelen die ik zag op internet: Artikel van Brian Mattson: http://www.breitbart.com/Big-Hollywood/2014/04/01/theologian-blasts-christian-leaders-fooled-into-endorsing-kabbalah-gnostic-version-of-noah Youtube commentaar: (spreker heeft 'n surfer-accent maar z'n punten zijn goed) Grondige analyse: http://godawa.com/movieblog/darren-aronofskys-noah-environmentalist-wacko/
 8. BibleNerd

  Kenmerken van een prostituee

  Portret van een Prostituee of "Zit jij in een bordeel?" vervolg van 1e post De komende dagen wil ik de kenmerken van Babylon de grote Hoer zoals beschreven in de bijbel eens belichten. (zie 1e post van dit topic) (vervolg van Signalement) F In haar hand een gouden beker,vol van walgelijkheden en onreinheden van haar hoererij. Op 17:4 Als je je afvraagt wat die walgelijkheden en onreinheden zijn hoef je niet ver te zoeken. De bijbel biedt inzicht in wat God walgelijk en onrein vindt. De bijbel is tenslotte het woord van God. Walgelijk: Deut 29:17 Jesaja 66:3 Romeinen 1:23-28 Exodus 20:4,5 Leviticus 26:1 Jesaja 40:18 Handelingen 17 Openbaring 19:10 Handelingen 10:25,26 Jesaja 42:8 Jeremia 10:14,15 Jesaja 44:13-19 Deuteronomium 7:25,26 4:25,26 1Korinthiërs 10:14,20 Ezechiël 37:23 Onrein: Galaten 5:19 Efeziërs 4:19 5:3 1Korinthiërs 6:9-11 Kolossenzen 3:5-9 Overal in de wereld, in alle soorten religies op alle continenten en in alle landen treft men deze tradities, gebruiken en gewoonten aan. Er zijn nog andere dingen te noemen, maar ik heb geen tijd voor de hele lijst. Het is een ongelooflijk lange lijst aan bijbelverzen die beschrijft wat voor God walgelijk is. Die dingen werden vroeger al gedaan en ook vandaag nog. Het ergste is dat er vandaag ook vaak een "christelijk" likje verf over zit. Nu zullen sommigen zeggen dat ze niet aan de dingen doen die bij Onrein staan, ze zullen zeggen dat er overal rotte appels zijn. En inderdaad, overal zijn er rotte appels. Die mensen moeten zich toch afvragen of hun religie zich actief rein houdt en echte maatregelen neemt om de organisatie rein te houden: 1 Korinthiërs 5:9-13 Of mag je je aansluiten, jezelf lid noemen terwijl je lekker "jezelf bent" of "je eigen ding" doet? Mag je alles doen en laten zolang je maar betaalt, af en toe langskomt, stemt zoals bevolen, oorlog voert zoals bevolen, discrimineert zoals bevolen, en in de doofpot stopt zoals bevolen? 2 Timotheus 3:5 wordt vervolgd...
 9. BibleNerd

  Kenmerken van een prostituee

  Portret van een Prostituee of "Zit jij in een bordeel?" vervolg van 1e post De komende dagen wil ik de kenmerken van Babylon de grote Hoer zoals beschreven in de bijbel eens belichten. (zie 1e post van dit topic) (vervolg van Signalement) Er zit toch een aspect aan haar hoererij dat overeenkomt met letterlijke(fysieke) prostitutie: Babylon verkoopt wat, Babylon drijft handel. Babylon heeft naast de koningen der aarde ook betrekkingen met de kooplieden der aarde. De hoer bedrijft niet alleen politiek maar ook handel. En niet een klein beetje ook. E: Schaamteloze Weelde (Op 18:3) Openbaring zegt dat de hoer rijk is gekleed en versierd met goud en edelstenen. Op 17:4. Ook zijn de koningen en kooplieden rijk door haar geworden. In Openbaring 18:3 staat een overduidelijke uitdrukking: schaamteloze weelde. Recent voorbeeld: http://www.nrc.nl/nieuws/2014/03/26/paus-franciscus-besluit-duitse-luxe-bisschop-te-vervangen/ Of deze: http://www.bbc.com/news/world-europe-17622820 Of deze: http://www.nytimes.com/2010/12/30/arts/design/30mecca.html?pagewanted=all&_r=0 En deze: http://www.bloomberg.com/news/2012-05-24/vatican-bank-chief-ousted-after-money-laundering-scandal.html Of dit: http://www.huffingtonpost.co.uk/2013/06/28/vatican-official-nunzio-scarano-italy-money-laundering-_n_3514681.html En ik kan er wel 20 neerzetten. Hindoe's, Moslims, "christenen", Voodoo-dokters,animisten, mediums etc.. allemaal hebben ze 1 ding gemeen. Ze verkopen "religieuze" diensten die logischerwijs gratis moeten zijn. Han 17:24,25 En ze verkopen beelden, amuletten, iconen, relieken, "wondermedicijnen" etc. Oh ja, ze verkochten vroeger ook aflaten. Leuke dingen waren dat. http://nl.wikipedia.org/wiki/Aflaat Religie is BIG BUSINESS. Welvaartsevangelie is nu een bekend woord. Christus donderde ze al de tempel uit. De eerste apostelen werden ook met moord gedreigd door de smeden die Artemisbeeldjes maakten. Judas Iskariot stal uit de kas. Valse religie draait niet alleen om leugens en bloedvergieten maar ook om geld. Johannes 2:13-25, Han 19:19-26 Een dieptepunt van vorige week was toen ik een jongeman sprak die al een tijd niet naar zijn kerk was geweest. Hij zei dat ie geen geld had omdat hij erg krap zit. (hij is erg ziek geweest) Nu vroeg ik hem hoe het zat en hij zei dat hij zich bezwaard voelde als de collecteschaal rond ging en iedereen keek. Hij is slechts een van miljarden mensen wiens geloof en interesse in God zo kapot wordt gemaakt. Han 20:29, Matt 7:15 Mensen willen wel geloven en God een kans geven, maar Babylon breekt hun hart en sloopt hun geloof dat er een God bestaat of dat God de moeite waard is. Matt 23:13 Vraag je zelf eens af; Als ik trouw, sterf, 'n kind krijg, bezoek wil of onderwijs wil... wordt er dan geld verwacht? Heeft men tijd voor mij als ik geen geld heb? Morgen verder.
 10. BibleNerd

  Kenmerken van een prostituee

  Portret van een Prostituee of "Zit jij in een bordeel?" vervolg van 1e post De komende dagen wil ik de kenmerken van de Hoer zoals beschreven in de bijbel eens belichten. (zie 1e post van dit topic) Liefdevolle waarschuwing: Deze uiteenzetting is voor een ieder die de bijbel als God's woord en hoogste autoriteit aanvaardt. 2 Timoth 3:16 (ik wil niet dat jij je tijd verspilt en ik wil ook mijn tijd niet verspillen) Voor wie het even niet kon vinden of vergeten was waar de bijbelprofetie staat: het gaat hier voornamelijk om Openbaring hoofdstuk 17 en 18. Ook in hoofdstuk 14,16 en 19 staan een paar verzen. (vervolg van Signalement) D Bedrijft hoererij met de koningen der aarde. Op 17:2 Haar vals religieuze aanbidding is over de hele aarde verspreid, maar dat is niet alles. Ze bedrijft ook hoererij met de regeerders, net zoals het oude Israel* en Juda* zich schuldig maakten aan politiek overspel door militaire hulp bij Syrie en Egypte te zoeken. Jes 7:1-6, Jes 31:1-9, Ezech 23:1-10 (*10stammenrijk en 2-stammenrijk) Babylon is altijd betrokken geweest bij politieke en militaire aangelegenheden. Ze heeft altijd haar invloed aangewend en haar diensten verkocht. Net als een hoer is ze altijd van de ene klant naar de andere gegaan, wie er op het moment maar aan de macht was die kreeg haar aandacht. In alle tijden en alle delen van de wereld is (valse) religie altijd verweven met politiek en oorlog. Ze steunt niet op God die onpartijdig is(Hand 10:34,35) maar steunt altijd op aardse machthebbers en hun legers. Degene die haar rijkdom en macht brengen, die steunt ze en bezorgt ze stemmen of gewillig kanonnenvoer. En net zoals de afgodenaanbidders in en rondom het oude Israel hun kinderen offerden en misbruikten in hun riten biedt de grote hoer graag haar volgelingen aan. Tot op de dag van vandaag. Babylon verhoert zelfs haar eigen kinderen. Voorbeelden: de (kinder)kruistochten, "christelijk" aansporen van soldaten in WW1 en WW2 en vrijwel alle oorlogen daarvoor, heulen met Hitler, jihad extremisme in Midden-Oosten, Japanse Shinto keizerverering tijdens WO2, rol van kerken in Yugoslavië, Rwanda, Argentinië, Spanje en N-ierland, Rohingya-genocide in Birma door extremistische boeddhisten, Hindu extremisme in India, Boko Haram in Nigeria, mensen als Baruch Goldstein en als je Nederlands burger bent... ...vergeet nooit de genocide die Willem van Oranje heeft verijdeld: http://nl.wikipedia.org/wiki/Willem_van_Oranje#Raadsman_van_Filips_II_.281555-1559.29 Tenzij je onder een steen leeft ken je het smeulende sentiment in de wereld tegen religie. Gaat uit van haar... Morgen verder.
 11. BibleNerd

  Kenmerken van een prostituee

  Sorry Maria, het spijt mij dat ik je teleurstel met de titel. Ik waardeer het wel dat je eerlijk zegt wat je denkt: Dat is nou juist de reden dat ik het zo neerzet. Dit is niet voor de massa, maar voor de zoekenden. Wie niet zelf wil nazoeken zal nooit iets van waarde vinden en meestal bedrogen worden. Zo is het met handel, politiek, religie en alles in het leven. Nogmaals excuses voor de titel. Prettig 14 Nisan, 'Nerd.
 12. BibleNerd

  De hoer van Babylon

  Was dat wat Noach zei toen de hele wereld werd weggevaagd en alleen hij en 7 anderen over waren? Of zei Lot dat toen alleen hij en z'n gezin gespaard werden? Of was dat wat de 1e christenen zeiden toen Jeruzalem vernietigd werd en alleen zij geluisterd hadden en op tijd gevlucht waren? Of waren dat de woorden van Rachab toen alleen haar gezin de val van Jericho overleefde? Of zei Jeremia dat die met een handjevol getrouwe aanbidders zo'n 40 jaar heeft gewaarschuwd tot dat Jeruzalem vernietigd werd door Babylon? Of zeiden Jozua en Kaleb dat tegen elkaar toen de andere 10 verspieders geen geloof toonden en de massa hen zelfs wou doden? Of zei Petrus dat tegen de andere apostelen toen bijna al Christus' volgelingen wegliepen en Jezus vroeg of zij ook niet weggingen? Of zeiden Sadrach,Mesach en Abednego dat toen alleen hun clubje van 3 personen niet bogen voor het gouden beeld van Nebukadnezar? Of waren het de woorden van het clubje dat weigerde Heil Hitler te zeggen? De bijbel staat vol kleine clubjes. Bij God hoef je je niet te schamen als je klein bent. Uiteindelijk bepaalt alleen God wie gered wordt, geen enkel clubje kan zeggen dat alleen zij het zijn. Ze kunnen hoogsten menen dat zij de ware religie hebben gevonden. Maar wacht... "alleen ons clubje"....is dat niet juist wat die Grote Bekende Kerk al eeuwen beweert terwijl ze links en recht mensen levend verbrandde en andersdenken vervolgde? "Alles en iedereen, behalve onze kerk. Nee onze kerk is zo heilig en ver verheven boven de rest van de minderwaardige kerkjes. God mag maar bij zijn met onze kerk, dat wij Hem waardig genoeg achtten om te volgen." Mattheus 7:13,14 Johannes 15:19 Jakobus 4:4
 13. BibleNerd

  Kenmerken van een prostituee

  Portret van een Prostituee of "Zit jij in een bordeel?" Regelmatig hoor ik mensen zeggen dat Babylon de Grote een persoon is of een bepaalde organisatie. (regering, stad of religie) Sommigen zeggen dat het de Rooms-Katholieke Kerk is. (daar ben ik het niet mee eens.) Anderen beweren dat het een abstracte zonde of karaktertrek is. De komende dagen wil ik de kenmerken van de Hoer zoals beschreven in de bijbel eens belichten. Ik heb al enkele correcte uiteenzettingen gezien, maar ik wil proberen het iets eenvoudiger uit te leggen. Dit is immers een moeilijk onderwerp. Liefdevolle waarschuwing: Deze uiteenzetting is voor een ieder die de bijbel als God's woord en hoogste autoriteit aanvaardt. 2 Timoth 3:16 (ik wil niet dat jij je tijd verspilt en ik wil ook mijn tijd niet verspillen) 1 Hoezo prostitutie? We kunnen meerdere verzen in de bijbel vinden waar prostitutie als beeldspraak wordt gebruikt. Ex 34:12-16, Jes 1:12, Jer 3:6-10, Ezech 16:15-21, Jak 4:4 Het verwijst naar valse aanbidding in breuk met het verbond dat JHWH sloot met het volk "Israel" na de bevrijding uit Egypte. (ook wel Mozaisch Verbond genoemd) Jer 2:1-3 en 17-21, Jozua 24:22 Met het volk "Israel" wordt bedoeld het nageslacht van Jakob (Israel genoemd), de kleinzoon van Abraham met wie JHWH (Ex 6 vers 2-4) eerder een verbond sloot. (Abramitisch verbond, Genesis 22:18) Het verbond met of de belofte aan Abraham slaat weer terug op de profetie die Adam en Eva hoorden in Genesis 3:15. Het is belangrijk Gen 3:15 te lezen en te beseffen dat deze profetie oorlog betekent. Die oorlog begon al voor er andere "goden" werden aanbeden dan de Ware God. Die oorlog werd verklaard toen er nog maar 2 mensen waren, iedereen 1 taal sprak en er maar 1 geloof was. (er is immers ook maar 1 God en 1 mensenfamilie) Deze oorlog woedt nog steeds vandaag. De oorlog is wereldwijd en raakt alle mensen op aarde direct of indirect. Het eerste slachtoffer van de oorlog tussen die 2 zaden was Abel. Maar daar komen we later op terug. Voor nu is het belangrijk te onthouden dat 1 partij in deze oorlog; de Slang en zijn zaad duiden op Satan en mensen die hem volgen. (Openbaring 12:9, Ezech 28:13-17) Babylon de Grote is ook betrokken bij deze oude "originele" oorlog, je kunt wel raden voor welke kant ze werkt. 2 Signalement A Haar naam, Babylon. De oude stad Babylon is gekoppeld aan de mislukte bouw van de toren van Babel. Gen 11:2-9 Dat was een project tegen God's wens gestart door een man die voorop liep met tegen God rebelleren. Gen 10:8-10 Deze man, die ook de stichter van de stad Nineveh is, werd na zijn dood door volgelingen tot "god" verheven en als een god aanbeden. Wat natuurlijk een leugen is: Prediker 9:5 (Hoe denkt God over mensen die niet tot God maar tot mensen bidden: Jes 42:8, Ex 20:50) Babel betekent verwarring, Bab-ilu zoals de bewoners hun stad later gingen noemen, betekent "Poort van God". Vanuit Babel werden de mensen die faalden de toren te bouwen verdeeld en verstrooid in talen, volken en natiën. Hun gebruiken en (valse) aanbidding namen ze mee naar alle hoeken van de aarde. (daarom zijn symbolen zo belangrijk in vele religies) Babylon staat bekend om haar intensieve (valse) religieuze activiteit die meerdere wereldmachten en religies heeft beinvloed. De goden veranderden simpelweg van naam. Er is meer over Babel/Babylon te zeggen maar het belangrijkste is dat dit een begin en centrum was van valse religie en de vele valse leringen die daarbij horen. In vrijwel alle religie's uit de oudheid en onze tijd kun je Babylonische invloed of symboliek terugvinden. (hoe denk je dat de Ware God dat vindt?) B De hoer zit op vele wateren. Dat betekent dat ze macht of invloed heeft op vele mensen. In de bijbel wordt met wateren of de zee vaak mensen bedoeld. Op 17:15, Jes 57:20 In dit geval betreft het vrijwel de hele aarde; haar invloed is zeer groot. Op 19:2 Dit betekent dat de hoer niet zomaar een religie of nationale organisatie is. Openbaring zegt dat ze op meerdere volken, talen, natiën zit en dat ze de aarde verderft. We kunnen dus niet 1 stad, land, religie of organisatie aanwijzen. Openbaring zegt ook dat ze een koninkrijk over de koningen der aarde heeft. Ze is dus niet zomaar een land of nationale regering. Het is wel een wereldrijk, omdat ze boven koningen staat of invloed heeft op koningen. C Dronken van bloed der heiligen. Dat toont dat ze vijandig is tegen God's dienaren en vijandig tegen de ware aanbidding net als het oude Babylon was. Ze is ook tegen de getuigen van Jezus, en dat sluit de letterlijke stad Babylon en ook het oude Babylonische Rijk uit. Vervolging tegen christenen kunnen we ook niet alleen toeschrijven aan de Joden of Romeinen want dat is nooit gestopt tot op de dag van vandaag.(wees blij dat de Inquisitie ver achter ons ligt) Ook is zeker dat de hoer niet slechts een beetje geweldadig is omdat ze in verband wordt gebracht met allen die zijn geslacht op aarde. Op 18:24 (merk jij ook dat steeds vaker wordt gezegd dat geloof de oorzaak van alle oorlog of narigheid is?) Morgen verder, ik moet vanavond ergens zijn. Prettig 14 Nisan.
 14. BibleNerd

  Jezus' komst

  Alles wat de almachtige God belooft en plant komt precies zo uit als hij wil op het moment dat hij wil. Ongeacht wat er tussentijds gebeurt, zijn voornemens komen altijd uit zoals hij gezegd heeft. Dat is een kenmerk van Almachtig en zeker een kenmerk van de enige ware God. Het moment dat het beloofde zaad (Genesis 3:15) verscheen was niet zomaar een moment en inderdaad niet zonder vooraf opgetekende profetieën. Degene die het van iedereen het beste moesten weten en ja, ook wisten, zijn dezelfden die Christus vals beschuldigden, op illegale wijze arresteerden en lieten executeren. Niet voor niets noemde Christus hen dan ook kinderen van de Duivel en blinde gidsen. Mattheus 23:24-37 Johannes 8:44 Als je hart ergens anders ligt gaat het niet om bewijs. Sommige mensen willen ook niets van Christus horen als hij nu voor ze zou staan. Sommige mensen willen gewoon niet, niet een prettige gedachte maar de bijbel staat vol voorbeelden. God laat wie hem ernstig zoeken nooit helemaal onwetend. Wij kunnen vandaag ook de bijbel gebruiken om te begrijpen hoe laat het is. We kijken vooruit zonder dat we exact de dag weten maar er zijn wel uitspraken gedaan over wat er absoluut 1st moet gebeuren voor de terugkomst van Christus en het besluit. Het is niet verkeerd om je deze dingen af te vragen, Jezus discipelen vragen het ook direct aan Jezus in Mattheus 24. Ook in Lukas 21 worden er tekenen genoemd. Interessante teksten ivm hoe laat het is: Daniel hoofdstuk 7, Openbaring hoofdstuk 12 en natuurlijk 2 Timotheus hoofdstuk 3 Christus houdt van zijn volgelingen i.p.v. onwetend kunnen wij geinformeerd en wakker blijven: Johannes 17:3 De dingen die Jezus aan zijn Vader vroeg in Johannes 17 zo kort voor zijn dood tonen hoe belangrijk het is goed te blijven zoeken en op te letten. De strijd is nog niet voorbij, en volgens de bijbel zal het alleen nog erger worden voor er een eind aan komt. Net zoals heel Judea rond Christus geboorte uitkeek naar de Messias zo verwachten allerlei mensen, "christelijk" of niet vandaag een einde van het huidige systeem. Of dat nu gegrond is op de bijbel of op milieuvervuiling, geo-politieke spanningen, economische problemen of welke signalen dan ook...het wordt steeds duidelijk dat dit systeem vastloopt. (of overstroomt) Wie geloof stelt in de bijbel doet er goed aan hem steeds meer en serieuzer te bestuderen. God laat ons nooit helemaal onwetend. Dat zou toch niet eerlijk zijn?
 15. BibleNerd

  Sportbijbel gekregen / Alleen Nieuwe Testament

  2 Timotheus 3:16 zegt er iets over en ook Romeinen 15:4. Hebreeën hoofdstuk 11 is ook interessant. In dat hoofdstuk worden namen als voorbeeld en aanmoediging genoemd. Als iemand die namen niet kent, de geschiedenis van die mensen niet kent...hoe kan zo iemand ze dan tot voorbeeld of aanmoediging nemen? Van Christus werd iets gezegd, dat zinloos zou zijn als men geen toegang tot de Hebreeuwse Geschriften oftwel "Oude Testament" had. Met die boeken kon men Jezus identificeren als de echte Messias: Handelingen 10:43, Mattheus 5:17 Jezus haalde ook vaak versen en personen uit de Hebreeuwse Geschriften aan. In die boeken staan onder andere het scheppingsverslag, de verklaring waarom wij oud worden en sterven en waarom er zo veel ellende is in de wereld. 2 Timotheus 3:17 legt ook uit wat wij nu, vandaag met het "oude testament" kunnen bereiken.
×

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid