Spring naar bijdragen

bEngel

Members
  • Aantal bijdragen

    108
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Over bEngel

  • Rang
    CrediGup

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

  1. bEngel

    Waar komt de ziel vandaan?

    Ach..., ik hou het liever op de Joodse interpretatie van het OT. Ik schiet helemaal niks op met mensen die (al dan niet tegen beter weten in) letterlijk geloven in pratende bomen en dieren en die schijnbaar niks kunnen of willen begrijpen van symboliek, metaforen, hyperbolen, personificatie e.d. Daarbij staat jouw toon mij totaal niet aan, laat staan de bijval die anderen daarbij menen te moeten geven i.p.v. inhoudelijk op de materie in te gaan. Ik was eventjes vergeten dat deze site volledig verziekt wordt door reaguurders zoals jij. Ik ben hier weer weg en veeg het stof van mijn kleding.
  2. bEngel

    Waar komt de ziel vandaan?

    Waaruit maak jij op dat psalm 150:6 ook de dieren betreft en hoe / op welke wijze zouden dieren JHWH moeten aanbidden/prijzen/loven?
  3. bEngel

    Waar komt de ziel vandaan?

    In de Hebreeuwse grondtekst staat niet dat wij naar Zijn evenbeeld zijn geschapen, maar dat de mens (Hebr. 'adam' grondwoord H120) als een schaduw/beeld (Hebr. 'tselem' grondwoord H6754) naar de aard (Hebr. 'demooth' grondwoord H1823) van God en de engelen geschapen zijn. Zie Gen. 1:26 Verder onderscheidt de mens zich van de dieren (een levend schepsel dat adem heeft. -- Hebr. nefesh chai) aangezien de mens 'extra' uitgerust is met goddelijke inspiratie / intellect (Hebr. 'neshama' grondwoord H5397). Zie Gen. 2:7 Verder staat nergens in de bijbel dat de mens volmaakt werd geschapen. ..
  4. Heb je daarvan een linkje? ..over die oude grieken met hun bewijs? Jouw vraag is: waarom is "in de Bijbel staan" of niet, een argument voor wat dan ook, maar vooral voor het "Goddelijke" of menselijke van een visie? En het antwoord op je vraag is als volgt: Het geloof legt de grondslag voor alles waarop we hopen. Het overtuigt ons van de waarheid van wat we niet zien. Zo..., en nu niet meer zeuren dat je geen antwoord hebt gekregen op je vraag. Misschien dat het antwoord je niet bevalt, maar dat is dan jouw probleem.
  5. bEngel

    Seks is onchristelijk?

    Ja zeg. Ik hoop toch nog op meer antwoorden op mijn vraag Je denkt serieus dat er antwoorden gaan komen dan? Natuurlijk niet zolang er geen vraag gesteld is.
  6. @student en flesh gordon wellicht dat jullie geen begrip hebben voor mensen die geloven in de bijbel, aangezien er geen fysisch c.q. tastbaar bewijs voor te vinden is. dus voor u beiden, wat is geloven? Het geloof legt de grondslag voor alles waarop we hopen, het overtuigt ons van de waarheid van wat we niet zien. en dat mag u beiden dom en/of naïef vinden maar het zou zomaar kunnen zijn dat u behoort tot een vergelijkbare groep die vroeger van mening waren dat de aarde plat was omdat er geen bewijs was dat deze rond was.
  7. bEngel

    Seks is onchristelijk?

    Ja zeg. Ik hoop toch nog op meer antwoorden op mijn vraag Welke vraag?
  8. bEngel

    De Drie-eenheid

    Natuurlijk mag jij de vroege kerkvaders citeren. Daar heb ik geen enkel probleem mee. Er is en wordt door mij niks naderhand ingespamd. en van de bijna 50 bijbelcitaten is er geen één uit zijn verband gerukt. dat gebeurd juist wanneer men van mening is dat er wat anders staat dan geschreven is en er vervolgens hele pagina's aan te pas moeten komen om dat 'uit te leggen'. en verder moet je doen wat je niet laten kunt.
  9. bEngel

    De Drie-eenheid

    Wat is er mis mee om iets wat reeds goed is beargumenteerd te herschrijven? Maar voorlopig heb ik on topic in een vorige reactie ongeveer vijftig schriftplaatsen gegeven waaruit duidelijk blijkt dat Jeshua niet God is. en zoals een eerdere bezoeker ook al aangaf... ook hij heeft nooit een antwoord /weerlegging gekregen. en dat zal ook nu niet gebeuren.
  10. bEngel

    Seks is onchristelijk?

    Nee inderdaad. Ik spreek hem na. that's all. Maar je moet doen wat je niet laten kan. Ah oke, mensen die zichzelf God vinden en/of zijn rechterhand.... daar rest slechts meedelijden en hoop op genezing. Wat een pathetische reactie. Ik refereer slechts aan wat in de bijbel staat geschreven. thats all. en dat dit u niet bevalt is jammer.
  11. bEngel

    Seks is onchristelijk?

    Dan komt bij mij de vraag op of je wel gelooft in het volbrachte werk van de Here Jezus Christus? Overigens denk ik dat hier heel vaak gelovige wordt aangehaald terwijl iemand bijvoorbeeld religieus is. Helaas denken veel christenen dat christendom een wijze van leven is, namelijk een religie. Als er al een Bijbelse religie of godsdienst bestaat, is het die van de Mozaïsche wet. Een afgeleide daarvan tot in onze dagen blijkt het judaïsme te zijn; de Joodse godsdienst. Die bestaat voor 100% uit wet. Maar christendom naar Bijbelse maatstaven is juist geen godsdienst of religie. Integend
  12. bEngel

    Seks is onchristelijk?

    Vertel zelf maar eens eerst waar in de bijbel staat dat een huwelijk door een mens/priester/dominee ingezegend zou moeten worden met alle rituelen die ze daarbij bedacht hebben. en wat heb ik aan een 'inzegening' in naam van God door iemand die een paar uur daarvoor nog met zijn tengels aan een kind heeft gezeten of zijn vrind een beurt heeft gegeven. of door een corrupte ambtenaar. ...wat is zo'n zegening waard? ..het heeft alleen belastingtechnische aspecten. Je zou ze de kost moeten geven.... ...alle mensen die gedoopt en/of gehuwd zijn geweest door een pedo of homo of iemand die met
  13. bEngel

    Seks is onchristelijk?

    Gelukkig beslis jij niet wat God zou moeten vinden. Nee inderdaad. Ik spreek hem na. that's all. Maar je moet doen wat je niet laten kan.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid