Spring naar bijdragen

Rutgerza

Members
 • Aantal bijdragen

  635
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Alles door Rutgerza geplaatst

 1. Rutgerza

  Narcisme en de geestelijke weg

  Ik begrijp de opmerking van Mullog wel. Er is een type narcist dat zijn bevestiging zoekt in geloof/religie: als God het met hem eens is dan zal hij wel gelijk hebben.
 2. Rutgerza

  Brexit

  Denk je dat we er nog wat tegen kunnen doen, Anja?
 3. Rutgerza

  Vanavond "bekeerd"

  * en zorg goed voor jezelf
 4. Rutgerza

  Tienden betalen in het nieuwe verbond?

  Het komt niet voor in het lijstje van 'nieuwe geboden', opgesteld door de apostelen. Aan de andere kant: waarom zou je geen bijdrage willen leveren aan het voortbestaan van de gemeente waar je onderdeel van bent en van wiens diensten je gebruik maakt?
 5. Rutgerza

  Jezus' missie tot een succes maken

  Het valt me op dat als het om deze Bijbeltekst gaat, dikwijls alleen maar aan zijn 'goocheltrucks' wordt gedacht en al het andere van Jezus' werk, zijn missie, wordt vergeten. Ik betwijfel of Jezus dat bedoelde toen hij dat zei... ik meen dat hij zelf ook wel laat doorschemeren dat zijn wonderen eigenlijk niet zo belangrijk zijn.
 6. Rutgerza

  Panentheïsme

  Nee, juist niet: geen spel van goed en kwaad. Snap je wat ik bedoel? Want wat is kwaad en wat is goed? Wij hebben als mens bepaald wat goed is, voor ons! Voor ons welzijn en ons voortbestaan als mens. Kijk bijvoorbeeld eens wat het de rest van de schepping heeft gebracht... welvaart voor de mens is achteruitgnang van onze omgeving. Dus is dat goed? Voor ons wel, voor de natuur niet. Maar op een gegeven moment zal de onbalans toch weer de andere kant op slaan, en dat is waarschijnlijk dan weer juist goed voor de natuur en niet zo goed voor ons als mens. Is dat goed? Voor de natuur wel, voor ons niet. Tot het evenwicht hersteld is. Er is geen 'goed' of 'kwaad' in absolute zin. Laten we het dan ook niet zo noemen. Het gebeurt gewoon.
 7. Rutgerza

  Wat is er na openbaring?

  Dank je wel voor je heldere antwoord. Ik kan me er wel iets bij voorstellen, ook vanwege het feit dat het boek bol staat van vele, diverse verhalen van (als het goed is) verschillende mensen. Toch weer een vraag: Hoe zit het dan met dat de Bijbel het onfeilbare woord van God is? En dat alles aan de Bijbel getoetst moet worden? Dat begrijp ik niet zo goed, want de Bijbel is een verzameling van persoonlijke ervaringen en menselijke verhalen. Dat lijkt me dan ook niet bepaald feilloos. Bovendien lijkt het me wat eenzijdig, dat je enige bron van geloof een boek zou zijn (wel veel boeken met veel verhalen, maar toch, je begrijpt me wel denk ik). Als je gelooft, dan geloof je m.i. in alles om je heen, de wereld en alles wat leeft. Je zuigt het in je op, verwondert je erover en voelt je er een deel van. Tenminste, zo ervaar ik het. Geloven is toch veel meer dan alleen denken dat wat in dat boek staat, waarheid is? Sterker nog, het lijkt me absoluut afdoen aan wat geloof eigenlijk moet zijn. Ik ben alleen bang dat ik nu een beetje afdwaal, maar goed
 8. Rutgerza

  Panentheïsme

  Inderdaad. Ik kan dan ook helemaal niets met de tegenstellingen God en Satan, goed en kwaad, en dergelijke. De dingen gebeuren gewoon, bestaan gewoon, er is geen waardeoordeel. Het is hooguit bevorderlijk voor jouw bestaan, of niet. Maar wat voor jouw bestaan negatief is, is voor een ander weer positief. Energie is altijd in balans, het een kan niet zonder het ander. Gewoon een kwestie van de wet van behoud van energie.
 9. Rutgerza

  Wat is er na openbaring?

  TTC Dus dan zal het wel zo zijn
 10. Rutgerza

  Panentheïsme

  Ik geloof ook niet zo meer in dat lineaire denken. Wij denken dat de wereld lineair is, omdat ons leven als mens een lineair karakter heeft (van geboorte naar sterfte). En de tijd is overigens toch ook maar een menselijk bedenksel. In principe bestaan er alleen maar cycli. Maar ook dat is maar een beschrijving van wat we waarnemen. In principe 'is' alles gewoon, ongeacht tijd of volgorde, toch?
 11. Rutgerza

  De kerk van Satan

  Nee,die maken geen kans tegen Bildeberg, de vrijmetselaars en de zionisten. Oh, maar die doen er ook aan mee! Ik heb zo'n schoonvader. Hij is altijd erg bezig met de tekenen van de 'eindtijd'. Alles wat in de wereld gebeurt, en dan meestal de vervelende dingen, zijn daar een bevestiging van. Iedereen die een belangrijke positie verwerft is per definitie verdacht. Elke nieuwe paus/president is een potentiele anti-christ. Het enige argument wat dan nog een beetje lijkt te werken is: ach joh, maak je toch niet zo druk.
 12. Rutgerza

  Panentheïsme

  En Maria's argument zou dan ook opgaan voor de God die er vanaf het begin al was. Want wie heeft God dan gemaakt? De gedachte achter het pantheïsme spreekt me wel aan. God als de energie in en om en achter alles wat is. De natuurkundewet van energie is tenslotte ook de wet waar alles uit voortkomt en naar is terug te leiden. Het klinkt me daarom niet helemaal onlogisch in de oren.
 13. Rutgerza

  Wat is er na openbaring?

  Oh, maar ik zeg dat meer omdat ik weleens het idee krijg dat sommigen liever de handleiding blijven lezen dan om nu eens echt aan de slag te gaan.
 14. Rutgerza

  De kerk van Satan

  Als ik jullie was zou ik niet eens de moeite nemen om op Pieternel te reageren. Zijn post werkt me op de lachspieren, Zoiets verzin je toch niet! Even los van de openingspost. Zijn er ook die geloven in een ondergrondse, niets ontzienende satanskerk die geïnfiltreerd is in alle lagen van de bevolking, om zo tot een totale wereldmacht te komen en zich voor te bereiden op de Armageddon, etcetera, etcetera?
 15. Rutgerza

  Bidden om een ex terug te krijgen?

  Je zou denken dat hij wel iets anders aan zijn hoofd heeft ja... Maar ja, wie weet
 16. Rutgerza

  Wat is er na openbaring?

  Ik denk dat Peter79 het andersom bedoelt. Dat een mens zijn hele leven met de bijbel toe kan. Op een gegeven moment heb je hem wel een keer uit, toch?
 17. Rutgerza

  Hoe sterk is je geloof

  Mijn geloof wordt ook steeds sterker, maar dan niet in God. En eigenlijk voelt dat wel goed.
 18. Rutgerza

  Bidden om een ex terug te krijgen?

  Ik geloof dat God er een hand in heeft. Kun je er dan ook vrede mee hebben als hij andere plannen blijkt te hebben dan jij?
 19. Rutgerza

  Bidden om een ex terug te krijgen?

  Oke prima, dan zal ik proberen met je te levelen: Ja Nee En aan de andere heren: mag het moddergooien misschien buiten verder gaan? het wordt anders zo'n rommeltje hier.
 20. Rutgerza

  Bidden om een ex terug te krijgen?

  Maar daar zijn toch moderators voor?
 21. Rutgerza

  Bidden om een ex terug te krijgen?

  Ik begrijp de toon van violist wel, al zou het wel wat subtieler kunnen. Het is natuurlijk gek om iets heel graag te willen, maar er niets voor te doen. Hoe graag wil je het dan? Is de vraag die (terecht) opkomt. Sterker nog, even nuchter gezien: als je haar terug wilt dan zul je haar daar natuurlijk zelf van moeten overtuigen, je moet haar laten zien dat je het waard bent om naar terug te gaan. Dat is een proces en daar moet je (hard) voor werken. Je kunt God misschien vragen om hulp en wijsheid, maar je zult toch wel zelf je handen uit de mouwen moeten steken. Dat even los van jouw persoonlijke situatie (met haar), want die ken ik natuurlijk niet. Denk je dat zij jou ook terug wilt? is zij bij jou weggegaan, en om welke reden? Zou zij jou ook zien als de beste keuze voor haar kinderen?
 22. Rutgerza

  Het ongeloof sloeg over naar geloof

  Nee, die is geamputeerd Magic comes with a price
 23. Rutgerza

  De effectieve realisatie van het Vredesrijk (Gods Plan)

  Je weet net zo goed als ik dat ik iets meer achtergrond heb dan alleen een Wiki pagina Al hoewel ik er wel mee wil zeggen dat het allemaal zo ingewikkeld niet is, laat staan belangrijk. Het leidt m.i. zo af van waar het echt om gaat. Leuke hobby misschien, maar meer ook niet (vandaar het Move On) Weet wel dat 95% van de bevolking niet meer wil/aankan dan een half A4-tje in Jip en Janneke taal (of een 20 min. durende preek op zondagochtend, of een TED talk van een kwartiertje).
 24. Rutgerza

  De effectieve realisatie van het Vredesrijk (Gods Plan)

  Wikipedia zegt over het boek Openbaringen o.a. het volgende: En ze beweren het allemaal bij het juiste eind te hebben. Conclusie: we komen er toch nooit achter. Move on...
 25. Rutgerza

  Welke muziek heb je vandaag geluisterd?

  Love Song door Anberlin Er zijn veel (mooie) versies van dit liedje maar deze staat al een poosje op repeat vanochtend (het werkt wel lekker door )
×

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid