Spring naar bijdragen

Liesmeloen22

Members
 • Aantal bijdragen

  2
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

 1. Liesmeloen22

  Lang haar en bedekt hoofd voor vrouwen

  Bedankt voor je reactie! Maar betekend dit dan bijvoorbeeld dat als je thuis bidt, je ook een hoed of ander hoofddeksel op doet? Of alleen naar de kerk? En waarom een hoed en niet bijvoorbeeld een omslag doek?
 2. Liesmeloen22

  Lang haar en bedekt hoofd voor vrouwen

  Mijn vraag gaat over een stuk uit het nieuwe testament, namelijk 1 Korinthiërs 11 vanaf vers 2: 2 Ik prijs het in u dat u mij bij alles als voorbeeld neemt en u aan de voorschriften houdt die ik u gegeven heb. 3 Ik moet u echter nog het volgende zeggen. Christus is het hoofd van de man, de man het hoofd van de vrouw en God het hoofd van Christus. 4 Iedere man die met bedekt hoofd bidt of profeteert, maakt zijn hoofd te schande. 5 Maar een vrouw maakt haar hoofd te schande wanneer ze met onbedekt hoofd bidt of profeteert, want ze is in dat geval precies hetzelfde als een kaalgeschoren vrouw. 6 Een vrouw die haar hoofd niet bedekt, kan zich maar beter laten kaalknippen. Wanneer ze dat een schande vindt, moet ze haar hoofd bedekken. 7 Een man mag zijn hoofd niet bedekken omdat hij Gods beeld en luister is. De vrouw is echter de luister van de man. 8 (De man is immers niet uit de vrouw voortgekomen, maar de vrouw uit de man; 9 en de man is niet omwille van de vrouw geschapen, maar de vrouw omwille van de man.) 10 Daarom, en omwille van de engelen, moet een vrouw zeggenschap over haar hoofd hebben. 11 Echter, in hun verbondenheid met de Heer is de vrouw niets zonder de man, en ook de man niets zonder de vrouw. 12 Want zoals de vrouw uit de man is voortgekomen, zo bestaat de man door de vrouw – en alles is ontstaan uit God. 13 Oordeelt u daarom zelf. Is het gepast dat een vrouw met onbedekt hoofd tot God bidt? 14 Leert de natuur zelf u niet dat lang haar een man te schande maakt, 15 terwijl het een vrouw tot eer strekt? Het haar van de vrouw is haar gegeven om een hoofdbedekking te dragen. Misschien is het voor mensen uit strengere kerken een hele bekende bijbeltekst, omdat deze waarschijnlijk gebruikt word om het standpunt 'hoed dragen in de kerk' te verdedigen (denk ik, ik kom zelf uit een evangelische kerk). Ik was de bijbel aan het lezen en stuitte op deze tekst, al wel vaker gelezen maar niet vaker bij stil gestaan. Hoe zien jullie dit? 'Moet' een vrouw dus haar hoofd bedekken? En hoe zit het met mannen? En moet een vrouw haar haar lang laten groeien omdat het haar 'tot eer strekt'? En mogen mannen geen lang haar hebben? Ik ben erg benieuwd naar jullie mening! PS Ik ben vrij nieuw hier, dus als dit onderwerp in de verkeerde groep staat, let me know!
×

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid