Spring naar bijdragen

Kwispel

Members
 • Aantal bijdragen

  1882
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Over Kwispel

 • Rang
  CrediBakvis

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

 1. Kwispel

  Engeltje op schouder

  Dat is jammer, er zijn hier veel engelen. Hebben ze ook een naam? Of een nicknaam?
 2. Kwispel

  Joodse visie op sterven/leven na de dood

  Dit topic gaat over overeenkomsten, niet over verschillen. Ok. Had ik verschillen genoemd?
 3. Kwispel

  Is het "heilig avondmaal" een Bijbelse instelling?

  Niet zo onozel doen, Kwispel. Als je op quote klikt, verdwijnt het onderschrift. Je moet een onderschrift er dus actief in plakken. Aangezien je dit om 12.14 uur deed, dus ongeveer 1,5 uur geleden, weet je heel goed dat je dit doet, en ook bewust. Ik ga er niet verder op in. Het typeert je wel. Haha, mijn onnozelheid wijst mij dus op het misleidende in je onderschrift. Slim om er geen tekstverwijzing bij te zetten , want het is een misleiding. Had ik normaal gesproken nooit gezien denk ik. Ik let helemaal niet op die onderschriften.
 4. Kwispel

  Is het "heilig avondmaal" een Bijbelse instelling?

  Je wijst mij op je huidige onderschrift, had ik nog niet gezien. Het staat in Markus en wijst op de wonderen die de discipelen deden bij het begin van het ontstaan van de Gemeente, want die "zij" wijst op de discipelen van die tijd. Niet op de predikers in deze tijd en ook wijst de tekst zelfs niet naar Christus want Hij was al opgenomen in de hemel. En zeker niet op "wij". Het 'Wij prediken" staat er dus niet. Er staat : "Zij prediken", dus de onderschrift is misleidend.
 5. Kwispel

  Is het "heilig avondmaal" een Bijbelse instelling?

  Ik denk dat ik het op deze wijze heb gedaan, mag dat niet? Ik heb niets actief geplakt hoor. Ik heb gewoon tot onderaan geselecteerd. Nu met opzet, maar eerder puur per ongeluk. Je bent toch niet verplicht om het quote hok te gebruiken. Je kunt toch ook een gedeelte selecteren waarop je wil reageren. Jij licht zovaak een zinnetje uit een hele post. Ik begrijp echt niet wat je hier mee wil bereiken. Een hoop last voor de crew denk ik .
 6. Kwispel

  Is het "heilig avondmaal" een Bijbelse instelling?

  Niet zo onozel doen, Kwispel. Als je op quote klikt, verdwijnt het onderschrift. Je moet een onderschrift er dus actief in plakken. Aangezien je dit om 12.14 uur deed, dus ongeveer 1,5 uur geleden, weet je heel goed dat je dit doet, en ook bewust. Ik ga er niet verder op in. Het typeert je wel. Ik denk dat dit jou typeert, wat een achterdocht zeg. Ik heb nog steeds geen idee wat ik niet goed heb gedaan. Wat is hier zo belangrijk aan? Ga je daar de crew mee lastig vallen? Enfin ik hoor wel wat ik fout heb gedaan. Je kunt toch ook een bericht gewoon accentueren en als quote gebruiken? En als ik dan jouw onderschrift erbij neem wat is daar dan voor verkeerds aan ?
 7. Kwispel

  Is het "heilig avondmaal" een Bijbelse instelling?

  OOOO nou zie ik het. Denk je dat ik dat bewust heb gedaan? Niet dus,.... maar wat is er mis mee? Het is toch jouw bericht en jouw onderschrift. Ik begrijp niet waar je heen wilt.
 8. Kwispel

  Engeltje op schouder

  Het kleine overblijfsel. De 300 man uit de geschiedenis van Gideon en de 8 uit de Ark van Noach enz...
 9. Kwispel

  Engeltje op schouder

  Ook hier op dit forum, zie je ze niet? Nee.
 10. Kwispel

  Is het "heilig avondmaal" een Bijbelse instelling?

  Niet helemaal. Wat ook niet duidelijk is waarom je onderschriften meeciteert. Als je op de quote-knop klikt, verdwijnt het onderschrift. Je hebt het hier dus heel bewust geplaatst. Ik heb het even gemeld, om hier duidelijkheid over te krijgen. Als een onderschrift wijzigt, blijft het in het quote-hok staan. Wat is de reden dat je dit doet, Kwispel? Ik weet niet waar je het over hebt.
 11. Kwispel

  Engeltje op schouder

  Ja, de vijandelijkheden zijn ondraaglijk en leiden steevast tot van hetzelfde nog veel meer, het is een wereld vol roofdieren op zoek naar die "übermensch" als de expressie van God. Het zijn de Engelen die deze boodschap brengen, en zelfs daar krijgt het Ich schrik van. Waar brengen Engelen die boodschap?
 12. Kwispel

  Engeltje op schouder

  Nee hoor, alleen sommige christenen. Die bijvoorbeeld blij zijn dat hun geloof veel beter en echter en superder is dan dat van anderen. De rest zijn gewone mensen. Wat zou het fijn zijn als de blijdschap die gelovigen hebben in hun geloof in Christus Jezus en dat ook uitstralen dat dat een voorbeeld zou zijn voor ..... bijvoorbeeld de mensen die ik zwarte kleding en gebukt onder de last der zonden, elke zondag mijn huis zie passeren. En ik heb vanochtend weer zo een blije groep gelovigen gezien. Heerlijk was dat! Geen enkel persoonlijk geloof is beter of echter of superder, want de Bijbel zegt op vele plaatsen dat er maar Eén Gelovige was bij uitstek en dat ben jij niet MN en dat ben ik ook niet.
 13. Kwispel

  Joodse visie op sterven/leven na de dood

  Ik kan alleen voor mezelf spreken en ik heb niets met het Jodendom, ik ben geen Jood, ik ben een heiden en alle religies binnen het Jodendom hebben niet mijn interesse.
 14. Kwispel

  Joodse visie op sterven/leven na de dood

  Dat is gelegen in de vervangingstheologie die de kerken bedacht hebben. En weinig tot geen kennis hebben van het verbond wat God sloot in de Bijbel en met wie en met welk doel. En als jij wel kennis ervan hebt misschien kun je dan de vraag beantwoorden welke speciale bedoeling God had met het Joodse volk. Je post is tamelijk ingewikkeld Maria. Je stelt zoveel punten aan de orde die best lastig zijn om te rubriceren. Ik probeer het een beetje. Over welk verbond heb je het? Want God sloot een huwelijksverbond en hij sloot een verbond met Abraham en met Noach en zelfs met David. Dus dat moeten we eerst onderscheiden. Dat weet ik niet, ik weet wel dat de kerken er een leer aankoppelen die iedereen klakkeloos naloopt. Wat bedoel je hiermee te zeggen? Want je springt ineens over naar Christus onder het nieuwe verbond ( het oude verbond is verdwenen immers) als de enige Zaligmaker, maar Christus was onder het oude verbond nog niet verschenen als de Zaligmaker. Dat staat heel duidelijk in de Bijbel, maar voordat ik dat aantoon zou ik je willen vragen wat je daar zelf over denkt? Misschien eerst bekijken vanuit de Bijbel wat de bediening van Israël was en zal worden, ik mag toch hopen dat je dat weet.
 15. Kwispel

  Mensenoffers

  Iets klopt er niet in je redenering. Elk mens heeft de neshamah ingeblazen en heeft dus een 'medeweten' t.a.v. Gods bestaan. Als is het maar dat Hij Zich uitdrukt en openbaardt in Zijn Schepping. Is je eigen gedachten over Hem laten gaan iets wat je moet 'durven'? En zijn eigen gedachten van een dusdanig niveau dat ze in kaart kunnen brengen Wie God is? En op grond waarvan zeg je dat het God niet deugt en slechts een fantasie was van primitieve stammen? Ken je de Bijbel? Dan weet je toch hoe het allemaal begon? Toch niet met primitieve stammen? Ik zou meer verwachten dat iemand dan zegt dat de Bijbel niet deugt en niet klopt en dat is dan einde discussie. Maar je haalt je oordeel uit de Bijbel toch? Want deze discussie heeft slechts zin als men gelooft dat de Bijbel het Woord van God is en dan kunnen we praten over de betekenis van offers en offeren en overgave enz... en wat het nut is van de instelling ervan. Ongelovigen mensen, die de Bijbel verwerpen hoeven zich niet druk te maken om het offer van Jeftha. Gelovigen die de Bijbel geloven en die God maken tot een moordenaar hebben straks wat uit te leggen. Vanochtend las ik een prachtige Messiaanse Psalm 116 vers 17 woorden van de Here Jezus bij monde van David: "Ik zal U offeren een offerande van dankzegging en de Naam des Heeren aanroepen". En vers 18 en 19 verklaren dat offer": "Ik zal mijn gelofte des HEEREN betalen, nu in de tegenwoordigheid van al Zijn volk; in de voorhoven van het huis des HEEREN in het midden van u O Jeruzalem. Halleluja". En de gelofte wordt verklaard in vers 14 want de Here Jezus zou na Zijn opstanding en na Zijn offer waar Hij de Gemeente offreert aan de Vader; "Temidden van de Gemeente en Zijn broederen de Naam van Jehovah grootmaken en daarom zingen wij deze liederen in onze kerkdiensten. Ook wij zouden de HEERE een liefleuke reuk zijn en onze Psalmen en Geestelijke liederen zullen opstijgen als een offer aan God.
×

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid