Spring naar bijdragen

Celisa

Members
  • Aantal bijdragen

    4
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

  1. Als we spreken over de invloed van het boeddhisme en hindoeïsme, waar het heel vaak gericht is op 'het aardse'; de omgeving, onbevooroordeeld zijn, het kunnen losmaken en verbinden van lichaam en geest enzovoort (om nu even niet de mantra's erbij te betrekken). Hierin zijn de doelen eigenlijk al gesteld, die het leven zinvol kunnen maken, maar ook weer doelloos. Daarnaast is het ook gericht op het naar boven halen van de menselijke kracht waaruit je jezelf kunt gaan sturen naar hetgeen wat je wilt behalen. In mijn ogen is hierin niet veel ruimte voor Gods leiding doordat je jezelf een richtin
  2. Bij meditatie kun je door alles 'op een rij te zetten' tot vernieuwende inzichten komen. Alleen ontbreekt hierbij wel Gods leiding.
  3. Het is zeker effectief. Iets waar ik 1,5 jaar geleden mee begonnen ben. Wat mij wel is opgevallen is dat het niet zozeer God zelf is die je hart veranderd, maar laat zien hoe je die kunt veranderen en de stappen die je moet zetten om daar te komen. Uiteindelijk ben jij wel diegene die bepaald of je de verandering naar zijn wil werkelijk wilt ondergaan.
  4. Wat versta je onder beter? Beperk je het alleen tot je eigen moreel gedrag of betrek je daarbij ook dat de prioriteiten daarin bij anderen kunnen afwijken? Denk dat bij een dergelijke vraagstelling ook de aanleiding van het beter zijn een grote rol speelt.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid